2023-05-07 263 瀏覽
天氣開始愈來愈熱,我和T先生都唔想出街熱到溶,但運動和户外活動另計。在諗唔到去邊既時間,不如食個chill 啲既lunch啦,是日主題係過一個慢活又chill 的星期六😌☺️揀選左堅尼地城近海旁既Bistronomique,食法國菜,特意叫餐廳預留2樓可望海景既位置,有海景,有冷氣涼住,唔錯架。和T先生分別揀2 courses 和3 courses,分別在於有冇dessert。Waiter首先奉上已烘熱的法包加牛油,牛油溶在法包上,可惜我地冇order 湯啦,配上湯會幾不錯的….Starter - Sautéed baby squid w/ chorizo 呢款幾令我驚喜,魷魚仔配上sauce, 非常惹味,而且嫩口唔韌,份量比我想像多,反而西班牙肉腸唔多片。整體來說,我幾鍾意呢個starter, 仲要唔洗加錢😉Starter - Angus beef tartare (+$38)內在有生雞蛋,酸瓜,洋蔥粒,少少basil,配上薄切法包⋯牛肉他他比較酸,應該酸瓜落得多左,蓋過牛肉既鮮味⋯咁牛肉都嫩口冇咩筋,整體上都ok的Main course - Fish of the day (+$10

Bread  &  butter

Sautéed Baby  Squid  with  chorizo

Angus Beef  Tartare

Main course - Fish of the day (+$10)
是日係sea beam。份量比我想像中大,我又真係嘩左一聲,魚配上牛油汁,薯蓉,沙律菜⋯seabeam 有少少over-cooked, 但都可以的。薯蓉有驚喜,打得好滑,牛油味剛剛好,不太濃味
Fish  of  the  day  (sea beam)

Main - daily special - pork (+$20)
呢份仲驚喜,好大份,T先生話呢份係厚切豬鞍,配上2隻焗薯和沙律菜。豬鞍煎得剛剛好,切開後仲有肉汁,仲幾嫩口,T先生食得好津津有味,一口豬再加sauce…..
Lunch  Daily  special  (pork)

Dessert - lemon tart with ice-cream
Lemon tart 份量頗大,其實可以做到1開2⋯味道上呢,檸檬味不算太突出,tart 表面有點硬口不太軟身⋯反而我鐘意個vanilla ice-cream 😅😆
Lemon  tart  with  vanilla  ice cream

食蛋糕,點可以冇一杯coffee呢⋯我地加$20,要一杯black coffee, 係我地鍾意既苦澀味重啲既nutty☺️
Black  coffee

cake + coffee 簡單係絕配
我地都好滿足。我會encore 的

Remarks: 是日有一group 一行15人既食客,其中有一pair 唔知影完婚紗相定行完禮,著住婚紗過來同佢既朋友食lunch…. 一行多人,令到間餐廳變得好嘈吵,仲嘈過酒樓飲茶⋯我諗餐廳都唔想既🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
2023-05-06
Bread  &  butter
Angus Beef  Tartare
Lunch  Daily  special  (pork)
Black  coffee
  • 香煎魷魚仔配西班牙肉腸
2023-04-28 290 瀏覽
餐廳正對着海邊,隔着大玻璃盡覽街景,亦有室外座位,突然間有少少歐遊feel。Set lunch很化算,三道菜$198 起,菜式選擇多,包無敵海景,頭盤竟然有較冷門嘅田雞腿!👨🏼‍🍳 法式煎田雞腿平時唔食田雞,但用法式烹調,有驚喜!肉質煙韌,煎得夠香,微辣,配薯蓉。加杯啤酒,一流!👨🏼‍🍳 安格斯牛肉他他伴以生蛋黃好滑口,有牛肉鮮味,跟脆麵包薄片,連平時唔食生嘢嘅朋友都食咗幾口!👨🏼‍🍳 炭燒美國頂級西冷牛扒煎到差不多全熟,但因為肉質靚,一啲都唔靭,牛肉帶炭香。加咗啲紅胡椒粒,除咗好睇,食落時仲帶出一陣特別嘅口感同香料味。👨🏼‍🍳 阿拉斯加蟹肉扁意粉意粉軟靭適中,蟹味濃郁,溫泉蛋令醬汁好rich又creamy。👨🏼‍🍳 甜品有木糠雲呢嗱雪糕、蘋果批,成全了這滿足嘅一餐。鍾意餐廳按客人速度上菜,可以慢慢食之餘,又嚐到菜式剛煮好的美味時刻,加上職員態度親切,讓整個用餐經驗更輕鬆愉快。

