2021-03-25 33 瀏覽
好耐無食BURGER, 今日同朋友黎到尖沙咀食BURGEROOM, 因為想食BURGER第一間就係諗起佢啦!!同埋佢個芝士薯條!!次次都係必叫!!佢既BURGER 選擇好多, 有普通既牛肉/雞肉/仲有素既選擇, 唔食BURGER仲有ALL DAY食架, 不過我就梗係食BURGER啦!!我叫左個軟殼蟹BURGER, 隻蟹大到突晒出黎! 仲要好脆卜卜, 配埋牛肉都幾正!入面有埋番茄同生菜, 所以食落唔會覺得好HEAVY~另外芝士薯條依然係咁好食, 因為係扭扭薯條, 仲有大量芝士醬, 2個人食其實都幾大碟!推介埋佢既小食, 炸雞翼都好好食! 全部野都係即叫即整, 所以好香口! BURGEROOM 成日都想ENCORE哈哈!!
同埋佢個芝士薯條!!次次都係必叫!!
不過我就梗係食BURGER啦!!
入面有埋番茄同生菜, 所以食落唔會覺得好HEAVY~
BURGEROOM 成日都想ENCORE哈哈!!
2021-03-25 41 瀏覽
好耐無食burger,見美麗華新開咗間幾靚嘅餐廳,睇下餐牌又唔係好貴,於是就入去試下,個環境都幾靚。呢度有個室外嘅位,對出就係諾士佛台,如果夜晚食,一定會好chill🥳🥳我哋三個人叫咗一個burger同兩個小食,本身都怕唔夠食,點知burger一嚟到,發現好大件。餐廳幫我哋切開咗一半,方便我哋進食!鵝肝鱈魚扒漢堡🍔材料勁足料,一共有六層!除左鵝肝、鱈魚扒之外,仲有番茄同菜,中和鵝肝嘅膩,鱈魚扒炸得好鬆脆,魚肉又好滑,完全做到外脆內軟!蜜糖辣雞翼🍯雞翼都係熱辣辣,雞翼配蜜糖從來都係唔會錯嘅一個配搭🤣再加上辣辣哋,令到口感同層次都更多!爆谷雞配燒烤醬睇餐牌覺得幾得意,炸到細細粒咁!呢個爆谷雞真係名符其實,炸到好似爆谷咁脆!但肉又唔會鞋,真係好好食😋

鵝肝鱈魚扒漢堡🍔

蜜糖辣雞翼🍯

爆谷雞配燒烤醬
2021-03-24 32 瀏覽
見到OpenRice咁多好評,滿心期待去試一試。食物來的時候賣相真係好呃like,但係一食就知中伏。如果大家只係想去影相呃like,當佢係食物模型,絕對推薦!但係如果真心想食好食嘅漢堡包,呢個價錢香港有好多好多好多嘅選擇,完!
2021-03-24 25 瀏覽
呢排成日約朋友一齊去尖沙咀食飯,朋友話上次佢去呢間Burgeroom食過好好食,所以我哋就約埋今日一齊去試。呢日下午我好早就去到,所以餐廳唔需要等位,餐牌上面有好多好多款唔同特色嘅burger,而且價錢好實惠,所以我同朋友就叫咗一份burger同一份小食。首先我哋叫嗰一份鵝肝鱈魚柳漢堡真係有好大嘅驚喜,鱈魚柳炸得啱啱好,炸皮好薄而且肉多,上面嗰份鵝肝燒得外脆內軟,外邊燒到有啲焦香,超級好食!我哋仲叫咗一份爆谷雞配蜜糖燒烤醬,好鍾意佢啱啱炸好個種脆,但係入邊仲係好多肉汁,唔會好似出邊有啲舖頭咁炸到好乾身。我仲叫咗一杯蜜桃冰茶,水準唔錯。呢餐為埋兩個人都係差唔多300,我覺得係尖沙咀食到呢個質素真係好抵,下次會再嚟幫襯!

