🍔個漢堡包到底係咪淘返黎㗎😪⚠️叫得Burgeroom但Burger竟然伏🥲菲姐極度懷疑佢OperRice好評係課大金買返黎㗎🙃 邊有可能比得到好評佢👎🏻• 鵝肝牛肉漢堡 $168依舊垃圾收我$168 真係好嬲呀喂💩漢堡扒望落係好厚 個包睇落係好大依啲真係嘩眾取寵 同裝假狗都無分別 根本無料到🙃塊漢堡扒多筋到你切開都有難度🍴食落完全無肉味 調味料味好重💩為嘅都應該係要遮咗肉唔新鮮嘅味道 先要咁重醃料味最嬲係!鵝肝都唔好食吖嘛大佬油香全無 仲要係硬身 好似食豬潤咁• 香脆雪魚柳蛋漢堡 $100拿 菲姐做人好均真!依個真係食得落口 雖然都略嫌少貴 不過魚柳滑嫩無雪味 炸皮香脆唔厚 蛋黃流心 都幾好✅食嗰陣論盡啲 因為一口食一啖實塌〽️切開食又無咗漢堡包嘅精髓🍔唉 嘩眾取寵again 好地地做返細個少少 用啲靚料 好食嘅... 賣貴少少 邊個會奚落你啫🤥小食方面🍟🦴• 香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬(8隻) $60一句講晒 老麥脆香雞翼 勝一條彌敦道😀• 飛魚子芝士薯條 $70依個係讚嘅👍🏻 魚子的確多 薯條香口熱辣有wow factor 😌芝士味唔太濃 不過合格啦✅總結 如果牛肉漢堡包差成咁 真係愧
🍔個漢堡包到底係咪淘返黎㗎😪

一句講晒 老麥脆香雞翼 勝一條彌敦道😀

• 飛魚子芝士薯條 $70

依個係讚嘅👍🏻 魚子的確多 薯條香口熱辣
有wow factor 😌芝士味唔太濃 不過合格啦✅

總結 如果牛肉漢堡包差成咁 真係愧對叫Burgeroom依個名🤮
2021-05-21 39 瀏覽
今日約咗朋友到尖沙咀傾嘢,傾嘢梗係要又搵間食店,坐低邊食邊傾 ,咁先容易傾成。我選咗呢一間,貪佢坐位都舒服,而且環境都唔錯。朋友嚟到之後,我就立刻點左兩個不同嘅漢堡:一個係芝士煙肉漢堡,另一個係大烤菇鱈魚漢堡。然後再加咗30蚊,叫咗個套餐,套餐包括薯條同飲品,仲加多個蜜糖辣雞翼添。講真呀,我唔係咩食漢堡專家。之前,有去過幾間食過唔同嘅漢堡,呢個價錢嚟講,我覺得呢間都可以為考慮之選。呢間係半自助形式餐廳,你點餐付款後,服務員會將食品送到你檯面。兩個漢堡大大個,都幾juicy㗎。而且餡料又足,價錢又唔算貴喎。呢個餐,我要讚呢,一定要叫大烤菇,味道好好。而且鱈魚好厚肉,唔會淨係炸漿。我最怕炸漿太厚,又無魚肉食,但呢一個,我可以寫包單,完全食到魚肉,包你滿足。至於,芝士煙肉漢堡,雖然因為有煙肉又有芝士,略嫌鹹咗啲,但都好好味。起初我怕叫蜜糖辣雞翼,會好辣。點知又唔會喎,而且,有六隻咁多。我覺得呢個好抵食。我叫咗杯榛子泡沫咖啡, 味道都唔錯,不過不失啦。總括而言,每個食品同飲品,水準都算唔錯

