之前去過這家餐廳吃晚餐覺得食物質素和環境也是不錯,所以再去吃個午餐吧。在剛開門不久的時間去可以選擇位置坐的😆,然後就快快點餐等待食物吧🤤。午市套餐附送餐湯/沙律/甜品/飲品,當天的餐湯是周打蜆海鮮湯,味道鮮甜濃郁😋。💥紐西蘭羊鞍 HKD$178,熟成程度選擇了七成,所以肉質挻嫰滑煙韌的。羊鞍肉質較厚身大件🤤,吃起上來挻多肉質口感不錯的。💥燒美國牛肉眼 HKD$198,熟成程度選擇了七成,肉質適中多肉汁但不會很肥膩。而這份肉眼扒很大份吸引😍😍,也是較厚身的版本,所以吃到很飽💕。隨扒類會有薯菜和芋泥蓉伴碟,所以飽肚感提升😆,可以吃到飽飽的。享受一下悠閒的午餐,望著維港景色吃東西別有一番風味🤤。

2020-08-24
15 分鐘 (堂食)
2020-09-01 282 瀏覽
最近突然想一邊用餐,可以一邊欣賞到城景。於是同友人一起到尖沙咀Chef Stage de Eddy Chu這間西餐廳食午飯。這裡能看著維港用餐,傾計聚會簡直是一大享受。等主菜來之前,先來沙律前菜,餐湯配蒜容包,蒜蓉包的蒜容味很足,而餐湯每日都會有唔同的款色,而且店員都會好耐心向我地介紹當日嘅特色餐湯,飲起上黎味道都很濃很細膩。我和友人各點一個套餐,主菜揀左美國雞扒配鮑魚蟹肉蘑菇汁和雜扒拼海鮮:大蝦,魚柳,牛肉眼,黑毛豬。美國雞扒配鮑魚蟹肉蘑菇汁的雞扒肉鮮嫩而且大塊多汁。最有驚喜嘅係竟然有一隻飽魚放在扒上,配合獨家秘制磨菇汁認真用心,比起坊間提供嘅其他醬汁,自家製蘑菇醬汁更搭雞扒,值得一試。而友人的雜扒拼海鮮:大蝦,魚柳,牛肉眼,黑毛豬份量都很足,而且每款味道都各有千秋. 喜歡啖啖肉又有選擇困難症既朋友可以一試。除左成碟主菜值得打卡之餘,味道都有驚喜。可以試曬4款野食而且高性價比嘅餐廳邊度搵!最後每個客人跟餐都會有飯後甜品和飲品。甜品細細件一啖一件,小清新之餘更可以去膩,再配上草莓醬,酸酸甜甜,令整個午餐達至中和。

Happy Friday lunch都要食好D!特登預先BOOK定尖沙咀亞士厘道CHEF STAGE de Eddy Chu,鄰近地鐵站夠哂方便。餐廳環境整潔光猛,乾淨企理,店員態度親切友善,熱情地招待客人,而且一早預約獲安排坐窗邊位置,可以望住海景歎返個午餐,正!Lunch menu有頗多選擇,除意粉外,有齊多款肉類,包括豬、羊、牛、魚等等。包沙律、餐湯、麵包、是日甜品及餐茶,價錢相宜,性價比高! 田園沙律配意大利油醋汁沙律菜新鮮爽脆,配油醋汁更開胃。蒜蓉包焗至金黃色,賣相吸引,充滿蒜香,酥香又惹味。香燒原條鮮魚魚皮燒至微焦極香脆惹味,魚肉又嫩又滑,鮮味十足,燒後依然能保持細膩嫩滑又多汁,配以特製醬汁更可令魚肉提鮮。西班牙黑毛豬帶橡果甘香,肉味香濃,口感嫩滑無比,脂肪均勻分佈,肉質柔軟具彈性且多汁,質素佳。不得不提的是兩個主菜的伴菜,均為充滿芋頭香的芋泥,更有芋頭粒,口感綿密滑順,超讚! 是日甜品為芝士檸檬蛋糕,味道清新,不會過甜,為是日午餐畫上完美句號。
Happy Friday lunch都要食好D!
特登預先BOOK定尖沙咀亞士厘道
CHEF STAGE de Eddy Chu,
鄰近地鐵站夠哂方便。

餐廳環境整潔光猛,乾淨企理,
店員態度親切友善,熱情地招待客人,
而且一早預約獲安排坐窗邊位置,
可以望住海景歎返個午餐,正!

