2021-05-03 26 瀏覽
尖沙咀專食漢堡包都有幾間選擇,之前CWB burgeroom食過幾次,而尖沙咀美麗華分店呢間就第一次試。好彩一點lunch time嚟到唔洗等位😁位置易搵,2樓美食區角落位。今次想食鵝肝,諗緊要唔要雙鵝肝🙈最後因為驚太rich就叫左個普通鵝肝牛肉漢堡😬加$30就有飲品加薯條🍟鵝肝牛肉漢堡 $168+$30好足料每一層都有唔同嘅醬😊麵包焗到好脆😄好欣賞塊番茄,新鮮好味唔易散👍🏻塊牛肉好full,有少少根好重牛味。鵝肝煎到啱啱好,外脆內軟。我本來好鍾意食鵝肝,好彩冇叫到雙鵝肝,單塊已經好夠啦🙈軟殼蟹漢堡 $108夾左成隻軟殼蟹,外面層炸粉好薄👍🏻炸到好脆,上到枱仲係熱👍🏻加埋沙律醬同蕃茄食一流。蜜桃冰茶(少甜)第一次試,出奇地好飲😂好飲過其他飲品店😂😂
好彩一點lunch time嚟到唔洗等位😁

位置易搵,2樓美食區角落位。
今次想食鵝肝,諗緊要唔要雙鵝肝🙈
最後因為驚太rich就叫左個普通鵝肝牛肉漢堡😬
加$30就有飲品加薯條🍟

鵝肝牛肉漢堡 $168+$30
好足料
每一層都有唔同嘅醬😊
麵包焗到好脆😄
好欣賞塊番茄,新鮮好味唔易散👍🏻
塊牛肉好full,有少少根好重牛味。
鵝肝煎到啱啱好,外脆內軟。
我本來好鍾意食鵝肝,好彩冇叫到雙鵝肝,單塊已經好夠啦🙈

軟殼蟹漢堡 $108
夾左成隻軟殼蟹,外面層炸粉好薄👍🏻
炸到好脆,上到枱仲係熱👍🏻
加埋沙律醬同蕃茄食一流。

蜜桃冰茶(少甜)第一次試,出奇地好飲😂
好飲過其他飲品店😂😂
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 軟殼蟹漢堡
  • 蜜桃冰茶
2021-05-02 28 瀏覽
漢堡包分量好大,可以同朋友share食,另外叫啲沙律,雞翼等小食,2个人一齊食。漢堡包係即叫即整,熱辣辣,我加咗蜜糖芥末醬,加咗之後酸酸甜甜會好食啲。佢嗰隻蛋夠厚,有口感。雞翼係即刻炸,外面層皮有少少脆,裏邊啲肉嫩口有肉汁。一碟就有6隻。榛子朱古力,我叫咗少冰,朱古力味幾香濃,再加埋榛子味道。沙律就好大碟,可以2,3個人share食,呢度啲沙律係用橄欖油,比較健康啲。餐廳位置好方便,喺美麗華商場二樓,食完可以喺商場嗰度行下,睇下衫。

榛子朱古力,我叫咗少冰,朱古力味幾香濃,再加埋榛子味道。

2021-05-02 19 瀏覽
好耐都無食過邪惡食物,咁岩朋友提議去食burger,即刻諗起呢間餐廳, 第一次去食呢間burger, 雖然位於尖沙咀美麗華商場,但店既位置有少少難搵。不過入面環境好好feel, 座位好闊落,燈光徧暗,貫徹餐廳走型格工業路線,好適合幾個朋友嚟傾偈吹水!重頭戲梗係揀嘢食,漢堡包種類選擇好多、牛肉雞鴨類海鮮都有,睇到眼花撩亂,最後我同朋友一人揀咗一款burger,再加幾樣小食。當服務員將burger 上菜就不得了,份量係超!級!大!同!厚!最貼心係餐廳已經預先將俾佢一份為二,方便我哋share同進食<<煙肉芝士牛肉漢堡>>用料超豐富,厚厚既牛肉漢堡,再配埋咸咸香脆既煙肉同芝士醬,咬落去好juicy,肉汁鮮嫩,而且牛肉一d都唔鞋口,配埋新鮮蕃茄生菜,中和一下煙肉既咸道,整個配搭一流<<大烤菇芝士牛肉漢堡>>呢個比煙肉芝士牛肉漢堡更震撼,可能係大啡菇厚切關係,令整個漢堡望落更高更大份!但係啡菇同牛肉漢堡配搭得非常好,咬落超級juicy又唔會搶走對方嘅味道,值得推介!不過唯一唔好嘅地方就係會食得比較論盡,好難一啖咬晒咁多層小食方面怕太

