2019-12-29 746 瀏覽
love this place.my kids and I always eat there! food is good but at times when it gets busy, it's like a roller coaster!staffs arent so attentive sometimes, I could hear newbies swearing so loud. that's not nice....to hear while you are eating! but overall I'd still come back and eat here.the beat crispy chicken salad
love this place.

• crispy chicken salad
2019-12-04 622 瀏覽
朋友話想食得健康啲所以揀咗一間有沙律食嘅餐廳我地三個人想食沙律個friend自己點左一份沙律我同另一個朋友就share一個小食同埋一碟意粉個小食係牛油果雞肉蛋卷味道本身已經好豐富 外皮好脆又唔厚粉加埋隔離個醬汁 幾好味呢個係大蝦扁意粉個汁有啲黑椒味 辣辣地 好香口意粉質地唔錯 唔會好淋啲蝦都幾新鮮整體感覺唔錯另一個朋友就自己點左個沙律全部材料都好新鮮我覺得個醬汁調得好好胡麻柚子味 食落好開胃總括嚟講呢間餐廳質素唔錯價錢都唔算好貴值得推介
朋友話想食得健康啲

胡麻柚子味 食落好開胃

總括嚟講呢間餐廳質素唔錯
價錢都唔算好貴
值得推介
同朋友喺附近睇戲,順便喺呢間餐廳食個午飯先出發。呢度嘅午餐都叫幾抵食,六十幾七十就有一個套餐,有湯或沙律、主菜,及飲品。如果係可樂或者檸檬茶,仲可以無限添飲添。首先上嘅係呢個墨西哥粟米湯,我覺得佢係非常之有墨西哥味道,好似平日食卷餅上面諗嘅醬咁。呢個係加28蚊嘅墨西哥烤餅小食,夠脆同熱辣辣,都ok ge.佢個薄餅係比平日啲size細啲,係一人份量,但有湯 小食 飲品,我後尾都食唔晒。不過芝士,蘑菇同菠菜呢個組合係無敵嘅。但要講嘅係,佢呢個餐廳嘅場地好大,但是侍應偏少。叫咗好耐,先有人過嚟幫我地落單。另外上左嘢食之後,又冇比餐具,結果又要再叫多幾次侍應過嚟。埋單又要舉好耐手先有人,希望侍應可以多啲留意食客有無舉手。
同朋友喺附近睇戲,順便喺呢間餐廳食個午飯先出發。

雞肉quesadilla

2019-10-26 374 瀏覽
今日成班同事一齊食lunch ,揀呢間餐廳貪佢食物選擇多,有大枱,仲有得訂位。墨西哥粟米湯:稠稠地,都幾飽肚。調味好濃郁,好似食緊墨西哥脆片咁。豬肋骨漢堡:將豬肋骨啲肉拆咗出嚟,整咗做漢堡,啲肉好鬆化,燒烤醬好惹味,個包有烘過,唔錯。蒜香忌廉汁雞肉闊面:忌廉汁好濃郁,亦都足夠每一條意粉都有汁。雞肉都大塊,係稍為薄左少少。煙肉生菜蕃茄薄餅:呢個麻麻,冇乜醬係薄餅表面,得四篇番茄同一堆生菜,睇落冇乜誠意,下次唔會再叫。

2019-06-27 1192 瀏覽
今日早上出差做一輪嘢,一陣要去幫朋友搬屋,在一個好肚餓的情況下,要去找好嘢食飽先,朋友家附近原來有California Pizza Kitchen,以前好喜歡的一間餐廳,因為現在只剩4間分店,所以真的好一輪無去⋯⋯坐入去是依舊的舒適,因為已過午餐時間,所以人不算多⋯⋯竟然有午餐餐牌,都是58-78不等,有湯、有主菜、有飲品⋯⋯仲可以加25蚊加小食,小食的份量都堅充足,味道不變的維持水準,真的相當唔錯!重點係unlimited refill的檸檬茶,實在太好!
重點係unlimited refill的檸檬茶,實在太好!
2019-03-24 1175 瀏覽
我們2人預定了7:30,星期四晚並不多人,點了雲吞、蛋卷、春卷、三文魚及布朗尼和飲品,那晚很幸運遇到一位非常非常細心及親切的女店員,蛋卷皮十分硬,春卷是泰式和墨西哥的,味道一般,皮也有點硬,但雲吞和三文魚值得一讚但衛生有待加強,有蚊不停圍著枱飛但整體也是滿意的,現經OpenRice網上預訂有85折
但衛生有待加強,有蚊不停圍著枱飛
但整體也是滿意的,現經OpenRice網上預訂有85折
2019-03-21
生日
2019-02-11 982 瀏覽
今日全日都喺新蒲崗,食完午餐行,完一田就嚟呢間california pizza 食飯,我嘅至愛雞肉沙律及香煎牛扒。呢個商場到八點零鐘已經開始比較少人,但呢間餐廳 都仍然坐滿客……其實呢間 California pizza 我都算係常客, 但每次來都是叫番差不多嘅食物!雞肉沙律,份量夠曬兩個人食,而且沙律菜新鮮,雞肉配上特製嘅沙律醬汁,入口清新,味道鮮甜!香煎牛扒份量同沙律一樣咁大,可惜似乎有點 overcooked ,不過牛扒保持牛肉味 !

