2018-03-07 145 瀏覽
行過餐廳門口, 比佢個牌成功吸引左 "任食牛扒120分鐘" , 肉食控又點可以放過呢個黃金機會呢, 一於上去擦餐勁既溫馨提示, 星期一至三及六先有, 每星期有另一道主菜任食鍾意飲酒既朋友仲可以加錢無限任飲紅白啤酒添一坐低即刻睇下周圍有乜食先, 有自助沙律吧啦, 有甜品櫃忌廉湯自助任飲一行埋去, 就有專人切牛比你, 鍾意拎幾多塊都得澳洲穀飼肉眼扒, 牛香肉嫩汁就要自己落喇, 有兩款比你揀, 紅酒燒汁及黑椒燒汁除左牛可以任食, 今晚豬手都係任食架外皮好香脆薯條任叫任食餐飲任飲精美甜品食飽飽仲可以玩下飛鏢桌球
溫馨提示, 星期一至三及六先有, 每星期有另一道主菜任食

鍾意飲酒既朋友仲可以加錢無限任飲紅白啤酒添
一坐低即刻睇下周圍有乜食先, 有自助沙律吧啦, 有甜品

忌廉湯自助任飲
一行埋去, 就有專人切牛比你, 鍾意拎幾多塊都得
澳洲穀飼肉眼扒, 牛香肉嫩

汁就要自己落喇, 有兩款比你揀, 紅酒燒汁及黑椒燒汁

除左牛可以任食, 今晚豬手都係任食架
外皮好香脆
薯條任叫任食

餐飲任飲
精美甜品
食飽飽仲可以玩下飛鏢桌球
每次嚟到觀塘都好期待食都唔同種類嘅嘢食因為價錢比較平同埋種類都好多呢一間餐廳係好舒服嘅地方好大環境好好炸軟殼蟹煙肉卡幫呢意大利粉 $108面頭有一隻軟殼蟹底下就有火腿同埋卡邦尼意粉汁嘅味道比較少總括依然係較重嘅海鮮味美式碳烤🐷豬肋骨配燒烤汁 $168好好食好甜肉都好容易切開只要根據破骨嘅排序都可以有茄汁薯菜及西蘭花再加油黑椒汁所以淡淡都食到好香嘅肉味同埋分量好大郁都係好厚好滑黑松露炒野菌 $78估唔到有咁多味道會淡一啲好松菇味Green Tea smoothies $45唔算甜如果覺得太淡可以同佢地講架番啲糖飲落好滑好香雞肉沙爹串 $60 個醬汁好好食沙嗲雞串都好滑呀笑得唔會好濃啱啱好orange juice $28香甜橙汁味心太軟嘅雪糕係紅酒味所以覺得好特別好香以心太軟外面都加左朱古力粉更重朱古力味
每次嚟到觀塘都好期待食都唔同種類嘅嘢食

所以覺得好特別好香
以心太軟外面都加左朱古力粉
更重朱古力味

2018-03-06 134 瀏覽
同女朋友太耐無拍拖大家都顧住返工所以咁難得見一次一定要食餐好嘅。見到OpenRice呢度嘅環境同埋食物好似都幾高質,同埋唔算好貴所以就一於睇拍下拖試吓。首先第一個叫咗煙三文魚凱撒沙律, 一上枱嗰時都比份量嚇親因為真係算係多, 面頭有好多脆麵包碎,而且煙三文魚嘅份量比起正常來講絕對算係多因為雖然佢係捲着但係每個三文魚花入面起碼都有兩件三文魚而且係切得非常之切得非常之薄所以食完成個沙律之後可能仲會有煙三文魚剩低。而且生菜上面沙律汁唔算太多不過因為本身山菜非常之除同埋有返少少水份所以識落完全唔會乾身而且同沙律醬非常之配搭食完真係做到開胃嘅後果。加上而家做緊優惠$10.1隻生蠔,都幾抵食因為生蠔都幾新鮮,有淡淡的海水味而且都清潔得幾好唔會太腥。第一個主菜黑松露北海道帶子意大利飯首先上面嘅帶子有三粒大大粒而且煎得非常之夠火侯,面頭少少香脆,肉汁仲鎖住係入面帶子非常之鮮甜而且有4cm咁大粒,意大利飯方面飯粒都煮得偏硬少少,所以可以咬下。而且面頭有好多芝士碎,加上入面嘅忌廉非常之濃郁,而黑松露分散係成個飯入面,所以每一口都會食到有好強嘅黑松露味。加上芝士嘅味道成個飯比較乾身,好岩胃口。而且份量雖然唔

