係社交平台見到胡杏兒老公係到慶祝生日,個vibe 好似幾正,就約左friend 係到試下。佢位於萬年大廈頂樓,位置基本上真係係正中環嘅中心,坐係個rooftop 完全感受到中環嘅 vibe 👩🏻‍💼👨🏻‍💼嚟到點可以唔飲番兩杯。佢cocktails 有好多款揀。我地就揀左🍸Hutton Jadette 同 🍸AOAO Sangria! 第一杯有好濃嘅black lable whiskey 酒味,後勁先感受到淡淡嘅lychee 同peach green tea 🍵 第二杯就好岩女仔飲,甜甜嘅champagne 味🫶🏻食物方面,叫左打卡一流嘅charcoal grilled eel ! 店員拎舊燒到通紅嘅炭係我哋面前再烤脆個魚皮。仲有A4 Wagyu cutlet charcoal sando ! 個和牛油脂勁多,配酒一流!小食仲叫左 caramelzed pumkin , 呢個食落有啲似拔絲南瓜,表面脆脆甜甜。另外仲有shredded celtuce salad & akagai , 兩個都係清新開胃。甜品就食左芝士蛋糕。食落有啲似日本個隻luna cake ,濃濃香滑芝士味!

2024-06-06 122 瀏覽
🌟Hamachi $148油甘魚刺身好鮮甜,入口甘香,蟹籽同瓜令鮮味昇華,增加味道層次😌🌟Pickled Tomato Salad $78預先醃漬嘅蕃茄酸酸甜甜,配上幼滑忌廉,配搭清新開胃🌱🌟Caramelized pumpkin $88本身南瓜🎃軟腍香甜,加上焦糖後令表面變得脆身,口感特別,估唔到焦糖同南瓜咁夾💯🌟Tonkatsu $238日式吉烈豬扒皮薄酥脆,伊比利亞豬梅肉充滿香濃肉味,炸完仲保留到豐富肉汁🔥,肉質腍滑,酸酸甜甜嘅李子醬令味道更加清新😍🌟Hairy Crab Butter Udon $278超有誠意嘅蟹肉份量🫶! 啖啖烏冬都到食到鮮味蟹肉,烏冬好掛汁,口感煙韌,加入蛋黃撈勻更加creamy🤤🌟Double Fromage Cheesecake $68濃濃嘅芝士味🧀,質感軟滑,甜而不膩!.🌟Red Bean Daifuku $68大福好煙韌,紅豆蓉食到粒粒紅豆,當飯後甜品份量剛好🥰Signature Cocktail 都好有特色!.🌟Graff Pink $148 酸酸甜甜嘅味道來自西柚,仲加入左Tabasco 增加辣辣地嘅口感~.🌟Crown of the Ande
🌟Hamachi $148

🌟Pickled Tomato Salad $78
預先醃漬嘅蕃茄酸酸甜甜,配上幼滑忌廉,配搭清新開胃🌱

🌟Caramelized pumpkin $88

🌟Tonkatsu $238

🌟Hairy Crab Butter Udon $278

濃濃嘅芝士味🧀,質感軟滑,甜而不膩!
🌟Red Bean Daifuku $68
大福好煙韌,紅豆蓉食到粒粒紅豆,當飯後甜品份量剛好🥰

Signature Cocktail 都好有特色!
🌟Graff Pink $148
🌟Crown of the Andes $168
奇異果、蜜瓜、檸檬等,味道易入口同fruity 啲,岩女仔飲~
2024-06-05
2024-06-06 57 瀏覽
特色有心思餐廳😜❤️Shredded Celtuce Salad ($68)呢款沙律好特別,底層係幼細嘅萵苣絲,質感好清脆,配上啲日式醬油,增添返一啲微微嘅鮮味。中間層嘅白蘿蔔蓉,口感滑嫩,帶返一啲清甜嘅味道。最上面嘅魚籽同木魚片,帶返一啲海鮮嘅風味,整體嚟講好有層次感。• Akag呢款菜式真係好精緻,貝肉包住白蔥同蘆筍,每一口都係口感豐富嘅享受。貝肉嘅鮮甜同白蔥蘆筍嘅清香相輔相成,令味蕾得到充分嘅滿足。• Caramelised Pumpkin焦糖烤過嘅南瓜,外表微微焦香,入口嘅時候有一啲微焦嘅甜味。南瓜本身嘅滑嫩質感同焦糖嘅香甜味道,組合得恰到好處,真係好好食!• Charcoal Grilled Eels係我地面前現燒嘅炭燒鰻魚,一入鼻就散發出濃郁嘅炭燒香氣。鰻魚肉質鮮嫩多汁,帶有炭燒烤過嘅獨特風味,每一口都係滿滿嘅滿足感。• A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando呢個A4等級嘅和牛竹炭三文治,真係色香味俱全!和牛肉質鮮嫩多汁,入口即化,加上竹炭麵包嘅香脆口感,絕對係一個極致享受嘅組合。甜品:• Double Fromage Cheesecake呢個雙重芝士蛋
特色有心思餐廳😜❤️
Shredded Celtuce Salad ($68)

