趁住打風前 去堅尼地城海邊走走 順便食個浪漫西餐先☺️平時經開都有見到呢間餐廳 估唔到入夜之後上多層仲有feel🤩完全係fine dine嘅質素!☺️6 courses set 🍽️ $648/person◍「凱撒沙律、牛油果虎蝦沙律」🥗沙律先試咗個caesar salad同虎蝦沙律 特別喜歡個虎蝦🦐食落超級彈牙同新鮮!🤩◍「雞肝豬肉批、法式煎田雞腿、香煎魷魚仔配西班牙肉腸、法式香草焗田螺」🍴由於叫咗兩個dinner set 嘅關係 所以可以一次口氣食晒六款唔同前菜🥹款款質!😳 特別喜歡魷魚仔同煎田雞 魷魚十分新鮮 整田雞腿用牛油烹調 食落好香啖啖滋味!◍「炭燒美國頂級肉眼、慢煮澳洲羊膝」🥩去到Main course可以試到高質肉眼扒同羊膝~牛扒叫咗medium rare 本身仲擔心會唔會好生 但最後食落十分tender😋而羊膝亦十分高質 口感好好 有入口即溶嘅感覺!◍「是日甜品」 🍰 是日甜品由餐廳發辦 最後食咗一個檸檬撻🍋一個朱古力撻🍫兩樣都十分好味😋加埋雪糕食 完美結束一頓豐富嘅晚餐!📍Bistronomique (西環) #lala_foodie_saiwan 西環堅尼地城爹核士街1

6 courses set 🍽️ $648/person

◍「凱撒沙律、牛油果虎蝦沙律」🥗

◍「炭燒美國頂級肉眼、慢煮澳洲羊膝」🥩

◍「是日甜品」 🍰

西環堅尼地城爹核士街1號裕福大廈地下1號舖