2022-05-03 147 瀏覽
一間很有格調的日式餐廳,走居酒屋路線。這次選了一個特上手握壽司拼盤,有長長的鰻魚,入口肥味充滿油脂味道,另外帆立貝都十分新鮮,飯較細適合食量較少的朋友,玉子凍凍的非常開胃。100g 日本產霜降A4和牛西冷部分,先在枱上磅好才烹調,入口即溶,旁邊配有鹽、蒜及芥辣,喜歡吃和牛原味的我便不用加其他東西,直接吃掉。Firebird牛肉串燒盛盒,中間的雞頸像豬頸肉般味道較濃及肥美,另外自家製免治雞肉棒可配鮮蛋黃,最為吸引,日本醬汁加上鮮蛋黃不俗。最後,便是生蠔,大大隻新鮮,士多啤梨冰沙,不會有很多大粒的冰在其中。

2022-03-17 163 瀏覽
閨蜜慶祝我大壽 左搵右搵 佢搵到呢間居酒屋幫我慶生 (多謝你呀沅沅😘)適逢聖誕佳節 店內好有聖誕氣氛🎅🏻入到去空氣中瀰漫着滿滿串燒香氣✨朋友嚟之前已經做好資料蒐集 佢話我生日叫我隨便揀🤭 重點係一定要叫一枝sake 先😁今晚又肚餓 見到咩都好想食喎叫咗以下呢幾樣野:首先打頭炮!~九保田🍶飲落好清 都幾順口 不過提醒各位‼️杯中間會擺冰 斟酒嗰陣小心啲因為太開心我哋已經倒瀉咗2-3次裏面啲冰水出嚟🤣🔆有三種小食 都幾好食 🔆軟殼蟹牛油果壽司卷一脆一軟口感加埋 唔使講呢個搭配都知好食🔆雞肉串、牛舌朋友鍾意食牛舌覺得好好食 雞肉串都OK🔆燒和牛個人對呢個就比較失望 因為圖片所見 都係見到比較熟同埋有少少偏硬🔆火焰燒雞脾脆皮同埋有啲辣椒粉幾好食 重點呢個係用嚟打卡嘅哈哈兩個人食咗上面嗰啲嘢其實唔飽 所以再叫多一round壽司🔆特上手握壽司盛口睇個樣就比較「精緻」刺身偏薄身 個人覺得最好食係個蝦食埋個甜品就完啦😁總括嚟講食呢間野 建議大家唔可以呈現一個好肚餓嘅狀態去食 因為呢間嘢都係俾大家傾吓計食吓小食飲下酒(見到隔離嗰對外國情侶都係食少少嘢就好快走咗)因為啲嘢都唔算平😅但係整體成個氣氛都好好

閨蜜慶祝我大壽
左搵右搵 佢搵到呢間居酒屋幫我慶生 (多謝你呀沅沅😘)

適逢聖誕佳節 店內好有聖誕氣氛🎅🏻

個人覺得最好食係個蝦

食埋個甜品就完啦😁

總括嚟講食呢間野 建議大家唔可以呈現一個好肚餓嘅狀態去食
因為呢間嘢都係俾大家傾吓計食吓小食飲下酒
(見到隔離嗰對外國情侶都係食少少嘢就好快走咗)

因為啲嘢都唔算平😅
但係整體成個氣氛都好好
慶祝生日值得一去👍🏼👍🏼
位於銅鑼灣既居酒屋 地方淺窄逼逼地仲似當地居酒屋有bar枱可以一邊睇住師傅燒野食Megal Tuna Sashimi Steak🍣(價錢接重量計算)分哂赤身中大拖羅😍一層一層食味道由淡到濃大拖羅入口即化😋Firebird Assorted Chicken Skewers不過不失最出色都係自家製免治雞肉捧(鮮蛋黃)蛋香味濃Firebird XXL Chicken Steak 🍗果然係本店名物一黎份量好大雞外皮香脆可口,肉質嫩滑多汁醬汁甜中帶辣 惹味😋岩哂想同frd吹下水 飲酒食燒物!