• Akag

• Charcoal Grilled Eels

甜品
• Double Fromage Cheesecake
呢個雙重芝士蛋糕,真係好滑嫩濃郁!上層係輕盈嘅芝士層,入口即化,底層嘅芝士餅底鬆軟香甜,兩層芝士嘅結合帶返一啲豐富嘅口感同層次感。

• Matcha Cheesecake
抹茶芝士蛋糕係一個結合傳統同現代嘅完美嘅結晶。抹茶嘅濃郁味道同芝士嘅香甜滑順組合
另一半天天在中環都不知道這家店😰麻煩大家bookmark la 沒地址 真不知道在哪全層都是他們的~還有户外的空間 而且(食物、)設計上還花滿大心思大家有機會也要親身體驗一下✨AKAGAI $138Ark Shell Clam, Asparagus, Spicy Sauce以刺身赤貝包著蘆荀 乾淨利落 完全不腥 不說也不會覺得在吃刺身感覺即使不吃海鮮 這份也可以!!當中的辣醬一點也不強 更能提鮮~✨SHREDDED CELTUCE SALAD $68Salmon Roe, Grated Daikon, Bonito Flakes一直吃 一直聊這份到底是用什麼做的 一條又條 像一份麵條般~整份就像冷麵 而麵條就用了萵筍絲來取替 再和白蘿蔔蓉拌著一起吃 更清爽再加上三文魚籽 突如其來炸開的海鮮鹹香 不但口感新鮮 腦袋創新感也十足~✨CARAMELIZED PUMPKIN $88Almonds, Cinnamon這是份甜品才對吧~~就像我們在台灣吃到的拔絲地瓜一樣薄脆的糖面 甜甜外層 卻又不會太過 仍保留南瓜🎃香氣及口感~其實有他一定的飽足感 可是我們還是忍不住吃光光~✨CHARCOAL G
另一半天天在中環都不知道這家店😰
麻煩大家bookmark la 沒地址 真不知道在哪
大家有機會也要親身體驗一下

✨AKAGAI $138

✨SHREDDED CELTUCE SALAD $68

CARAMELIZED PUMPKIN
✨CARAMELIZED PUMPKIN $88
Almonds, Cinnamon
這是份甜品才對吧~~就像我們在台灣吃到的拔絲地瓜一樣
其實有他一定的飽足感 可是我們還是忍不住吃光光~

CHARCOAL GRILLED EEL
✨CHARCOAL GRILLED EEL $288
來這𥚃一定要點的其中一份一定是這!!!真的會在大家眼前炭烤鰻魚皮~~
外皮脆口 肉質鮮美Q彈(彈性100%)魚骨也能吃 咬下去鰻魚魚油簡直用噴的出來
鰻魚和在口中齒頰留香 真的以一小口一小口分來吃 完全不捨得吃光

✨A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO $328
Grated Daikon with Mayonnaise
這口感真被嚇到!!入口軟嫩 咬時也真的不能相信自己在吃牛
厚切吉列A4和牛的厚度 與炸皮相較的話 就如沒存在般 而三文治麵包部分面稍脆
中間還有點點美乃滋 減低豐富的和牛肉香、油香大量四溢 真是人生一大滿足~

✨Double Fromage Cheesecake $68
起司蛋糕起司味香濃 質感軟腍基本上不用咬的來吃
而上層亦有甜甜的起司碎 讓蛋糕吃起來不膩

Red Bean Daifuku
✨Red Bean Daifuku $68
真令人意外 沒有想像中或概有印象中的甜 反而更富紅豆香~外面微Q不黏牙
紅豆🫘餡蓉也保留了點顆粒 一般不太吃大福的大家也能初嚐幾口~

