6天前
尖沙咀How To Live Well, 係其中一間我幾鍾意嘅cafe. 餐廳以木色為主,簡約得來好有型格,我幾鍾意呢類型嘅餐廳。好有文青感覺。座位闊落舒服。嗰日我同朋友平日去食晚餐,好多食客,生意好好。頭盤叫咗煙三文魚薄切。配上香橙忌廉汁,好開胃清新。扒日本豚肉。豚肉扒好厚身,但係咬落去肉質係好爽同腍身,旁邊有肉桂蘋果醬,蘋果粒帶點甜味,好開胃。黑松露野菌波菜扁意粉。意粉軟硬度同味道都剛剛好。好多野菌。好足料。焦糖芝士布甸配雪糕。佢嘅雲呢拿雪糕好好味,有雲呢拿籽。布甸甜味適中,味道香濃。好鍾意佢哋新推出嘅兩款飲品,顏色好靚好吸引!所以我哋都叫咗呢兩杯。Strawberry & Peach Oolong, 桃味烏龍茶味道清清地,唔會好甜。烏龍茶上面有一層奶蓋,好幼滑。Ice Cream Lychee Soda, 荔枝糖漿加入梳打,味道調較得剛剛好。雲呢拿雪糕好好食。飲品好淸新,好啱夏天飲。整體來講呢食物、飲品同環境都好好,下次都會再去。
嗰日我同朋友平日去食晚餐,好多食客,生意好好。
頭盤叫咗煙三文魚薄切。配上香橙忌廉汁,好開胃清新。
整體來講呢食物、飲品同環境都好好,下次都會再去。