👨🏼‍🍳 法式煎田雞腿

👨🏼‍🍳 安格斯牛肉他他

👨🏼‍🍳 炭燒美國頂級西冷牛扒

👨🏼‍🍳 阿拉斯加蟹肉扁意粉

木糠雲呢嗱雪糕、蘋果批

📍Bistronomique 🔎西環堅尼地城爹核士街1號裕福大廈地下1號舖-----🌊堅尼地城的海邊,是我最喜歡的香港海旁之一。從行人路到海上,只有一條窄窄的馬路相隔,令馬路旁的一眾餐廳Chill感十足,在內用餐仿佛就似在船上用餐,旁邊就是大海一樣。這間樓高兩層的法式小餐館「Bistronomique」,裝潢簡約舒適,曾獲米芝蓮推薦,週末經常出現一檯難求的情況,建議大家去的話,盡量提早預約。.6 COURSES SET($628)晚市有不同價目的2人餐,亦可散叫,友人難得一次回港,就跟她吃好一點,叫了從前菜、湯品、主菜及甜品都齊的二人餐。點餐後,侍應先來一籃Baguette麵包,皮脆新鮮,仲熱辣辣,忍不住encore了一兜。「1」Tiger prawn & avocado salad🥑牛油果虎蝦沙律軟滑牛油果、爽彈大蝦,搭配清新沙律菜,平凡的配搭,因選材優質而成了高級的享受。「2」Baby squid w/ chorizo & balsamico🦑香煎魷魚仔配西班牙肉腸調味豐富濃郁且別具新意。淡淡煙燻香氣,加上魷魚的鮮美,食落質感外層微微焦脆,內層柔嫩,加上鹹香西班牙微辣肉腸,味道層次
📍Bistronomique
🔎西環堅尼地城爹核士街1號裕福大廈地下1號舖
-----

6 COURSES SET($628)

🥑牛油果虎蝦沙律

🦑香煎魷魚仔配西班牙肉腸
調味豐富濃郁且別具新意。淡淡煙燻香氣,加上魷魚的鮮美,食落質感外層微微焦脆,內層柔嫩,加上鹹香西班牙微辣肉腸,味道層次多重且合拍,非常高質,必食。

「3」Escargots à la bourguignonne
🐌法式香草焗田螺
法式經典前菜,蝸牛以蒜蓉牛油及香草焗製,食落緊實彈牙,薯蓉則質地厚滑富奶油香氣。

「4」MUSHROOM SOUP
🍄蘑菇湯
非常濃郁,感覺似用上大量菇菌榨汁再煮嘅感覺,啖啖菇菌鮮味,濃而不膩,且保留少許菇菌咬口。

「5」MAIN COURSE
🐟是日新鮮靚魚(比目魚)
比目魚外皮紙薄香脆,內層則是雪白細嫩,魚汁能做到緊鎖於魚肉之內,配搭飽滿大蜆、彈牙大蝦及魷魚仔等,鮮味滿瀉。伴碟嘅青口亦無我討厭嘅草青味,明顯唔係雪藏豆嘅質素。

「6」DAILY DESSERT
🍋檸檬撻
酥脆餅皮上是濃郁滑順的檸檬醬,食落酸度適中,柔和中帶點清新,加上一球自家製草莓🍓雪糕,整體還不錯,不過個人更愛多年前喺佢哋餐廳食過嘅梨撻。

2023-04-27 1905 瀏覽
這家位於西環的法國餐廳,出門就是打卡點堅尼地城海旁。看到不少年輕人冒著生命危險到馬路對面打卡,我們邊用餐邊思考,這為了什麼?這個哲學問題是不會有答案的,還是把注意力放在美味的法國餐吧。朋友推薦這家餐廳,說下午茶時段的3-course menu只需$198,相當不錯。第一道:前菜***法式煎田雞腿一定要點田雞!田雞肉厚實香口,真不錯!***安格斯牛肉他他我不吃生肉,但在這道傳統法國菜面前,總要「尊重」一下。用脆餅夾著混入香料和生雞蛋的生牛肉,較容易入口,不感覺在吃生肉。第二道:主菜***炭燒美國頂級西冷牛扒(加$80)這道菜有驚喜!我們忍不住讚口不絕。牛扒medium well,牛味濃郁,肉質嫩滑,廚師功力深厚。***阿拉斯加蟹肉扁意粉(加$10)蟹肉分量超多,啖啖蟹肉厚實飽滿。第三道:甜品飲品