Lunch menu有頗多選擇,
除意粉外,有齊多款肉類,
包括豬、羊、牛、魚等等。
包沙律、餐湯、麵包、是日甜品及餐茶,
價錢相宜,性價比高!

田園沙律配意大利油醋汁
沙律菜新鮮爽脆,配油醋汁更開胃。

蒜蓉包焗至金黃色,賣相吸引,
充滿蒜香,酥香又惹味。

香燒原條鮮魚
魚皮燒至微焦極香脆惹味,
魚肉又嫩又滑,鮮味十足,
燒後依然能保持細膩嫩滑又多汁,
配以特製醬汁更可令魚肉提鮮。

西班牙黑毛豬
帶橡果甘香,肉味香濃,
口感嫩滑無比,脂肪均勻分佈,
肉質柔軟具彈性且多汁,質素佳。

不得不提的是兩個主菜的伴菜,
均為充滿芋頭香的芋泥,
更有芋頭粒,口感綿密滑順,超讚!

是日甜品為芝士檸檬蛋糕,
味道清新,不會過甜,
為是日午餐畫上完美句號。

2020-08-27
午餐
2020-08-29 191 瀏覽
黎到食個午餐,首先我哋叫咗沙律同埋餐湯,首先個餐湯係南瓜湯,當中重有雞肉,所以飲落去,會有增加層次,心思之作,而沙律就好新鮮,加上沙津醬又唔會太多,所以,酸度剛好,又夠開胃!而主菜叫左燒美國牛肉眼,整得剛剛好,外面熟左,但內裏重保持肉汁鮮嫩,而且好juicy,啖啖肉香,牛味又夠,所以,口感一流!而另一個主菜馳名西班牙黑毛豬,豬肉的瘦肉部分有嚼勁,肉質滑嫩但不會失去韌性,加上配菜其中之一烤番茄,都值得一讚,當中重係好多汁,加上烤左之後既香味,感覺好清新,感受到廚師既細心!最後,有藍梅芝士蛋糕,一啖一口,又唔會膩,又唔會好甜,加上有濃香藍梅味,成個午餐就好有滿足感!
2020-08-28 161 瀏覽
一場嚟到尖沙咀就買個外賣返公司見到openrice有優惠就試下我叫咗一個 牛脷配蝦肉 蘑菇汁份量真係好多, 有三件 牛脷。主你的廚師是法國人, 老闆亦都獲獎無數首先介紹返呢味蘑菇汁蝦肉牛脷, 蘑菇汁 濃度適中 輩份蝦肉美的和諧。 蝦肉新鮮紮實 好好咬口。 大大粒總共有四粒 蝦。 之後就到主菜牛脷, 牛脷 完全唔覺得蘇。 好好咬口 質感好爽 房口嫩滑。配上 芋頭蓉 仲有個甜品cake.雖然係外賣飯盒 但都有正宗西餐的甜品.仲有個高質素的黑松露忌廉湯忌廉湯龍龍的 香滑嫩口.
一場嚟到尖沙咀就買個外賣返公司
見到openrice有優惠就試下

我叫咗一個 牛脷配蝦肉 蘑菇汁
份量真係好多, 有三件 牛脷。

主你的廚師是法國人, 老闆亦都獲獎無數

配上 芋頭蓉 仲有個甜品cake.

雖然係外賣飯盒 但都有正宗西餐的甜品.

