2023-07-28 37 瀏覽
昨天選了朋友喜歡食的日本串燒,為他慶祝生日,可惜忘記了在訂座時要預訂生日甜品,不過餐廳食物及環境朋友都非常滿意。Firebird 三代目軟殼蟹沙律,新鮮的沙律菜,雞蛋,芝士,炸得香脆的軟殼蟹,還加入脆脆的米通,很有口感。鰻魚4點盛合,鰻魚4種不同食法甜蛋捲鰻魚,香甜好味。燒鰻魚,啖啖肉,鬆軟好味。鰻魚壽司,加上鰻魚汁,很好。鰻魚卷,上面極幼的蕃薯絲,香甜不油。特上牛肉串燒盛合牛柳粒及牛舌,肉質鮮軟,很有肉味。金菇牛肉卷及菠菜牛肉卷,蔬菜非常爽口,減少油膩感覺,很好。火山熔岩鮭魚卷,賣相非常吸引,鮭魚卷外面微炸後,加上醬汁,很特別,好味。Mixed fruit tea 柚子,士多啤梨,藍梅等等,清甜的生果味,不太甜。Lava flow 菠蘿汁,焦糖奶加椰子忌廉,很香。

鰻魚4點盛合,鰻魚4種不同食法
甜蛋捲鰻魚,香甜好味。
燒鰻魚,啖啖肉,鬆軟好味。
鰻魚壽司,加上鰻魚汁,很好。
鰻魚卷,上面極幼的蕃薯絲,香甜不油。

特上牛肉串燒盛合
牛柳粒及牛舌,肉質鮮軟,很有肉味。
金菇牛肉卷及菠菜牛肉卷,蔬菜非常爽口,減少油膩感覺,很好。

Lava flow 菠蘿汁,焦糖奶加椰子忌廉,很香。
2023-07-26 55 瀏覽
———————————————————📍 FireBird (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街13號地舖———————————————————居酒屋位於銅鑼灣邊寧頓街,平日成日經過都見到餐廳好多人幫襯,一直都未試過。約朋友食飯,佢推介依間fusion居酒屋,終於有機會試🤤如果鍾意食日式野同飲酒一定要去🤩火山熔岩鮭魚卷 $98 🌟🌟🌟🌟/5 用左蘿蔔絲模仿火山,芝士模仿熔岩。炸過既鮭魚卷外脆內軟,有少少辣味再加埋芝士,仲有蟹子脆卜卜既口感,真係食完一舊又一舊,好夾好好味🤤🤤重量級火焰原隻雞腿 $138🌟🌟🌟🌟🌛/5鐵板盛住原隻雞腿,一黎到已經香噴噴。店員會係面前加酒點火,雞皮燒到脆卜卜,肉質依然嫩滑,非常惹味!依個火焰雞係餐廳名物,黎到必點!😋特上手握壽司盛合 $298🌟🌟🌟/5壽司盛盒一共有9件,刺身新鮮,不過整體較為普通,唯一鰻魚有啲驚喜,超級大條唔會有腥味😋飲品strawberry yakult cocktail $78賣相非常吸引,士多啤梨酸酸甜甜,略帶sake味道,開胃而且打卡able🥰Happy Hour時段仲叫左一杯jumbo size Suntory,非常抵飲!!!超級大杯仲只係$
———————————————————
📍 FireBird (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街13號地舖
———————————————————

火山熔岩鮭魚卷 $98
🌟🌟🌟🌟/5

重量級火焰原隻雞腿 $138
🌟🌟🌟🌟🌛/5

特上手握壽司盛合 $298
🌟🌟🌟/5

Happy Hour時段仲叫左一杯jumbo size Suntory,非常抵飲!!!超級大杯仲只係$68🤤真係好抵呀😍

如果下次想食新式居酒屋,想坐低食飯飲下酒,都會再去依間Firebird,下次要試埋佢其他野食呀🤤

————————————————————
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • Strawberry Yakult Cocktail
  • 重量級火焰原隻雞腿
2023-07-22 54 瀏覽
朋友生日,我們預訂了這間日式居酒屋主打日式料理,串燒 前菜我們叫了⭐️明太子蛋卷啖啖玉子,配上濃厚明太子⭐️Fire Bird 雞肉串燒盛合自家製免治雞肉棒,長蔥雞腿串,雞腿串,雞皮,秋葵一共5款串燒,非常豐富自家製免治雞肉棒,配上蛋汁,肉質鮮嫩好吃⭐️珍寶海老天婦羅盛合日本居酒屋一定要叫天婦羅大蝦🍤,番薯,茄子,秋葵天婦羅炸得非常鬆脆 ⭐️日本A 4和牛壽喜燒材料非常豐富,有牛舌,雜菌和蔬菜湯底非常濃郁,日本和牛很新鮮,口感一流⭐️軟殼蟹卷軟殼蟹咋炸得很鬆脆,配上蟹籽和牛油果⭐️Lychee Frozen荔枝沙冰mocktail 賣相吸引,荔枝檸檬味道
朋友生日,我們預訂了這間日式居酒屋
主打日式料理,串燒

