2023-12-12 827 瀏覽
呢度 Lunch Buffet 星期一至日都有,12:00-15:00,諗起想食就黎喇。(A) 香煎大蝦紅菜頭忌廉意大利粉(J) 澳洲肉眼扒 (8安士) 配燒汁沙律吧最吸引我,菜好新鮮,有連皮蘋果片、 蓮藕片、 長通粉、 脆脆麵包粒都必食。加上醬汁有4款選擇, 和風汁、英倫千島醬、 香草油醋汁、日式胡麻汁,次次唔同醬汁都得。熟食方面食哂一款會換上另一盤其他款式,咁啱俾我遇到剛出爐既日式關東煮,有雞蛋、魚蛋、獅子狗 、福袋, 熱辣辣~~ 當我地食緊自助吧既時間,大廚親自遞送上兩份主食,感覺親切及誠意。

(A) 香煎大蝦紅菜頭忌廉意大利粉
(J) 澳洲肉眼扒 (8安士) 配燒汁

位於觀塘嘅Give Me 5 @giveme5.kt 空間好大而且座位寬敞,有鏢機亦都有桌球枱畀人玩, 感覺好relax,自助餐有提供海鮮迷至愛嘅凍海蝦、黃金螺、皇冠螺、青口,款款新鮮食唔停口。除咗以上嘅冰鎮海鮮,仲有沙律、熱盆、餐湯、多款甜品、新鮮水果同雪糕等等,甜品方面等提供各類西式精緻糕點、豆腐花、乳酪、焦糖布甸等,CARVING就有燒澳洲牛肉同燒西班牙脆豬腩,大大塊新鮮又好味👍🏻🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀🩵 Highly Recommend ‼️師傅現場烹調巴馬臣芝士長通粉、意大利粉或蛋闊麵,好有驚喜 ❕超creamy,口感好正,仲可以搭配多款配料🌟Main Course🔸燒澳洲羊T骨配燒汁 💰258冇羊羶味,即使加埋燒汁一齊食,都唔會蓋過羊嘅味道🔸 澳洲肉眼扒配燒汁 💰268叫咗五成熟,但控制熟成度都可以更好,上枱牛扒偏熟,幸好牛肉不韌,牛味都可以⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Give Me 5 @giveme5.kt📍觀塘鴻圖道90號5樓

🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀
🩵 Highly Recommend ‼️

🌟Main Course
🔸燒澳洲羊T骨配燒汁 💰258
冇羊羶味,即使加埋燒汁一齊食,都唔會蓋過羊嘅味道

🔸 澳洲肉眼扒配燒汁 💰268

Give Me 5 @giveme5.kt
📍觀塘鴻圖道90號5樓
  • 任食嘅巴馬臣芝士意大利粉
2023-11-16 926 瀏覽
餐廳環境寬敞,坐得幾舒服,窗邊位可以望到海景,可以慢慢同朋友傾吓計🪅,好動既朋友仔可以打桌球🎱,又有得掟下飛鏢🎯呢度有半自助餐食之外,响自助吧嘅食物種類都唔少,甜品🍰,沙律🥗,冷盤🦐,熟食🥩,水果🍉,飲品和雪糕都有唔少選擇,最特別係可以任食即製🧀巨型巴馬臣芝士忌廉意粉寬麵長通粉🍝,極度美味😍飲品方面加💰38仲可以任飲紅白餐酒💜 澳洲肉眼扒配燒汁🥩 💰268肉眼扒點了5成熟,中間位唔會太過血淋淋,肉厚但完全不柴口,很有牛肉既鮮味,配菜既薯蓉🥔啡菇🍄,南瓜配搭都幾好好味🩵 燒澳洲羊T骨配燒汁🍖💰258羊肉十分嫩滑,油脂豐富,味道濃郁但羊羶味不重,十分美味🤎