Tokyo Night Gls
✨Tokyo Night Gls $138
先聞一下再喝~ 青檸🍋‍🟩檸檬🍋香香 又不會覺得酸
選了Tonic 中間的小小甜🫧令整杯更清爽更易入口

Blooming Beauty
✨Blooming Beauty $138
女生們這杯大家可以隨意點~ 水果酸酸甜甜香
酒感較低 還滿順口的~可以先喝幾口 再吃(小開胃🤫)

前菜小吃
Blooming Beauty
前菜小吃
  • Shredded Celtuce Salad
2024-06-02 139 瀏覽
🥂AOAO中環新開業摩登居酒屋 平日放工跟好友小酌🥂位於商廈 空間好大 均設室內外座位 最入有一幅特色LED牆 整個設計都很有格調✨ 食物屬精緻份量😅我哋最後都要叫一個烏冬+茶漬飯+薯條先夠飽肚 味道場常水準 前菜油甘魚刺身讚👍🏻 店員會recommend酒水 但係次數過於頻密令我哋覺得有啲煩厭😅加上漏單&上錯嘢食 服務有好大改善空間 ✿ Fries $78✿ Hamachi $148✿ Nagaimo & Tofu $68✿ Peach Cheesecake $68✿ Hairy Crab Butter Udon $278✿ Salmon Grilled Rice Ball Chazuke $138✿ Pork Belly Wrapped Asparagus Rolls $78
🥂AOAO

2024-01-12
Nagaimo & Tofu
Peach Cheesecake
2024-06-02 39 瀏覽
AKAGAI $138哩道前菜用左赤貝包住蔥同蘆筍🌱口感爽脆SHREDDED CELTUCE SALAD $68萵筍絲配上、三文魚籽、白蘿蔔蓉同木魚淋上淡淡鹹味既source🍾十分清爽、解膩🥳CARAMELIZED PUMPKIN $88南瓜🎃粉糯香甜用焦糖包裹住🍯可以品嚐到南瓜天然既甜味CHARCOAL GRILLED EEL $288有賣點既一道菜式✨侍應會係席前用炭燒一燒鰻魚皮令鰻魚皮有香脆口感鰻魚肉質厚實、口感彈牙😬油脂豐富淋上檸檬汁更加清新🍋A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO $328竹炭麵包好出色🥪有韌勁、唔痴牙💯烘過既竹炭麵包搽上調味適中既蛋黃醬夾住油脂豐腴既吉列和牛🥩口感、味道層次豐富✅MATCHA CHEESECAKE $68抺茶味突出🍵回甘大人口味既cheesecake🍰DOUBLE FROMAGE CHEESECAKE $68上層輕盈下層口感較綿密芝士幼滑🧀整體而言,餐廳食物配搭用心、創新🫶🏻服務態度十分親切環境有藝術感坐得舒適啱曬夜晚上黎飲下酒輕鬆下🥂

AKAGAI $138
哩道前菜用左赤貝包住蔥同蘆筍🌱
口感爽脆

SHREDDED CELTUCE SALAD $68
萵筍絲配上、三文魚籽、白蘿蔔蓉同木魚
淋上淡淡鹹味既source🍾

CHARCOAL GRILLED EEL $288
有賣點既一道菜式✨
侍應會係席前用炭燒一燒鰻魚皮
令鰻魚皮有香脆口感
鰻魚肉質厚實、口感彈牙😬
油脂豐富
淋上檸檬汁更加清新🍋