Lunch time成日會經過Burgeroom,但總有個飯腳話想食light啲,所以一直都冇機會試 🥺  今次真係忍唔住啦,認真睇menu除咗burger仲有沙律,啱嗰位成日食light啲嘅飯腳 😏 入去試吓先 ٩(ˊᗜˋ )وBurger全部即叫即做,亦有好多特色餡料選擇,除咗牛肉之外仲有鱈魚、軟殼蟹、廣島蠔、鵝肝、素肉漢堡扒等等...梗有一款啱心水♪ 出咗糧就梗係可以加多幾層 toppings 令漢堡豐富啲啦 🤤=========================🍔 Portobello Cheese Burger $110 ⭐️漢堡勁~大~個~menu嘅相reflect唔到實物有幾大個,我想挑戰一啖食哂咁多層,最後食得好論盡 😹 Patty超級厚而且生熟度啱啱好,超級juicy嘅同時牛肉味亦都非常濃郁 😚 大啡菇香濃超級多汁,但唔會一路食一路出水令麵包濕晒, 令到牛肉漢堡升level去到另一個層次 ✨麵包搽上牛油輕輕烘焗,long到牛肉肉汁又保留到鬆軟口感 👏🏼 再配上半溶芝士、生菜、番茄,所有嘢加埋好多層次好豐富,呢個combo冇得輸‼️🍔 Hoki Fish Egg Burger

=========================
Portobello Cheese Burger

🍔 Hoki Fish Egg Burger $100
Hoki Fish Egg Burger
鍾意crispy burgers嘅朋友試咗 🤟🏼 鱈魚柳大大塊仲好moist㖭,同m記魚柳包唔同,如果再酥脆少少就 perfecto~ 略嫌煎蛋比較熟,期望有蛋汁流出嚟嘅朋友少少失望 🥺

🥗 Chicken Fillet on Green $88 ➕ Portobello Mushroom +$30
Chicken Fillet on Green
沙律比想像中大碟, 除咗mixed greens, 仲有番茄同紫洋蔥圈,配搭黑醋汁好清新 🌿 雞扒去咗皮,香口得嚟仲好嫩滑,肉汁真係咇出嚟,令嗰位食light啲嘅飯腳心郁郁要試埋chicken burger 😚

☀️ BR Breakfast $108
BR Breakfast
炒蛋、香腸、薯餅正常發揮,餐包係迷你版嘅burger bun,烘至外香脆中間鬆軟,朋友大讚厚肉大啡菇大滿足~
BR Breakfast
🧀 Mozzarella Sticks $58
Mozzarella Sticks
外層脆卜卜,內層做到拉絲效果,不過一定要趁熱食喔,凍咗mozzarella會硬🤓

🍹 Iced Peach Fruit Tea
Burger加$30可以upgrade做combo,有埋薯條同嘢飲😙 Iced Tea微甜仲有真果肉refreshing~
=========================
Burgeroom
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓207號舖
2021-03-21 134 瀏覽
一直想搵機會食啲heavy嘢滿足吓做肉食者嘅願望,依間Burgeroom出名超大份,今次就嚟試吓有幾誇張!餐廳位置比較側,未到門口已經見到個醒目嘅霓虹燈招牌,美式工業風裝修,環境寬敞,座位亦非常多,雖然預先訂位,我哋2人都只喺俾到張好細嘅2人枱,相對上比較迫,而同樣都喺2人,旁邊就留位4人枱🥲Menu選擇非常多,單單burger都有42款,仲有各款小食同沙律🥗 自助點餐形式免收加一👍🏻雙層牛肉芝士漢堡🐮🐮$145店員一拎到埋嚟,我就俾雙層牛肉震撼到,原本單層都有2cm厚,加埋各種蔬菜配料就疊到超高身,一級嘅視覺享受😍 Burger好貼心咁切開2份,用竹籤拮好,食得方便唔會出洋相之餘又可以同朋友share食👍🏻 手打牛肉非常出色,未食已經見到碟上流滿肉汁,證明非常Juicy!缺點就喺漢堡包底會浸到濕晒,影響咗整體口感同美觀😂 但不得不讚牛肉好正🤤 打打嘅關係完全唔實,成功鎖住肉汁,食落唔會鞋口,牛味非常濃郁,加上溶溶哋嘅芝士,真喺無敵牛油果醬芝士牛肉漢堡🥑$98相比起上面爆餡果款,依款份量就正常啲,單層牛肉上面塗滿濃厚幼滑嘅清淡牛油果醬,配上新鮮肉茄、生菜,層次豐富又能夠中和吓牛肉油膩