澳洲肉眼扒配燒汁🥩 💰268

燒澳洲羊T骨配燒汁🍖💰258
羊肉十分嫩滑,油脂豐富,味道濃郁但羊羶味不重,十分美味🤎

• 沙律吧
  • 德國燒豬手配黑椒汁
🚩Give Me 5工廠區都有半自助餐食咁正!位於觀塘嘅依間餐廳無論午市晚市都有自助吧,包保大家食到飽飽先離開~餐廳座位舒適,行人通道都好闊落,自助吧成日出出入入都唔會撞到人😎〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️自助Bar佔地雖小,但五臟俱全💕晚市仲有大蝦青口等等嘅凍海鮮任食,絕對係回本位🦐熱食方面仲有巨型巴馬臣芝士,師傅會即場撈意粉俾你食,意粉新鮮煮起夠晒汁,唔會乾爭爭✨另外仲有燒牛扒同西班牙脆豬腩,不過依兩款就比較搶手,大家要望實出場位置🫡食完前菜梗係嚟到我哋嘅主食,每人可以叫一款☝🏻🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268工廠扒房黎講餐廳出品絕對有驚喜,大概已經係五星酒店級數✨不論牛同羊,肉厚但完全不柴,有汁💦絕對推薦大家叫多幾個朋友,每款一齊share食食飽飽之後唔好忘記仲有甜品‼️幫大家試勻晒全部,絕對冇伏,蛋糕仔好濃味,唔係藥水嘅味道😌雪糕都有好多隻味,絕對滿足晒大家嘅甜品胃
🚩Give Me 5
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258
🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268

2023-11-06 625 瀏覽
Dinner 係款主菜+semi buffet🦀🦐環境闊落 平日唔算好多人幾好坐 都幾岩傾計 兩人都坐到卡位店員服務細心周到☺️主菜揀左兩款唔太飽既就可以試多啲唔同野食🍲兩款主菜都煮得幾入味牛肉鴨胸份量多 肉質軟腍🍖法國慢煮油鴨胸配黑醋汁(💰$208) 🥩波爾多紅酒燴牛肉(💰$228) 自助吧有齊沙律吧🥗羅宋湯🍅冰鎮海鮮有 黃金螺🐚藍青口 凍海蝦🦐蟹腳🦀特別海蝦幾新鮮燒澳洲牛肉 西班牙脆豬腩🍖甜品🍮水果🍎Movenpick CoCoBerry雪糕🍨另外一邊仲有即叫即煮既巴馬臣芝士🧀可以自選配料同麵型🍜長通粉 意大利粉 蛋闊麵 意大利飯整體黎講價錢食到主菜加自助吧食物選擇多 性價比高✔️

Dinner 係款主菜+semi buffet🦀🦐
環境闊落 平日唔算好多人
幾好坐 都幾岩傾計 兩人都坐到卡位
店員服務細心周到☺️

主菜揀左兩款唔太飽既
就可以試多啲唔同野食🍲
兩款主菜都煮得幾入味
牛肉鴨胸份量多 肉質軟腍

🍖法國慢煮油鴨胸配黑醋汁(💰$208)

🥩波爾多紅酒燴牛肉(💰$228)

