2018-02-03
第二次黎Espuma 食afternoon tea, 呢度既環境食tea傾計真係一流,上次帶左外國朋友黎食佢個afternoon tea set 佢地都好滿意。今次佢個tea set 好有gimmick, 有懷舊棉花糖,望落已經好靚。個人比較著重afternoon tea 個scone 同杯飲品。scone 都好鬆化,可以再熱少少就更好。飲品試左冬日飲品,炙燒棉花糖伯爵茶,面層有奶泡炙燒有d焦糖咁好得意,再飲落去就係好香濃既奶茶味,超正 👍🏻另外叫左蜜瓜雪梨菊花茶,初初飲生果味唔算好出,得菊花茶味,座熱左就香d, 清清地都不錯因為無食lunch, 係等tea set 黎之前叫左ham 同白酒青口頂住肚先, 呢兩樣都係我好成日試同好鍾意食既菜式。蜜瓜ham 就食得多, ham 夾住salad 菜就第一次,又好ok wor! 感覺比夾蜜瓜再fresh d 👍🏻同埋d ham 都好香唔算好鹹。青口就超like, 個白汁好rich,點包超正😋😋我地最後係點曬d汁好啦,主角afternoon tea la,我地揀左伯爵茶火鍋。其實份量唔會太多,每樣食物都擺放得好精緻,個架重可以轉 。 甜點有最愛
甜點有最愛既芋圓同窩夫同生果等,點伯爵茶好好味。
鹹點個炸雞格仔餅就好創新,都幾match, 個八爪魚芒果沙律都好好味 😋
呢度tea 黎講價錢都唔貴,又有個靚景,不錯呢