我終於走出沙門氏菌三文治嘅陰霾,呢日再次嚟到觀塘覓食,之前放咗朋友飛機,同佢食番餐好西補數😜。佢帶咗我去鴻圖道工廈開餐,我第一次去果幢大廈食嘢,發現原來都有幾多餐廳,而且格局無其他工廈咁工廈...。我以為餐廳個位置幾隱蔽下,晚市會冇乜客人,點知一去到發現氣氛好熱鬧👏。餐廳仲有得掟飛鏢同篤波,集美食與娛樂於一身!以工廈餐廳嚟講,環境十分開揚,起碼望到街,感覺無咁焗束。另外,餐廳佔地面積大,因此每張餐枱都夠大,唔會迫,情侶或者一班人嚟都適合,甚至可以Book佢個場地嚟搞Party🎉。餐廳晚市主要供應二人套餐或者兩小時半任食海鮮套餐($298/一位),由於朋友唔好海鮮🐟,加上二人餐而家做緊半價優惠($314,另收加一服務費),好抵食😚。🥗煙三文魚沙律 Smoked Salmon Salad,沙律有得揀煙三文魚或者鮮蝦,我哋揀咗前者。沙律造型精美,因為用咗煙三文魚砌咗朵花出嚟;而且沙律亦夠大份,同埋唔會唔夠汁。🎃是日餐湯Daily Soup,我哋估計係南瓜甘旬湯,望落好似水水哋,但飲落味道都幾濃,唔錯。另外,餐湯有跟塊蒜蓉餐包,味道正常。🥩澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁Australia Rib
煙三文魚沙律
是日餐湯
澳洲肉眼扒
🥩澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁Australia Rib Eye Steak (8oz) with Wild Mushroom,主菜有得揀比目魚、燒春雞、斧頭豬扒或者牛扒,我哋要咗五成熟肉眼扒,後尾先見到人哋嗌斧頭扒都好似好正咁😣。不過好彩牛扒都幾好食,牛肉味頗濃郁,肉嫩多汁,無多餘筋位及脂肪,算係咁啦😋。野菌汁亦係誠意之作,因為真係有菇。配菜有蘆筍、青椒同薯仔等,如果有多啲薯仔會仲好🙈。
意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹
🍝意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹ltalian Style Sicilian Sauce Spaghetti with Fried Soft Shell Crab,意粉份量超多,起碼係1.5人量,而且我幾鍾意佢個🍅蕃茄醬汁,夠晒酸、夠晒濃,有啲似食緊肉醬意粉,但走肉醬。🦀軟殼蟹就得一隻啦,炸得幾脆口嘅,不過都係意粉出色啲🤤。
藍莓芝士杯配慕絲蛋糕
🍰藍莓芝士杯配慕絲蛋糕Blueberry Cheese Cup & Mousse Cake,估唔到跟餐嘅甜品都咁有心機,用三色水果朱古力醬裝飾咗隻碟,上面再放咗細細件芝士蛋糕同朱古力慕絲,兩樣味道頗有水準。
最後,仲有兩杯餐飲,檸茶檸水奶茶或者飲品櫃到自己揀🥤。如果喺Openrice買優惠卷,飲品就可以揀紅酒白酒🍷。
服務方面,店員全部都幾好禮貌,又會主動收碟、落單,但如果上菜慢少少就會好啲🙏🏻。
總括嚟講,呢餐晚餐有驚喜,令人滿意;因為印象中觀塘區同工廈嘅餐廳質素都係一般,但收費就有點兒濫收。不過Give Me 5🖐唔同,食物味道唔錯,雖則未到好驚艷程度,但都無嘢要彈;加上收費老實,二人套餐收你呢個價就全包(加一服務費另計),唔會你揀牛扒、食甜品又要再加錢囉。
2020-06-04
澳洲肉眼扒
意大利西西里茄醬意大利粉伴脆炸軟殼蟹
藍莓芝士杯配慕絲蛋糕
2020-06-03 2704 瀏覽
「Give me five!」,雖然抗疫期間都唔好同人「Give me five」,但食嘢又唔同講法喎餐廳外內雖然係工廈入面,但餐廳環境都幾好,好開揚,座位同座位之間寬敞,咁啱座玻璃枱,望住街境都幾舒服。食物選擇有buffet有Set Dinner,本身都比佢嘅Buffet吸引,但見佢Set Dinner做緊半價勁抵!咁就食Set啦,見到多嘢食。Special Set Dinner for Two 半價$314原價$628,都幾多嘢食,有沙律、餐湯、Main Course、Pasta、甜品及餐飲。鮮蝦雜菜沙律食set點少得沙律,本身想叫三文魚,不過是日未有,都唔緊要,鮮蝦都啱食,加上係用千島醬,酸酸尾尾好開胃。澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁由於我太鍾意鋸扒,所以都叫返牛扒,揀咗五成熟,不過上枱就唔止五成熟,但牛味都可以,計返價錢都抵食。帆立貝黑松露野菌意大利飯想食Risotto,個人認為黑松露配Risotto 一向係無敵嘅組合,食落香氣會好夠,帆立貝唔係大大粒果種,而係小型size,整體都ok。甜品拼盤有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件