我叫咗杯榛子泡沫咖啡, 味道都唔錯,不過不失啦。

總括而言,每個食品同飲品,水準都算唔錯
2021-05-20
2021-05-16 48 瀏覽
之前行街經過尖沙咀美麗華 發現有唔少餐廳🍴今日再黎呢頭 經過見呢間burgeroom有好多好評 決定走入黎食試下 😋入到黎先要量體溫,然後填紙仔or安心出行門口呢個燈牌位幾有特色🤣入面有個bar😆有種外國街頭風😜枱與枱之間有一定距離,覺得都幾有privacy😝傾計唔洗驚俾隔離位聽到😂要讚一讚個menu,簡單清晰可以一目了然😇✨香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬✨(推介!)脆卜卜 好香口有少少辣 (ps我平時唔係好食得辣都接受到👍)佢個醬汁係重點 甜甜地 點完醬更加滋味😊✨大烤菇芝士牛肉漢堡✨非常大份量+juicy的burger😋😋一個人食實在太飽兩個人分岩岩好啊💕(餐廳好細心已幫我地切開一半)burger材料好豐富:有大啡菇、牛肉、芝士、蕃茄、生菜連埋醬汁口感好豐富😆好欣賞牛肉多汁及好有牛肉味,配埋生菜同蕃茄感覺好refresh😊✨自家製菠蘿冰茶✨(左)✨奇異果汁✨(右)食burger和小食,當然唔會少得飲品😌自家製菠蘿冰感覺好清新!唔會太甜!食得薯條多,好需要喝佢黎解解喝!至於奇異果汁,有好濃既奇異果味,甜甜地,有少少果肉,係口感好豐富嘅一杯飲料啊!✨牛油果醬芝士薯條✨order呢款薯條係因為
之前行街經過尖沙咀美麗華 發現有唔少餐廳🍴

入到黎先要量體溫,然後填紙仔or安心出行
門口呢個燈牌位幾有特色🤣

入面有個bar😆
有種外國街頭風😜

要讚一讚個menu,簡單清晰
可以一目了然😇

✨香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬✨(推介!)
脆卜卜 好香口
有少少辣 (ps我平時唔係好食得辣都接受到👍)
佢個醬汁係重點 甜甜地 點完醬更加滋味😊

✨大烤菇芝士牛肉漢堡✨
非常大份量+juicy的burger😋😋
一個人食實在太飽
兩個人分岩岩好啊💕(餐廳好細心已幫我地切開一半)
burger材料好豐富:有大啡菇、牛肉、芝士、蕃茄、生菜
連埋醬汁口感好豐富😆

✨自家製菠蘿冰茶✨(左)
✨奇異果汁✨(右)
食burger和小食,當然唔會少得飲品😌
自家製菠蘿冰感覺好清新!唔會太甜!
食得薯條多,好需要喝佢黎解解喝!

✨牛油果醬芝士薯條✨
order呢款薯條係因為佢好特別,用左牛油果醬😆
薯條上面有重芝士(好邪惡🤣)
牛油果醬同薯條味道都好夾!
唔使加d咩醬汁 已經很好味了🥰

2021-05-11
  • 大烤菇芝士牛肉漢堡
  • 香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
2021-05-16 126 瀏覽
-{尖沙咀人氣漢堡店🍔}年幾前黎過一次覺得唔錯 諗住今次再食多次😉🤤大烤菇鱈魚柳漢堡🤤 ($110)個魚柳真係好大塊🤣外皮好脆魚肉夠嫩滑😋大烤菇都烤到勁多汁🥳而個包濕左少少👀整體好夾幾好味~👖褲評: 8/10🤤特量芝士牛肉漢堡🤤 ($110)芝士超級多係突曬出黎🧐個牛調果有啲鹹同埋幾多筋 不過夠肉味~但太多芝士感覺有啲漏😌👖褲評: 6/10🤤牛油果醬芝士薯條🤤 ($65)牛油果醬有啲蕃茄粒喺面感覺幾fresh~但加芝士又係有啲鹹🙌不過薯條炸得夠香口😝👖褲評: 7.3/10個魚漢堡最好食~另外嘅質素普通 不過勝在唔洗加一同埋無限食客嘅用餐時間😁性價比: 8/10服務: 7.5/10環境: 8/10🚩Burgeroom🚩地址: 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2 樓 207 號舖銅鑼灣百德新街50-56號Fashion Walk食街地下D舖 #fuudjai #fuudjai小食 #fuudjai漢堡 #fuudjai尖沙咀 #fuudjai銅鑼灣
{尖沙咀人氣漢堡店🍔}
年幾前黎過一次覺得唔錯 諗住今次再食多次😉