第一個主菜黑松露北海道帶子意大利飯首先上面嘅帶子有三粒大大粒而且煎得非常之夠火侯,面頭少少香脆,肉汁仲鎖住係入面帶子非常之鮮甜而且有4cm咁大粒,意大利飯方面飯粒都煮得偏硬少少,所以可以咬下。而且面頭有好多芝士碎,加上入面嘅忌廉非常之濃郁,而黑松露分散係成個飯入面,所以每一口都會食到有好強嘅黑松露味。加上芝士嘅味道成個飯比較乾身,好岩胃口。而且份量雖然唔算好多,不過女仔食一定夠飽。

第二個美式碳烤豬肋骨配燒烤汁,豬肋骨表面已經燒得非常之香脆,所以一上枱豬味非常之香,而入面豬皮下面嘅脂肪已經溶曬,骨同骨之間嘅肉亦都非常之容易咬,輕輕一咬已經可以食晒全部肉,所以唔使曬太多功夫去食同埋切。豬肉本身已經有醃制過再配上旁邊嘅BBQ醬味道非常之夾。而且旁邊嘅薯角都幾脆,加上有少少菜,中和油膩。

小食方面就叫咗洋蔥圈, 雖然上台見到賣相有少少唔係太好, 不過食落完全係另一回事。首先份量夠多而且洋蔥圈都幾大個。加上其實食到入面有好大條甜甜地嘅洋蔥,唔係剩係得炸粉,已經幾好。加上出面唔係翻炸嘅,係啱啱新鮮炸起所以食落唔表皮唔會太硬。加上每件大大嚿所以好啱慢慢食跟住慢慢吹水。都幾扺食。
2018-02-02
  • 北海道帶子黑松露意大利飯
2018-03-06 5998 瀏覽
男友得知我無牛不歡,知道有餐廳做牛扒放題就帶我去朝聖餐廳位於觀塘,是日星期六,餐廳超級full,一班朋友記得訂位餐廳地方偌大,好適合公司搞活動!入面仲有桌球桌,飛鏢機等設施,食完飯又可聯誼一番menu方面餐廳用tablet代替,由於我們一早鎖定要食120分鐘牛扒任食任飲,所以沒有細看太多,但對牛扒無興趣的朋友,都可以點意粉,燒豬肋骨這些單點菜色。牛扒之夜固然之120分鐘內可任食牛扒,而且另外還有另一款主菜任食,每週都有不同款式,而當晚提供的是紐西蘭有骨羊脾牛扒羊脾都是自取的,前菜方面有沙律菜,通粉可自行加醬調配個人口味。餐湯有羅宋湯,蒜蓉包任食,包你食得滿足,飽飽返屋企!牛扒不停新鮮烤焗,但全場起碼7成客人都選擇牛扒放題,所以師傅切不停手!牛扒生熟程度可以自行告知師傅,他會按不同部位切你想要的部位給你我選擇的為7成熟,肉質尚等嫩滑,以任食質素來說十分不俗!牛魔王食三五七塊輕鬆回本另外羊仔脾比牛扒更出色,首先羊味真的非常濃,但毫無羊羶味,無o鞋口 薯條雜角任叫唔嬲,薯角新鮮炸起,無渣流灘甜品去甜品櫃自取,是日甜品芝士蛋糕配芒果布甸,擺盤呃like一流,當然味道都很不錯食到捧肚每人只需$2
男友得知我無牛不歡,知道有餐廳做牛扒放題就帶我去朝聖
餐廳地方偌大,好適合公司搞活動!
入面仲有桌球桌,飛鏢機等設施,食完飯又可聯誼一番

餐湯有羅宋湯,蒜蓉包任食,包你食得滿足,飽飽返屋企!