<<煙肉芝士牛肉漢堡>>

<<大烤菇芝士牛肉漢堡>>

小食方面怕太漏,結果只係叫咗普通直薯條同鱈魚手指配他他醬,份量正常但無咩驚喜。

埋單每人大約$150,價錢合理,想間中放肆一下,呢間絕對係好選擇!
2021-05-01 26 瀏覽
唔想食麥當當嘅漢堡,所以同朋友去左好多好評既尖沙咀burgeroom💫🍔牛油果醬芝士雞柳漢堡 $98因為我自己好鍾意食牛油果,必點🥰店員已經好貼心咁將個大漢堡切為兩份,食嘅時候會方便啲👍🏻麵包好鬆軟,入面嘅餡料都非常多~一路切開嘅時候,牛油果醬多到流晒出嚟🥑雞柳肉好滑嫩,連埋蕃茄一齊食唔油膩~🍔鮮蘑菇牛肉漢堡 $95 牛肉非常多肉汁,好juicy👍🏻麵包外層烘熱過,餡料方面:有牛肉漢堡、蘑菇、蕃茄、芝士、生菜🥬仲有千島醬汁。🍟芝士旋風薯條 $60好正好正好正!~可能我自己本身係芝士同薯圈既愛好者😆所以我覺得好正!新鮮熱辣,薯圈脆口🤤🧀芝士雞肉塊 $70勁多芝士醬🤩雞肉好嫰滑~~好香!不過份量唔算多,大概只有7塊左右。食晒啲雞肉之後都仲剩返好多芝士醬~醬汁好夠👍🏻如果想食burger,而且想坐得好啲舒服啲,Burgeroom絕對係唔錯嘅選擇。仲有好多唔同味道揀~下次再去我會再試其他口味🤤