2019-01-13 364 瀏覽
琴晚同朋友相約去放狗,喺mikiki這間 California Pizza Kitchen開餐, 由於天氣不是太悶熱,所以坐出面都係唔錯嘅選擇! 出面露天茶座都有很多愛狗嘅朋友,同佢嘅愛犬喺出面用餐,好熱鬧!由於天氣開始轉黑,侍應都好細心,帶了一盞小小嘅燈,有點似燭光晚餐。香蒜大蝦意粉, 蒜香很濃,意粉亦都係炒得好乾身,很爽口,大蝦配上芝士醬汁,味道很夾!雞肉沙律,沙律菜很新鮮,仲有黑豆粒, 雞肉很滑 沙律醬汁很惹味!!

2019-01-11 694 瀏覽
3大3小,玩完搵野食。想去Megabox但7點已冇得訂位,所以轉去Mikiki。CPK的菜式風格相信不用我多介紹,個人認為兩間分店也差不多。要讚的是Open rice app訂位7:00但7:30去到都留比我哋。大家留意返星期五8:00時已經全廳滿座。我們點了4人餐再加一個兒童餐已經夠食,前菜,沙律,2個pasta,一個大pizza 味道都好,餐包4杯飲品,可樂凍檸檬茶係5限添飲。埋單$680實在超值。
2019-01-11
2018-12-07 884 瀏覽
原本想落 mikiki 買材料返屋企打邊爐, 但實在太肚餓, 走入去 California Pizza Kitchen 開餐算數....點咗個 set dinner, 點咗兩款唔同嘅湯, 墨西哥粟米湯, 青豆薏米蓉湯, 主菜秘制醬燒豬仔骨, pizza 點烤蒜雞肉薄餅.一聽到墨西哥, 腦中只有辣字, 重以為哩款墨西哥粟米湯會好辣, 但一D辣味都無.兩款湯都好濃郁, 墨西哥粟米湯更啱自己口味, 全因我唔太中意薏米.同其他餐廳嘅豬仔骨一樣, 骨多肉少, 早年D豬仔骨好多肉架喎! 雖然肉唔多, 慶幸入味肉嫩夠 juicy.烤蒜雞肉 pizza 絕對係開心驚喜, 居然有有有…. 有蔥架! 從來未食過我中意嘅蔥落入 pizza 呀, 蔥蒜同雞肉係好好嘅配搭, 好味! 正!Pizza 底比想像中厚咗少少, 我中意薄 pizza, 但眼前嘅 pizza 外表有少少脆, 內層少少煙韌, 唔係我中意嘅口味但食落又唔錯喎! Pizza 底本身有少少味道! 唔錯! 比 pizza express 更夾自己口味.我要求囉芝士粉, 個侍應居然係囉個芝士刨出黎刨芝士粉禾! 嘩! 哩吓真係型爆! 嬴哂啦! 俾哂十個
我要求囉芝士粉, 個侍應居然係囉個芝士刨出黎刨芝士粉禾! 嘩! 哩吓真係型爆! 嬴哂啦! 俾哂十個 like 啦!
重有, 凍0茶無限添飲架!
又係果句! 無期望就無失望, 無失望就分分鐘有驚喜, 今餐絕對係開心驚喜晚餐, 環境又唔錯, 下次一定再黎幫襯.

2018-11-10 567 瀏覽
個人認為cpk o既晚餐幾抵食, 二人埋單都係三百頭, 有頭盤墨西哥夾餅或餐湯, pizza 一個同沙律或意粉一份, 仲有無限添飲o既檸茶.呢個墨西哥夾餅香口開胃, 除左眼見到o既香料, 個沙律汁都令佢加分唔少, 比起餐湯, 會選擇呢個做頭盤辣腸芝士pizza個邊脆脆夠芝士味👍🏻若果再叫意粉可能會太膩, 所以通常都係叫沙律, 記得之前個套餐配果款烤雞沙律先係我o既最愛, 呢款炸雞都好食但就熱氣左d 🙈新蒲崗呢間分店平日通常人流不多, 而且係商場消費$100就有泊車優惠, 都係我同老公平日晚餐之選❤️