薯條雜角任叫唔嬲,薯角新鮮炸起,無渣流灘
甜品甜品櫃自取,是日甜品芝士蛋糕配芒果布甸,擺盤呃like一流,當然味道都很不錯
食到捧肚每人只需$218 ,很划算吧😏
2018-02-10
  • 牛扒
2018-03-05 108 瀏覽
上網見到推介食牛扒區,食肉獸出動。餐廳做緊半自助任食牛扒餐優惠,本想參與,但個人食量關係,都系選擇:單叫食物為佳。門口簡潔,但看得出裝潢是經過設計。餐前有兩蒜蓉包,包經過烘底,香脆!蒜蓉味重。牛扒餐,份量超足,好厚身,肉質滑。少筋。淋上醬汁,好鮮!另有薯角及西蘭花作配菜,西蘭花及冬菇有驚喜,用了蒜味炒香,冬菇入味北海道帶子黑松露意大利飯:值得一試,好重黑松露味,但其飯又具另一口味,其汁調得不錯。雖然得兩帶子,但帶子大大粒,配飯食,
上網見到推介食牛扒區,食肉獸出動。

門口簡潔,但看得出裝潢是經過設計。

餐前有兩蒜蓉包,包經過烘底,香脆!蒜蓉味重。

北海道帶子黑松露意大利飯:

2018-02-12
5 分鐘 (堂食)
2018-03-04 113 瀏覽
之前同朋友黎咗Give me 5試過果個120分鐘牛扒放題之夜,好满足,今日又同朋友黎試下食夜晚的西餐啦。晚餐有多款set dinner揀,價錢由一百幾到三百幾都有蜜瓜西班牙火腿配黑醋沙律,蜜瓜係粒粒碎的,配上咸香的西班牙火腿好夾蒜蓉包配周打魚忌廉湯,湯香甜稠身,材料豐富,有魚甜味炸軟殼蟹煙肉卡邦尼意粉,軟殼蟹大隻,炸得軟身香口,意粉爽口彈牙,配卡邦尼汁煮得香甜安格斯牛小排伴虎蝦配香辣燒烤汁,牛小排有兩大塊,煎得嫩滑,牛肉味濃,醬汁惹味虎蝦肉質彈牙鮮甜甜品 芝士蛋糕配雪糕,雪糕雲呢拿味,十分滑溜。
晚餐有多款set dinner揀,價錢由一百幾到三百幾都有
蒜蓉包配周打魚忌廉湯,湯香甜稠身,材料豐富,有魚甜味
甜品 芝士蛋糕配雪糕,雪糕雲呢拿味,十分滑溜。
2018-03-03 95 瀏覽
行完街,今晚又在觀塘工業區吃晚餐。這次去的餐廳有半自助晚餐,亦有一般西餐選擇。由於半自助晚餐比較劃算點,所以選擇了120分鐘無限任食任飲。沙律吧有數款沙律,沙律菜、青瓜及蕃茄都幾新鮮,又有不同的沙律醬。我最愛沙律菜配黑醋。牛扒亦仼食,店員會即場切。今晚的德國燒豬手,皮脆肉厚,不會太鹹。可以配意粉或薯菜,意粉雖然無醬汁,但有少少鹹味。餐湯及甜品亦自助,飲品亦可以添加。吃到飽飽地,亦可以玩玩桌球等輕鬆下。欣賞下MV、聽下歌又得。餐廳寬敞,可以舒服地享用美食,很不錯。