餐廳外內

食物選擇

甜品拼盤
甜品拼盤

有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件,食完Dinner之後作為結束啱啱好。

自己覺得情侶嚟食好啱,二人set做半價夠哂經濟實惠,成日拍拖出去食飯,消費確係貴,有優惠就抵好多啦!
2020-05-18 3212 瀏覽
疫情之下, 所有事情都停擺咁,連出街食飯都變得罕有, 今日好想同朋友仔輕鬆一下,吹下水、打打氣, 觀塘附近就搜尋咗呢間give me 5, 令到整個晚餐變得好勵志。呢度嘅空間好大而且座位寬敞, 亦有桌球枱畀人玩, 感覺都好relax。入到去嘅時候店員已經好有系統咁招呼我哋,呢度有自助式任食同半價西餐, 我哋真係要爭取時間好好交談,所以揀咗西餐。頭盤好豐富有蝦沙律,啲蝦好爽, 配上大量沙律菜及洋葱, 食落去有少少微辣, 配上千島醬,十分醒胃。熱辣辣羅宋湯, 味道都好濃,但係又唔會好酸, 不落去都仲見到有好多蔬菜, 有咬口。 加上熱哄哄嘅蒜蓉包,加分。主菜嚟啦斧頭豬扒配玉米糕,超大塊, 斧頭扒出面賣都要三四百蚊一塊, 而且佢有番咁上下厚度,自己整又會怕入面唔熟, 而家半價就食到, 真心覺得好抵。 講返塊扒肉質好林,加上蘋果蓉黑醋醬減低油膩感,味道好夾。食咗塊扒已經好飽, 好在叫咗個茄汁底嘅炸軟殼蟹煙肉卡邦尼意粉, 每條意粉都沾上茄汁,食落去唔太膩。最後仲有朱古力慕絲及芝士蛋糕,加上我最愛嘅zero,大滿足。值得一捉呢度嘅服務生都好殷勤、有禮貌, 整晚嘅感覺非常良好。