竹炭麵包好出色🥪
有韌勁、唔痴牙💯
烘過既竹炭麵包搽上調味適中既蛋黃醬
夾住油脂豐腴既吉列和牛🥩
口感、味道層次豐富✅

MATCHA CHEESECAKE $68
抺茶味突出🍵回甘
大人口味既cheesecake🍰

DOUBLE FROMAGE CHEESECAKE $68
上層輕盈
下層口感較綿密
芝士幼滑🧀

整體而言,
餐廳食物配搭用心、創新🫶🏻
服務態度十分親切
環境有藝術感
坐得舒適
啱曬夜晚上黎飲下酒輕鬆下🥂
【中環•AOAO】@ππππππππππππππππππππππππππππππ中環特色菜天花板 附設露天情調座位HamachiPickled Tomato Salad Carame lised Pumpkin TonkatsuHairy Crab Butter Udon Double Fromage Cheesecake Matcha CheesecakePineapple JuiceNegroniHamachi應該是一道非常新鮮的料理,因為它是一種高品質的魚類。這道菜可能會以清淡的方式呈現,強調Hamachi本身的鮮味,讓食材的原汁原味盡情展現。Pickled Tomato Salad是一道酸甜清爽的開胃菜,番茄的酸甜和醃製的風味應該會帶來豐富的層次。搭配Caramelised Pumpkin,這樣的搭配絕對會為味蕾帶來驚喜。Tonkatsu是一道日式炸豬排,它提供美味的肉質和酥脆的外皮,搭配Udon或是 Butter Udon,絕對會成為一道饗宴。Double Fromage Cheesecake可以期待到濃厚的芝士風味和綿密的口感,而Matcha Cheesecake則會帶來抹
【中環•AOAO】@
中環特色菜天花板 附設露天情調座位

Pineapple Juice
Negroni

Double Fromage Cheesecake可以期待到濃厚的芝士風味和綿密的口感,而Matcha Cheesecake則會帶來抹茶的香氣和微苦的風味,兩者的結合應該會十分迷人。

最後,如果再搭配上一杯冰涼的Pineapple Juice或是經典的Negroni,這足以讓整餐的饗宴完美結束。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#中環美食 #AOAO #web3中環
AOAO
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓
2024-06-02 110 瀏覽
聽說AOAO是很多中環金融打工仔約不同客人見面,或者放工後聚會的好去處,尤其在sevva 運營結束後,這家餐廳可以說是不二選擇,因為環境超好、味道也無可挑剔。和牛三明治,標榜a4等級,但根據我不專業評論,完全不輸給a5 真的太好吃了⋯而且很大,我覺得合起來就是一份steakEel 好難得這麼奢侈,吃大份的白鰻,而且還拿備長炭到你面前燒,真的很香,如果是跟客人或那種朋友社交局太適合。赤貝包蘆筍、焦糖南瓜、萵筍麵(就是切絲 無主食成份),實在讓人有一種: 每道料理都好精緻,不管高級食材,還是較為常見的他都可以弄得充滿創意,話題性十足。甜點部分,女友狂說好吃,確實就是高品質芝士蛋糕那種。我認為各位喜歡熱鬧的朋友,又想體驗優質環境加上高級美食,歡迎來這家⋯ 而且店員真的都很專業友善

甜點部分,女友狂說好吃,確實就是高品質芝士蛋糕那種。

和牛Sando
Eel
和牛Sando
Eel
做野咁辛苦,同朋友約食飯緊係要搵個有靚景同美食的餐廳啦,朋友今次就推介左呢間中環天台酒吧。AOAO Sangria $118有別於傳統Sangria, 以Champagne作為基底,配上青蘋果、青瓜、藍莓、紅桑子、香橙等水果,入口清爽,味道帶少少甜味,女仔會好鍾意飲Espresso Martini$118未飲已經聞到咖啡香氣,入口順滑,酒中帶espresso 烘焙風味,甜甜苦苦令人愛不釋手Hamachi $148油甘魚油脂豐富,入口甘香,擺盤上嘅蟹籽同瓜片令味道同口感增添層次Pickled Tomato Salad $78蕃茄預先醃漬,少少咸味再配甜甜咸咸嘅忌廉,感覺清新Caramelised Pumpkin $88焦糖南瓜呢道菜非常特別,本身南瓜帶自身嘅香甜,質地綿密,經焦糖烹調後令南瓜表面變得脆身,口感特別,加增甜香Tonkatsu $238吉列豬扒用上伊比利亞豬嘅豬梅肉部分,豬肉味香濃之外,肉質軟腍,適當嘅油脂更令豬肉有入口即化嘅感覺,配上酸酸甜甜嘅李子醬更加開胃Hairy Crab Butter Udon $278大閘蟹肉量都幾豐富,啖啖烏冬都食到蟹肉,煙煙韌韌烏冬非常掛汁,篤