前菜我們叫了
⭐️明太子蛋卷
啖啖玉子,配上濃厚明太子

⭐️Fire Bird 雞肉串燒盛合
自家製免治雞肉棒,長蔥雞腿串,雞腿串,雞皮,秋葵
一共5款串燒,非常豐富
自家製免治雞肉棒,配上蛋汁,肉質鮮嫩好吃

⭐️珍寶海老天婦羅盛合
日本居酒屋一定要叫天婦羅
大蝦🍤,番薯,茄子,秋葵
天婦羅炸得非常鬆脆

⭐️日本A 4和牛壽喜燒
材料非常豐富,有牛舌,雜菌和蔬菜
湯底非常濃郁,日本和牛很新鮮,口感一流

⭐️軟殼蟹卷
軟殼蟹咋炸得很鬆脆,配上蟹籽和牛油果

⭐️Lychee Frozen
荔枝沙冰mocktail
賣相吸引,荔枝檸檬味道
  • 明太子伴玉子燒
  • 珍寶海老天婦羅盛合
  • FireBird 雞肉串燒盛合
銅鑼灣日式串燒店🍢慶祝生日一流超開心今日同朋友訂左呢間慶生🤍HappyHour 飲品仲有7折❣️Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿🔥呢個必叫💞有得睇有得食!真係驚艷咗我!!勁大火hahaa!!雞腿食落都好嫩口,滿滿的protein(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)自家製免治雞肉捧(配鮮蛋黃)雞腿串|雞翼串特上牛肉串燒盛合串燒類都超值得食呀☺️燒得啱啱好肉質勁juicy!!火山熔岩鮭魚卷🐠呢個好驚喜!口感好豐富仲配左最愛嘅沙律醬😍冰火日本甜薯雪糕🍧好特別嘅配搭~~甜薯好綿但食落都勁飽肚😛仲寫埋Happy Birthday🎂🤍Fuji Mountain 🏔️ 超靚呀,係冰藍色💙飲落又唔會好甜,仲有啲沙冰喺面超易入口,啱哂女仔嚟小酌下 📍 FireBird (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街13號地舖#銅鑼灣西餐 #銅鑼灣 #日本菜 #串燒控 #串燒必食 #日式串燒 #日式餐廳 #銅鑼灣必食
銅鑼灣日式串燒店🍢慶祝生日一流
超開心今日同朋友訂左呢間慶生🤍
HappyHour 飲品仲有7折❣️

Fire Bird名物 重量級火焰原隻雞腿🔥
呢個必叫💞有得睇有得食!
真係驚艷咗我!!勁大火hahaa!!

自家製免治雞肉捧(配鮮蛋黃)
雞腿串|雞翼串
串燒類都超值得食呀☺️燒得啱啱好
肉質勁juicy!!