2020-05-18
$188.5 (晚餐)
  • 美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬
2020-05-11 2761 瀏覽
經過四月後,多日沒有本地確診個案,不少食店重新開業,觀塘Give Me 5是其中之一。餐廳之前已經有做二人套餐半價,重新開業後繼續優惠。鮮蝦雜菜沙律鮮蝦與雜菜均爽脆鮮甜,經千島醬汁調味,甜甜酸酸的更加可口。是日餐湯 蒜蓉法包忌廉湯濃杰適中,配上鬆脆蒜香法包,十分滋味。美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬斧頭豬扒乃帶骨豬鞍,切開內裡肉質依然粉嫩,入口味道濃郁爽口。斧頭豬扒份量頗大,兩人分享食用剛好。蘋果蓉帶甜而黑醋醬酸香,與斧頭豬扒配搭很匹配。帆立貝黑松露野菌意大利飯黑松露與野菌各具不同幽香,襯上忌廉汁感覺不會太飽滯,入口香濃軟滑。芝士蛋糕配朱古力慕絲蛋糕芝士蛋糕質感結實,芝味十足,入口軟滑。朱古力慕絲蛋糕口感幼滑,味道香濃。

鮮蝦雜菜沙律
鮮蝦與雜菜均爽脆鮮甜,經千島醬汁調味,甜甜酸酸的更加可口。

是日餐湯 蒜蓉法包

忌廉湯濃杰適中,配上鬆脆蒜香法包,十分滋味。

美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬

芝士蛋糕配朱古力慕絲蛋糕
2020-05-07
2020-05-11 2202 瀏覽
抗疫期少咗出去食飯,好掛住西餐同牛扒,今次嚟到一向評分高嘅「Give me five」,都聽唔少朋友介紹過。餐牌有二人set同自助餐兩款,我哋唔算好肚餓,加上二人set做緊半價,每人只係百幾蚊,就揀食二人set。環境十分寬敞,一入去就見到自助Bar,落地玻璃對住街景好開揚,仲有鏢機同桌球,見到環境即刻加分。Special Set Dinner for Two $628(原價) 現半價$314包括沙律、餐湯、主菜、意粉/意大利飯、甜品及餐飲。鮮蝦雜菜沙律、餐湯沙律都好大份,鮮蝦有五隻左右,沙律以千島醬調味,我個人不嬲比較鍾意千島醬多過沙律醬,所以對我來講零舍開胃。澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁主菜四選一,揀咗食牛扒,叫咗五成熟,但控制熟成度都可以更好,上枱牛扒偏熟,幸好牛肉不韌,亦冇太多渣。帆立貝黑松露野菌意大利飯意粉或意大利飯就三選一,想食意大利飯。份量二人剛好,帆立貝採用較細粒,份量都多,意大利飯唔算好濕身,煙韌度可提高,整體味道唔算濃郁。藍莓芝士蛋糕併朱古力慕絲蛋糕芝士蛋糕正常,但朱古力慕絲蛋糕就略甜咗啲,不過仲包甜品真係好抵食!總括然而,半價$314食齊由前菜、主菜、意粉及甜品真係

餐牌

自助BAR

包括沙律、餐湯、主菜、意粉/意大利飯、甜品及餐飲。

鮮蝦雜菜沙律、餐湯
鮮蝦雜菜沙律、餐湯、餐包

藍莓芝士蛋糕併朱古力慕絲蛋糕
藍莓芝士蛋糕併朱古力慕絲蛋糕

總括然而,半價$314食齊由前菜、主菜、意粉及甜品真係好抵,每人$150左右,仲要環境唔錯,趁優惠快啲嚟!
鮮蝦雜菜沙律、餐湯、餐包
2020-09-09 0 瀏覽
今日去左give me five 食lunch,環境幾唔錯,個場又大又寬敞,而個窗境仲遠眺大馬路,風景開揚,好舒服。見到呢度仲有得掟飛鏢同打桌球,如果夜晚約埋三五知已黎,都幾chill ~發覺呢度都幾抵食,lunch set價錢仲包沙律吧,甜品同紅白酒任飲任食,價錢又唔貴!沙律吧豐富, 至少有4-5款蔬菜類選擇,自由配搭!另外都有凍櫃,有凍餅、啫哩、乳酪及雪糕,雪糕有海鹽/芒果/焦糖味道,包你食到飽呀!而lunch set 主菜都有好多選擇,我地揀左羊扒同漢堡!漢堡大大份,漢堡加埋芝士一齊食好邪惡,肉汁又 juicy ,好正。而羊扒煎得又香又靚,肥瘦平均。今餐lunch 揀值物超所值!下次會再嚟試晚餐先!