仲有個高質素的黑松露忌廉湯
忌廉湯龍龍的 香滑嫩口.
2020-08-27 211 瀏覽
呢排大家心情都一般,所以能夠嚟到呢間係尖沙咀,有美食及美景🤩嘅西餐廳~~份外興奮🥰我地揀左個開揚既海景🤩位去品嘗午餐。服務態度都很友善,會耐心等我地點餐,上碟時又會介紹每一道菜。☺️燒美國牛肉眼 ($198) 肉眼份量好大,連我細佬都食唔哂🤭,而且肉質嫩滑,入口滿滿牛肉香。 伴菜仲用上羽衣甘藍及紫薯,好有心思☺️紐西蘭羊鞍($178) 相當厚肉且肥瘦均勻。有羊肉味唔會太羶。燒得剛好,粉紅肉色,令人食指大動😋。每個餐還配上餐湯、香脆蒜蓉包、沙律,甜品,還有還飲。 特別喜歡甜品,芒果🥭椰子🥥慕絲蛋糕,細細份唔太甜,好啱我😋

燒美國牛肉眼 ($198)

紐西蘭羊鞍($178)

每個餐還配上餐湯、香脆蒜蓉包、沙律,甜品,還有還飲。
特別喜歡甜品,芒果🥭椰子🥥慕絲蛋糕,細細份唔太甜,好啱我😋

2020-08-27 173 瀏覽
這間西餐廳位於尖沙咀樓上舖!地方環境都算唔錯!👍👍👍全層都係玻璃幕牆!可以見到尖沙咀景觀!晚上看見就好吸引!🤩🤩🤩.至於食物方面:燒美國牛肉眼(套餐)沙律,餐湯配蒜蓉飽,甜品,咖啡或茶。牛肉眼賣相相當之唔錯!食入口感覺好新鮮嫰滑!咬落好有口感!十分之腍身!味道恰恰好!同埋其它配菜都唔錯:餐湯:周打魚湯味道唔錯!味道恰恰好!蒜蓉飽十分香口!軟硬適中!真係唔錯!田園沙律菜又夠新鮮!加埋D意大利油醋汁!真係唔錯!😋😋😋👍👍👍.紐西蘭羊鞍(同以上套餐一樣)羊鞍十分之吸引!真係睇得又食得!又唔會好騷味!肉質好腍身又好嫰滑!咬落肉質好鲜!真係好正!😋😋😋.價錢一般!食物好有質素!環境又唔錯!值得試吓!👍👍👍
至於食物方面:

燒美國牛肉眼(套餐)
沙律,餐湯配蒜蓉飽,甜品,咖啡或茶。

餐湯:周打魚湯味道唔錯!味道恰恰好!

蒜蓉飽十分香口!軟硬適中!真係唔錯!

價錢一般!食物好有質素!環境又唔錯!值得試吓!👍👍👍

2020-08-24
15 分鐘 (堂食)
2020-08-25 162 瀏覽
今午約了爸爸撐枱腳,選擇了尖沙咀亞士厘道嘅Chef Stage de Eddy Chu。聽過呢間餐廳名好耐啦,由名廚主理,終於可以嚟到嚐一嚐。中午時分上到嚟,獲安排咗窗邊位置。窗外係無敵大海景,心情超靚。每人叫咗一個套餐,爸爸叫紐西蘭羊鞍 ,我就鍾意食魚,所以叫咗香燒原條鮮魚。今日係燒海鱸魚,好特別,平時西餐廳多數係煎一件魚柳,好少食到原條。先來沙律同餐湯,今日餐湯係蕃茄黑毛豬肉粒湯,餐湯好有水準,蕃茄味道濃郁,裏面嘅黑毛豬肉粒好美味。餐包係蒜蓉包,烘得非常香。試咗爸爸的羊鞍,好嫩滑,而我的原條鮮魚 煎得外脆內嫩,裏面超多肉汁,非常好味。伴碟嘅薯菜都好特別,有芋頭蓉同羽衣甘藍。