火山熔岩鮭魚卷🐠

但食落都勁飽肚😛
仲寫埋Happy Birthday🎂🤍

Fuji Mountain 🏔️
超靚呀,係冰藍色💙
飲落又唔會好甜,仲有啲沙冰喺面
超易入口,啱哂女仔嚟小酌下

📍 FireBird (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街13號地舖

• 特上牛肉串燒盛合
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • FireBird 雞肉串燒盛合
2023-07-12 76 瀏覽
用OpenRice訂位有優惠價蜆湯😋nice,樣樣食飯都好食,份量少d,所以叫得比較多,尤魚、甲羅燒都好正,食物新鮮,烏冬係幼身稻庭烏冬,唔中意食就唔好叫,甜品都好味😋
2023-06-29 130 瀏覽
今晚來到一家日本居酒屋的餐廳,地方不大卻有著開放式廚房,倍增空間感,佈置很chill,感覺輕鬆自在,店員有禮貌及招呼周到。坐下先點了飲品 Mix fruit tea及Strawberry yakult cocktail,後者涼浸浸,有微微酒香,解渴清爽。然後選了明太子伴玉子燒🐣一層層捲起的蛋爽滑可口,伴以蘿蔔蓉及明太子, 層次更分明,鮮甜嫩滑;Firebird名物重量級火焰原隻雞髀🐓店員在客人前以火槍燒這道菜,火焰紅紅,極吸睛,熱氣騰騰先來一口罷,香氣迫人呀!確實名不虚傳的一道色香味俱全的菜式。鳗魚牛舌丼🦈🐂鰻魚嫩滑、牛舌爽口,軟靱並兼,互相輝映,更添美味;日本產霜降A4和牛壽喜燒追加鮮雞蛋🐄肉質柔軟鮮香及具豐腴油脂,霜降均勻,油脂甘香又有口感,肉味濃郁,拌入新鮮蔬菜中吃,更是鮮美可口,肥而不膩😋如此逍遙自在地嘆一餐,樂也🫠

明太子伴玉子燒

firebird名物重量級火焰原隻雞腿

鰻魚牛舌丼

日本產霜降A4 和牛壽喜燒

如此逍遙自在地嘆一餐,樂也🫠

明太子伴玉子燒
firebird名物重量級火焰原隻雞腿
鰻魚牛舌丼
日本產霜降A4 和牛壽喜燒
2023-06-28 101 瀏覽
FireBirdFirebird 三代目軟殼蟹沙律FireBird Soft-Shell Crab Salad巨型軟殼蟹之下,係各種清新蔬菜水果,蘋果粒,蕃茄仔,青瓜等。特別喜歡切粒熟雞蛋,同埋芝士粒。以千島醬調味更帶出沙律滋味。牛油果加州卷California Roll with Avocado 牛油果加州卷係清新系列嘅壽司,三片牛油果薄片放壽司墊上面,加上蟹籽點綴,外型更精緻吸引。特上牛肉串燒盛合Special Assorted Beef Skewers秋葵串,牛肉金菇卷串,厚切牛舌串,牛肉壽喜燒串,日本產霜降A4和牛串。每一款都非常美味, 油脂豐富,牛肉味濃郁。店員推介加生雞蛋同七味粉調味,大大提升鮮味。日本產霜降A4和牛稻庭烏冬Inaniwa Udon with Japanese Wagyu日本產霜降A4和牛優美鋪排稻庭烏冬上,和牛塊塊肥瘦均勻適中,牛肉味香濃,肉香軟嫩,甚至食到少許燒烤味。稻庭烏冬質感滑溜,彈牙有嚼勁。脆炸日本產超甜番薯條Deep Fried Japanese Sweet Potato脆炸番薯條,薯條中帶粉口感,質感酥脆。裹上微甜的糖醬食更滋味。日本餐廳精緻飲
FireBird

Firebird 三代目軟殼蟹沙律

牛油果加州卷
California Roll with Avocado

Special Assorted Beef Skewers

日本產霜降A4和牛稻庭烏冬

脆炸日本產超甜番薯條

日本餐廳精緻飲品,為炎炎夏日增添色彩同清涼意景。

Berry Kisses-Sake配以甜蜜Strawberry Syrup同Soda,加上粒粒Strawberry同Blueberry提味。

Lychee Frozen-Lychee加上酸甜Lemon juice同Lychee Syrup,荔枝味突出。飲品上嘅沙冰瞬間為夏日降溫!

2023-06-27 113 瀏覽
兩個人叫了5樣食物及2杯飲品食物質素中上,但服務一般。其中一鍋白酒煮蜆,侍應隔一陣就會話「不如夾埋幾隻蜆去自己碟,幫你收咗個鍋」。我地已經多次表明個鍋仲有6-7隻蜆,唔想咁快收。點知佢隔咗10分鐘又走過黎講同一樣說話。我地問「點解咁急要收?」,佢話「service」。但作為食客感覺係想趕我地走咁。但明明冇用餐時限。
兩個人叫了5樣食物及2杯飲品
食物質素中上,但服務一般。
但作為食客感覺係想趕我地走咁。但明明冇用餐時限。

