2021-05-02 19 瀏覽
好耐都無食過邪惡食物,咁岩朋友提議去食burger,即刻諗起呢間餐廳, 第一次去食呢間burger, 雖然位於尖沙咀美麗華商場,但店既位置有少少難搵。不過入面環境好好feel, 座位好闊落,燈光徧暗,貫徹餐廳走型格工業路線,好適合幾個朋友嚟傾偈吹水!重頭戲梗係揀嘢食,漢堡包種類選擇好多、牛肉雞鴨類海鮮都有,睇到眼花撩亂,最後我同朋友一人揀咗一款burger,再加幾樣小食。當服務員將burger 上菜就不得了,份量係超!級!大!同!厚!最貼心係餐廳已經預先將俾佢一份為二,方便我哋share同進食<<煙肉芝士牛肉漢堡>>用料超豐富,厚厚既牛肉漢堡,再配埋咸咸香脆既煙肉同芝士醬,咬落去好juicy,肉汁鮮嫩,而且牛肉一d都唔鞋口,配埋新鮮蕃茄生菜,中和一下煙肉既咸道,整個配搭一流<<大烤菇芝士牛肉漢堡>>呢個比煙肉芝士牛肉漢堡更震撼,可能係大啡菇厚切關係,令整個漢堡望落更高更大份!但係啡菇同牛肉漢堡配搭得非常好,咬落超級juicy又唔會搶走對方嘅味道,值得推介!不過唯一唔好嘅地方就係會食得比較論盡,好難一啖咬晒咁多層小食方面怕太

<<煙肉芝士牛肉漢堡>>

<<大烤菇芝士牛肉漢堡>>

小食方面怕太漏,結果只係叫咗普通直薯條同鱈魚手指配他他醬,份量正常但無咩驚喜。

埋單每人大約$150,價錢合理,想間中放肆一下,呢間絕對係好選擇!