第一道:前菜

***法式煎田雞腿

一定要點田雞!田雞肉厚實香口,真不錯!
***安格斯牛肉他他
第二道:主菜

***炭燒美國頂級西冷牛扒(加$80)
炭燒美國頂級西冷牛扒
***阿拉斯加蟹肉扁意粉(加$10)
蟹肉分量超多,啖啖蟹肉厚實飽滿。
第三道:甜品
飲品
2023-04-15
下午茶
阿拉斯加蟹肉扁意粉
週年紀念來了這間以往在中環常吃的餐廳,他們搬了去堅尼地城後,還是第一次光顧。.叫了2人餐一嘗究竟,整體水平高質,同以往中環店差不多,沒有退步。.SALAD:凱撒沙律味道好清清新,裡面有微微流心的雞蛋🥚、鹹鮮鯷魚、煙肉粒和麵包粒等,口感味道豐富。.STARTER ✨每人可以選擇兩款的前菜,個人選了比較少見的雞肝豬肉批及法式煎田雞腿。雞肝豬肉批味道濃厚有特色,法式煎田雞腿令我這個本來不吃田雞腿的人,愛上了田雞腿,飽滿大隻,味道似嫩口雞肉.SOUP🍄是日靚湯係西式蘑菇湯,味道幾濃郁飽肚。.MAIN主菜叫了比較少見的法式乳鴿,乳鴿肉質非常柔嫩,肉質扎實中不失彈性,望落顏色粉嫩非常,而鋪底的risotto則盡吸乳鴿肉香,米粒飽滿吸汁,而且硬度適中,驚艷度不輸乳鴿的本身。.DAILY DESSERTOpera cake帶有濃郁朱古力🍫及咖啡香氣,食落奶滑濃郁,味道平衡,既不過於甜膩,也不過於苦澀,不錯。~~~Bistronomique (西環)西環堅尼地城爹核士街1號裕福大廈地下1號舖人均$628

SALAD:

STARTER

SOUP
🍄是日靚湯係西式蘑菇湯,味道幾濃郁飽肚。

MAIN

DAILY DESSERT

~~~
Bistronomique (西環)
西環堅尼地城爹核士街1號裕福大廈地下1號舖
人均$628
2023-04-25 114 瀏覽
今日去試堅尼地城既依間西式餐廳,一上到黎就比個海景吸引住,十分漂亮。餐廳可以用雙語點餐。今次叫左一個Main,一個starter同兩個湯,佢亦會送上麵包。麵包仲熱辣辣,外層仲脆,裏面就有d煙韌,十分好食,仲附上一片牛油。48 Months Ibérico Ham Bellota $198Ham肥瘦均勻,好似係我見過既ham肥瘦分佈最好既一次,又唔會太鹹,好正。French Onion Soup $78湯上有一d芝士,仲要拉絲,面湯就有濃濃既洋蔥甜味,唔會有洋蔥既辣味,芝士為洋蔥加上少少鹹香。Wild mushroom risotto $188飯上有唔同種類既菌,汁唔會太濃搶左菌既香味。飯既軟硬適中。整體食落唔會太膩。Mulled Wine $88淡淡既cinemon味,加上檸檬既酸味,一開始飲覺得似熱檸樂,因為甜甜地,非常暖胃,每樣材料都唔會搶左大家既味。整體既體驗都好好,期待下次再黎試下其他野。

餐廳可以用雙語點餐。

48 Months Ibérico Ham Bellota

French Onion Soup $78

French Onion Soup

Wild mushroom risotto $188

Wild mushroom risotto

Mulled Wine $88
Mulled  wine

整體既體驗都好好,期待下次再黎試下其他野。
48 Months Ibérico Ham Bellota
French Onion Soup
Wild mushroom risotto
Mulled  wine
2023-02-17 274 瀏覽
最近想去海景餐廳 又唔想太貴 發現西環有間270度望到海既西餐廳 好治癒!Weekend 望住個海brunch 真係好chill一定要坐上層最入既位 就可以望住一大片海食飯法式煎田鷄腿呢款前菜係其他餐廳好少食到非常有特色一開始都驚唔太吸引但結果好好食!田雞腿外表香煎至金黃色 牛油香溢出 肉嫩多汁 推介安格斯牛肉他他相對之下不過不失生牛肉粒上放上生窩蛋 配上薄脆的多士酸酸地幾開胃炭燒美國頂級西冷牛扒要讚火候掌握得好 medium既牛岩岩好粉粉嫩嫩唔多筋 好易切肉質口感香滑,牛味香濃油封鴨腿今日既special 係呢道signature 法國菜一於試下外皮烤得超香脆肉好易撥開但唔鬆所有野都恰到好處最後配上一杯咖啡作總結有機會夜晚黎多次睇夜景可能更有feel
Weekend 望住個海brunch 真係好chill
一定要坐上層最入既位 就可以望住一大片海食飯

法式煎田鷄腿
呢款前菜係其他餐廳好少食到
非常有特色
一開始都驚唔太吸引但結果好好食!
田雞腿外表香煎至金黃色 牛油香溢出
肉嫩多汁 推介

相對之下不過不失
生牛肉粒上放上生窩蛋 配上薄脆的多士
酸酸地幾開胃

要讚火候掌握得好 medium既牛岩岩好粉粉嫩嫩
唔多筋 好易切
肉質口感香滑,牛味香濃

油封鴨腿

最後配上一杯咖啡作總結
有機會夜晚黎多次睇夜景可能更有feel
2023-01-28
2023-02-13 202 瀏覽
Bistronomique早幾日去開西環,見到呢間Bistronomique環境唔錯都幾chill,仲要係食法國菜,入去chill一chill啦!Lunch menu一啲都唔貴,有前菜, main course同野飲,放假泥chill下都幾唔錯!Frog legs meunière mashed potato 法式煎田雞腿田雞腿肉細細份,用泥開胃就岩岩好啦!Angus beef tartare 安格斯牛肉他他新鮮嘅生牛肉他他食落一啲都唔腥!!Daily Special油封鴨腿 $228法式經典梗係油封鴨腿啦! 師傅整得好好食,做到骨肉分離,外面皮又好脆!Charcoal grilled U.S. Prime sirloin steak 炭燒美國頂級西冷牛扒 $268西冷牛扒用左炭燒,果然係唔同啲,牛味香濃,一啲都唔un!!Latte & Cappuccino 分別用左寫住Latte & Cappuccino嘅杯,成件事都幾得意!