聽過呢間餐廳名好耐啦,由名廚主理,終於可以嚟到嚐一嚐。

2020-08-25
  • 香煎原條鮮魚
  • 蒜蓉包
朋友之前嚟過,話有靚景睇又有好嘢食,特登帶我嚟。我都半信半疑,尖沙咀有好嘢食唔奇,但又點會有咩靚景。一入門口,嘩! 真係有靚景。四周光猛, 夠高又夠開揚,仲望到海,已經加曬分! (咪講笑,真係以為我賣緊樓盤廣告 )一睇餐牌,咦,又唔算貴喎! 一個價錢,有湯,有沙律,主菜,甜品,到咖啡或茶,真係好抵。蒜蓉包,又脆又夠蒜蓉味沙律,清爽又新鮮,配上小小柚子汁,酸酸甜甜好開胃。鮮茄雞肉湯, 超濃郁鮮茄味, 唔係出面嗰種得少少蕃茄再溝水咁。 暖笠笠,暖下胃先。雜扒拼海鮮,份量一啲都唔少大蝦同魚柳都新鮮,肉嫩,魚皮煎到好脆口,好香。肉眼,黑毛豬,份量驚人,肥瘦適中, 肉質嫩滑 ,牛味濃郁,最啱食肉獸。唔用薯蓉改用芋泥,好特別,口感幼滑, 好香芋頭味,一試難忘。紐西蘭羊鞍, 羊的油脂味, 香氣撲鼻,外脆肉嫩滑。叫7成熟,真係做到7成熟,非常之欣賞👏👏甜品係青森蘋果芝士蛋糕, 清甜的蘋果,配上濃濃的芝士,來一個完美的happy ending!

一入門口,嘩! 真係有靚景。

一睇餐牌,咦,又唔算貴喎!

一個價錢,有湯,有沙律,主菜,甜品,到咖啡或茶,真係好抵。

蒜蓉包,又脆又夠蒜蓉味

沙律,清爽又新鮮,配上小小柚子汁,酸酸甜甜好開胃。

雜扒拼海鮮,份量一啲都唔少
大蝦同魚柳都新鮮,肉嫩,魚皮煎到好脆口,好香。

紐西蘭羊鞍, 羊的油脂味, 香氣撲鼻,外脆肉嫩滑。

叫7成熟,真係做到7成熟,非常之欣賞👏👏

甜品
2020-08-20 158 瀏覽
由於限聚令關係,所以只能兩個人食lunch時間,於尖沙咀找到這間餐廳,知道這間餐廳會看到海景,所以特意選這間來享用午餐😊。餐廳的地址很方便,在iSquare商場附近亞士厘道,在餐廳門外看到很多獎項😍已經急不及待❤️入到餐廳店員都很友善招呼我們,這次安排我們坐的是窗邊的海景位置🏙,坐在海景座位感覺十分舒暢🤗我們點了兩個午餐,一個是「漢堡扒配鮮魚柳聖子蘑菇」、另一個是「雜錦拼海鮮」。先來前菜😊前菜是沙律及蒜蓉包,蒜蓉包剛剛做起,熱辣辣的😍「和牛肉漢堡扒拼鮮魚柳」這道菜的漢堡扒很香牛味,而且入面很多肉汁,一點也不乾,另外魚柳也煎得十分香,魚皮也煎到脆脆的👍🏻而且有個甜紫薯的薯菜,我覺得跟牛及魚的配搭十分夾👏🏻👏🏻整個擺碟外觀也很吸引,拍照亦很好看哈哈📸「雜錦拼海鮮」當中包括大蝦、魚柳、美國肉眼扒、黑毛豬。真正的大滿足😍大蝦做得剛剛好沒有太熟,亦不乾🦐魚柳也是煎得很香脆🐟美國肉眼扒才是重點,很香很香,黑毛豬也不韌,很嫩滑~而且這個拼盤餐是十分夠份量🤩而且最後還有個甜品小蛋糕,雖然是小蛋糕,但是伴碟的裝飾也做得很不錯☺️整體很滿意,這個地方很適合用來慶祝呢,希望限聚令過去後,可以在這裏慶祝節日,享受