我最愛沙律菜配黑醋。

牛扒亦仼食,店員會即場切。

今晚的德國燒豬手,皮脆肉厚,不會太鹹。

可以配意粉或薯菜,意粉雖然無醬汁,但有少少鹹味。

餐湯及甜品亦自助,飲品亦可以添加。

吃到飽飽地,亦可以玩玩桌球等輕鬆下。
欣賞下MV、聽下歌又得。

餐廳寬敞,可以舒服地享用美食,很不錯。
2018-03-03
2018-03-02 103 瀏覽
今日係CC既生日,BB我就約埋CC既同房仔一齊幫佢慶祝生日大日子😙經過我兩星期既搜索,最後揀左依間幾高評價既西餐廳做佢既生日飯。餐廳入面幾乎全部顧客都係為左慶祝生日而黎,餐廳又大又華麗,氣氛好好,裝修以海洋為主題,亦有飛標機等娛樂設施。我地分別叫左兩個set dinner,前菜包括有西班牙火腿配蜜瓜,火腿味道唔會太鹹,配埋蜜瓜粒粒一齊食都幾fresh🍈前湯係周打魚忌廉湯,湯稠身得黎唔會太濟,味道濃郁,值得推介。咁岩果日做緊$10/隻生蠔既promotion,我地都叫左兩隻黎試試。生蠔size唔算太大,海水味略為重,無太大驚喜。北海道帶子黑松露意大利飯 $118/$198帶子鮮甜得黎又幾大隻,不過飯既水準就略為普通,黑松露味唔突出,整體而言,飯較為乾身,味道較淡,下次會選擇其他菜式。炸軟殻蟹煙肉卡邦尼意粉 $108/$188驚喜之作,軟殻蟹好大隻,份量足夠3個人食,啖啖肉,意粉同醬汁比例完美,推介大家試下。🍝法式原隻黃油雞伴黑松露燒汁 $158/$238燒雞份量幾大,抵食又惹味,賣相吸引,無冰鮮味,肉質嫩滑,燒雞同黑松露燒汁味道幾match,回味無窮🍗餐廳服務十分好,booking時同佢

北海道帶子黑松露意大利飯 $118/$198

炸軟殻蟹煙肉卡邦尼意粉 $108/$188

法式原隻黃油雞伴黑松露燒汁 $158/$238

餐廳服務十分好,booking時同佢講左有朋友生日,當日就為我地送上生日蛋糕,仲要幫我地寫埋名,十分貼心。店員仲好有耐性幫我地慢慢影相。

👅好味指數: 7/10
💸抵食指數: 6/10
🍽餐廳環境: 8/10
👨🏻‍🍳服務質素: 8/10
❤️呃like指數: 8/10
💃🏻回頭率: 70%
2018-02-09
2018-02-28 1385 瀏覽
今日難得早收工,同久未見面既朋友去左觀塘搵食。行完shopping mall,大家未係好餓,朋友又唔想食啲連鎖野,就上網search下工厦區有無咩比較有趣既餐廳。搵到呢間叫give me 5既restaurant/ bar,又有得篤波掟飛鏢,就決定散步過去試下佢。去到附近已經見到大大個招牌,唔會盪失路。餐廳係5樓,一出𨋢轉右就係喇。星期四晚,位置唔算近商場既餐廳都坐半滿,有長枱,適合一班朋友黎食。好好彩,餐廳仲有啲靚既卡位比我同朋友坐。窗外望住觀塘繞道,景觀不錯。menu係用部tablet展示,操作簡單方便又環保。雖然坐低後掛住同朋友傾計聚舊,但啲staff都好好無催我地嗌野食,傾完一輪後,終於諗好嗌咩,staff就馬上過黎幫我地take order。我地2個女仔未算好肚餓,但又乜都想試所以就簡左一個4 course meal再單點一個main course。健康啲,進餐期間淨係飲水。餐廳都好貼心,每枱都有一樽室溫水係到,唔係凍水呢點係咁凍既天氣下感覺份外體貼!點完餐,又傾一輪,蒜蓉包就馬上送到喇!佢細細塊,岩哂我地呢啲乜都想試,但又食得唔多既人。好脆口,蒜香味濃!食完左,staff就