2023-06-27
  • 蟹味噌甲羅燒
  • Mango-bar de Mocktail
2023-06-26 65 瀏覽
收工去醫下肚,見店舖外牆好有特色,又有我中意食既明太子玉子燒,唔洗諗咁多,一於就呢間!明太子伴玉子燒 $48見到呢個配搭即刻心心眼😍兩樣都係我好中意既食物!明太子咸咸香香,玉子燒又夠厚身又軟熟,配埋好清新既蘿蔔蓉,perfect!!松葉蟹肉稻庭烏冬 $118松葉蟹肉份量好多!而且個湯底好杰身!每條烏冬都掛滿濃濃既湯汁,稻庭烏冬又超滑溜,加上飛魚子增加口感,食得好滿足🥰燒雞皮 $18好高質既燒雞皮!燒到好脆同時又保留到雞皮既油脂,好正!😋呢間食物好有水準,本身為左個明太子玉子燒先入黎食,最後反而個松葉蟹肉稻庭烏冬最得我心,絕對會為左碗烏冬再光顧!

明太子伴玉子燒 $48

松葉蟹肉稻庭烏冬 $118

燒雞皮 $18
好高質既燒雞皮!燒到好脆同時又保留到雞皮既油脂,好正!😋

• 明太子伴玉子燒
  • 松葉蟹肉稻庭烏冬
2023-06-26 1194 瀏覽
同事推介位於邊寧頓街這間firebird ,食物環境氣氛都不錯!今日放工同老公過嚟試下先 😌😌地方就腳 店舖好有氣氛 😜超大吧枱 除咗日本居酒屋🏮菜式,仲好多fusion菜㖭 三代目軟殼蟹沙律 🥗$138我最鍾意食炸軟殼蟹 ,又想夏天食下啲 蔬菜打開胃口 認真唔錯 👍👍軟殼蟹酥脆鮮甜 蔬果非常新鮮重量級火焰原隻雞腿 $138好多食客都叫,跟下風啦 🤣🤣上枱非常有氣勢 有時點似避風塘口味 分量非常多、厚肉、juicy 仲有陣陣焦香🤩🤩原條日本產魷魚燒 $108 超級厚肉呀 日本直送果然唔同 口感q彈😋😋脆炸日本🇯🇵超甜番薯條 $68 上居酒屋都會點 非常香甜軟糯水果茶 $58 超級大杯 水果非常豐富 橙、青檸 、藍莓、士多啤梨 🍓乜都有 好適合夏天炙燒魚-下酒 就一流啦豆腐牛舌 簡簡單單非常入味 牛味濃郁日本產霜降A4和牛稻庭烏冬 $128日本A4和牛果然唔同 入口即化 油脂分佈很好 湯底清甜 連湯都飲曬🥳🥳真心不錯 😬店員服務 周到有禮 好適合 傾計 飲番杯😍

地方就腳 店舖好有氣氛 😜
超大吧枱 除咗日本居酒屋🏮菜式,仲好多fusion菜㖭

三代目軟殼蟹沙律 🥗$138

軟殼蟹酥脆鮮甜 蔬果非常新鮮

重量級火焰原隻雞腿 $138
好多食客都叫,跟下風啦 🤣🤣

原條日本產魷魚燒 $108
超級厚肉呀 日本直送果然唔同 口感q彈😋😋

水果茶 $58

炙燒魚-下酒 就一流啦

豆腐牛舌 簡簡單單非常入味 牛味濃郁

日本產霜降A4和牛稻庭烏冬 $128

真心不錯 😬店員服務 周到有禮 好適合 傾計 飲番杯😍
2023-06-24 91 瀏覽
朋友說這間日本餐廳的食物多樣化,有串燒又有刺身、天婦羅,而且飲品有特色,今晚放工當然去試試!特上牛肉串燒盛盒是這間餐廳的招牌菜, 見很多顧客也有叫這個傳銷上枱,以件笑得色澤金黃而且香味四溢識落牛肉非常嫩口,再醮蛋黃吃💯珍寶海老天婦羅份量婆大天婦羅炸得熱辣辣,而且不會太油膩,海路很大隻,完全是大滿足雜錦刺身口味清新又新鮮,正好調和其他肉類,消化一下三文魚刺身也不錯夠肥美牛油果加州卷實在非常好味牛油果清新的香味,做返卷配搭甚佳,而且飯又柔軟👍🏻見餐牌,有很多特色飲品, cocktail 和mock tail 都有。我們七點前更加有七折,價性比高我叫了果茶,芒果、藍莓、橙、提子、檸檬、士多啤梨混合,原來超級好喝🥰荔之特飲也不錯,但見顏色,已經涼浸浸