而羊扒煎得又香又靚,肥瘦平均。

今餐lunch 揀值物超所值!下次會再嚟試晚餐先!

• 香煎紐西蘭羊架配薄荷燒汁
2020-09-07 0 瀏覽
呢間餐廳環境大,坐得舒服,仲坐到卡位。午市有半自助午餐,出面有任食沙律吧。由於疫情關係,所以要佩戴口罩出去拎食物。沙律吧有餐湯甜品蒜蓉包、雪糕甜品及水果等。仲任飲紅白餐酒 。雪糕都有好多唔同味道;甜品亦好多款式,有芝士蛋糕、奶凍、啫喱等等。鍾意佢啲水果夠新鮮,食咗哈蜜瓜及西瓜。主食揀咗德國豬手配黑椒汁$118,豬手大大件個皮好脆,好好食。仲要配薯條,薯條好脆。呢個價錢真係好抵,如果平時喺其他餐廳食,豬手一定要$300左右。另外叫左澳洲肉眼配燒蒜汁$148,牛扒揀咗五成,肉質唔錯,蒜蓉汁味道幾夾。午市做緊9折!

呢間餐廳環境大,坐得舒服,仲坐到卡位。

午市做緊9折!

2020-09-01 0 瀏覽
晚市終於開返😭可以介紹吓呢間抵食半自助餐👍🏻————————————————:🔷一人晚市半自助餐$298 - (7.5/10)每人可選一款主菜,2小時任食多款串燒、凍海鮮及甜品:🔹主菜-澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁牛味濃郁,肉嫩又無筋👍🏻-加勒比海辣煎鱸魚柳配古斯米魚皮煎得好香脆,個汁有少少辣幾惹味:🔹串燒款式都多但製作需時,通常有咩熟咗就比咩你每次出去拎到咩都好睇運氣😂最好食係燒鮑魚仔,蝦,雞翼,冬菇,菠蘿象拔蚌bb睇落好吸引,但當日好多沙😦希望店方留意下😂:🔹凍海鮮當日有花蟹,雖然唔大隻但都多肉👍🏻蝦同螺肉就大大隻鮮甜彈牙、青口正正常常:🔹甜品甜品櫃冇嘢揀得落手🙈好在亮點係雪糕櫃,有movenpick雪糕充撐場面😝————————————————呢個價有咁多野食,而且質素唔差,最近好似重有特價,真心抵食😝by C #sissyfoodie
晚市終於開返😭可以介紹吓呢間抵食半自助餐👍🏻
————————————————
🔷一人晚市半自助餐$298 - (7.5/10)
每人可選一款主菜,2小時任食多款串燒、凍海鮮及甜品

🔹主菜
-澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁
牛味濃郁,肉嫩又無筋👍🏻

-加勒比海辣煎鱸魚柳配古斯米
魚皮煎得好香脆,個汁有少少辣幾惹味

🔹串燒
款式都多但製作需時,通常有咩熟咗就比咩你
每次出去拎到咩都好睇運氣😂
最好食係燒鮑魚仔,蝦,雞翼,冬菇,菠蘿
象拔蚌bb睇落好吸引,但當日好多沙😦
希望店方留意下😂

🔹凍海鮮
當日有花蟹,雖然唔大隻但都多肉👍🏻
蝦同螺肉就大大隻鮮甜彈牙、青口正正常常

🔹甜品
甜品櫃冇嘢揀得落手🙈
好在亮點係雪糕櫃,有movenpick雪糕充撐場面😝

————————————————
2020-08-20 54 瀏覽
The restaurant has made half-price set menus for two before, and the discount will continue after the reopening.Shrimp and Mixed Vegetable SaladThe fresh shrimps and mixed vegetables are crisp and sweet. Seasoned with Thousand Island sauce, the sweet and sour are more delicious.It's Japanese soup, garlic baguetteThe cream soup is moderately thick, with a crispy garlic French bag, which is very flavorful.American Axe Pork Chop with Corn Cake and Apple Black Vinegar SauceThe axe pork chop is a bon

