2021-12-17
今日食左餐超滿足既西班牙菜👍🏻👍🏻平時西班牙菜你可能都會諗到西班牙炒飯,但係今日嚟到呢間餐廳特別叫咗幾款唔同嘅西班牙菜,好滿足!由於就嚟聖誕節,入邊室內環境已經佈置,有聖誕氣氛。首先同朋友叫咗一杯sangria red.加入左水果嘅紅酒,有好香嘅果香之餘又唔會蓋過紅酒嘅味道。聖誕嚟食嘅話一定要叫返杯。頭盆我地揀左水牛芝士沙律,係我最鍾意食既burrata cheese,非常軟滑又帶一點點韌性,奶香味濃郁。呢個burrata cheese加上新鮮嘅蕃茄同沙律菜,絕對要叫黎食。之後再點左加泰隆尼亞蕃茄麵包,脆口麵包加上橄欖油、蒜頭同蕃茄鮮味,味道醇厚👍🏻👍🏻真係好多好野食!橄欖油大蝦同白酒煮藍青口都令人印象深刻。 海鮮非常之新鮮,而且肉質彈牙又夠大隻。唔同嘅煮法令到鮮味更加突出。前菜都咁吸引,主食都唔可以錯過。呢個西班牙黑豚面肉,淨係聽個名都好吸引。食落非常嫩滑,唔會好硬,而且配搭醬料同薯蓉,令到口感非常豐富。最後,蟹肉蟹膏闊條麵都好出色。冇諗過闊條麵嘅口感可以咁彈牙同有蛋香。蟹肉蟹膏同蛋香嘅味道非常平均,配搭非常好。唔會太漏,真係成碟清晒。👍🏻👍🏻👍🏻今日呢間西班牙菜,令我印象非常深刻,
由於就嚟聖誕節,入邊室內環境已經佈置,有聖誕氣氛。
最後,蟹肉蟹膏闊條麵都好出色。
今日呢間西班牙菜,令我印象非常深刻,無論係食物定環境,都非常有氣氛同滿意,聖誕節會再來食飯慶祝。👍🏻👍🏻👍🏻大推介