雙層牛肉芝士漢堡🐮🐮$145

牛油果醬芝士牛肉漢堡🥑$98
相比起上面爆餡果款,依款份量就正常啲,單層牛肉上面塗滿濃厚幼滑嘅清淡牛油果醬,配上新鮮肉茄、生菜,層次豐富又能夠中和吓牛肉油膩嘅感覺,𣊬間減低邪惡感

大烤菇沙律🍄$80
沙律表現不錯,份量足,大烤菇烤得不錯夠多汁,沙律菜夠新鮮,配上柚子醋,酸酸非常開胃👍🏻
大烤菇沙律

總體嚟講, Burgeroom 名不虛傳,份量超足料,抵食又高質,性價比高,下次都會再嚟試其他款式burger 同薯條

2021-03-11
大烤菇沙律
2021-03-20 78 瀏覽
本人好鐘意食Burger, 所以試過好多間出名嘅Shop試食吾同Burger, 呢間一直想試,本來想試左CWB branch 先,但經過TST branch 就試入去,環境未有講到咁靚,可能多間左嘅膠片,比想像中迫, 啲Chair可能係主題,但望落就超舊,重點個包,無錯真係好大同高,但黎到就散開晒,放得吾好一切就飛出黎,但另外半舊我試用手攞住食就又散晒,因切同擺位都好,講到味道,我叫左多人食嘅牛油果醬芝士Burger, 芝士味道無咩特別,重要好少芝士,牛油果醬又太1pat pat吾香,都吾多,番茄又比較溶同淋,講舊牛肉先比我食咁多間之中最差,佢吾似新鮮手打牛,似Frozen左就咁整熱嗰隻,因我都超市買過但味道係醃製得勁又吾好食嘅味道,吾好食,包又係普通包,黎到吾脆,所以好失望,應該吾會再試
Burgeroom係其中一間本人幾欣賞嘅漢堡包餐廳, 幾年前食過之後就念念不忘, 今日就再去回味一下。煙肉芝士牛肉漢堡 $95賣相靚, 欣賞餐廳已預先切開兩半, 而每邊亦有長竹簽固定餡料, 方便同朋友share。肉厚身, juicy。Burger竟然加咗我鍾意嘅千島醬, 開胃之餘, 亦中和了油膩感。唯一改善地方係麵包可稍作烘烤令表面微脆和微温, 咁芝士會溶多啲, 更食得出香味。店內亦有多款小食選擇, 嗌咗直薯條, 因為芝士直薯條要多$30(個差額有啲大🥲)。薯條粗身, 外層香脆, 內裡軟綿綿👍🏻

煙肉芝士牛肉漢堡 $95
2021-03-19 26 瀏覽
今晚食咗啲超級增肥嘅食物!芝士旋風薯條係餐前小食,熱辣辣轉轉薯條配上芝士醬,再加上少許香草調味,非常惹味之後梗係要食漢堡啦!牛油果醬芝士牛肉漢堡漢堡好大個,係一口咬唔晒嘅size,上碟時已經切開一半用竹籤固定,層次好分明,上層同埋底層嘅包係烘過,帶點香脆,之後就係大量嘅牛油果醬,芝士同埋好厚好juicy嘅牛肉,再下面就有蕃茄生菜同埋醬汁,食完已經好飽!牛油果醬大烤菇素肉漢堡見到Menu有近期越來越流行嘅素肉(Impossible),而且唔算多餐廳有供應,決定一試!素肉食落會有肉味,真係唔係咁易分得出係真牛肉定係素肉,唯一分別係texture有少許分別,素肉比較似肉碎而漢堡扒較實淨~大烤菇恰到好處,烤得好香而且juicy佢哋嘅漢堡真係好多選擇!下次再試吓其他!
今晚食咗啲超級增肥嘅食物!

之後梗係要食漢堡啦!

牛油果醬大烤菇素肉漢堡

佢哋嘅漢堡真係好多選擇!