辣腸芝士pizza個邊脆脆夠芝士味👍🏻

2018-11-05 1256 瀏覽
經常會到Mikiki行街,但是第一次食California Pizza Kitchen。星期日我們大約六點鐘已經到餐廳, 點了一個四人套餐$508和水牛香辣雞肉薄餅$118, 套餐包括頭盤: 墨西哥風味雞肉烤餅, 沙律:燒烤雞肉沙律,意大利粉:煙肉芝士忌廉汁意大利粉和美國蘑菇芝士雲吞, 薄餅:夏威夷燒烤雞肉薄餅,還有四杯飲品,汽水可以無限添飲。燒烤雞肉沙律 ~ 蔬菜新鮮但雞肉稍為硬。墨西哥風味雞肉烤餅 ~ 外皮比較燶,餡料味道普通。煙肉芝士忌廉汁意大利粉~ 麵質煙韌彈牙,但醬料比較淡。美國蘑菇芝士雲吞~ 這個很好味,雲吞入面的餡料做得好juicy,濃厚的cream同芝士味道,每一粒都大大粒有咬口。水牛雞肉香辣薄餅 ~ 外皮燶咗少少,味道辣辣的,入口惹味。夏威夷燒烤雞肉薄餅 ~ 這個pizza都算足料香脆。整體來說California Pizza Kitchen食物質素可以,但服務質素就有待改善了。 第一: 店員看見枱上已經食完的食物,但沒有主動過來收碟。 第二: pizza等了很久才上枱,之後我們預備走的時候,才發現還有頭盤未到,就是墨西哥風味雞肉烤餅。 跟住我們叫店員幫手跟一跟,他跟

燒烤雞肉沙律 ~ 蔬菜新鮮但雞肉稍為硬。
燒烤雞肉沙律

墨西哥風味雞肉烤餅 ~ 外皮比較燶,餡料味道普通。
墨西哥風味雞肉烤餅

煙肉芝士忌廉汁意大利粉~ 麵質煙韌彈牙,但醬料比較淡。
煙肉芝士忌廉汁意大利粉

美國蘑菇芝士雲吞

水牛雞肉香辣薄餅 ~ 外皮燶咗少少,味道辣辣的,入口惹味。
水牛香辣雞肉薄餅

夏威夷燒烤雞肉薄餅 ~ 這個pizza都算足料香脆。
夏威夷燒烤雞肉薄餅

第二: pizza等了很久才上枱,之後我們預備走的時候,才發現還有頭盤未到,就是墨西哥風味雞肉烤餅。 跟住我們叫店員幫手跟一跟,他跟我們說他check過已經一早送上了,之後我們跟他說, 真的沒有送上我每一款食物都有影相的, 我們有沒有吃過冇理由唔記得的, 然後他說如果要的話你們要等10分鐘,我覺得佢咁跟客人說話已經是不對, 難道我們會為了一碟墨西哥烤餅而呃嘢食?? 其實周圍都有cctv, 如果要搵答案可以睇返錄影帶的。

第三:還有埋單的時候我們只叫了一個套餐加一個pizza, 到最後是兩個套餐的價錢,之後我們跟侍應說,他還望一望我們張枱好像我們會騙他的。 這就是我當日的親身經歷,希望我有機會再來的時候, 服務態度會改善吧!

2018-11-04
燒烤雞肉沙律
美國蘑菇芝士雲吞
水牛香辣雞肉薄餅
夏威夷燒烤雞肉薄餅
2018-10-12 546 瀏覽
California Pizza Kitchen午餐時間唔算好多人,而且餐廳都算大,所以唔難搵位😊Set lunch 選擇都幾多,主要有意粉,飯,薄餅同埋沙律,仲包湯/沙律同埋一杯野飲。先介紹下餐湯先😛 呢碗係墨西哥粟米湯,非常足料,湯內有好多粟米,蕃茄同香料味極濃,仲有d墨西哥薄脆舖係面,幾開胃👍🏽今次揀左墨西哥特色雞肉菠菜闊麵,其實都幾大份下。碟上有一舊細細嘅青檸,可以唧d青檸汁落去闊麵度,仲有唔少雞肉,彩椒同埋洋蔥。闊條麵軟硬適中,配上忌廉汁,整體味道配合得幾好。呢間餐廳嘅座位幾舒服,而且waiter都好有禮貌,係間唔錯嘅餐廳😊 值得再黎👍🏽

墨西哥特色雞肉菠菜闊麵

墨西哥特色雞肉菠菜闊麵
2018-10-10 442 瀏覽
碳水化合物過量攝取會易肥,但唔食又唔夠飽肚,所以3個女仔決定叫2份沙律加一個PIZZA,仲要將個餅底轉做椰菜花餅底減少澱粉質沙律一個是華爾道夫沙律,西芹蘋果合桃的組合非常清新。 另一款係摩洛哥風味雞肉沙律加牛油果,說真的$20的追加費換來小半個份量的牛油果叫人失望。最後上場是CLASSIC ITALIAN PIZZA,個餅底比不時的硬身,但食落沒半點椰菜花味,這個餅底的好處是放涼了口感仍不變,加上厚厚的芝士及多片莎樂美腸,確是份誘人的美食。

2018-10-03
用餐優惠
優惠券
2018-07-27 709 瀏覽
新蒲崗 mikiki 唯一 一個商場可帶寵物入去行 來到california 食pizza ,不過帶寵物就要坐出面, 但係都好舒服 仲可以無限添飲 啲意粉同pizza又好好食😋