🤤大烤菇鱈魚柳漢堡🤤 ($110)

👖褲評: 8/10

🤤特量芝士牛肉漢堡🤤 ($110)

👖褲評: 6/10

🤤牛油果醬芝士薯條🤤 ($65)

👖褲評: 7.3/10

大烤菇鱈魚柳漢堡
特量芝士牛肉漢堡
大烤菇鱈魚柳漢堡
牛油果醬芝士薯條
超多不同款式的burger, 牛更是有差不多20款!網上推介的是鵝肝、軟殼蟹和牛肉。鵝肝就不推介了,因為飼養方式問題。Jalapeño Cheese Burger 墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡墨西哥辣椒有特別的辣味,雖然不算濃,也不算超辣,但也非常惹味!牛肉味也是十分香濃,口腔會充滿油花香氣~半溶化的芝士加牛肉是經典到不能的組合,位置都是無法取代。Hoki Fish Egg Burger 香脆鱈魚柳蛋漢堡相比之下鱈魚柳就較為遜色,鱈魚比預期粗糙,入口十分乾身。味道也是比較平凡...Truffle cheese fries黑松露芝士薯條 粗身薯條外層香脆,裡面軟軟滿佈薯仔味道。黑松露芝士超級濃厚,好味到會食到濟~芝士控要一試!

Jalapeño Cheese Burger
墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡

Hoki Fish Egg Burger
香脆鱈魚柳蛋漢堡

Truffle cheese fries
黑松露芝士薯條
2021-05-15 43 瀏覽
牛油果醬芝士牛肉漢堡🥑漢堡嘅size望落好有氣勢,預先切開兩邊並且竹籤固定,麵包表面烘過所以有少少脆,牛肉漢堡夠厚,咬落充滿肉汁,而且保留到牛肉嘅texture,至於牛油果醬就再加添咗順滑感,番茄生菜都十分新鮮,其他配料有車打芝士、千島醬,醬汁同肉汁配合得宜,整體嘅感覺唔會dry😋香脆鱈魚柳蛋漢堡🍳依個魚漢堡一共有7層,底面兩層係軟熟嘅麵包,中間夾住嘅係香脆鮮美嘅鱈魚柳,加上厚而蓬鬆嘅蛋,而唔係普通嘅煎蛋,再加埋爽口多汁嘅番茄生菜,以及酸甜嘅他他醬同溶化咗嘅芝士,咬落去層次分明,十分滿足👍食burger當然要配埋sides先夠完美,所以我同朋友叫咗薯條同洋蔥圈🍟芝士旋風薯條🧀洋蔥圈🧅兩款嘅份量都幾多,細食的話兩個人share一個小食都ok👌餐廳不設加一,午市有漢堡套餐,加$30可以配直薯條及飲品,但係晚市就要分開嗌喇~
牛油果醬芝士牛肉漢堡🥑