先來前菜😊前菜是沙律及蒜蓉包,蒜蓉包剛剛做起,熱辣辣的😍

而且這個拼盤餐是十分夠份量🤩

整體很滿意,這個地方很適合用來慶祝呢,希望限聚令過去後,可以在這裏慶祝節日,享受看着維港夜景😍😍😍
2020-08-18 147 瀏覽
朋友極力推薦話呢間位於尖沙咀亞士厘道,要上樓嘅餐廳景觀唔錯,可以遠望到整個灣仔會展中心,加上食物質素有保證,所以趁今日有時間就相約去試吓,去到一推開道門就見到門口櫃裏有很多得獎嘅獎牌,雖然老闆戴住口罩但都睇到佢態度親切笑容滿面招呼我哋,睇完餐牌後我哋叫咗一份紐西蘭羊鞍同埋雜扒拼海鮮,因為我唔食牛嘅關係所以將牛扒轉咗做黑毛豬扒,老闆仲介紹今日餐湯有南瓜肉粒湯配香草蒜蓉焗法包,仲有煙三文魚沙律,坐咗一陣首先上沙律,食得出沙律菜很新鮮爽脆配上咸香的煙三文魚,另味道中和不少,然後到南瓜湯,南瓜湯香甜細滑,淡淡的南瓜味配上香草蒜蓉法式軟包,真係出奇地夾,一見到主食出場我哋兩個都嘩嘩聲,實在擺得太精美,而且碟頭都唔細,第一件事梗係相機食先,然後到我哋嘅主食,朋友的羊鞍超厚,兩件大大片,因為我唔食羊所以唔知道味道如何,但佢就讚不絕口話非常之好味,而我嘅黑毛豬扒就煎到剛好熟,軟滑不會諧口而且仲有很多肉汁,而魚扒就煎到魚皮十分之脆皮,魚肉就一片一片很滑,我仲有一隻大大隻嘅大蝦,咬落去蝦膏多到流咗落去啲蝦肉度,鮮味爆燈,食完隻蝦已經飽到捧住個肚,老闆叫我地一定要食埋個甜品先至完美,佢每人上咗一碟芝士檸檬蛋糕,咬落去檸檬嘅香氣加上芝士嘅軟滑,絕配
令到呢一餐畫上完美嘅句號
大蝦
2020-08-18
2020-08-12 4094 瀏覽
今日去左尖咀拎文件,同事推介我去Eddy Chu,在疫情環境底下,唔想坐在餐廳食飯,只好快快趣買外賣回公司食餐廳在19樓,搭lift上去果陣,感覺有種居高臨下,到達餐廳,望下餐牌,點完餐之後,侍應哥哥有禮地請我坐一陣,雖然我唔係坐去入面,不過遠望環境不錯,等疫情好番之後,一定要坐係度慢慢嘆,同埋欣賞下風景Lunch menu都幾多選擇,因為我係一個食肉獸😜所以最後決定揀馳名西班牙黑毛豬,lunch set有湯,有伴菜,有主菜, 仲有甜品。開頭我有d擔心唔夠飽,點知眼闊肚窄的我,食到最後係飽到反艇🤪🤪外賣一啲都唔馬虎,而且外賣盒分左幾格,包裝得好靚仔首先講個湯: 係蕃茄湯,呢個湯好蓉,最緊要又唔酸,仲有牛肉粒,好正呀另外仲有伴菜的薯蓉,開頭以為係薯蓉,點知原來係我至愛既芋泥做成,好香芋頭味,亦都好軟綿綿,一流之作至於個主菜: 有兩塊大黑毛豬扒,厚度適中,煎到剛剛好的熟度,入口唔會靭,黑毛豬的肉味香濃,而且有咸香味,而且肉汁超多,夠晒juicy,果然係招牌菜甜品係朱古力蛋糕,甜度岩岩好,疫境下都食到一餐咁高質外賣午餐,非常之滿足