AOAO Sangria $118

Espresso Martini$118

Hamachi $148

Pickled Tomato Salad $78
蕃茄預先醃漬,少少咸味再配甜甜咸咸嘅忌廉,感覺清新

Caramelised Pumpkin $88

Tonkatsu $238

Hairy Crab Butter Udon $278
大閘蟹肉量都幾豐富,啖啖烏冬都食到蟹肉,煙煙韌韌烏冬非常掛汁,篤穿蛋黃拌勻更加creamy

Double Fromage Cheesecake $68
Matcha Cheesecake $68
2款cheesecake都出色,芝士味濃,質地Creamy,尤其抹茶口味有回甘感覺,食晒成件都唔會覺得甜膩

📌AOAO (中環)
地址:中環皇后大道中38號萬年大廈14樓

評語
食物精緻
環境一流

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#中環 ##aoao #萬年大廈 #Martini #Sangria #Hamachi #Tonkatsu #Crab #Cheesecake
2024-06-01 40 瀏覽
萵筍絲沙律既新鮮又清新,混有蘿蔔蓉,面層是魚籽和木魚絲。赤貝蘆筍卷比較特別,以赤貝包裹著蔥和蘆筍,以清甜的鮮蔬中和調味後的赤貝的鹹膻,味道相當平衡,喜歡這個配搭。焦糖南瓜配杏仁及肉桂,面層是香脆的焦糖,滿滿南瓜香,如舊美味。碳燒鰻魚是gimmick打卡之選,鰻魚上枱後,侍應生即時上演碳燒鰻魚,鰻魚肉質厚實富彈性,惟在講究健康的年代,稍嫌面層偏焦,我們都去掉了皮才吃。A4和牛竹炭三文治,厚身的和牛面層,有層薄薄的吉列面,帶出香脆感。和牛的油脂比較多,雖則美味卻邪惡。芝士蛋糕水準不錯,濃厚綿密,原味比抹茶味出色。餐廳環境不論室內還是室外都富設計感及現代感。
萵筍絲沙律既新鮮又清新,混有蘿蔔蓉,面層是魚籽和木魚絲。

芝士蛋糕水準不錯,濃厚綿密,原味比抹茶味出色。

餐廳環境不論室內還是室外都富設計感及現代感。

同老公收工去中環飲嘢,揀咗呢間網紅打卡嘅中環天台酒吧,估唔到日本菜咁有驚喜!餐廳好型好大,室外位置都好好多,有DJ播音樂好好feel。職員全部都好friendly,樂意介紹同傾偈,值得一讚。點餐後就立即上咗兩款漬物。🌟Akagai $138赤貝刺身包住大葱絲,口感清爽香辣又開胃。🌟Shredded Celtuce Salad $68萵筍刨絲作為沙律菜好特別,加咗柴魚、三文魚子、蘿蔔蓉配泠麵汁嘅做法真係好清新。🌟Caramelised Pumpkin $88焦糖南瓜,外層焦脆入便軟腍腍,好食。🌟Charcoal Grilled Eel $288儀式感十足的炭燒鰻魚,兩位職員上菜,夾住木炭即場表演炭燒鰻魚皮,啱晒做打卡菜式!魚肉厚實有口感,賣相同味道都很好。🌟A4 Wagyu Cutlet Charcoal Sando $328和牛三文治係一道必點菜式,打卡又靚,又非常好食。和牛十分肥美,竹炭麵包包住吉列和牛,食落絕對沒有肥膩嘅感覺。和牛咬落軟腍腍,和牛香味充滿整個口腔,回味無窮。🌟Double Fromage Cheesecake $68雙重芝士蛋糕,香滑美味。🌟Red Bean Dai