香脆鱈魚柳蛋漢堡🍳

芝士旋風薯條🧀

洋蔥圈🧅

兩款嘅份量都幾多,細食的話兩個人share一個小食都ok👌

2021-05-14 94 瀏覽
我雖然咩都鍾意食,但如果有好食的薯條,或者有芝士,我一定會加分!Burgeroom的Menu唔只合我心水,份量夠大而且價錢唔貴,難怪我做了佢的常客!我平時都係去銅鑼灣分店,原來佢尖沙咀站係商場舖,方便食飽再去行下街消化。雖然呢到有齊牛、雞、魚、素漢堡,不過我諗都無諗就encore牛肉!今次同朋友叫咗2個漢堡同2個小食,再加兩杯果茶,真係飽到要攬住個肚腩走。出去Cashier點餐後,荔枝冰茶同蜜桃冰茶就送到。兩杯的味道甜甜的,最啱就係用嚟解渴,同埋去解芝士的油膩感。漢堡即叫即造,我去個日唔算太多人,10分鐘就有得食啦!漢堡的厚到要用竹簽叉住,唔只牛肉厚身,就連配菜都一樣豐富!朋友仔叫的菠蘿燒烤醬牛肉漢堡,一咬落去,D肉汁即刻咇出嚟,燒烤汁同洋蔥好夾,加埋清甜的菠蘿真係食咗先講。從來對芝士同牛油果係0抗拒力的我,就叫咗個牛油果醬芝士牛肉漢堡。配料組合唔洗諗都知道好夾,加上同樣Juicy的厚牛肉漢堡排,真係好正!自認大食的我,佢的份量差D都比打敗,如果唔大食的女仔,建議可以share,再點小食就剛剛好!食炸野最重要係咩?係即炸!呢到的小食全部都係落單先炸,係值得等待哦~香脆單骨雞翼的味道有少

荔枝冰茶同蜜桃冰茶

牛油果醬芝士牛肉漢堡

小食

香脆單骨雞翼的味道有少少辣,味道惹果!外皮雖然厚了點點,不過佢的口感夠鬆脆,點埋個蜜糖就好似食零食般,送酒一流!(餐廳有提供酒精飲品,方便大家啤啤佢)
香脆單骨雞翼

Again⋯ 係我親愛的芝士+牛油果醬。食呢D有醬的薯條最驚就係薯條淋晒,不過呢到的牛油果醬芝士薯條,炸得薯條夠乾身,加上大量的芝士醬,多到食到底都仲有得點,滿足!

牛油果醬芝士薯條

呢個真係我去開的食堂,CP值勁高,值得一試、值得Encore!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

荔枝冰茶同蜜桃冰茶
牛油果醬芝士牛肉漢堡
小食
香脆單骨雞翼
2021-05-13 202 瀏覽
今日放假黎到尖沙咀burgeroom,午市唔算多人,環境寬敞,佈置得有種美國街頭嘅感覺。首先點咗2個廚師推介嘅burger。大烤菇芝士牛肉漢堡。厚厚嘅大啡菇同牛肉,加上溶化嘅芝士,仲有蕃茄、生菜等等配料,層次分明。一咬就有唔少醬汁同芝士流出黎,牛肉鬆化濃郁,口味十足。牛油果醬芝士雞柳漢堡。最特別莫過於牛油果醬,非常香濃,令到本來平平無奇嘅雞柳都增添咗唔少風味。午市跟餐只需$30,就可以配飲品同薯條。飲品除咗有平時嘅汽水外,仲有Bundaberg,係黎自澳洲嘅氣泡飲品,揀咗檸檬青檸味,有少少苦苦咸咸嘅味道。最後我地仲點咗爆谷雞,即係炸雞粒,非常香脆,粒粒都有一定份量,唔會淨係得粉皮,仲配有燒烤醬~

首先點咗2個廚師推介嘅burger。

大烤菇芝士牛肉漢堡

牛油果醬芝士雞柳漢堡

爆谷雞

2021-05-12
10 分鐘 (堂食)
大烤菇芝士牛肉漢堡
牛油果醬芝士雞柳漢堡
爆谷雞
2021-05-12 48 瀏覽
之前聽朋友講burgeroom幾正今晚終黎試下,餐廳空間都幾大,睇完menu出counter落order,唸都唔洗唸一見到軟殼蟹漢堡即叫!我至愛仲要平時啲burger店都無見過,加埋芝士一流,中間好足料有鮮蕃茄,生菜,最中意係大隻原隻炸軟殼蟹👍👍非常juicy,小食就叫左黑松露芝士薯條,即叫即炸,黑松露醬味道好濃郁,加埋芝士味就更香,冇唸過份量咁大碟,飲品選擇佢都幾多,Green tea latte推薦!綠茶同奶味啱啱好,我中意佢唔會太過甜,飲到最尾仲有淡淡綠茶味😋😋總括而言性價比係幾高😝