The axe pork chop is a bone-in pork saddle, the meat inside is still tender and tender, and the taste is rich and refreshing. The axe pork chop was quite large, and it was just right for the two to share it. The apple puree is sweet and sour in black vinegar sauce, which matches well with the axe pork chop.

Fan Libei Black Truffle Risotto

Black truffles and wild mushrooms each have a different fragrance. When lined with cream juice, it will not feel too full and the mouth will be fragrant and soft.

Cheesecake with Chocolate Mousse Cake

The cheesecake has a firm texture, full of cheese flavor, and a soft and smooth mouth. The chocolate mousse cake has a smooth texture and a strong flavor.
2020-08-04 121 瀏覽
抗疫期間呢間西餐廳做緊半價優惠,喺經濟環境麻麻之下,一於要黎支持餐飲業💪餐廳有semi buffet套餐或者散叫,全部都係半價非常之抵食我哋叫咗set dinner,兩個人份量非常之多有餐飲,餐湯,蒜蓉包,兩個主食同埋甜品,豐富到攬住個肚埋單難得有支裝汽水飲丫,朋友超開心餐湯蒜蓉包外脆內軟,蒜香味濃U.S Pork Tomahawk & Polenta Cake with Balsamic Apple Sauce大大件斧頭豬扒~~估唔到咁大件豬扒肉質都可以咁幼嫩架!!超好味,好juicy😋配埋蘋果果蓉黑醋汁味道好fresh, 就算食晒成塊肉都唔膩Wild Mushroom Risotto with Black Truffle & Scallops賣相非常靚好吸引意大利飯軟硬度適中,而且好足料好多雜菌 配埋黑松露一齊食好正丫!!Blueberry Cheese Cup & Mousse cake好豐富既甜品有cheese cup又有mousse cake, 一見到超興奮丫 兩款甜品都好好味

