2022-10-09
𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹 • 𝗕𝗹𝗮𝘇𝗲 𝗖𝗿𝗮𝗳𝘁今日去咗中環逛完之後 見到一間好chill嘅西班牙餐廳食少少嘢最緊要想搵個地方傾下計 而餐廳有outdoor同indoor咁我地就簡咗indoor 入坐之後個店員好細心為我地講解個menu 而店裡有多款手工啤 有唔同嘅種類 而酒精含量所有details個menu都會寫出黎 好有講究喔 而餐牌主要都係tapas 岩哂我地Happy Hour黎呢到 而Tapas配手工啤係絕配 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐂𝐞𝐯𝐢𝐜𝐡𝐞 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖呢個係炙燒帶子伴香茅洋蔥汁 帶子上面有蝦乾作配搭 帶子好新鮮大大粒 係生食級數 有好香嘅香茅味 酸酸甜甜𝐇𝐮𝐞𝐯𝐨𝐬 𝐑𝐨𝐭𝐨𝐬 𝐂𝐨𝐧 𝐉𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐇𝐊$𝟖𝟖呢款係西班牙流心蛋火腿片配薯絲 呢到嘅做法同平時唔同 平時絕大部份以粗薯條黎做配菜 但呢間餐廳係將薯仔切成絲再去炸 薯仔絲炸得好脆 再配埋火腿蛋 店員同我地講要撈埋一齊食 令到層次更加豐富𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐭𝐚𝐤𝐢 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖呢款係灸燒牛肉片配柚子醋 牛肉燒得好香 就算燒咗都唔會靭 而且味道都人入味 配埋沙律菜一齊食就幾fresh𝐓𝐡𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐓𝐡𝐞 𝐌𝐢𝐬𝐭 | 𝐒𝐞𝐞 𝐓𝐡
𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐂𝐞𝐯𝐢𝐜𝐡𝐞 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖
𝐇𝐮𝐞𝐯𝐨𝐬 𝐑𝐨𝐭𝐨𝐬 𝐂𝐨𝐧 𝐉𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐇𝐊$𝟖𝟖
𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐚𝐭𝐚𝐤𝐢 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖
𝐓𝐡𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐓𝐡𝐞 𝐌𝐢𝐬𝐭 | 𝐒𝐞𝐞 𝐓𝐡𝐞 𝐅𝐚𝐢𝐫𝐲𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐇𝐊$𝟖𝟖
手工啤係餐廳嘅賣點 都要試番杯嘅 有啤酒嘅甘香同埋都幾多汽 咁熱天時真係幾岩飲