點餐後就立即上咗兩款漬物。

🌟Akagai $138
赤貝刺身包住大葱絲,口感清爽香辣又開胃。

🌟Shredded Celtuce Salad $68

🌟Caramelised Pumpkin $88
焦糖南瓜,外層焦脆入便軟腍腍,好食。

🌟Charcoal Grilled Eel $288

雙重芝士蛋糕,香滑美味。

🌟Red Bean Daifuku $68
紅豆大福餅,甜度剛好,一個人食兩塊都唔會膩。

🌟Lily safra $138
我比較喜歡呢一款Cocktail,甜甜地易入口,賣相打卡又靚。

🌟Blooming Beauty $138
呢一款酒味較濃。

絕對值得推介,食物好食,地方又大又舒服,天台酒吧戶外位置又夠chill。

2024-05-22
  • CHARCOAL GRILLED EEL
  • Shredded Celtuce Salad
2024-05-29 30 瀏覽
一出lift就見到粒翡翠藝術品,餐廳嘅設計有翠綠寶石的元素,感覺高尚modern。Shredded Celtuce Salad萵筍絲切得幼細,撒上鰹魚片、鰹魚醬汁、三文魚籽、蘿蔔蓉,富有日式風味,比起沙律更有新意和清爽。Akagai鮮甜赤貝配搭蘆筍和葱,食落有少少辣Caramelised Pumpkin粒粒南瓜堆到一座塔咁,外酥內糯,似天婦羅做法,因為外層以香脆的焦糖代替炸粉。A4 Wagyu Cutlet Charcoal竹炭三文治夾住油脂豐富、粉嫩的和牛,入口juicy,難怪咁多人叫呢個。Charcoal Grilled Eel未見過把炭直接放上鰻魚燒,好驚訝😦但原來咁樣先會逼出啲油脂,令到魚皮更焦香,魚肉保持鮮嫩~LILY SAFRAInfused Strawberry Campari + Dolin Rouge Vermouth + Soda +Homemade 12 hours strawberry syrup用上士多啤梨乾去浸泡,少少果香味,可以緩和後勁苦澀的甜酒。HUTTON JADEITEBlack Label Whiskey + Peach Green Tea + L

Shredded Celtuce Salad

Akagai
鮮甜赤貝配搭蘆筍和葱,食落有少少辣

Caramelised Pumpkin

A4 Wagyu Cutlet Charcoal

Charcoal Grilled Eel

LILY SAFRA
用上士多啤梨乾去浸泡,少少果香味,可以緩和後勁苦澀的甜酒。

HUTTON JADEITE
Black Label Whiskey + Peach Green Tea + Lychee + Matcha
Whiskey base再加荔枝、茶葉浸,入口甜甜地,topping有每天新鮮自家打嘅奶cream,cocktail 有奶蓋真係第一次見☺️🤭

甜品有紅豆大福和綠茶cheesecake ~細細件,好飽都食得落~
2024-05-28 46 瀏覽
見到網上有一家日本酒吧,見到d菜式又幾得意,於是就搵埋朋友一齊去食,酒吧氛圍非常好,一邊食,一邊聊天,簡直是一流😄中間食食下仲會有職員攞住蛋糕出來唱生日歌,可惜今日唔係我生日😞AKAGAI新鮮的天使貝,配上微辣的醬汁,層次瞬間變得豐富😋SHREDDED CELTUCE SALAD清新爽口的沙律,搭配鮮甜的三文魚籽,作為開胃菜挺不錯👍CARAMELIZED PUMPKIN (焦糖南瓜)外表焦糖般金黃,內裡柔軟細緻的南瓜肉,配搭得幾好💕CHARCOAL GRILLED EEL (炭燒鰻魚)鰻魚肉質鮮嫩多汁,外表焦香酥脆,職員即場用炭燒,簡直一流😊A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO厚實多汁的A4和牛肉搭配黑漆漆的麵包,好可愛😂一啖咬下去,和牛肉的香味令人回味無窮☺️芝士蛋糕最後的甜點芝士蛋糕,濃郁綿密的口感,食過番尋味😍L'incomparableBlack Label Whiskey + Earl Grey + Cointreau + Honey + Egg White +Merlot + Fresh Grape Juice無與倫比的雞尾酒,酸酸甜甜的感覺特別好😝H

AKAGAI

新鮮的天使貝,配上微辣的醬汁,層次瞬間變得豐富😋

SHREDDED CELTUCE SALAD

清新爽口的沙律,搭配鮮甜的三文魚籽,作為開胃菜挺不錯👍

CARAMELIZED PUMPKIN (焦糖南瓜)

外表焦糖般金黃,內裡柔軟細緻的南瓜肉,配搭得幾好💕

CHARCOAL GRILLED EEL (炭燒鰻魚)