去到附近已經見到大大個招牌,唔會盪失路。

餐廳係5樓,一出𨋢轉右就係喇。

食完左,staff就過黎收盤,4course既一盤亦都好快送到。

一盤Parma ham with salad.
salad係bell peppers粒粒,用parma ham包著食,別有一番風味👍🏻
蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律

二盤fish chowder.
好香濃既奶味!仲有啲脆脆面包糠,正!
周打魚忌廉湯(set)

收完二盤,又一輪談天說地,傾下傾下,正盤就黎喇!兩個main分別係 帶子松露意飯 同 安格斯排。

Angus rib eye - medium well
嗌7成熟真係岩岩好!調味做得好好,唔點汁都已經好好食。牛排sealed得好好,外層微焦脆口,切開做到7成熟,保留肉汁。每一淡都細嫩可口!
美國安格斯肉眼扒(10OZ)配野菌燒汁

Scallop truffle risotto
朋友同是喜愛松露香氣之人,一見到呢個risotto就異口同聲話想食!其實truffle risotto 仲有一個平民啲既素食選擇,但見咁耐無見,就決定叫有帶子既黎試下。

risotto好香,奶同松露既味配合得好好,唔會話其中一樣太重而搞到食唔到另一隻味。

帶子係刺身grade,可生食既帶子,表面做左煎封處理,煎封同牛排一樣做得好好。
黑松露北海道帶子意大利飯

經過一翻努力後,2個main course都食左9成有多,但諗到仲有甜品course就決定留肚食甜品

Cheesecake with ice cream.
好精緻既一份甜品,食完又滿足到食甜品既興致,又唔會有食太多既罪惡感。

朋友嗌左cappuccino配甜品,咖啡都好香,而我就驚會訓唔著,無叫餐茶繼續飲水。
2018-02-08
蜜瓜西班牙火腿配黑醋汁沙律
周打魚忌廉湯(set)
美國安格斯肉眼扒(10OZ)配野菌燒汁
2018-02-27 216 瀏覽
Give me 5店鋪前身是一間名為fat fat的餐廳,以前在附近工作,經常光顧,已知質素挺高,因此特意一試Give me 5是否可以相提並論裝潢仍然維持著典雅舒適、樓底高的特色,桌球、飛鏢供客人遊玩更勝以前的第一件事,就是餐牌用了平板電腦取代,左右橫掃檢視餐牌,先進高檔我們點了一個主菜,$80升級做套餐,餐湯為周打魚湯,味道不錯,忌廉湯不算膩濟,且有足料魚肉套餐亦包括沙律,賣相一流,沙津平白地吃味道有點單調奇怪,但連同咸香的西班牙火腿吃,則味道出奇地變得協調融和單骨雞翼新鮮炸起上碟,非常邪惡惹味,如果叫啤酒作為佐酒小食乃絕配!可惜當晚駕車前往,與酒無緣意大利飯份量驚人,基本上可以三人平分。帶子用鹽略略煎香,更能帶出鮮甜滋味,此外飯質煙韌,微微的黑松露香氣,$118定價實屬抵食之選另一道主菜:牛小排伴虎蝦,圖中可見虎蝦大得驚人,沒有欺場。一般這種大型蝦類,很容易overcook煮老了,又或一股雪味,不過Give Me 5沒有犯這種錯,虎蝦仍有肉汁,且無雪味,蝦肉亦無霉霉爛爛,反而彈牙爽口,值得一讚牛小排則不過不失,反而伴碟的洋蔥非常入味惹味,比牛排更像主角Mocha smoothie

裝潢仍然維持著典雅舒適、樓底高的特色,桌球、飛鏢供客人遊玩

周打魚忌廉湯

香辣蛋骨雞翼6隻

安格斯牛小排伴虎蝦

Mocha 沙冰

Mocha smoothies 則和國際知名的咖啡連鎖店90%相似,不過優點在於甜度較低,入口較清新,份量亦較大杯;缺點是沒有提供杯墊,飯桌會充滿小水圈
芝士餅配雪糕