🍔牛油果醬芝士雞柳漢堡 $98
因為我自己好鍾意食牛油果,必點🥰
店員已經好貼心咁將個大漢堡切為兩份,食嘅時候會方便啲👍🏻
雞柳肉好滑嫩,連埋蕃茄一齊食唔油膩~

🍔鮮蘑菇牛肉漢堡 $95
牛肉非常多肉汁,好juicy👍🏻

🍟芝士旋風薯條 $60
好正好正好正!~可能我自己本身係芝士同
薯圈既愛好者😆所以我覺得好正!新鮮熱辣,薯圈脆口🤤

🧀芝士雞肉塊 $70
勁多芝士醬🤩雞肉好嫰滑~~好香!
不過份量唔算多,大概只有7塊左右。
食晒啲雞肉之後都仲剩返好多芝士醬~醬汁好夠👍🏻

• 芝士旋風薯條
2021-04-30 113 瀏覽
 第4次encore尖沙咀呢間burgeroom 因為真係好好食!成日食完都心思思想再黎! 店鋪裝修有種美國公路嘅感覺,有唔同車胎同路牌嘅裝飾主打食唔同種類嘅burger 牛肉/雞鴨/海鮮/素食等咩都有 包你有一款鍾意!❤️另外都有小食沙律 同多種飲品👍🏻今次去食lunch set 一個burger+$30連埋薯條同野飲,留意平時夜晚就要單叫返架啦!~🔺蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 (8.5/10)入面有嘅材料基本上睇名都知道曬,所有材料都好大份同足料!大烤菇咬落去爆汁,而且有返咁上下厚度 。牛肉厚實唔鬆散 ,充滿肉汁 ,而且唔會話好乾同鞋。蕃茄生菜個啲配料都沾滿曬蜜糖芥末,好香口。煙肉成塊上就有少少油膩~🔺大烤菇芝士牛肉漢堡 $110評分:9/10呢個burger同上面其實雷同 不過多左芝士個橫切面其實已經見到半溶嘅芝士 好濃味大烤菇同牛肉都係一樣出色 個人唔係特別鍾意食bacon 所以呢個口味係好鍾意有肉有菇已經好豐富夠飽!🔺脆薯條 跟餐+30 (另加牛油果醬+$12)(8.5/10)因為佢menu上嘅牛油果芝士薯條係double價錢! 店員推薦話可以就咁加牛油果醬 咁梗係即刻okay

🔺蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 (8.5/10)
牛肉厚實唔鬆散 ,充滿肉汁 ,而且唔會話好乾同鞋。
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120

🔺大烤菇芝士牛肉漢堡 $110
評分:9/10
呢個burger同上面其實雷同 不過多左芝士
個橫切面其實已經見到半溶嘅芝士 好濃味
大烤菇同牛肉都係一樣出色
個人唔係特別鍾意食bacon 所以呢個口味係好鍾意
有肉有菇已經好豐富夠飽!
大烤菇芝士牛肉漢堡

guacamole 質感偏稠同酸 唔會太稀。點醬時仲隱約咬到少少牛油果同蕃茄粒 口感唔錯
配埋佢個薯條一齊食真係超正!薯條係粗薯 每條都炸得啱啱好 本身帶有少少鹽味 唔使額外點醬。

🔸人均消費:$180
🔸食物質素:8.5/10
🔸環境+打卡指數:7.5/10
🔸服務:8/10
🔸Encore指數: 8.5/10
2021-04-23
2 分鐘 (堂食)
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡
蜜糖芥末大烤菇煙肉牛肉漢堡 $120
2021-04-30 23 瀏覽
同朋友去尖沙咀美麗華行街,見到呢間餐廳俾佢吸引咗,决定入去試一試。餐廳環境好好,坐位好闊落,行工業風。餐廳提供好多款burger,有牛肉,雞,魚,海鮮同素肉等等,仲有好多款小食,包括薯條,雞翼等等。如果想食健康d,仲有沙律可以選擇。我同朋友都係burger愛好者,我地叫咗2個burger同1個薯條share食。~~蜜糖芥茉大烤菇煙肉牛肉漢堡餐廳好好,個包已經幫我地切開咗一半,方便share,個包好大,有好多配料,有生菜,蕃茄等等。食落都好新鮮。牛肉好厚身,充滿肉汁。大烤菇食落好juicy。加埋芝士同蜜糖芥茉醬,令成個包更惹味。~~軟殼蟹漢堡軟殼蟹好大隻,炸得好香脆,啖啖肉。加埋個醬汁,口感一流。~~芝士旋風薯條新鮮炸起,熱辣辣。食落好香脆,加埋d芝士,好鬼正。另外,員工好體貼,見到我同朋友食burger,食到隻手污糟咗,主動拎濕紙巾俾我地。

