2021-12-06
K11 Art Mall 入面原來有間文青cafe,裝修由@How_interior設計日系風格,時尚又簡約,有cafe食正餐主食,外面仲coffee 專區,有bar 枱可以簡單買杯咖啡休息下,隔離仲有pop-up store,有啲型格生活用品香薰茶具之類嘅野買。♥ ♥ ✨溫泉蛋野菌黑松露天使麵 $158~很喜歡天使麵較幼身彈牙的口感,忌廉汁也很足夠,微香的黑松露醬,劃破濃郁的溫泉蛋伴天使麵一起吃更知味。✨Classic Pizza $158~這個pizza很驚喜,比想像中大個,餅底厚底脆邊,芝士多得能夠拉絲,餡料有蔥油腸,煙肉,白菌,洋蔥,蕃茄醬,這樣的配搭充滿滋味,吃了一塊又一塊。✨歌劇院蛋糕配雪糕 $88~目測大約有六七層,層次分明,由杏仁海綿蛋糕、法式奶油霜、黑巧克力相間組成,口感十分特別,朱古力味很濃郁。✨Dirty $44~熱愛mocha的我今次想試下飲dirty,Expresso倒入凍奶入面,飲到凍奶的濃滑,又有Expresso的咖啡香,因為不會攪拌,所以成杯都有唔同層次嘅味道。
♥ ♥
✨溫泉蛋野菌黑松露天使麵 $158