自助吧有齊沙律吧🥗羅宋湯🍅

長通粉 意大利粉 蛋闊麵 意大利飯

整體黎講價錢食到主菜加自助吧
食物選擇多 性價比高✔️
2023-11-04 306 瀏覽
一個主菜和任食沙律,凍海鮮,即場製作芝士意粉,餐湯,汽水飲品,生果同甜品。每人大約$2xx。 都算係幾好。當係餐廳食晚餐也差唔多。但係可惜沒有了蟹腳同Movenpick 雪糕。同之前睇相唔同。 有啲失望。但可以坐3個幾小時都好好。而家越嚟越少餐廳可以坐咁耐。 值得一讚嘅。
2023-11-03
  • 澳洲肉眼扒
2023-11-04 288 瀏覽
🚩Give Me 5成日同媽咪出去食好嘢,家中另一位長老就有啲意見仔咁話~所以今日就近近地約左去觀塘同前世情人撐枱腳🍽️工廠區晚市嚟講人流都算好多,我哋星期五晚上去都接近坐滿 🥹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️晚市除咗一般沙律菜之外🥗仲提供左海鮮冷盤,佢哋都fill得好快,絕對唔使同人爭‼️特別推薦蝦,夠晒大隻又有蝦膏,最緊要高蛋白質呀嘛☝🏻熱盤有四款小食,我個胃仔就裝唔到啦,麻煩大家同我講返味道如何啦😌另外每人可以揀返一款主菜,我地分別揀咗:🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258大概係本年度食過最好食嘅羊扒‼️外皮好脆身,肉夠嫩🤤🤤個人認為羊扒一定要有少少羊味先正,依款濃味得黎唔會覺得Over左🐏只可以話依隻羊死得好有價值🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268超超超厚肉,目測16oz up,係大胃王先好叫🥹我哋叫左七成熟,好難得地煎得岩岩好,冇多冇少👍🏻雖然咁厚肉,但一啲都唔柴,有汁水食完主菜仲未飽,唔使擔心‼️出面有車輪咁大嘅巴馬臣芝士,可以揀返你想要嘅麵同埋配料,廚師就會整個卡邦尼芝士意粉俾你✨最後最後佢哋嘅甜品都10分值得食,難得依啲正方形嘅cake仔做得咁出色,已經揀唔到邊款係最好食,麻煩食晒佢啊各位🍰🥹
🚩Give Me 5
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰

特別推薦蝦,夠晒大隻又有蝦膏,最緊要高蛋白質呀嘛☝🏻

🌈燒澳洲羊T骨配燒汁 $258

🌈澳洲肉眼扒配燒汁 $268
超超超厚肉,目測16oz up,係大胃王先好叫🥹
我哋叫左七成熟,好難得地煎得岩岩好,冇多冇少👍🏻
雖然咁厚肉,但一啲都唔柴,有汁水

最後最後佢哋嘅甜品都10分值得食,難得依啲正方形嘅cake仔做得咁出色,已經揀唔到邊款係最好食,麻煩食晒佢啊各位🍰🥹🙏🏻
2023-11-02 296 瀏覽
今日帶奶奶去左觀塘呢間人氣餐廳食semi -buffet ☺️☺️奶奶超級開心🥳好似小朋友友咁😂😂話餐廳啲野食好好味,員工服務態度又好🥰一入到去餐廳已經滿曬座,好彩有訂位☺️lunch time時間buffet好抵食,最平$108已經有一份主食,仲可以去自助吧瘋狂飲同食,因為餐廳有提供白酒、餐湯、沙律、小食、甜品、雪糕、海鮮冷盤、水果,非常豐富,一個字抵 👍👍沙律菜超級新鮮睇吓真係全院滿座我哋都食左好多野德國鹹豬手配酸椰菜豬手大大隻,視覺可見個皮好脆,切開入面嘅肉非常嫩滑,仲好juice😋😋味道岩岩好,唔會過鹹🤤🤤伴碟仲有烤翠肉瓜及南瓜,仲有酸椰菜🎃減少油膩感👍香煎大蝦紅菜頭忌廉意大利粉第一次食紅菜頭整嘅意粉🍝,顏色好靚,呈粉紅色🥰🥰意粉爽口彈牙,又掛滿忌廉汁,好creamy🤤📍 Give Me 5 (觀塘)觀塘鴻圖道90號5樓#人氣餐廳 #觀塘美食 #半自助餐 #午市優惠 #性價比高 #觀塘 #美食推介 #推介餐廳 #抵食之選 #yummy #foodie #kwuntung #restaurant