雜錦刺身口味清新又新鮮,正好調和其他肉類,消化一下

三文魚刺身也不錯夠肥美

荔之特飲也不錯,但見顏色,已經涼浸浸

• 特上牛肉串燒盛合
  • Lychee Frozen
2023-06-12 86 瀏覽
今天特地來到位於銅鑼灣邊寧頓街的FireBird,這家餐廳專注於串燒和日式料理,讓我感到十分期待。我點了幾道菜來品嚐它們的特色美食。首先來到我面前的是Mango-bar de mocktail,這是一杯以芒果為主要原料的無酒精雞尾酒。酸甜可口的口感讓我感到非常清新,非常適合夏天的消暑飲品。價格方面,$78的價格也算是比較實惠。接下來,Firebird 雞肉串燒盛盒和特上牛肉串燒盛盒先後上桌。串燒的肉質鮮嫩,烤得恰到好處,口感十分美味。雞肉和牛肉的各自特色也吸引著我的味蕾,而盛盒的份量也很足,非常適合和朋友一起分享。價格方面,$138和$188的價格也算是比較合理。Firebird 三代目軟殼蟹沙律是我最喜歡的一道菜,蟹肉鮮美,沙律上的配料非常豐富,加上醬汁的調味,讓整道菜的口感更加豐富。唯一的缺點是價格有些高,$138的價格也算是比較貴。此外,我還點了清酒煮蜆和蟹味噌甲羅燒+$8壽司紫菜。清酒煮蜆的味道清爽,而蟹味噌甲羅燒則是非常有特色的一道菜。加上壽司紫菜,更是讓整道菜的口感更加豐富。總體而言,FireBird的菜品質素不俗,價格也算是比較合理。如果你喜歡串燒或是日式料理,不妨來這裡
總體而言,FireBird的菜品質素不俗,價格也算是比較合理。如果你喜歡串燒或是日式料理,不妨來這裡一試。
2023-06-11 1411 瀏覽
朋友生日飯慶祝下揀左依間居酒屋,這裡環境闊落酒吧格局,播放輕音樂,氣氛幾好相當自在,傾計聚餐一流。美食都好多選擇,價錢都合理。火山熔岩鮭魚卷 $98賣相唔錯,以山丘、岩漿和火焰來營造火山噴發情景,造型別出心裁,可以欣賞下俾個讃。鮭魚卷炸過口感外脆內軟,沒有油膩感,芝士沙律醬微辣非常惹味,炸紅蘿蔔絲脆身甘香甜美。明太子芝士椰菜燒餅 $68原來係大阪燒,燒餅主要係椰菜和芝士組成,椰菜絲切得非常幼細,口感綿密。燒餅味道較淡,但配上兩款濃郁的醬汁,味道剛剛好。醬汁分別係酸甜的大阪燒汁和鹹辣惹味的明太子醬,味道打孖上,完全唔覺膩,好正。珍寶海老天婦羅盛合 $158天婦羅外層炸粉酥脆,有兩隻大虎蝦,好大隻長身有蝦膏的,肉質鮮美彈牙,口感啖啖肉相當滿足。另外,有炸甜薯、炸茄子、炸皇帝菜,薄薄炸粉脆身口感,都唔錯的。FireBird 雞肉串燒盛合 $128有四款雞肉串,可品嚐不同部位的口感。長蔥雞腿串:雞腿肉質鮮嫩有彈性,肉香十足,配上柔軟香甜的蔥,非常美味。雞胸串:肉質軟嫩,不會燒得太乾,沒有油膩感,很健康。雞頸串:肉質有嚼勁,比雞腿肉更加美味。自家製免治雞肉棒:由雞肉碎、青蔥和雞軟骨製成,口感鬆軟

火山熔岩鮭魚卷 $98

明太子芝士椰菜燒餅 $68
明太子芝士椰菜燒餅

珍寶海老天婦羅盛合 $158
珍寶海老天婦羅盛合

FireBird 雞肉串燒盛合 $128
有四款雞肉串,可品嚐不同部位的口感。
FireBird 雞肉串燒盛合

雞胸串:肉質軟嫩,不會燒得太乾,沒有油膩感,很健康。

雞頸串:肉質有嚼勁,比雞腿肉更加美味。

自家製免治雞肉棒:由雞肉碎、青蔥和雞軟骨製成,口感鬆軟帶有爽脆的軟骨口感,雞肉味濃,搭配惹味的醬汁,再沾上蛋黃汁更加美味。

秋葵串:燒過後口感更加清脆,健康美味。

Lava Love $78
外觀似足草莓芭菲,以鮮菠蘿汁、椰子忌廉、櫻花糖漿及焦糖牛奶特製而成,配埋新鮮士多啤梨,味道甜美,口感順滑。
Lava Love

Mango-bar de Mocktail $68
Mocktail 好希芒果味甜中帶酸,雪糕是由百分之百的芒果肉製成,果味香甜味道濃郁,的確俾到驚喜。
Mango-bar de Mocktail