餐廳環境好好,坐位好闊落,行工業風。

~~蜜糖芥茉大烤菇煙肉牛肉漢堡

~~軟殼蟹漢堡
軟殼蟹好大隻,炸得好香脆,啖啖肉。加埋個醬汁,口感一流。

~~芝士旋風薯條
新鮮炸起,熱辣辣。食落好香脆,加埋d芝士,好鬼正。

2021-04-30 22 瀏覽
今日放工約咗朋友喺尖沙咀行街、食飯⋯朋友話好想食burger,就立即上OpenRice search下附近有咩burger好食。咦‼️原來之前喺銅鑼灣食過嗰間Burgeroom喺尖沙咀都有分店,記得當時食嗰個牛肉漢堡包仲記憶猶新餐廳嘅裝修係走工業風格,好chill⋯ Menu包羅萬有,牛肉、雞、海鮮、素類,應有盡有!安排座位後,顧客需直接到櫃枱落order同俾錢,之後店員就會將食物送上⋯香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬呢個雞翼炸得好香脆,而且一啲都唔油膩,仲好juicy。首先食一件original嘅味道,辣辣哋,外皮脆卜卜,好惹味。其實唔蘸醬都已經好夠味,但加埋蜜糖芥末醬,感覺無咁膩,perfect👍🏻大烤菇芝士牛肉漢堡麵包鬆軟,牛肉厚身軟嫩,烤菇菇味濃厚,咬落去啖啖肉汁,顯得更加juicy!加埋蕃茄、蔬菜等配料,亦可中和咗漢堡包嘅油膩感,真心推介!成個漢堡包真係份量十足,女仔食起上嚟真係有少少狼狽🙈牛油果醬芝士雞柳漢堡雞柳煎得香口,肉質嫩滑唔乾,而牛油果醬好creamy,味道好rich,都唔錯。總括而言,我認為Burgeroom 嘅burger質素真係唔錯,雖然價錢唔算好平,但貨真價實,用料新

香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬

大烤菇芝士牛肉漢堡

成個漢堡包真係份量十足,女仔食起上嚟真係有少少狼狽🙈

牛油果醬芝士雞柳漢堡

總括而言,我認為Burgeroom 嘅burger質素真係唔錯,雖然價錢唔算好平,但貨真價實,用料新鮮,都值得去食㗎!
2021-04-27
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
2021-04-29 21 瀏覽
雖然酒吧唔開,食肆去到十點就結束營業,唯有早啲食飯早啲去Happy Hour,都叫做可以感受下氣氛,所以去左美麗華商場既Burgeroom食個快飯,但係質素完勝一般fast food burger chain 。Mega Cheese Burger$110淨係睇圖都已經流晒口水,唔係個包太細,而係芝士份量爆棚,香氣撲鼻。一大pat芝士爆瀉曬出嚟,金黃色嘅樣貌,好難唔叫人對佢有衝動。Guacamole Cheese Burger$98呢一款芝士份量比例會略少,但加入左新鮮既牛油果蓉🥑,又多左一種顏色,兼且食落唔會寡,健怡之選。Mozzarella Sticks$58未將佢拉開時大家都未必知入面既情況係點,原來一拉開左見到既係熱乎乎既熱溶mozzarella 芝士,一路散發住D蒸氣,芝士酥香四週噴發,差啲連隔離枱嘅朋友們都望哂過嚟!Twister Fries$30扭扭斜紋薯條,一定係收視保證,唔係間間餐廳都食到。呢度炸既時間啱啱好,唔會overcooked,油分適中,顏色偏棕,滿脆香。

Mega Cheese Burger$110

Guacamole Cheese Burger$98

Mozzarella Sticks$58

Twister Fries$30
2021-04-28 18 瀏覽
昨日去左位於尖沙咀嘅burgeroom食burger,餐廳就喺MIRA,非常方便。餐廳面積都好大,有圓枱,半卡位等,menu一張大嘅寫哂唔同嘅食物同飲品,一目了然。burger有好多款式,經典嘅牛肉到海鮮,雞鴨,仲有素食選擇。小食魚手指,各類薯條都有。我就叫左鵝肝牛肉漢堡,叫左一個小食牛油果醬芝士薯條,飲品叫左杯iced cappuccino。鵝肝牛肉漢堡,包烘得夠脆,食落唔會覺得好多粉,上層包分開左放。下層就用籤拮住左,賣相唔錯。鵝肝大過牛肉嘅一半,鵝肝入口都幾滑,有淡淡嘅油脂香。而牛肉份量非常足料,冇準確量度,但望落超過2cm。食落都幾juicy,咬開都有肉汁,仲保留左牛肉嘅口感同牛肉味道。芝士有兩片,成個包啖啖都食到芝士,非常滿足,最底層係蕃茄,同埋隻sauce都幾清新, 整體唔會油膩。 漢堡旁邊仲有D沙律菜,新鮮爽脆。小食牛油果醬芝士薯條份量都好多,適合share,芝士落得好夠。而且夠熱,所以耐左都係暖暖地,冇咁快乾。 牛油果醬上面有D蕃茄粒,酸酸地,同牛油果醬好夾,食落清新,牛油果醬比較厚身,但同芝士薯條都幾夾,值得一試。飲品iced cappuccino。泡沫豐盈,上面灑左