下次再試吓其他!
2021-03-19
  • 牛油果醬芝士牛肉漢堡
  • 旋風薯條
2021-03-18 20 瀏覽
好耐無嚟尖沙咀啦,行完Aeon同Donki之後揾下有咩好食,行下行下原來美麗華一期2樓角落有一堆餐廳,最入面有間食burger嘅room,評價好似幾好,就試下啦。叫左個burger, 薯條同雞塊,仲有杯自家製果茶。先嚟一個特量芝士牛肉漢堡加左隻蛋。超大個,一口吃不能也特量牛好厚好juicy呢!香脆雞塊配芝士醬,趁熱食超香,外脆內軟。再嚟就係黑松露芝士薯條,係呀又係芝士呀,同一款芝士配上唔同嘅食物就有唔同嘅味道成晚食左好多芝士,飲杯蜜桃冰茶就啱啱好啦。係cashier order, 之後就會送餐,唔洗加一,good!
,評價好似幾好,就試下啦。

叫左個burger, 薯條同雞塊,仲有杯自家製果茶。

先嚟一個特量芝士牛肉漢堡加左隻蛋。

超大個,一口吃不能也

特量牛好厚好juicy呢!

香脆雞塊配芝士醬,趁熱食超香,外脆內軟。

成晚食左好多芝士,飲杯蜜桃冰茶就啱啱好啦。

2021-03-15 19 瀏覽
今日突然心血來潮想食漢堡包,於是一到lunch就拉埋個同事仔一齊黎我至愛既burgeroom食。叫得係至愛點都有吸引我既地方,首先呢度既漢堡份量好大 一個男仔食其實都已經好夠飽。第二係選擇非常之多 除左一般牛之外 仲會有埋雞、素同海鮮類選擇!食牛食到悶悶地,試下海鮮都唔錯呀當日我地2人點左墨西哥辣椒芝士牛肉漢堡同特量芝士牛肉漢堡。材料好足,肉質鮮美又保持到肉汁,正第三當然係價錢 一個漢堡包再加一個set其實都係百零蚊 而且仲要係好好味既粗直薯條,同埋最重要係熱辣辣,同X記個啲無得比!最後一樣就係有得選擇alcohol飲品,冰茶 或者加小食,岩晒一罪飲杯野chill下 或者想加小小小食既食客!我當日就加左鱈魚手指,香脆可口,食唔夠喉!
叫得係至愛點都有吸引我既地方,

首先呢度既漢堡份量好大 一個男仔食其實都已經好夠飽。

2021-03-14 28 瀏覽
Burgeroom漢堡既種類非常多😙牛肉🐮雞鴨🐓魚🐟海鮮🦀素菜🥬都有🤩🤩裝修帶一點工業風🍔🐽 鵝肝軟殼蟹漢堡🦀 ($188)超有份量既軟殼蟹🦀✨炸得好香脆👍🏻咬開有滿滿既蟹膏同鮮甜既蟹肉🤪🤪配埋上面厚實既鵝肝 好fatfat🥰•🐽 蜜糖芥末大烤啡菇煙肉雞柳漢堡🍄 ($120)大啡菇非常juicy💦雞柳肉唔會太鞋🐓有適量既蜜糖芥末醬配搭 口味更豐富🤪🐽 牛油果醬芝士薯條🍟 ($68)鐘意食牛油果一定唔可以錯過🥑夾埋芝士食 唔會太漏🤤薯條夠脆 醬既份量都好多推介既小食✌🏻

Burgeroom漢堡既種類非常多😙
牛肉🐮雞鴨🐓魚🐟海鮮🦀素菜🥬都有🤩🤩
裝修帶一點工業風🍔

🐽 鵝肝軟殼蟹漢堡🦀 ($188)
超有份量既軟殼蟹🦀✨
炸得好香脆👍🏻
咬開有滿滿既蟹膏同鮮甜既蟹肉🤪🤪
配埋上面厚實既鵝肝 好fatfat🥰

🐽 蜜糖芥末大烤啡菇煙肉雞柳漢堡🍄 ($120)
大啡菇非常juicy💦
雞柳肉唔會太鞋🐓
有適量既蜜糖芥末醬配搭 口味更豐富🤪

🐽 牛油果醬芝士薯條🍟 ($68)
鐘意食牛油果一定唔可以錯過🥑
夾埋芝士食 唔會太漏🤤
薯條夠脆 醬既份量都好多
推介既小食✌🏻
2021-03-12 36 瀏覽
順路經過,門外有一條小長龍餐廳佈置比較型格,燈光比較暗,點點酒吧feel,檯與檯之間空位較少,出餐比較慢,可能是星期五,客人比較多嘅關係,餐廳都有點吵,都不太肯定背景播著什麼音樂,勝在服務員很有禮貌,很好。前前後後等咗半個鐘(應該漏左單),但職員即時幫手吹仲落嚟解釋,態度好好。牛油果醬芝士雞柳漢堡終於嚟到啦,廚房都好細心將漢堡切開兩半。🍔雞排都唔錯嘅,煎到有少少焦脆,冇雪藏味,咸咸地,冇咩特別,唔會令你好驚訝。牛油果醬🥑都係正正常常。等多幾分鐘,特量芝士牛肉漢堡都到啦!🐮個包仲出緊煙!個漢堡好多汁,但唔算好重牛味🤔🤔但芝士真係爆多!啖啖都有芝士!
順路經過,門外有一條小長龍