鰻魚肉質鮮嫩多汁,外表焦香酥脆,職員即場用炭燒,簡直一流😊

芝士蛋糕

最後的甜點芝士蛋糕,濃郁綿密的口感,食過番尋味😍

L'incomparable
Merlot + Fresh Grape Juice
無與倫比的雞尾酒,酸酸甜甜的感覺特別好😝

HUTTON JADEITE
呢個有賣相又有口感,抹茶味沒有被威士忌所抹去,夠濃香,太棒了😉

好味指數:10/10

性價比指數:9/10
2024-05-27
日式居酒屋去得多西日fusion的居酒屋也是第一次不論環境食物 也帶着西式加日式的風格🛎️Charocal Grilled Eel猜不到這個炭燒鰻魚是即場用木炭燒體驗新穎 很好打卡燒過的鰻魚外皮香脆 皮下的魚肉肥美彈牙 🛎️A4 Wagyu Cutlet charcoal SandoGrated Daikon with MayonnaiseA4和牛超級厚肉 和牛外層炸得酥脆 內裡肉質軟腍多汁 幾乎入口即溶竹炭麵包鬆軟 塗上美乃滋 格外可口與和牛一起吃味道更🛎️Caramelized Pumpkin焦糖南瓜非常香口外層的焦糖很脆 南瓜連皮吃 但口感亦保持綿滑🛎️Ark shell Clam, asparagus, spicy sause赤貝刺身超新鮮 彈牙而不韌 雖然包著蘆筍 但蘆筍的青味被赤貝的鮮味和少許辣醬蓋過 變得更惹味可口 很適合我這個不吃蘆筍的人 🛎️Sherdded Celtuce SaladSalmon Roe, Grated Daikon, Bonito Falkes一絲絲的萵苣 加上少許蘿蔔蓉和蟹籽配上醬汁 感覺像吃

日式居酒屋去得多

A4和牛超級厚肉 和牛外層炸得酥脆
內裡肉質軟腍多汁 幾乎入口即溶
竹炭麵包鬆軟 塗上美乃滋 格外可口
與和牛一起吃味道更
A4 Wagyu Cutlet charcoal Sando Grated Daikon with Mayonnaise

🛎️Caramelized Pumpkin

Charocal Grilled Eel
Caramelized Pumpkin
  • CHARCOAL GRILLED EEL
2024-05-26 29 瀏覽
這間餐廳用黑色做主題,裝修別具一格,內外用餐環境都相當時尚✅海螺刺身新鮮多汁的海螺肉,與嫩滑欲滴的蘆筍及微辣醬汁搭配,一口下去,鮮醇甜美的海螺肉與香辣扣人的醬汁交織,帶來清爽悅口的味道,好開胃✅ 鮮萵筍沙拉以清甜可口的鮮嫩萵筍絲、鮭魚子、蘿蔔絲和鰹魚薄片精心拼配的沙拉,別具創意。萵筍絲清新爽口,鮭魚子爆漿多汁,蘿蔔絲脆爽可口,鰹魚片香氣撲鼻,各種食材都好新鮮,好鍾意呢個沙律✅焦糖南瓜金燦燦的焦糖化南瓜入口即化,香甜濃郁,配搭酥脆杏仁的口感同肉桂,食材簡單,但味道濃郁✅碳烤鰻魚上桌時皮脆肉嫩的鰻魚,經過現場碳燒烹製,鮮味充溢,鰻魚口感相當彈牙,每口咬下都能感受到鰻魚的鮮甜,加上燒烤的濃郁氣息,回味悠長😋✅A4和牛三文治呢個三文治係我今晚最期待,牛肉睇落嫩滑多汁,入面仲係瞓瞓圓圓,而出面就有薄薄嘅酥脆炸皮,咬落去, 超香脆,最難得係牛肉無根,好易咬開,炭烤吐司酥脆可口,牛肉鮮嫩多汁,搭配爽脆的蘿蔔絲和濃郁的蛋黃醬,口感層次豐富,令人難忘,必點!✅graft pink融合左杜松子酒的清新、葡萄柚的酸甜,以及白蘭地和龍舌蘭糖漿的濃郁圓潤,最後Tabasco酒的辣味增添了驚喜感,創造出一款平衡有

這間餐廳用黑色做主題,裝修別具一格,內外用餐環境都相當時尚

✅海螺刺身

✅ 鮮萵筍沙拉

✅焦糖南瓜

✅碳烤鰻魚

✅A4和牛三文治

✅graft pink

融合左杜松子酒的清新、葡萄柚的酸甜,以及白蘭地和龍舌蘭糖漿的濃郁圓潤,最後Tabasco酒的辣味增添了驚喜感,創造出一款平衡有趣cocktail

芝士蛋糕