2021-11-26
每個星期五都係cheat day🤩早幾日就會開始諗定book咩餐廳同朋友tgif😋星期五真係周圍都好多人 好易燥底 所以一定係揀環境闊落坐得舒服嘅餐廳😂😗how由觀塘搬咗嚟尖沙咀之後一直未去到 今次特登book定同好耐冇見嘅朋友食飯🥰🪜🔧🪣好中意呢種木系傢具嘅vibe 令人覺得好舒服同和諧 佢哋嘅座位都用咗自家代理嘅日本傢俬🇯🇵 所以比較有設計感同統一性🪑🪄夜晚嚟到燈光用上黃燈 昏暗得嚟又幾有日本feel😹🍴🥩慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果 $188好多人話呢個必食 真係好厚!厚得嚟都幾淋 平時覺得豚肉好易油膩 呢個係嗰邊有薄薄嘅肥膏 其他都唔會好油 個人唔係薯蓉fans 但係朋友話舊薯蓉超好食😋肉桂蘋果嘅酸甜中和翻肉嘅油感 好fresh好match!🍤阿根廷紅蝦·蔥油腸·意式蛋黃闊麵 $168隻蝦堅有驚喜🤣平時意粉啲蝦都幾雞肋 通常冇咩味 呢隻蝦勁香😂😂腸覺得有點油啦 闊麵有咬口 不過覺得啲汁唔夠多 有點乾啦🥚半熟卵·牛肝菌·燒椰菜花意大利飯 $158好食🤩飯粒依然有咬口 唔會軟爛 同椰菜花擺埋一齊原來都夾 忍唔住係咁不落碗lolIced Matcha Latte $48冇落糖
🪜🔧🪣
🍴
🥩慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果 $188
🍤阿根廷紅蝦·蔥油腸·意式蛋黃闊麵 $168
🥚半熟卵·牛肝菌·燒椰菜花意大利飯 $158
Iced Matcha Latte $48
冇落糖的👏🏻抹茶味夠濃唔洗糖都會好好飲🍵
💌下次會好想下晝有日光嘅時候嚟 然後坐窗枱位 又係完全唔同嘅感覺😋