位於銅鑼灣既居酒屋 地方淺窄
逼逼地仲似當地居酒屋
有bar枱可以一邊睇住師傅燒野食

分哂赤身中大拖羅😍
一層一層食
味道由淡到濃
大拖羅入口即化😋

不過不失
最出色都係自家製免治雞肉捧(鮮蛋黃)
蛋香味濃

Firebird XXL Chicken Steak 🍗
果然係本店名物
一黎份量好大
雞外皮香脆可口,肉質嫩滑多汁
醬汁甜中帶辣 惹味😋

岩哂想同frd吹下水 飲酒食燒物!
幻想在日本🇯🇵居酒屋🏮平日晚飯時間都差不多Full 囇好彩有提前book位 唔使收工後仲要餓住等咁慘慘入到餐廳有分酒吧風高枱同正常枱食完飯後仲可以繼續小酌一番今次係坐高枱 有個唔好處係因為我哋叫嘢食比較多 張枱有啲細食嘢嘅速度唔可以太慢!會擺唔曬頭盤食咗刺身先吞拿魚同三文魚都新鮮滑口嘅即燒魷魚筒 燒到啱啱好爽滑吾會好韌足料蟹膏紫菜包飯😊成個蟹蓋都係蟹膏鰻魚4食$188可以一次過食曬唔同做法嘅鰻魚黎多張全家幅!上菜速度都好快最後黎多個熱食!A4和壽喜燒 配上日本蛋汁入口即溶!
幻想在日本🇯🇵居酒屋🏮

足料蟹膏紫菜包飯😊成個蟹蓋都係蟹膏

鰻魚4食$188
可以一次過食曬唔同做法嘅鰻魚

黎多張全家幅!上菜速度都好快

最後黎多個熱食!
A4和壽喜燒 配上日本蛋汁
入口即溶!

2021-09-12
  • 日本產霜降A4和牛壽喜燒
  • 原條日本產魷魚燒
2022-01-10 156 瀏覽
之前係銅鑼灣做嘢,經過Firebird一直都好想試吓,但係都冇機會,佢夜晚好多人排隊,好受歡迎。適逢聖誕節嘅餐廳嘅裝修都好有心思,好有氣氛雖然坐得迫少少,但終於都可以試到。聽個名都知道餐廳主打雞肉,餐廳嘅雞肉全部都係用日本產嘅雞,大隻得嚟肉質又好。餐牌入面有好多相,所以點餐嘅時候一啲都唔迷惘到樣樣都好吸引,仲有Cocktail同埋mocktail,好適合坐低同朋友飲杯嘢傾吓計。軟殼蟹沙律呢個沙律含金量非常之高夠軟殼蟹成隻手掌咁長,仲足足有四舊,材料用非常豐富,雞蛋菜芝士蕃茄仔,口感層次豐富,用嚟開胃最啱。牛油果加州卷蟹子嘅份量好多,多到跌到成個碟都,每一個飯卷入面都好足料,而愛卷上鋪咗幾塊牛油果,個熟到啱啱好,口感好豐富。火山熔岩鮭魚卷鮭魚卷放到好仲一座山咁高,望落就好似火山噴發咁,上面好似鋪咗炸蘿蔔絲咁,加上有少少辣味嘅沙律醬,食落又唔算太膩,鮭魚卷輕微咁炸過,所以有少少趣,口感非常之正。重量級火焰原隻燒雞腿視覺上嘅享受嚟啦,係你面前點着火燒雞腿,感覺非常震撼,而且撲鼻而來嘅焦香味,雞腿大隻到好似火雞咁,肉質香滑非常入味,再配上椰菜同甜椒,中和返個肉膩感,果然係呢度嘅名物。日本雞肉及