2021-05-11 34 瀏覽
好多年前拍拖食過銅鑼灣間burgeroom,今日先發現原來尖沙咀都有間分店😅,覆完診同男朋友無意中發現,二話不說即刻衝入去。🥓煙肉芝士牛肉漢堡 - 加咗$30配餐跟🍟直薯條同埋荔枝冰茶,其實食完都已經好飽。個包好大份,芝士燒溶咗再加埋bacon同埋牛肉漢堡,咬落去都幾Juicy😌。牛肉漢堡加鮮蘑菇 🍄- 呢度可以教大家一個小貼士🙈,蘑菇牛肉要$95,但牛肉漢堡加鮮蘑菇只係$90,慳咗$5😝🍿爆谷雞配蜜糖燒烤醬 - 粒粒都好脆,但個蜜糖燒烤醬淨係食到燒烤醬味,就唔係好食到蜜糖味😂🌪旋風薯條 - $30好大份好足料,再嚟嘅話我一定會再叫!唔跟餐都覺得抵😆。食到捧住個肚走🤰🏻!

食到捧住個肚走🤰🏻!
  • 旋風薯條
2021-05-07 47 瀏覽
尖沙咀美麗華既Burgeroom裝修用左比較美式既工業風裝修 空間亦都好寬敞 唔會坐得好迫 先付款落單後上菜嘅方式Green Salad $60 首先上既係Green Salad 一路食肉一路食沙律 開胃得黎又解油膩 牛油果醬芝士牛肉漢堡 (加菠蘿) $110包入面塗上滿滿既牛油果醬, 鐘意食牛油果既人一定會鐘意食呢個漢堡 牛肉唔會煎到好乾 帶有肉汁 另外在配上蕃茄同生菜完全可以中和到個油膩感菠蘿好大曬又多汁 超夾👍🏻鵝肝牛肉漢堡 $188雖然好肥膩不過我剛真係好好食 非常足料 鵝肝下面有溶溶地既芝士 配上牛肉 蕃茄同生菜 口感一流另外每個漢堡都會預先切開一半同 非常貼心 方便客人同朋友Share 黎食 更加方便是不同嘅口味小食方面叫左黑松露芝士薯條 $68 同洋蔥圈 $50 兩樣炸物都炸得非常脆口又唔油膩, 黑松露芝士薯條一黎到就已經聞到好香既黑松露味 好好食飲品方面就分別叫左Ice Mochaccion $42 有少少苦Vodka Lime Soda $68 酒精味比較重同偏苦個漢堡包好大個 食到超飽 好彩叫咗沙律去平衡返

Green Salad $60

Ice Mochaccion $42 有少少苦
Vodka Lime Soda $68 酒精味比較重同偏苦

個漢堡包好大個 食到超飽 好彩叫咗沙律去平衡返
2021-05-05 54 瀏覽
星期二同朋友想食下burger去到美麗華嘅bugeroom,裝修幾有特色,坐得幾舒服。我地兩人叫左鵝肝牛肉漢堡,芝士炸雞,魚手指,橙汁同焦糖咖啡!炸雞同魚手指炸得好脆但入口唔會好油膩,個人好中意食芝士再加炸雞好正好邪惡Burger尼到係熱辣辣,即刻食個鵝肝先,好正大大舊牛肉幾彈牙唔會油膩又足料,加埋生菜同蕃茄口感又更清新!整體環境坐得好舒服可以傾到計,食物質素唔錯,想食burger同炸小食可以揀依間餐廳
星期二同朋友想食下burger
去到美麗華嘅bugeroom,裝修幾有特色,坐得幾舒服。
炸雞同魚手指炸得好脆但入口唔會好油膩,
個人好中意食芝士再加炸雞好正好邪惡