Bistronomique

田雞腿肉細細份,用泥開胃就岩岩好啦!

Angus beef tartare 安格斯牛肉他他
新鮮嘅生牛肉他他食落一啲都唔腥!!

Daily Special油封鴨腿 $228

西冷牛扒用左炭燒,果然係唔同啲,牛味香濃,一啲都唔un!!

2023-02-09 177 瀏覽
位於堅尼地城嘅海邊夜晚黎建議可坐上層飽覽夜海景 非常浪漫有情調前菜四款分別有雞肝豬肉批法式香草焗田螺法式煎田雞腿香煎魷魚仔配西班牙肉腸樣樣都精緻味美特別鐘意田雞肉質彈牙 惹味非常和薯蓉嘅細滑好夾而且可以中和番油膩感是日餐湯 南瓜湯好香甜又Creamy幾款前菜都偏重口味飲完湯可以好好令味蕾準備好品嚐主菜是日精選新鮮魚今次係比目魚份量足夠兩至三人分享配料非常豐富 有花甲 海蝦 青豆玉米 洋蔥魚肉雪白鮮嫩 吸收哂湯汁精華最畫龍點睛係塊魚皮超級香脆 冇誇張切落去係有聲 真正外脆內軟 可見廚師功力法式烤乳豬外皮一樣香脆無比肥瘦適中配柚子醬 酸酸甜甜更開胃甜品Opera cake超級香濃幻滑朱古力非常有層次 唔係死甜配上朱古力雪糕今餐完美作結
位於堅尼地城嘅海邊

非常有層次 唔係死甜
配上朱古力雪糕
今餐完美作結
2023-02-08 1979 瀏覽
新年特別多飯局,當然要約下好友食餐好嘅,我哋嚟到西環一間望到海景嘅西餐廳,二人餐包括有沙律、四道前菜、餐湯、兩款主食、甜品~兩個人可以揀唔同款式試下~|凱撒沙律、牛油果虎蝦沙律|沙律新鮮,味道清新~虎蝦肉夠爽口彈牙~蜜糖芥茉醬甜甜哋~份量啱啱好令人開胃~|前菜4款|我哋兩個人所以就可以叫四款每樣都試吓,雞肝豬肉批:肝味味道甘香得來又唔膩,味道唔算太濃烈法式煎田雞腿:外面煎封至少少脆,雞腿質感嫩滑又夠入味😌香煎魷魚仔配西班牙肉腸:魷魚配肉腸配搭起嚟特別惹味~法式香草焗田螺:香草濃郁但不至於益過田螺~田螺肉質夠幼滑,一滑入口~|南瓜湯|南瓜蓉煮成質感細緻,飲落去好綿滑順口~|法式烤乳豬|令人驚喜,烤得剛好令我回想起西班牙食到嘅乳豬皮質感~香脆得嚟帶點咬勁~旁邊配搭酸菜,食起上嚟中和番唔會覺得膩😚|香煎比目魚|魚肉外皮脆脆魚味香濃~配上不同海鮮令鮮味升級,有蜆仔,青口,大蝦,配上青豆粟米汁,食落魚肉口感好juicy好彈牙,值得推介~|甜品|是日甜品係Opera蛋糕,一層層分明味道唔會過甜,~法式可麗露看似單調簡單,但口感獨特,連同朱古力同雲尼拿雪糕一齊食係完美嘅配搭~

|凱撒沙律、牛油果虎蝦沙律|
沙律新鮮,味道清新~虎蝦肉夠爽口彈牙~
蜜糖芥茉醬甜甜哋~份量啱啱好令人開胃~

|前菜4款|
我哋兩個人所以就可以叫四款每樣都試吓,
雞肝豬肉批:肝味味道甘香得來又唔膩,味道唔算太濃烈
法式煎田雞腿:外面煎封至少少脆,雞腿質感嫩滑又夠入味😌
香煎魷魚仔配西班牙肉腸:魷魚配肉腸配搭起嚟特別惹味~

|南瓜湯|
南瓜蓉煮成質感細緻,飲落去好綿滑順口~

|法式烤乳豬|

|香煎比目魚|

甜品
  • 香煎魷魚仔配西班牙肉腸
  • suckling pig
  • 法式烤乳豬
2022-12-11 228 瀏覽
小店形式,五星酒店價錢;但食物質素相比酒店相差甚遠!Classic Caesar salad: portion 極細,賣相極之差,送餐人員一路擺一路跌個面包粒落張枱到。Avacado celery root with tiger prawn: 兩隻蝦mo仔,幾片好薄的牛油果。Main course 味道ok, 但未去到一個main 值$588。至於餐廳setting, 打住法國菜旗號,但用膠碟、坐位好迫好唔舒服!食食下飯,廚房staff行經你面前出鋪頭食煙。而餐廳厠所係巷仔一格,衞生一般!總體而言非常中伏的餐廳!
小店形式,五星酒店價錢;但食物質素相比酒店相差甚遠!

總體而言非常中伏的餐廳!

2022-12-10 173 瀏覽
坐落堅尼地城邊陲地帶的小店,吃的很有水準。Starter 要了48個月火腿及牛骨髓,火腿味濃豐腴,配著白酒,口感一流;這裡的牛骨髓也是一絕,濃香啫喱狀的骨髓,夾住麵包吃,一肥一瘦、一濃一淡,互相輝映。紅酒今晚要了支意大利🇮🇹Ferraiolo Toscano ,紅寶石酒色,黑苺及像木味道,平易入口,欠後續力,整體來講也是不錯👍 主菜要了鴨腿,配搭薯仔🥔紅蘿蔔🥕腰豆一起焗,與平日吃的鴨腿作法很有不同,多了點住家味道。一支紅酒丶兩杯白酒、兩個starter、一個main course 再加一個甜品,三隻大牛落樓,性價比真的不錯呢!