冰火日本甜薯雪糕 $68
甜品以軟糯的甜薯蓉為底,中層是番薯條,頂層是雲呢拿雪糕。味道不會太甜,但會飽肚,作為生日甜品亦不錯。當然訂座時預先訂定,安排好自然俾到朋友一個驚喜啦~
冰火日本甜薯雪糕
2023-06-07
5 分鐘 (堂食)
明太子芝士椰菜燒餅
珍寶海老天婦羅盛合
FireBird 雞肉串燒盛合
Lava Love
Mango-bar de Mocktail
冰火日本甜薯雪糕
2023-06-06 78 瀏覽
坐係一角的高枱,跟朋友聊天幾舒服。溫泉蛋鰻魚日本雞肉凱撒沙律 | $98 沙律菜新鮮,味道較清新,沙律醬不多,有兩塊鰻魚件,日本雞肉亦偏淡口。火山熔岩鮭魚卷 | $98約有5-6件,壽司疊起來加上沙律醬汁、魚籽等,雖然饀料只有三文魚,但加上沙律醬好惹味。蟹味噌甲羅燒 | $78甲羅燒同以往食的有點不同,配搭紫菜及飯波,包起來有點困難,蟹味噌份量少一點。Firebird 名物重量級火焰原隻雞腿 | $138店員會把雞腿剪開再點火,火光熊熊幾吸睛,雞皮香肉質滑。日本產霜降A4和牛壽喜燒 | $278約8塊的和牛,雪花紋平均,菜類款式多,基本的大蔥、豆腐、蘿蔔都有。另外有幾粒肉粒,和牛油脂高是飽肚的好選擇。Lychee Frozen | $68有檸檬汁及荔枝糖漿,藍色充滿神秘感,打卡一流。留意餐廳不提供水,所以叫杯飲品穩陣點。
坐係一角的高枱,跟朋友聊天幾舒服。

溫泉蛋鰻魚日本雞肉凱撒沙律 | $98

火山熔岩鮭魚卷 | $98

蟹味噌甲羅燒 | $78

Firebird 名物重量級火焰原隻雞腿 | $138
店員會把雞腿剪開再點火,火光熊熊幾吸睛,雞皮香肉質滑。

日本產霜降A4和牛壽喜燒 | $278

Lychee Frozen | $68
2023-06-01 93 瀏覽
一直bookmarked左好耐好想食既Firebird終於有機會食到🥰🥰🤭成日都爆場既一間餐廳。。環境又好靚好適合打卡。。🥢特上牛肉串燒盛盒(5串 )$188有A4和牛串、厚切牛舌串、牛肉金菇卷串同牛肉壽喜燒串同秋葵串。最正係個A4和牛!和牛脂香肉嫩!真係好正。。🥢炸雞軟骨 $48炸物正常發揮,價錢唔貴都幾多粒。。🥢雞翼串 $32呢度串燒好食,燒得好乾身脆口。。🥢三文魚腩刺身 $98好鮮味大片!性價比幾高。。🥢珍寶海老天婦羅盛合 $158珍寶海老真係超巨型!入口超啖啖肉,海老肉質結實彈牙,外層天婦羅粉漿又唔會太過厚重,薄脆唔油膩。跟隨配搭蔬菜天婦羅一樣唔會過厚粉!必點之選!。。Drink list擇左「Suntory premium malts Jumbo $68 」、同「Fuji mountain $78 Sake、lychee syrup, lychee liqueur, blue curacao liqueur」Cocktail 幾驚喜。。真係無令我失望既一餐🥰🥰好食。

。環境又好靚好適合打卡。

🥢特上牛肉串燒盛盒(5串 )$188

🥢炸雞軟骨 $48
炸物正常發揮,價錢唔貴都幾多粒。

🥢雞翼串 $32
呢度串燒好食,燒得好乾身脆口。

🥢三文魚腩刺身 $98
好鮮味大片!性價比幾高。

🥢珍寶海老天婦羅盛合 $158

真係無令我失望既一餐🥰🥰好食。