我哋叫咗set dinner,兩個人份量非常之多

有餐飲,餐湯,蒜蓉包,兩個主食同埋甜品,豐富到攬住個肚埋單

難得有支裝汽水飲丫,朋友超開心

蒜蓉包
外脆內軟,蒜香味濃

大大件斧頭豬扒~~
估唔到咁大件豬扒肉質都可以咁幼嫩架!!
超好味,好juicy😋
配埋蘋果果蓉黑醋汁味道好fresh, 就算食晒成塊肉都唔膩

賣相非常靚好吸引

意大利飯軟硬度適中,而且好足料好多雜菌
配埋黑松露一齊食好正丫!!
好豐富既甜品

兩款甜品都好好味

• U.SPorkTomahawk&PolentaCakewithBalsamicAppleSauce
  • BlueberryCheeseCup&Moussecake
  • WildMushroomRisottowithBlackTruffle&Scallops
食咗都有一段時間,嗰陣仲未係二人限聚令,當日純粹諗唔到食咩,咁啱係觀塘睇完戲,係openrice求其search,見到呢間半自助餐,有我最愛嘅海鮮之餘,仲要有仼食,即興book枱食飯。點知,上到去見到餐廳,嗯💛🤝,明白了👐🏻!有六款主菜揀一款,為咗食多啲海鮮,所以叫咗鱸魚,以及軟殼蟹意粉🦀。意大利西西里茄醬扁意粉伴脆炸軟殼蟹 (5/10)🦀普通茄汁意粉,味道正常,沒有太大嘅驚喜,至於炸軟殼蟹,外表尚脆口,入面比較淋🥺。加勒比海辣煎鱸魚柳配古斯米 (4/10)🐟煎鱸魚口感比較鞋,亦無辣味,最令我期待嘅古斯米,炒得乾身,細細粒,都幾得意🤭。食完主菜,急不及待開始仼食海鮮,分咗冷盤、熱食兩類🤤。先講冷盤,有凍蝦🦐、花蟹🦀、藍青口🤤、螺🐚,冷盤海鮮尚算新鮮,個人喜歡凍蝦、螺,幾大隻而且爽口。另外,仲有中、西湯及沙律吧🥗。到熱食,以串燒為主🍢,有肉類、有蔬菜,例如羊架、牛舌、粟米、翠玉瓜等等,種類多元化🤩。除此之外,當然唔少得燒海鮮啦🦞,有十二款海鮮仼食,作為海鮮迷嘅我,亦係今次最令我想食呢間餐廳原因之一,佢地嘅燒海燒唔會落太多調味料👍🏻,食得岀海鮮嘅原味道🤓,個人推介象拔蚌、扇貝、蟶子、鮑魚🥰

意大利西西里茄醬扁意粉伴脆炸軟殼蟹

意大利西西里茄醬扁意粉伴脆炸軟殼蟹 (5/10)🦀

加勒比海辣煎鱸魚柳配古斯米

加勒比海辣煎鱸魚柳配古斯米 (4/10)🐟

食完主菜,急不及待開始仼食海鮮,分咗冷盤、熱食兩類🤤。

除此之外,當然唔少得燒海鮮啦🦞,有十二款海鮮仼食,作為海鮮迷嘅我,亦係今次最令我想食呢間餐廳原因之一,佢地嘅燒海燒唔會落太多調味料👍🏻,食得岀海鮮嘅原味道🤓,個人推介象拔蚌、扇貝、蟶子、鮑魚🥰。

食完主菜、仼食海鮮,一定要食返甜品、蛋糕🧁,滿足下第二個胃,而且雪糕就有movenpick🍦,每位$298加一,味道質素唔稱得上高質,不過,大概三百幾就有唔同嘅海鮮🤑,而且種類唔少,buffet精嘅朋友仔,可以一試☺️!
2020-06-27
2020-07-29 86 瀏覽
同一班好耐無見的朋友聚會,專登book咗呢間餐廳試試佢。一入嚟已經叫左聲give me 5,我個friend話消毒都要俾個五佢。當你環境都唔錯周圍裝修都好似郵輪上面咁,咁佢就要分開兩種套餐一種係雙人套餐另一種就係一人一種主菜的套餐。佢出面有好多冷盤可以任食,d野飲又可以任飲,而且佢dinner 仲要無限住你時間。可以比你慢慢食,唔洗咁心急。雖然三百幾蚊都唔平,但係有鮑魚聖子燒生蠔等等都算幾低。唯一要講嘅係,佢攞串燒嗰條隊都幾長,有時都等幾耐,最好早啲去到咁就可以食多啲。食到最後我反而覺得串燒先至係主角,佢嗰啲主菜唔係話唔好食但無話特別出色等左好耐ge鮑魚,燒蠔同海蝦。都算幾大隻,味道都唔錯有海水味。其他就有仲有燒牛肉燒菠蘿等等都唔錯新鮮燒起都熱辣辣主菜之一豬扒味道都唔錯牛扒要左五成熟但肉質一段,無諗得咁好食呢個燒魚好有特色但我就覺得一般呢個燒羊就真係唔好食,你唔鐘意食羊真係唔洗叫同場有勁多冷盤,望出去都可以攞來食下,望落去都算新鮮。
我個friend話消毒都要俾個五佢