2021-03-12
  • 特量芝士牛肉漢堡
2021-03-12 3364 瀏覽
餐廳環境黑黑地,夠chill可以同朋友吹水,情侶撐枱腳又得。提供牛、雞、海鮮、素漢堡,適合各類人士,又有炸物小食。晚市7點左右到,已經幾乎full。叫左大烤菇芝士牛肉漢堡($110),牛油果醬芝士雞柳漢堡($98),芝士旋風薯條($60),鱈魚手指配他他醬($55),自家製菠蘿冰茶($38)。所有漢堡除加煎蛋外,會切開2份,唔鍾意切開既話落單前可以提出。漢堡超高厚身,塊牛肉漢堡同塊麵包一樣咁厚。就算拎起半份,d餡好豐富,好難夾得實,要好小心食呀。牛肉肉汁邊食邊流出黎,好重黑胡椒味,唔膩。大烤菇既口感好似食緊肉咁,感覺好似有2塊肉,帶d甜味。蕃茄少少酸,可以中和濃郁既肉味。雞柳漢堡相對上冇咁高身,但同樣大份。牛油果醬多到瀉,食到有少少少少辣味。雞柳係雞扒好厚一大塊,咬第一啖邊位,都已經食到雞肉。食到底層麵包開始吸左d肉汁,變軟左少少。旋風薯條呈圈圈咁,有別於平時食既直薯條,夠得意。炸得脆,唔熱氣。芝士半溶淋上去,過一陣食芝士就會變固體少少,但冇損味道。炸鱈魚條外皮脆口,內裏軟,配埋他他醬凍凍地,幾夾。冰茶底部有大量菠蘿肉碎,所以飲前要攪一攪勻。陣陣茶味,飲完冇咁熱氣既feel。整體,餐廳

叫左大烤菇芝士牛肉漢堡($110)牛油果醬芝士雞柳漢堡($98)芝士旋風薯條($60)鱈魚手指配他他醬($55)自家製菠蘿冰茶($38)。

大烤菇芝士牛肉漢堡

牛油果醬芝士雞柳漢堡

芝士旋風薯條

鱈魚手指配他他醬

炸鱈魚條外皮脆口,內裏軟,配埋他他醬凍凍地,幾夾。

自家製菠蘿冰茶

整體,餐廳有勁多款漢堡,睇到眼花撩亂,款款都好吸引。食完果然冇失望。女仔食半個,都其實好飽肚,仲有多款小食揀,所以性價比高。仲可以靜靜地食,侍應由帶領入座到離座,都招呼周到,難得。
2021-03-11
大烤菇芝士牛肉漢堡
牛油果醬芝士雞柳漢堡
芝士旋風薯條
鱈魚手指配他他醬
自家製菠蘿冰茶
2021-03-07 53 瀏覽
好耐好耐無食burger... 有日放假去開尖沙咀走走,見到呢間burgeroom, 突然好想好想食哈哈 呢間美國風,裝橫不錯,有新鮮感,又有啲啲諗返上一次嘅美國旅行有好多卡位,同幾個朋友食嘢傾計,又不錯~食咗飛魚子薯條,好多好魚子同芝士!!熱哄哄脆脆嘅薯條配粒粒魚子,口感好豐富,有啲意外鵝肝牛肉漢堡都幾唔錯!軟化嘅鵝肝加芝士同好juicy嘅牛肉漢堡,每一口都好rich好邪惡!正呀香辣單骨雞翼配蜜糖芥茉醬okay! 個source幾好,酸酸地,配炸嘅單骨雞翼感覺唔會「漏」宜家有lunch set優惠,食burger加三十蚊有飲品加薯條! 好底哦!飲品有好多選擇!我同個朋友試咗match latte同rose chocolate,唔洗另外加錢,味道很不錯
有好多卡位,同幾個朋友食嘢傾計,又不錯~