沙律菜超級新鮮
睇吓真係全院滿座
我哋都食左好多野

德國鹹豬手配酸椰菜

香煎大蝦紅菜頭忌廉意大利粉

📍 Give Me 5 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號5樓

2023-10-18
  • 沙律吧
  • 德國鹹豬手配酸椰菜
2023-10-16 540 瀏覽
想到Give me 5吃半自助晚餐很久了,今天晚上,朋友帶我來試試。到達後,見到餐廳裝修簡潔,以藍白色為主調,環境舒適。我們選了近窗邊的位置,悠閑地吃着晚餐。自助區有很多食物提供,如沙律、熱盤、水果、雪糕等,還有冰鎮海鮮!我最欣賞的是現場烹調的巨型巴馬臣芝士意粉!意粉配上濃郁的芝士醬汁,還可以任選配料,如帶子、蝦、蜆或煙肉,芝士味很濃,相互配搭得恰到好處,非常好味!主菜方面,我選了香煎比目魚扒半紅蝦配牛油檸檬汁。比目魚煎得香脆,紅蝦亦很新鮮,與酸酸甜甜的牛油檸檬汁互相配搭着。朋友是食肉獸,當然選了澳洲肉眼扒配燒汁。五成熟的肉眼扒燒得恰到好處,肉味濃郁,有咬感。配合着燒汁,朋友大讚!總括來說,以二百多元一個主菜,伴着semi-buffet,飲品和雪糕任飲任吃,實在超值!

2023-10-16 538 瀏覽
觀塘區百幾蚊有半自助餐,自助吧提供沙律 、熱盆、餐湯、甜品、水果及雪糕、仲有任飲-紅白餐酒。如果鍾意飲酒就抵了。沙律bar有沙律菜、粟米🌽、青瓜、車厘茄、菠蘿🍍、薯集、蘋果等。熱盆有魚餅、豬水、魚蛋等。海鮮有蝦、青口及蜆。甜品有泡芙、啫喱、乳酪、豆腐花等。主菜揀了吉列鯛魚柳配香蒜慕絲$128及德國咸豬手配酸椰菜$138。鯛魚柳新鮮炸起熱辣辣,配薯蓉南瓜、翠肉瓜。咸豬手大大隻,配有開胃酸菜。餐飲揀了檸茶。

仲有任飲-紅白餐酒。如果鍾意飲酒就抵了。

2023-10-15 294 瀏覽
第一次來,在 open rice 訂位,非常方便。週末的晚餐,有主菜也有任食的半自助餐,也包括了飲品。自助部份有4款凍海鮮,竟然也有蟹腳,當然大小不能強求,海水味重,那視乎你口味。也有白蜆,凍蝦,凍蝦是不錯,但補充稍為慢點。有即做海鮮芝士意粉,燒豬腩和烤午肉。個人認為芝士意粉是全場最好的。主菜點了魚,肉眼和豬手。肉眼點了7成,有點太熟,但味道不錯。魚也合格。個豬手本抱有看著評語抱有期望,卻令人失望,皮完全不脆,吃起來很費力。飲品有瓶裝汽水,加38元有任飲餐酒,但我無選。總結,這個價位我可以接受,我會再給一次機會再來,但也必須視乎主菜品質。
飲品有瓶裝汽水,加38元有任飲餐酒,但我無選。
2023-10-15 205 瀏覽
打風賺咗一日假🍾🥳,夜晚同老細出海濱散步,行過鴻圖道見到呢間西餐廳,其實以前都食過,今日老細想鋸個扒,就上去食返餐啦!!呢間不嬲都係做開semi buffet,頭盤有海鮮(按來貨供應不同海鮮:蜆、蝦、青口、蟹腳、螺…)沙律、湯、餐後水果、雪糕同飲品,都係任飲任食,夾埋主菜都係二百幾,性價比都幾高。🥰🥰🥳我叫咗個比目魚配紅蝦,比目魚幾嫩滑,好juicy,燒得好好食;紅蝦就略嫌軟身咗啲,傾開計問佢老闆,話係刺身級紅蝦,可能肉質唔係太實淨。老細個肉眼就真係正!🥩🤩一上枱已經聞到好香炭燒味,五成啱啱好,伴碟有薯蓉、南瓜同啡菇。原來平時老細自己都有同朋友上嚟食,貪佢呢度食完有得飲(啤酒任飲,加$38仲有白酒揀)又有鏢機可以掟🎯,同埋美式桌球枱🎱。午市就應該幾爆場,因為附近係商業區,晚市應該好適合一班人上嚟聚一聚,尤其是二百零蚊位,可以滿足晒咁多個人嘅願望……佢老闆話而家市度唔好,任飲任食可以坐足四個鐘,真係開party都得啦!!🥳🥰🤭🤣