其他就有仲有燒牛肉燒菠蘿等等都唔錯新鮮燒起都熱辣辣

主菜之一豬扒味道都唔錯
牛扒要左五成熟但肉質一段,無諗得咁好食
呢個燒魚好有特色但我就覺得一般
呢個燒羊就真係唔好食,你唔鐘意食羊真係唔洗叫

同場有勁多冷盤,望出去都可以攞來食下,望落去都算新鮮。
2020-07-20 73 瀏覽
雖然工作已離開了觀塘,但間中都會返去行下。今日放假,同我的他去觀塘食午餐,揀選咗Give me 5😌到樓下,見到午市有9折,好開心🥳餐廳防疫措施做得充足,除咗枱與枱之間分隔得開之外,亦會用膠片分隔,務求食客可以安心用膳👍因午餐係半自助形式,所以去沙律吧取食物之前,都一定要戴口罩😷👍👍起動啦🥰沙律吧有多款新鮮沙律菜供應,每款都好好味😋其中我至愛麻辣蓮藕、涼拌木耳,非常開胃!薯仔沙律嘅醬配得剛好😋餐前首選☺️水果有西瓜、哈密瓜,兩款水果都好甜好多汁👏👏👏餐廳亦有紅、白餐酒任飲,我倆都不好酒,所以無試😝羅宋湯好好味!除咗蕃茄味濃,仲有濃濃嘅牛味,而且唔辣,大人、小朋友都適合👍澳洲肉眼扒(8安士)配燒蒜汁$148。我嘅主菜到了😍點咗5成熟,切開粉紅色,一啲都唔韌,肉質鮮嫩,牛味濃郁,肥瘦適中,而且配以我最愛嘅蒜蓉汁,真係大快朵頤😋法式香草羊架配露絲瑪利汁$148。我的他近來好喜歡食羊,他點的羊一上枱,頓生好感!有3件煎得好靚嘅羊架,每件都有一小部份肥膏,但連肉一齊食,半點不覺膩,反而有陣陣羊香,又不會過羶,露斯瑪利汁配搭得宜😌今次午餐2款主菜都好出色,而且完全滿足到我哋2隻食肉獸嘅要求🤣最後當然

餐廳亦有紅、白餐酒任飲,我倆都不好酒,所以無試😝

最後當然要食甜點,每款都唔錯!尤其朱古力mousse蛋糕,香濃朱古力味好吸引😚

我倆飲飽食醉,好輕鬆咁就過咗差不多2小時🥰
2020-07-06
2020-07-12 55 瀏覽
想一邊睇住靚景,一邊任食串燒同海鮮?一定要黎試下Give me 🖐餐廳。佢除左有無敵靚景,餐廳入面仲有得掟飛鏢同玩桌球,食飽左郁下之後可以再食過。佢有二人 set dinner與任飲任食串燒套餐選擇。 因為有movenpick雪糕同任食海鮮嘅驅使下,今次揀左任飲任食套餐,仲可以自選一款主菜。😎/等主菜之前可以食冰鎮海鮮同沙律,海鮮有凍蟹,皇冠螺,青口同埋凍海蝦。/美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬🌟斧頭豬扒大大份,厚得黎肉質依然好軟,以佢嘅蘋果蓉黑醋醬酸酸地好開胃,值得一讚配菜烤完加鹽好正。/波爾多紅酒燴羊膝配傳統薯菜🌟羊膝比較罕見,呢度嘅羊膝沒有羊羶味,而醬汁既酒味唔算太重,幾配薯蓉。/串燒🌟海鮮同肉類有好多款選擇,一定唔可以錯過燒和牛,用鹽調味岩岩好,仲有最鐘意嘅燒菠蘿。🤤/食放題點都唔少得嘅甜品,每件切到細細舊,岩哂胃口品大又想試哂全部蛋糕嘅女士。最後點少得任食movenpick雪糕!🤩為左食哂三隻味,食左三大杯,為成餐飯畫上完美句號。😎

美國斧頭豬扒配玉米糕伴蘋果蓉黑醋醬🌟

波爾多紅酒燴羊膝配傳統薯菜🌟