平時去開LKF飲野,都好少經過荷里活道,原來都幾多野食😋😋今日就揀左呢間新開特色手工啤餐廳😆見個menu食物同平時食開嘅西餐都有啲唔同,先知係主打西班牙菜🤤我地兩個叫左Scallop Ceviche做前菜,係炙燒帶子配香茅洋蔥汁,再加啲牛油果醬添!食落味道好夾,又新鮮,好fresh好開胃🤩然後見個名幾得意,叫左個Blaze Candy😍出到黎真係成粒糖咁款,入邊再左鴨肉同藍莓醬,肉質好嫩,同藍莓醬同脆皮出奇地夾!脆皮又要有幾種層次😛nice~店員推介要試埋Bombas,唔同係炸彈啲fd?黎到大大粒,又真係幾似幾得意🤣食落都好好食,係薯仔,入邊有牛肉碎,牛肉味好濃,配埋薯仔一流最後嗌多個主菜,好想食牛扒,嗌左呢個阿根廷草飼肉眼扒,睇下同普通肉有咩分別先,草飼牛冇乜脂肪,食落有種淡淡香味,唔識形容😅不過係幾特別幾唔同,好食臨走前仲黎多左個Churros,咦,我地野食齊晒!原來係每枱都送free churros😁好中意佢雪糕配左啲餅碎,churros上邊嘅肉桂味☺️全程都飲住bartender推介嘅2杯特色手工啤,好夾,好有果香味,酸酸甜甜,啱晒坐喺度Chill住咁吹水食小食😎
平時去開LKF飲野,都好少經過荷里活道,原來都幾多野食😋😋

今日就揀左呢間新開特色手工啤餐廳😆

2022-06-29 112 瀏覽
收工同朋友嚟到呢間中環新開嘅Blaze Craft, 係香港比較少有嘅手工啤酒餐廳,餐廳供應超過十款手工啤, 全部即斟即飲,同朋友叫幾款tapas邊飲邊傾,夠曬chill。對啤酒識唔深唔緊要,呢度嘅店員非常friendly, 會主動介紹各款啤酒,朋友叫嘅Mooseroo(300ml $88) 嚟自澳洲酒廠,啤酒花味較重。店員推介嘅Duchesse de Bourgogne (300ml $88) 啤酒經過特別處理,有過一過紅酒筒,深紅顏色同一般啤酒很不一樣, 酸味較出,十分適合女士口味。呢度嘅啤酒出色,食物同樣有質素,Scallop Ceviche$128,帶子新鮮軟滑,甜酸香茅洋蔥汁帶出鮮味,Patatas Bravas$88,經典西班牙炸薯仔粒,炸得乾爽香脆炸,加上燈籠椒汁更加惹味。PAELLA MARISCO$228, 西班牙海鮮燴飯, 米粒盡吸海鮮湯汁,啖啖鮮味,加點檸檬汁更有層次。