漢堡旁邊仲有D沙律菜,新鮮爽脆。

飲品iced cappuccino。泡沫豐盈,上面灑左朱古力粉,飲落香濃。叫嘅時候店員仲細心一問要唔要糖。
餐廳整體環境,食物質素都幾好~~
2021-04-26
2021-04-26 17 瀏覽
🏠:Burgeroom📍:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓207號舖=============================好耐好耐冇食個漢堡包,所以今日放工之後就約朋友食晚飯,食漢堡包真係每一次都諗起呢一間❤️之前喺銅鑼灣都有食開,尖沙咀呢間真係第一次去😊大間過銅鑼灣好多,餐廳依然保留住外國酒吧模式嘅黑黑地嘅裝修,幾chill🤣🤣鵝肝牛肉漢堡$168呢個鵝肝牛肉漢堡真係每次都會叫,因為佢嘅鵝肝雖然細細塊,但係都煎得好香,而且好有油分,雖然細細啖,但係都分開幾啖食好滋味🤤🤤牛肉係好厚身嘅牛扒!好Juice而且好香👍🏻加埋其他配料,一個包基本上都食飽晒🤣🤣超級推介!下次想試埋其他漢堡
🏠:Burgeroom
📍:尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓207號舖
=============================

之前喺銅鑼灣都有食開,尖沙咀呢間真係第一次去😊

鵝肝牛肉漢堡$168
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>今日嚟到尖沙咀黎到一間美式漢堡店度食漢堡包,因為見呢間都好岀名,好期待!☺️🥰見到佢裏面嘅裝修同擺設都係一啲車軚,狂野啲嘅feel,好有美國嘅特色🔥呢啲咁靚嘅壁畫好有特色,打卡一流🥳👍🏼見佢menu 估唔到漢堡都有咁多款式,佢有雞,牛,鴨,海鮮等都有,仲有素食,好多種類,同加啡菇,芝士,同鵝肝咁,唔同口味!除咗主食仲有好多好吸引嘅小食,例如薯條,同雞翼等!配唔同嘅sauces ,都好正!揀好食物就可以自岀去counter 同order 同比左錢先,之後佢就會比個牌仔你,整好就可以去攞嫁啦!👍🏼😛不過始終都係牛肉最吸引我哋所以我就叫左個大烤菇芝士牛肉漢堡,佢真係好大個,必須切開先食到,入面嘅牛肉味好重,口感好重實,加上啲芝士可以打到絲,邪惡味滿滿。雖然個包係偏乾身,但另外嘅千島醬,酸甜味,同清爽脆口嘅生菜,令成個burger 唔會咁油膩,食完成個份量啱啱好。😎😋重點係個大啡菇好juicy ,啲汁同啲菇味好夠,同牛好夾!無叫錯!正!🥰🥰🔥男朋友就中意食鵝肝, 所以叫左鵝肝牛肉漢堡,入面同樣有生菜,千島醬,芝士,

<<Thursday Couple 為食記😋👣>>

呢啲咁靚嘅壁畫好有特色,打卡一流
🥳👍🏼

😎😋

男朋友就中意食鵝肝, 所以叫左鵝肝牛肉漢堡,入面同樣有生菜,千島醬,芝士,而因為有個鵝肝,所以漢堡包嘅頂佢就分開左放,舊鵝肝都幾大 ,味道都好好味,唔會太膩,不錯!😚

仲叫咗個飛魚子芝士炸薯條 ,呢個超級正,熱辣辣,啲薯條又長又脆,薯仔味夠,主要係佢啲芝士醬好正,香濃同埋加埋啲飛魚子,脆卜卜咁,口感一流😋😋😚🥳推!