套餐附送的甜品,芝士餅餅底鬆脆,伴碟的焦糖脆粒(?)出奇地好吃,而雪糕相信是MovenPick,賣相非常適合打卡

整體而言,環境、配置、氣氛、格局都屬高檔華麗路線,適合行政人員下班後輕鬆小酌,又或情侶二人在窗邊享受優雅晚餐。以往Fat Fat晚市較冷清,但當晚所見,6點半人客不多,7點半Give Me 5入座率卻近9成,卡位都全部已被預約了,應該是更勝以前的最佳證明吧!
2018-02-27
周打魚忌廉湯
香辣蛋骨雞翼6隻
安格斯牛小排伴虎蝦
Mocha 沙冰
2018-02-27 96 瀏覽
Give me 5 dinner 有好多選擇,有iPad menu ,十分先進又方便。前菜有蒜茸多士,十分香脆。叫左煙三文魚Caesar salad$88美中不足既係十分多醬,但三文魚十分新鮮,仲有芝士,面包粒,十分正宗既沙律菜。Angus.牛小排伴虎蝦伴香辣BBQ sauce$188牛小排既味道好好,肉質煙韌同彈牙,蝦亦十分新鮮,仲有洋蔥絲,點埋BBQ 醬好fresh ,呢個十分惹味。法式Onion soup $48Onion 一d 都唔難入口,平時生食會覺得好can, 但呢個湯十分濃郁。香蒜蜆肉意粉,份量頗多,蒜香味十分濃郁。加杯熱檸水作飲品$28
前菜有蒜茸多士,十分香脆。

叫左煙三文魚Caesar salad$88

Angus.牛小排伴虎蝦伴香辣BBQ sauce$188

法式Onion soup $48

香蒜蜆肉意粉,份量頗多,蒜香味十分濃郁。

加杯熱檸水作飲品$28
2018-02-22
10 分鐘 (堂食)
2018-02-26 375 瀏覽
明天就係情人節所以同老公預先慶祝朋友介紹有間好正嘅牛扒放題,所以決定帶牛魔王老公前往一試Give Me 5 位於觀塘工業區內,位置也尚算方便適合揸車人士店員安排我們內進後附上iPad menu, 感覺十分先進是的呢!除了任食牛扒外也有二人西餐及其他西式料理可以選擇還有要留意一下的是任食任飲牛扒夜不是每天也提供喔!和侍應點完餐後老公便去拿牛排牛扒的肉質鮮美穩定,而且可以自行揀選醬汁搭配沙律吧和湯吧也是任食任‘不’。而且還有任食蒜蓉包。忌廉湯的咸味恰道好處,但又有濃郁的忌廉及菌香。而且入口香濃的忌廉味依然在口腔內停留!沙律🥗的蔬菜非常新鮮,這沙律令我有種以為美國讀大學讀書時的回憶蒜蓉包烘得十分香脆燒春雞和薯角也是任食!燒春雞燒得脆而不燶並香草味濃任食的甜品也是非常出色!cheesecake也是充滿芝士香味!場內還有桌球枱和鏢機,飲食玩樂應有盡有!是日晚餐二人也是四百多元,卻能享用任飲任食牛排!也算是十分抵食是的!
明天就係情人節
所以同老公預先慶祝
朋友介紹有間好正嘅牛扒放題,所以決定帶牛魔王老公前往一試
Give Me 5 位於觀塘工業區內,位置也尚算方便
適合揸車人士

還有要留意一下的是任食任飲牛扒夜不是每天也提供喔!