軟殼蟹沙律

牛油果加州卷

火山熔岩鮭魚卷

重量級火焰原隻燒雞腿

日本雞肉及野菜天婦羅盛盒
冇諗過足足有五大舊雞肉咁多,食完之後真係好飽,個粉漿炸得好薄。

兩杯嘢飲又靚又好飲。

2022-01-07 150 瀏覽
幸好喺禁堂食之前嚟咗呢間位於銅鑼灣嘅firebird 😍餐廳主打日本菜,一入去就好大個吧檯,成個裝修好華麗😝北海道直送嘅珍寶帆立貝係呢間嘅主打,當然唔可以錯過,一粒珍寶帆立貝切3 件,其實一件已經好大,食完鮮味十足,口感軟滑😝下酒菜就要咗脆炸軟殼蟹,食落香脆唔油膩,內裏酥軟,配酒一流😝另一款就一定要試蟹味噌甲羅燒,好岩打卡!蟹膏上面加少許鮮甜蟹肉,配小飯團可以中和蟹膏嘅濃味,鹹甜適中,鮮味十足😋主菜就要咗壽喜燒😝次次食日本菜都必點,餐廳用料新鮮和牛雪花油脂分佈剛好,入口即溶,而壽喜燒同別間唔同係有牛肉粒係入面,可以食到唔同口感嘅和牛😋再配個烏冬2 個人食就岩岩好呢間cocktail😍必點,叫咗2 杯都好岩女仔飲,一杯係strawberry Yakult Cocktail, 其實都幾大杯,strawberry 酸酸甜甜,sake嘅酒味唔太濃,但夠香~而另一杯Tiffany Sour,blue liqueur同pineapple 飲落清新,帶有夏天嘅感覺,容易入口
幸好喺禁堂食之前嚟咗呢間位於銅鑼灣嘅firebird 😍

餐廳主打日本菜,一入去就好大個吧檯,成個裝修好華麗😝

主菜就要咗壽喜燒😝次次食日本菜都必點,餐廳用料新鮮

2022-01-05 1942 瀏覽
銅鑼灣真係有太多地方可以覓食,今日行行吓就行到黎禮頓道呢頭,見到一間地舖,望入去都幾有feel,而且都幾多人食,餐牌嘅食物都幾吸引👍-1.日本雞肉凱撒沙律 $98呢個沙律嘅gimmick就係用左日本産嘅雞肉,一啲都唔鞋口,而雞肉嘅味道亦都特別濃郁👍沙律嘅醬係黑松露,感覺有少少fusion左西日式,幾特別🥳-2.明太子伴玉子燒 $48呢個玉子燒係放左係啲高湯入面,上面有蘿蔔蓉同明太子,可以隨自己喜好落幾多~玉子燒嘅蛋整得好嫩,調味好輕,更加食到明太子嘅味道👏-3.油甘魚刺身 $128口痕想食刺身🤣呢個油甘魚幾新鮮,魚味都好重😻-4.北海道珍寶帆立貝殻燒 $88上枱時店員會係帆立貝下面點火,好靚🤣帆立貝係半熟狀態,已經加入類似豉油嘅調味👍-5.日本和牛讚岐烏冬 $118呢個烏冬望落好細個,個原來個碗好深🤣食完好快飽😂牛肉嘅質素都好高質,呢款和牛相對上比較瘦,肉味更濃郁😋-6.珍寶海老天婦羅盛合 $158超吸引嘅天婦羅😻兩隻海老嘅size仲長過我隻手掌,食落去啖啖肉🤣炸漿好薄👍配菜亦都好出色,炸紫酥葉好香口,即刻好想叫杯啤酒黎飲🤣🤣-7.Mango-bar de Mocktail $78呢度

1.日本雞肉凱撒沙律 $98

2.明太子伴玉子燒 $48

3.油甘魚刺身 $128

口痕想食刺身🤣呢個油甘魚幾新鮮,魚味都好重😻
4.北海道珍寶帆立貝殻燒 $88

5.日本和牛讚岐烏冬 $118

6.珍寶海老天婦羅盛合 $158

7.Mango-bar de Mocktail $78

呢度嘅飲品presentation都好靚,作為芒果愛好者,首選一定係芒果嘅野飲🥳呢杯mango bar一黎到飲落去味道係比較淡嘅芒果味,有氣嘅~杯上面嘅芒果雪條就好濃郁,可以放入飲品中調較味道😋
2022-01-05
5 分鐘 (堂食)
$400 (早餐)
2022-01-02 179 瀏覽
平安夜🤶同男友經OpenRice book依間餐廳食晚飯食物嚟講 整體都不過不失啦 但回頭率低叫咗手球壽司雞肉串燒盛合明太子伴玉子燒同Strawberry Smoothie 手球壽司嘅飯都壓得實 唔會有好易散嘅情況雞肉串燒份量都適中 味道唔會話有驚喜明太子如果可以再濃味啲會好啲 玉子燒都無咩驚喜嘢飲用嚟打卡都唔錯 飲到中間落少少就開始無咩味 冰粒唔會好棉 同埋都唔會好快溶曬服務嚟講 店員好快幫手 都好有禮貌但店面較細 如果坐靠牆邊嘅枱 出入時有機會要讓人
平安夜🤶同男友經OpenRice book依間餐廳食晚飯