之後係香脆單骨雞翼配蜜糖芥茉醬,平時男朋友一定唔會揀雞翼食,雖然好食,但就因為驚啲骨,好麻煩,但今次佢呢個係單骨雞翼,一食就成條骨拎番出黎😂😂😎真係好正😋味道就有啲似脆香雞,都好香好夠味,好入面,肉夠嫩,皮夠脆,加埋蜜糖芥茉醬食,味道一流!🔥👍🏼

嘢食一定要入翻啲凍野,有汽,仲要係玻璃樽,咁先踞翻曬!😋🥳

• 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
三人成行朋友聚會望住個 menu 我又好糾結喇...到底食唔食鵝肝好呢🤔最後揀咗:::🍔 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡Jalapeno Cheese Burger比想像中無咁重口味/惹味,但個漢堡扒真係好出色,超級 juicy 兼好有牛味🤩🥑🍟 牛油果醬芝士薯條Guacamole Cheese Fries🐓 香脆雞塊配芝士醬 Chicken Pieces With Melted CheeseSaurce🐟 鱈魚手指配他他醬 Fish Fingers With Tartar Sauce三款小食拎到出嚟都係熱辣辣嫁~~~
三人成行朋友聚會
望住個 menu 我又好糾結喇...
到底食唔食鵝肝好呢🤔

香脆雞塊配芝士醬

🐓 香脆雞塊配芝士醬

鱈魚手指配他他醬
🐟 鱈魚手指配他他醬
三款小食拎到出嚟都係熱辣辣嫁~~~
2021-02-07
午餐
墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡
牛油果醬芝士薯條
2021-04-25 18 瀏覽
份量好足嘅漢堡包唔講真係唔知美麗華入面有間漢堡包店個位置都幾偏門 一去到裝修好歐美風格入面仲有車呔同其他裝飾 氣氛唔錯先介紹漢堡包再到小食 兩個人忍唔到手嗌多咗牛油果芝士牛肉漢堡 + 菠蘿見到原來有得加配料 就加咗菠蘿試吓嘩嚟到真係嚇親 好大份 好貼心咁切咗一半同人哋share都會方便啲 牛肉好濃郁 口感亦都唔會好難咬 菠蘿幾清甜 牛油果味道唔算好突出鵝肝軟殼蟹漢堡都係切咗一半上枱 軟殼蟹好大隻! 好多肉鵝肝入口油脂即刻爆出黎好正個人比較喜歡蟹呢個 多個牛油果洋蔥圈不過不失 冇乜特別 份量都幾多 黑松露芝士薯條個芝士味好突出 同樣份量好多田園沙律 食完咁多油膩野 清清地食個沙律唔錯 好鍾意佢個醬汁 好開胃朱古力泡沫咖啡好濃郁嘅朱古力味 飲多兩啖先意識到原來係咖啡唔講仲以為係凍朱古力伏特加青檸梳打味道正常 有啲似有氣嘅梳打水整體黎講 食得好飽亦都好滿足絕對會再返嚟食
份量好足嘅漢堡包

味道正常 有啲似有氣嘅梳打水

整體黎講 食得好飽亦都好滿足
絕對會再返嚟食
2021-04-22 19 瀏覽
呢間係好耐之前已經食過 佢嘅漢堡好足料 (雖然太大個又厚會食到有啲難搞😛)不過佢都好好咁分咗做一半 唔使自己切到中間啲食物流晒出嚟😂鵝肝牛肉漢堡($168)鵝肝食入口即溶嘅口感好正😋 而且個味好難被蓋過 不過近排先知原來要製造鵝肝真係好唔符合animals right 所以大家都係少食啦~軟殼蟹漢堡($108)軟殼蟹好大隻!🤩每一啖都有軟殼蟹係個口到😍仲炸得好酥脆可口🤤配埋生菜同埋蕃茄一齊食唔會過分油膩❤️