坐落堅尼地城邊陲地帶的小店,吃的很有水準。
2022-12-08 174 瀏覽
堅尼地城海旁有一間法式小店,坐地下或樓上嘅窗邊位都可以睇到海景☺️ 今次就嚟一邊食lunch一邊睇住個海景chill吓~Set lunch有麵包、前菜、主菜同飲品~ 如果想加多份前菜/甜品就可以加$38,都幾抵👍🏻 ⭐️ Caesar salad ❤️7.5正正常常嘅沙律~ 不過上面條魚仔好鮮魚味,幾特別~⭐️ Angus beef tartare (+$38 upgrade) ❤️8.0Beef tartare 嘅調味好惹味,就咁食或配麵包脆片食都好食👍🏻 不過洋蔥味較突出,同出面食嘅beef tartare有啲唔同~⭐️ Frog legs meuniere mashed potato (extra appetiser +$38)❤️9.5第一次食田雞腿嘅我表示十分驚艷😳田雞腿十分嫩滑,質感有啲似雞翼咁,而且好重蒜香牛油味,十分惹味👍🏻 薯蓉亦好有驚喜!! 濃郁順滑又重牛油味🤤 大家嚟到一定要試吓! ⭐️Daily Special - Pork ribs ($228)❤️8.0Ribs嘅醬汁酸酸甜甜得嚟又惹味😍 用嚟點薯仔得配菜索曬啲味好正🤤 Rib十分軟腍,輕輕一切都骨肉分離,而且十分juicy,

⭐️ Caesar salad ❤️7.5
正正常常嘅沙律~ 不過上面條魚仔好鮮魚味,幾特別~

Ribs嘅醬汁酸酸甜甜得嚟又惹味😍 用嚟點薯仔得配菜索曬啲味好正🤤 Rib十分軟腍,輕輕一切都骨肉分離,而且十分juicy,食得好滿足☺️

⭐️Charcoal grilled U.S. Prime sirloin steak ($268)❤️9.5
冇諗過食西冷都可以咁有驚喜🥺 首先塊扒勁香炭烤味😍 而且一咬真係超多肉汁!肉質又十分軟腍! 令人懷疑自己到底係咪真係食緊西冷🤣 落少少鹽吊返啲牛味出嚟已經超級正🤤 係繼田雞腿之後另一樣我會想返去encore嘅嘢💕
  • Classic steak tartare
2022-11-22 162 瀏覽
呢間位於堅尼地城海旁嘅🇨🇵法國餐廳 Bistronomique🍽️🍴,之前網上都見到好多人介紹,餐廳對住一望無際既海景,十分吸睛👀,可以話係網紅打卡餐廳。❤️午市套餐包一道前菜,一份主菜及一杯餐飲。🥤✨前菜4選1,是日餐湯/牛油果虎蝦沙律//安格斯牛肉他他,每個餐選一份。選擇了清新健康既🥗沙律, 虎蝦新鮮 ,配牛油果一流。朋友話第一次食🐃牛肉他他, 他他切得夠幼細,入口順喉。烤豬肋骨 $228推介豬肋骨,勁juicy,調味惹味, 食到舐舐脷。炭燒美國頂級肉眼牛扒 $268朋友叫的牛扒份量幾大塊,肉質上乘。下次可以再嚟慶祝下節日,應該氣氛幾好🌹

午市套餐包一道前菜,一份主菜及一杯餐飲。🥤

選擇了清新健康既🥗沙律, 虎蝦新鮮 ,配牛油果一流。

朋友話第一次食🐃牛肉他他, 他他切得夠幼細,入口順喉。

烤豬肋骨 $228

推介豬肋骨,勁juicy,調味惹味, 食到舐舐脷。

炭燒美國頂級肉眼牛扒 $268

朋友叫的牛扒份量幾大塊,肉質上乘。

下次可以再嚟慶祝下節日,應該氣氛幾好🌹

2022-11-19 145 瀏覽
假日嚟到堅尼地城海邊嘅法國餐廳 Bistronomique,一邊欣賞海景,一邊享用法式午餐💕 感覺休閒😍餐廳樓高2層,坐在窗邊飽覽海景,相信夜晚氣氛更浪漫。午市套餐價錢幾優惠,188元起。前菜揀咗🥑牛油果虎蝦🦐沙律及安格斯牛肉他他。🥗沙律中既牛油果香滑,配爽口虎蝦及新鮮既沙律菜,味道清新。🐃牛肉他他加入黑椒調味, 提升鮮味及辟除生肉嘅腥味,調味好開胃, 配薄脆多士食。🥩炭燒美國頂級美國頂級 肉眼牛扒Medium 牛扒剛好,肉質軟淋,配菜係炒椰菜及焗薯。🐷烤豬肋骨豬肋骨好入味,燒烤醬甜甜地,近骨位少少肥特別正。😍

餐廳樓高2層,坐在窗邊飽覽海景,相信夜晚氣氛更浪漫。

午市套餐價錢幾優惠,188元起。

前菜揀咗🥑牛油果虎蝦🦐沙律及安格斯牛肉他他。

🥗沙律中既牛油果香滑,配爽口虎蝦及新鮮既沙律菜,味道清新。

🥩炭燒美國頂級美國頂級 肉眼牛扒

Medium 牛扒剛好,肉質軟淋,配菜係炒椰菜及焗薯。

🐷烤豬肋骨

豬肋骨好入味,燒烤醬甜甜地,近骨位少少肥特別正。😍

2022-11-19