侍應點完餐後老公便去拿牛排

牛扒的肉質鮮美穩定,而且可以自行揀選醬汁搭配

沙律吧和湯吧也是任食任‘不’。而且還有任食蒜蓉包。

蒜蓉包烘得十分香脆
燒春雞和薯角也是任食!
燒春雞燒得脆而不燶並香草味濃

2018-02-23 232 瀏覽
自從試過Give Me 5的晚餐後,就想試吓這裡的午餐。無他,因為夠近屋企,味道夠贊。難得今天可以休閒慢活一天,一於就行幾步來吃個午餐。午餐時段設有自助沙律、餐湯、餐包、甜品和紅、白酒。要食啲乜,由你自己揀。等…等,大家冇睇錯,真係有紅、白酒任飲㗎,絕無吹水。午餐的自助沙律吧仲有餐湯和餐包香煎紐西蘭羊架配香草燒汁,三件靚靚仔的羊架,連加一,百四蚊左右,加上上面介紹的自助吧,再坐番兩小時,又抵又嘆!!羊架煎得很香,火喉控制不錯,最少不會叫五成俾七成你,而且羊架本身已很入味,燒汁都可以不用,這才是最完美的。食飽,嘆埋杯餐飲,兩小時,就咁過去。由於午市,餐廳上菜速度是很快的,只不過是我太享受慢活了。
午餐的自助沙律吧
仲有餐湯和餐包
2018-02-03
2018-02-23 157 瀏覽
觀塘真係越來越唔簡單朋友搵到間好野話帶我同d「牛魔王」來朋友話呢間餐廳有個任食牛扒夜話覺得好抵食可食兩個鐘於是就book左台來食dinner牛肉可以要生d記得要提staff比熟d定生d食熟都唔錯d牛肉唔錯唔會韌個湯好特別可任飲除左牛肉任食另一款肉類都係任食今晚有燒春雞任食燒得好靚同入味燒春雞食少少就飽記得唔好一下子叫咁多salad任食超新鮮如果鐘意食牛真係要來試下不過要留意日子牛扒夜只係星期一、三同六先有呢度環境好闊落景觀開揚d位好好坐有得篤波同掟飛鏢呢個環境真係好舒服同relax啊!同朋友or同事來happy hour都唔錯buy 2 get 1 free我地坐窗口果邊d卡位呢個位置唔錯望到海景同郵輪埋單每人200零蚊野食、環境同服務都好高水準感覺好驚喜唔錯

觀塘真係越來越唔簡單

超新鮮

如果鐘意食牛
真係要來試下

不過要留意日子

牛扒夜只係星期一、三同六先有

呢度環境好闊落
景觀開揚
d位好好坐

有得篤波同掟飛鏢

呢個環境真係好舒服同relax啊!

同朋友or同事來happy hour都唔錯

buy 2
get 1
free

我地坐窗口果邊d卡位

呢個位置唔錯

望到海景同郵輪

埋單每人200零蚊
野食、環境同服務都好高水準
感覺好驚喜
唔錯
2018-02-22 178 瀏覽
過年前約左朋友食個靚 lunch ,地點近觀塘碼頭,好彩有朋友帶路,地方好光猛,好大 一入門口就見到salad bar 而家都好新鮮自助沙律吧係觀塘區唔多我最鐘意食三色椒,好爽口,好新鮮,食左幾碟連甜品都有幾款,每樣食一款勁開心香檸黑椒煎哈利拔煎得好靚好香,而且好滑包餐飲一杯green tea ,淡淡綠茶味,好正甜品真心唔差,全部都可以拍得住cake shop 好彩有人帶路,如果係觀塘返工真係要試,環境價錢十分超值,仲有紅白酒任飲,真係好抵
地方好光猛,好大

一入門口就見到salad bar
而家都好新鮮
自助沙律吧係觀塘區唔多
我最鐘意食三色椒,好爽口,好新鮮,食左幾碟

甜品都有幾款,每樣食一款勁開心
香檸黑椒煎哈利拔
煎得好靚好香,而且好滑
包餐飲一杯

green tea ,淡淡綠茶味,好正
甜品真心唔差,全部都可以拍得住cake shop
好彩有人帶路,如果係觀塘返工真係要試,
環境價錢十分超值,仲有紅白酒任飲,真係好抵