2018-03-02
今日係CC既生日,BB我就約埋CC既同房仔一齊幫佢慶祝生日大日子😙經過我兩星期既搜索,最後揀左依間幾高評價既西餐廳做佢既生日飯。餐廳入面幾乎全部顧客都係為左慶祝生日而黎,餐廳又大又華麗,氣氛好好,裝修以海洋為主題,亦有飛標機等娛樂設施。我地分別叫左兩個set dinner,前菜包括有西班牙火腿配蜜瓜,火腿味道唔會太鹹,配埋蜜瓜粒粒一齊食都幾fresh🍈前湯係周打魚忌廉湯,湯稠身得黎唔會太濟,味道濃郁,值得推介。咁岩果日做緊$10/隻生蠔既promotion,我地都叫左兩隻黎試試。生蠔size唔算太大,海水味略為重,無太大驚喜。北海道帶子黑松露意大利飯 $118/$198帶子鮮甜得黎又幾大隻,不過飯既水準就略為普通,黑松露味唔突出,整體而言,飯較為乾身,味道較淡,下次會選擇其他菜式。炸軟殻蟹煙肉卡邦尼意粉 $108/$188驚喜之作,軟殻蟹好大隻,份量足夠3個人食,啖啖肉,意粉同醬汁比例完美,推介大家試下。🍝法式原隻黃油雞伴黑松露燒汁 $158/$238燒雞份量幾大,抵食又惹味,賣相吸引,無冰鮮味,肉質嫩滑,燒雞同黑松露燒汁味道幾match,回味無窮🍗餐廳服務十分好,booking時同佢
北海道帶子黑松露意大利飯 $118/$198
炸軟殻蟹煙肉卡邦尼意粉 $108/$188
法式原隻黃油雞伴黑松露燒汁 $158/$238
餐廳服務十分好,booking時同佢講左有朋友生日,當日就為我地送上生日蛋糕,仲要幫我地寫埋名,十分貼心。店員仲好有耐性幫我地慢慢影相。
👅好味指數: 7/10
💸抵食指數: 6/10