2024-06-07
係社交平台見到胡杏兒老公係到慶祝生日,個vibe 好似幾正,就約左friend 係到試下。佢位於萬年大廈頂樓,位置基本上真係係正中環嘅中心,坐係個rooftop 完全感受到中環嘅 vibe 👩🏻💼👨🏻💼嚟到點可以唔飲番兩杯。佢cocktails 有好多款揀。我地就揀左🍸Hutton Jadette 同 🍸AOAO Sangria! 第一杯有好濃嘅black lable whiskey 酒味,後勁先感受到淡淡嘅lychee 同peach green tea 🍵 第二杯就好岩女仔飲,甜甜嘅champagne 味🫶🏻食物方面,叫左打卡一流嘅charcoal grilled eel ! 店員拎舊燒到通紅嘅炭係我哋面前再烤脆個魚皮。仲有A4 Wagyu cutlet charcoal sando ! 個和牛油脂勁多,配酒一流!小食仲叫左 caramelzed pumkin , 呢個食落有啲似拔絲南瓜,表面脆脆甜甜。另外仲有shredded celtuce salad & akagai , 兩個都係清新開胃。甜品就食左芝士蛋糕。食落有啲似日本個隻luna cake ,濃濃香滑芝士味!