2023-10-09
2023-10-13 226 瀏覽
觀塘多美食就係人都知朋友仔係觀塘番工於是睇下觀塘有咩好嘢食OpenRice 見到give me5勁多like,而且又有半自助,可以食多好多款式既野🤤❤️澳洲肉眼扒配燒汁order左7成肉眼扒肉眼扒燒得外脆內嫩配上薯蓉,份量岩岩好👍❤️燒澳洲羊配T骨配燒汁羊都係order左7成熟羊配上酸酸甜甜既汁,好開胃值得一讚既係羊完全無騷味👍自助飲品都選擇多🤩有啤酒、綠茶、汽水沙律菜都有好幾款岩曬健康人士甜品細細件可以試多幾款😍最正既係有好多雪糕口味最正既係有movenpick雪糕天氣咁熱消暑一流😎💁‍♀️Give Me 5 (觀塘)👣觀塘鴻圖道90號5樓
觀塘多美食就係人都知
朋友仔係觀塘番工
於是睇下觀塘有咩好嘢食

❤️澳洲肉眼扒配燒汁
order左7成肉眼扒
肉眼扒燒得外脆內嫩
配上薯蓉,份量岩岩好👍

❤️燒澳洲羊配T骨配燒汁
羊都係order左7成熟
羊配上酸酸甜甜既汁,好開胃
值得一讚既係羊完全無騷味👍

甜品細細件可以試多幾款😍
最正既係有好多雪糕口味
最正既係有movenpick雪糕
天氣咁熱消暑一流😎

💁‍♀️Give Me 5 (觀塘)
👣觀塘鴻圖道90號5樓
2023-10-12 201 瀏覽
Give me 5最近翻新,主打有得玩有得食,可以打桌球,又有得掟飛鏢🎯,餐廳環境寬敞,部份座位仲可以望到海景主菜有10個選擇咁多😱仲要唔只西式,印度同日式都有,選擇困難真係有排試 🥩澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁肉眼扒點5成熟,上桌都聞到香嘅牛肉味。中間位唔會太過血淋淋、邊位有啲地方煎得焦香,肉質偏有咬口尚有肉香,配菜啲薯仔翠玉瓜都幾好食。🍝意大利咸腿菠菜長通粉意粉相當足料,味道香濃, 忌廉醬汁豐富,條條意粉都掛汁自助吧有好多種類嘅食物,有好多款沙律菜、配料同沙律醬🥗、又有唔少嘅熟食、小食🍢、仲有多款水果🍉、甜品🍮、雪糕🍦,紅白餐酒任飲 ! 呢個價錢可以享用到咁多嘢食,絕對值回票價👍🏻

🥩澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁

🍝意大利咸腿菠菜長通粉

意粉相當足料,味道香濃, 忌廉醬汁豐富,條條意粉都掛汁

自助吧

呢個價錢可以享用到咁多嘢食,絕對值回票價👍🏻
2023-10-11 200 瀏覽
想不到觀塘工厦區也可品嚐到Semi~buffet!今晚和老公試了Give Me 5的兩份dinner set。除主菜外,沙律、熱盤、餐湯、甜品、冰鎮海鮮、燒澳洲牛肉、燒西班牙脆豬腩、現場烹調巨型巴馬臣芝士pasta、水果、Movenpick雪糕無限時任食,多款汽水啤酒任飲。主菜方面,我們選擇了法國慢煮油鴨胸配黑醋汁及香煎比目魚扒伴紅蝦配牛油檸檬汁。個人最欣賞比目魚,煎得外皮香脆,魚肉嫰滑,充滿魚油味。任食的冰鎮海鮮中,個人最喜歡海蝦及蜆,兩款都十分鮮甜。任食區的另一亮點可說是現場烹調的巨型巴馬臣芝士pasta,客人可選擇長通粉、意大利粉或蛋闊麵,再加其他自選配料。我們今次便選了雜菌帶子意大利蛋麵,pasta充滿蛋香味,由於是闊麵關係,輕易便做到芝士掛汁的效果,非常美味。套餐人均二百幾便可試不同種類的食物,最適合大胃王。
套餐人均二百幾便可試不同種類的食物,最適合大胃王。