慶祝紀念
平安夜
  • Strawberry Yakult Cocktail
2021-12-24 120 瀏覽
路過銅鑼灣鬧市,經過在餐廳外面看進去已準備了聖誕節日氣氛。看到餐牌上的菜式十分特色,特意點了一杯顏色鮮艷,色彩繽紛 的lava flow應節,朋友則點了一杯橙汁。他們有多款雞肉菜式有很多客人推介,所以我們決定點了雞肉串燒盛合,就可以品嚐到更多不同的款式。他們的雞很滑嫩及新鮮,真正是充滿雞肉味的雞肉。我們從旁邊的客人看到大部份都點了一道上菜時會噴火的菜色,詢問一下服務員,原來這道菜叫重量級火焰原,我和朋友也覺得很吸睛,很有創意的菜色。上菜時店員會在碟旁下一處淋上火酒,果然燒雞就馬上變成燃燒中的火鳥,味道絕對叫人食指大動,值得推介。日式火鍋壽喜燒也是我喜愛之一,這個以霜降A4和牛做主菜的壽喜燒很高質,入口不油之餘還有牛味,而且其他配料亦非常分充足,另加上烏冬後我們差不多已經吃得要捧著肚子離開。這裏的地方非常舒適及很有節日氣氛,是節日到來吃飯的其中一個好選擇。
路過銅鑼灣鬧市,經過在餐廳外面看進去已準備了聖誕節日氣氛。

2021-12-08
2021-12-23 1216 瀏覽
今日工作完畢後與朋友輕鬆一下,於是到附近銅鑼湾Firebird日本居酒屋吃晚飯。餐廳已被聖誕氣氛籠罩著,有漂亮的聖誕燈飾、聖誕歌曲正在播放着,未進食心情已好起來。這裡的日式料理以和牛為主,當然少不了刺身和日式丼飯,還有很多不同款式的清酒提供。我們點選了一些招牌菜和小食開心分享:日本產霜降A4和牛 100g (牛柳)牛味香濃,肉質軟腍,入口有溶化感覺;沾上炸蒜粒、粗鹽和Wasabi,更加添美味。重量級火焰原隻雞髀這個是Firebird名物,目測已有數枱客人點了這款菜式,上菜後店員便以酒點火,整碟餸菜便立即陷入火焰之中,非常震撼。焦香味濃,肉質香滑,非常入味,配以甜椒和椰菜, 十分滋味。原條日本產魷魚燒這個是我最喜愛的日本小食之一,Firebird 的魷魚燒真的值得一讚,原條魷魚體型也大,口感彈牙爽口,味道香甜,配以燒汁和沙律醬十分鮮味。Mango-bar de Mocktail大家都要了不含酒精的Mocktail,我點選的是以芒果為主的芒果汁加冰沙雪條,滿是香濃的芒果味道,非常特別。Lava Flow朋友的Lava Flow十分吸睛,是以新鮮草莓、菠蘿、椰子忌廉和焦糖奶混合而成的飲品,他

日本產霜降A4和牛 100g (牛柳)
日本產霜降A4和牛燒(牛柳)

Mango-bar de Mocktail

Lava Flow
朋友的Lava Flow十分吸睛,是以新鮮草莓、菠蘿、椰子忌廉和焦糖奶混合而成的飲品,他說滿口都是鮮果味道。

自家製草莓大福
最後還要了以大草莓和豆沙茸製成的大福,加上檸檬葉,每口都感到既糯軟又香甜。

整體而言:環境氣氛感覺熱鬧,食物有質素又有特色,店員服務態度良好,性價比高

2021-12-14
日本產霜降A4和牛燒(牛柳)
  • 重量級火焰原隻雞腿
My friend and I went to a restaurant called"Firebird" located in G/F, Hotel Pennington by Rhombus, 13 Pennington Street, Causeway Bay(銅鑼灣邊寧頓街13號隆堡柏寧頓酒店地下)"Grilled jumbo tiger prawn"蒜蓉牛油燒珍寶大蝦HKD$88The prawn is incredibly fresh,sweet,springy and bouncy!!..Highly recommended!!"Grilled Japanese whole squid"燒原隻日本魷魚HKD$108..The squid is very soft,tender ..not rubbery at all..."Grilled chicken wing skewer"(front)燒雞翼(前)HKD$28..The tips ia crispy...The chicken is juicy and moist!!"Grilled chicken breast"
(銅鑼灣邊寧頓街13號隆堡柏寧頓酒店地下)

"Grilled jumbo tiger prawn"
蒜蓉牛油燒珍寶大蝦
HKD$88

Highly recommended!!