Burger尼到係熱辣辣,即刻食個鵝肝先,好正大大舊
牛肉幾彈牙唔會油膩又足料,加埋生菜同蕃茄口感又更清新!
整體環境坐得好舒服可以傾到計,食物質素唔錯,
想食burger同炸小食可以揀依間餐廳
2021-05-04
  • 鵝肝牛肉漢堡
  • 鱈魚手指配他他醬
2021-05-05 29 瀏覽
Burger黎講 呢間野係偏貴叫咗個bacon cheese burger好足料好juicy 牛肉好厚有牛味煙肉亦煎得好香脆薯條都係即叫即炸 好香脆唯一要留意嘅係各位女仔約心約嘅男仔去食飯全其唔好入呢間個燈光都幾死亡下😂
Burger黎講 呢間野係偏貴

唯一要留意嘅係各位女仔約心約嘅男仔去食飯
全其唔好入呢間
個燈光都幾死亡下😂
2021-05-04 27 瀏覽
第二次食啦🤣好耐之前係銅鑼灣食過一次,個真是覺得環境好靚,而且野食好igable🤣成件事好啱一班女仔去😚今次就試下尖沙咀分店喇!!可能疫情關係,唔算好多人,連位都唔洗等好耐🤣👍🏼好多款burger 揀!仲有好多小食,飲品都幾吸引😆不過食住先!一人一個burger再加小食先heheheMega cheese burger $110Er...真係好多cheese ,個個cheddar cheese多到一個點🤣仲要上嘅時候係熔熔地👍🏼不過放耐咗,就硬咗,就會唔好食🥺Soft shell crab burger $108好特別worrr!第一次食軟殼蟹嘅burger!!上菜嘅時候好搞笑,入面配料有蕃茄生菜,都幾refreshing!!!!唔錯!相對cheese burger就無咁漏,一個人都食得哂嘅!Twister fries $30性價比高!!!有別於一般薯條,佢係類似KFC薯格味,但係細條啲,而且新鮮炸起好好食😋Cheese pieces普通炸雞with 好多芝士醬hehehe都係好邪惡🤣佢炸雞都叫大件嘅,而且入面都juicy!我個人偏好唔點芝士醬🤣無咁漏!好快飽🙈

Mega cheese burger $110

Soft shell crab burger $108

Twister fries $30

Cheese pieces
  • 旋風薯條
2021-05-04 4583 瀏覽
疫情期問雖然酒吧無開,另外食肆去到十點就結束營業,唯有早啲食飯早啲去Happy Hour,都叫做可以感受下氣氛,所以去左美麗華商場既(Burgeroom)食,其質素完勝一般fast food burger chain 。Mega Cheese Burger$110淨係睇圖都已經流晒口水,唔係個包太細,而係芝士份量爆棚,香氣撲鼻,芝士爆瀉曬出嚟,金黃色嘅芝士,實在不可抗拒,好難唔叫人對佢有衝動。Guacamole Cheese Burger$98呢一款芝士份量比例會略少,但加入左新鮮既牛油果蓉🥑,又多左一種顏色,兼且食落唔會寡,健怡之選。Mozzarella Sticks$58未將佢拉開時大家都未必知入面既情況係點,原來一拉開左見到既係熱乎乎既熱溶mozzarella 芝士,一路散發住D蒸氣,芝士酥香四週噴發,差啲連隔離枱嘅朋友們都望哂過嚟!Twister Fries$30扭扭斜紋薯條,一定係收視保證,唔係間間餐廳都食到。呢度炸既時間啱啱好,唔會overcooked,油分適中,顏色偏棕,滿脆香。尖沙咀美麗華廣場一期

Mega Cheese Burger$110

Guacamole Cheese Burger$98