鵝肝牛肉漢堡($168)

軟殼蟹漢堡($108)

2021-04-22 152 瀏覽
之前放工後約埋朋友想喺尖沙咀食飯正思考緊食咩嘅時候,朋友就推薦左呢間大部分人都「零抵抗力」嘅餐廳😏🌟鵝肝牛肉漢堡($168)牛肉漢堡加Cheddar cheese絕對係經典組合🍔🧀漢堡用自家製醬汁煎香加上半融嘅芝士,非常惹味,令人食指大動而口感細膩嫩滑嘅鵝肝令成個漢堡變得更加高級,味道昇華不少😋配埋蕃茄、羅馬生菜添加口感層次原本想拎起再影相但係肉汁實在太多,不斷溢出,忍唔住要食左先🙈鵝肝牛肉漢堡仲配有沙律🥗有火箭菜同生菜,落咗少少醋調味,清爽解膩🌟軟殼蟹漢堡($108)冇諗過軟殼蟹會咁大隻,麵包都覆蓋唔到全隻蟹🦀軟殼蟹炸漿唔厚,炸得金黃酥脆中間仲有蟹膏甘香嘅味道,鮮味十足👍配埋蕃茄、羅馬生菜同自製他他醬,感覺清爽開胃而加入檸檬汁嘅他他醬,亦令軟殼蟹更加鮮甜🍋🌟黑松露芝士薯條($68)一睇見個薯條已經流晒口水金黃香脆嘅薯條加上熱溶嘅芝士,非常邪惡🍟🧀芝士仲混合埋濃郁嘅黑松露,香氣撲鼻薯條亦炸得適中,唔油膩☺️所以我同朋友好快已經食曬🤓餐廳環境闊落,坐得舒服😉而且位於美麗華廣場,交通非常方便最適合食完就去隔離DONKI 行下、消化下😝
之前放工後約埋朋友想喺尖沙咀食飯

🌟鵝肝牛肉漢堡($168)
牛肉漢堡加Cheddar cheese絕對係經典組合🍔🧀
漢堡用自家製醬汁煎香
加上半融嘅芝士,非常惹味,令人食指大動
而口感細膩嫩滑嘅鵝肝令成個漢堡變得更加高級,味道昇華不少😋
配埋蕃茄、羅馬生菜添加口感層次
原本想拎起再影相
但係肉汁實在太多,不斷溢出,忍唔住要食左先🙈
鵝肝牛肉漢堡仲配有沙律🥗
有火箭菜同生菜,落咗少少醋調味,清爽解膩
鵝肝牛肉漢堡

🌟軟殼蟹漢堡($108)
冇諗過軟殼蟹會咁大隻,麵包都覆蓋唔到全隻蟹🦀
軟殼蟹炸漿唔厚,炸得金黃酥脆
中間仲有蟹膏甘香嘅味道,鮮味十足👍
配埋蕃茄、羅馬生菜同自製他他醬,感覺清爽開胃
而加入檸檬汁嘅他他醬,亦令軟殼蟹更加鮮甜🍋
軟殼蟹漢堡

🌟黑松露芝士薯條($68)
一睇見個薯條已經流晒口水
金黃香脆嘅薯條加上熱溶嘅芝士,非常邪惡🍟🧀
芝士仲混合埋濃郁嘅黑松露,香氣撲鼻
薯條亦炸得適中,唔油膩☺️
所以我同朋友好快已經食曬🤓
黑松露芝士薯條

餐廳環境闊落,坐得舒服😉
而且位於美麗華廣場,交通非常方便
最適合食完就去隔離DONKI 行下、消化下😝