燒原隻日本魷魚
HKD$108

The squid is very soft,tender

not rubbery at all.

燒雞翼(前)
HKD$28

The tips ia crispy.

"Grilled chicken breast"(back)
燒雞胸(後)
HKD$28

nice seasoning and subtle smoky flavour!!

"Japanese Wagyu Sanuki Udon"
日本產九州和牛讚岐烏冬
HKD$118

The wagyu ia very tender,soft and juicy,Yummmm

"Firebird XXL chicken steak"
HKD$138

The staff pour the alcohol and set the fire up!!What an eye catching scene!!

"Homemade red bean strawberry mochi"
自家製草莓紅豆大褔
HKD$38/pc 件

healthy yet delish dessert!!highly recommended!!

"Sakura green tea"
櫻綠茶
HKD$38

"Berry kisses cocktail"
雜莓之吻雞尾酒
HKD$68

• "Grilledjumbotigerprawn" 蒜蓉牛油燒珍寶大蝦
  • "Homemaderedbeanstrawberrymochi" 自家製草莓紅豆大褔
2021-12-12 160 瀏覽
一間book-mark已久嘅餐廳!位於銅鑼灣,十分易搵,而且餐廳都好舒服,配埋入面嘅聖誕裝飾,氣氛滿滿100分!午餐時段,揀咗佢哋嘅lunch set:燒鳥丼御膳第一眼我都有啲嚇親,點解咁燶嘅😂但其實燶嘅範圍都唔算多嘅,搣開佢就ok喇🤭重點想講個肉係真係十分之嫩!基本上係冇食到鞋口肉質嘅,係好tender好juicy嘅一隻雞脾,加埋佢哋本身嘅醬汁,好食!個人覺得旁邊嘅燒秋葵同大蔥都好好味,雖然冇咩特別,但可以幫手消一消雞髀嘅膩,唔錯~豪華江戶前壽司+迷你烏冬御膳壽司份量都算多,用料新鮮。最鍾意塊三文魚,勁長😂三文魚子都唔算腥,紫菜都好脆身,lunch set嚟講不錯了👍我哋仲另外叫咗個炸蕃薯條。蕃薯條超粗切,仲係即叫即炸唔係番熱的,外脆內軟都唔錯。不過68蚊嚟講可能份量就少咗啲🤏🤣

午餐時段,揀咗佢哋嘅lunch set:

燒鳥丼御膳

豪華江戶前壽司+迷你烏冬御膳

2021-12-11 1350 瀏覽
難得家人有時間相伴,便即到銅鑼灣覓食。很久以前跟朋友來過這間日式居酒屋,感覺不錯,便拉着家人前來。很可愛的筷子托看看餐牌,有橫切本金槍魚三色刺身($1.7/g 原塊販賣),不容易遇到呀!但另外也有不同的刺身,和牛和燒物,想吃的食物真不少到居酒屋,先點飲品吧。 Strawberry Yakult Cocktail 賣相漂亮 堆放得高高的沙冰,加上新鮮草莓、草莓糖漿和益力多,帶出清新草莓甜味;清酒味道不太濃烈,適合女士飲用。 Grape Soda家人的巨峰梳打冰涼爽口。 日本產油甘魚刺身 肉厚肥嫩,魚肉紋理均勻細緻。味道淡淡甘甜,清爽口感。來到居酒屋,就要嚐嚐串燒 由左至右 雞皮($18)、雞胸串($28)和雞腿串($32)。雞皮:非常鬆脆,不會有油膩的口感。我們十分喜歡呀!立時下單要多了一串雞胸串:細嫩柔軟口感。雞腿串:肉質滑嫩。 即燒!日本產霜降A4和牛牛扒(肉眼)我們點了100g的份量 和牛旁有蒜粒、岩鹽和芥辣 ,適隨尊便的三種食法。肉質柔軟,脂香味濃。蒜粒非常香脆,沾點岩盬更能襯托出濃郁的肉味。 重量級火焰原隻雞腿 店員把雞腿送來,加上伏特加酒並點火,即時火光熊熊,香氣撲鼻而來。待