外賣一啲都唔馬虎,而且外賣盒分左幾格,包裝得好靚仔

2020-08-10
外賣自取
2020-07-23 205 瀏覽
今日試吓尖沙咀一間環境好靚嘅樓上西餐,一上去就有個好好招呼嘅外籍服務員同你講吓有啲咩食,仲帶咗我哋去窗口位可以望到維多利亞港。第一次嚟食嘅話可以試吓佢個五道菜套餐,有齊前菜沙律主菜甜品,樣樣都可以試吓。乳酪鮮蝦芒果沙律,細細份嘅沙律,重點係芒果乳酪加埋黑醋汁,新鮮又開胃。黑松露蘑菇湯,黑松露味道還好,成個湯都係打碎左嘅蘑菇,質感非常豐富。是日薯蓉餐湯,比起松露蘑菇湯味道較淡,但係都好足料好多薯蓉。清酒蟹肉年糕,年糕係用咗韓國嗰啲好煙銀嘅年糕,而佢個汁係食到好多蟹膏蟹肉嘅,可以話係一個好濃嘅蟹湯配年糕。清酒嘅味道就唔係好突出。海鮮拼盤係叫咗五道菜套餐再加錢嘅,有四隻蝦兩隻青口兩隻生蠔兩隻鮑魚。蝦同埋青口係新鮮嘅,來自南非嘅生蠔同鮑魚味道較重同有口感,生蠔仲好creamy啱我食。中間有幾個廚師特登配製嘅醬汁,我最欣賞係個帶子配日式芥末醬。Main course黃油雞扒配松露鮑魚,雞扒係比較普通嘅但係可以試多次嗰隻好好食嘅鮑魚。慢燒美國牛肉眼五成熟,因為係慢燒嘅關係,入邊成舊肉都係粉紅色好淰,亦保留着肉眼扒嘅味道。最後補上是日甜品係Tiramisu蛋糕同忌廉慕絲。tiramisu 好crea

最後補上是日甜品係Tiramisu蛋糕同忌廉慕絲。tiramisu 好creamy 口感好滑👍

盾牌下的我 是因為太脆弱所以要躲在鋼鐵的盾牌下為掩飾或者為了保護自己自受傷後 自我保護意識提高不少自受傷後 戒心或疑心也增強不少友人曾說過 你是經歷過些甚麼才有如斯重的戒心 對所有事也不信任我說 也許過去的自己太委屈愛到忘了自己 痛了也無感這夜算是第二次約會嘛?我一身白裙,你竟配合我穿上白色襯衫,怎麼比第一次看你更著迷,一見鐘情是有可能嘛?內心的小鹿亂撞,我用理智剎停,愛情要長久還是要些考驗要些時間吧。西餐這個選擇不錯吧,聽著店內柔和的音樂,燈光調暗兩度,連說話語調也拖慢數拍,看著尖沙咀的夜景,你曈孔中流露出笑容,這個氛圍把我們之間的愛推高了些。這夜點了慢燒美國牛肉眼,忌廉鮑魚冬蔭海鮮湯,松露煮日本年糕,田螺,再小酌兩杯也不過份吧。忌廉鮑魚冬蔭海鮮湯冬蔭功湯應該是泰菜會出現的菜式,在這fusion 的西餐卻有著獨特的呈現,細滑的湯底帶點忌廉香氣酸辣酸辣的冬蔭功味,海鮮也很重手,有帶子鮑魚鮮蝦,每口也很豐富。松露煮日本年糕濃郁稠身的醬汁松露香氣撲鼻,D 先生愈吃愈滋味,年糕軟腍有嚼勁,意想不到年糕這種淡而無味的菜式也可以變成這般吸引的食物。田螺不用拆外殼便可一口吃下,薯蓉幼滑,螺肉彈牙。
盾牌下的我 是因為太脆弱

愛到忘了自己 痛了也無感

忌廉鮑魚冬蔭海鮮湯

松露煮日本年糕

田螺
不用拆外殼便可一口吃下,薯蓉幼滑,螺肉彈牙。

慢燒美國牛扒
用以大鐵平底鍋上菜,就知道份量不說笑,牛扒帶褐啡烙印,微微的焦香,切開那粉嫩的色澤是五成熟最誘人的熟度,能拿捏最精準的熟度,肉質軟腍並沒有嚼不開的情況,牛脂與肉的比例剛好,配菜有紫薯,長豆等等,和D 先生吃飯有個習慣,只要叫一個Main 可以叫多些前菜。

但竟然竟然有一位他
他的出現竟讓你卸下裝甲
他的出現竟可把結果扭轉

看著他你可以流露出最真實的笑容
你沒有掩飾自己 把最真的自己呈現

原來愛情可以這般簡單 這般快樂

#20200709
自從限聚令下大多數都係叫外賣返屋企好耐都冇出街食飯餐廳位於尖沙咀地鐵站附近出地鐵不用10分鐘就到非常方便餐廳面積不算大勝在兩邊都有窗我坐正餐廳中間可以欣賞晒兩邊景觀出咗糧食好啲所以揀咗套餐自選五道菜第一道菜係醒胃嘅乳酪鮮蝦芒果沙律通常沙律會配上麻醬原來配上乳酪更加醒胃酸酸甜甜再配上芒果So fresh因為太耐冇出街食飯所以要食得盡興加了$288要多個海鮮拼盤有生蠔、鮑魚、青口、日式帶子、蜆及蝦我最欣賞就是蜜糖麵豉汁帶子帶子大片新鮮不在話下從來都冇想過蜜糖可以配上麵豉汁完全無違和感另外冬陰功汁功不可沒無論配青口、蝦或蜆都簡直一流令我完全放棄香草汁餐嘅第二道菜:是日餐湯叫咗兩款廚師推介南瓜蟹肉湯及蘑菇黑松露湯南瓜蓉配上粒粒蟹肉真材實料蘑菇湯比較香濃每一口也有蘑菇粒除了口感十足還有濃濃的松露味第三道菜:清洒蟹肉日本年糕我超愛吃年糕煙煙韌韌的感覺通常都會配上甜辣汁原來用蟹肉白酒汁一樣好味好creamy而且真係有蟹肉就算四粒都真係份量適中因為後面嘅主菜份量真係超級大份兩款主菜都係肉肉特選雜扒 + 慢煮牛扒我哋真係兩個人去食但係兩款主菜一上枱我哋兩個食肉獸都呆掉了分量簡直可以三四個人share雜扒
自從限聚令下

酸酸甜甜再配上芒果
So fresh

因為太耐冇出街食飯所以要食得盡興
加了$288要多個海鮮拼盤

有生蠔、鮑魚、青口、日式帶子、蜆及蝦

我最欣賞就是蜜糖麵豉汁帶子
帶子大片新鮮不在話下
從來都冇想過蜜糖可以配上麵豉汁
完全無違和感

另外冬陰功汁功不可沒

無論配青口、蝦或蜆都簡直一流
令我完全放棄香草汁

我哋真係兩個人去食
但係兩款主菜一上枱
我哋兩個食肉獸都呆掉了
分量簡直可以三四個人share

雜扒包括牛肉眼、黑毛豬扒、黃油雞扒、燒牛脷及羊鞍肉
每款有一大片
配上燒汁、紫薯用及白蘿蔔

平時吃牛脷只有薄燒及厚燒
真係第一次吃一整條牛脷