很可愛的筷子托

但另外也有不同的刺身,和牛和燒物,想吃的食物真不少

到居酒屋,先點飲品吧。

賣相漂亮

Grape Soda

家人的巨峰梳打冰涼爽口。

日本產油甘魚刺身

肉厚肥嫩,魚肉紋理均勻細緻。味道淡淡甘甜,清爽口感。

來到居酒屋,就要嚐嚐串燒
由左至右
 雞皮($18)、雞胸串($28)和雞腿串($32)。

雞胸串:細嫩柔軟口感。
雞腿串:肉質滑嫩。

我們點了100g的份量
即燒!日本產霜降A4和牛牛扒(肉眼)

和牛旁有蒜粒、岩鹽和芥辣 ,適隨尊便的三種食法。

重量級火焰原隻雞腿

待火熄滅後,店員把雞腿剪開,方便顧客進食,非常貼心。

雞腿肉帶香辣味道,皮脆肉嫩。沒想到椰菜是那麼清甜多汁

家人都十分喜歡這裡的食物和氣氛呢!
2021-12-06
2021-12-10 133 瀏覽
朋友推介的餐廳,非常有特色和個人風格的日本料理。依家做緊饅魚同鮪魚限定特色菜,可惜太遲睇到唔係一定會試!感覺價錢合理而且都幾特別。🔸重量級火焰原隻燒雞脾上菜時店員會淋上白蘭地再點火,經火焰燒過的雞脾不單止增加酒的香氣,仲令外層的雞皮焦焦脆脆的,更加香口!而且成個過程非常過癮,仲可以打卡影相打片。 店員會幫手將雞肉剪件,所以食用時非常方便。 雞脾肉係超級大隻,而且肉質嫩滑,不愧係店家名物。🔸A4和牛燒西冷叫了100g的和牛燒西冷,兩個人食剛剛好。A4的和牛或許油脂不是最豐富的,但肉味和油份比例較適當,入口不會成口油,適當的油脂配上和牛肉味,感覺剛剛好,單吃也不會太油膩。🔸日本產霜降A4和牛壽喜燒配白飯牛肉肥瘦適中,厚度岩岩好係煲內煮一煮就已經食得。牛壽喜煲內居然牛舌粒,煮到入晒味而且依然爽口彈牙配飯食真心好正。壽喜燒湯底甜甜的,未去到甜到膩既程度,如果唔配主食都好易入口,好好食。🔸明太子拌玉子燒 $48因為自己好鍾意食明太子同蛋,見到呢個組合無理由唔食啦!而且只係$48,感覺幾抵食。🔸Starwberry Yakult Cocktail $78 + 🔸Starwberry Smoothi
朋友推介的餐廳,非常有特色和個人風格的日本料理。

🔸重量級火焰原隻燒雞脾

🔸A4和牛燒西冷

🔸日本產霜降A4和牛壽喜燒配白飯

🔸明太子拌玉子燒 $48

🔸Starwberry Yakult Cocktail $78 + 🔸Starwberry Smoothie $68
Cocktail酒味適中,果味突出,自己本身唔係太飲得都覺得好易入口。
Smoothie奶味同甜味都較重,適合鍾意甜飲的人。

自己好鍾意呢度既氣氛,開放式廚房加上店員友善既服務,如果鍾意飲酒氣氛更加一流。
2021-12-08 106 瀏覽
今日放工有點寒意,決定和朋友到公司附近的日本居酒屋吃個飯暖暖身。看見隔離枱有一隻火焰燒雞脾,我們也點了一個來吃! 上菜時即點火, 火光熊熊十分搶眼。而且雞脾嫩滑,帶有微辣,吃完暖洋洋。脆皮燒雞翼也令人一試難忘另外我們也點了一個牛肉壽喜燒鍋,和牛入口即溶🥺所以我們很快便吃完了!另外加購的烏冬也份量不少,我良弓兩個男生也吃得得飽最後加了一杯特色cocktail Tiffany Sour 味道清爽俹結束滿足的一天了!

脆皮燒雞翼也令人一試難忘
2021-11-22