龍亭

Lung Ting Teppanyaki
周日聚一聚同好友黎到位於佐敦龍亭主打鐵板燒席前料理,亦有供應多款不同類別酒精飲品同友人各選一款清酒及梅酒佐餐金紋世界鷹純米吟釀 $144 300ml 入口爽香,帶淡淡甘甜,配刺身/海鮮類幾夾!美人梅酒 $93 呢隻美人梅酒可直接雪凍飲用,因為糖度減左65% ,可以話剛好,配肉食就最岩午市豪華一人前套餐 (9道菜)$588沙律前菜黑醋汁煙三文魚沙律配龍珠果 羽衣甘藍口感略硬,幸好有香甜菠蘿同酸酸龍珠果精選刺身2點盛是日精選(拖羅、鯛魚 )鯛魚魚肉紮實味道較淡拖羅肥美無咩根意大利黃瓜 翠肉瓜 蕃茄煎香伴碟用上北海道3L刺身級帶子加上黑魚子,亦可沾上用蝶豆花做成夢幻泡沫鮑魚唔係好大隻,口感都幾彈牙!主菜選左澳洲牛柳粒 ,煎至5成熟口感軟稔,肉汁豐富可夾炸蒜片、手磨wasabi或是竹炭鹽食用有蘿白伴碟解膩~宮城縣黑豚扒黑豚扒不是最肥美部位都好保濕,可配蒜蓉牛油醬/菠蘿辣菜汁兩種食法鐵板炒飯及麵豉湯甜品:紅酒燴梨 配上檸檬忌廉很法式有水準一道甜點!另有食用鮮花同食用金箔作裝飾豆腐雪糕 配上紅豆爆珠豆腐雪糕冰涼解膩,爆珠口感煙韌!
周日聚一聚同好友黎到位於佐敦龍亭
主打鐵板燒席前料理,亦有供應多款
不同類別酒精飲品

同友人各選一款清酒及梅酒佐餐

金紋世界鷹純米吟釀 $144
300ml
入口爽香,帶淡淡甘甜,配刺身/海鮮類
幾夾!

美人梅酒 $93
呢隻美人梅酒可直接雪凍飲用,因為糖度
減左65% ,可以話剛好,配肉食就最岩

午市豪華一人前套餐 (9道菜)
沙律前菜

黑醋汁煙三文魚沙律配龍珠果
羽衣甘藍口感略硬,幸好有香甜菠蘿同酸酸
龍珠果

精選刺身2點盛
是日精選(拖羅、鯛魚 )
鯛魚魚肉紮實味道較淡
拖羅肥美無咩根

意大利黃瓜 翠肉瓜 蕃茄煎香伴碟
用上北海道3L刺身級帶子加上黑魚子,
亦可沾上用蝶豆花做成夢幻泡沫

鮑魚唔係好大隻,口感都幾彈牙!

主菜
選左澳洲牛柳粒 ,煎至5成熟
口感軟稔,肉汁豐富
可夾炸蒜片、手磨wasabi或是竹炭鹽食用
有蘿白伴碟解膩~

宮城縣黑豚扒
黑豚扒不是最肥美部位都好保濕,
可配蒜蓉牛油醬/菠蘿辣菜汁兩種食法

鐵板炒飯及麵豉湯

紅酒燴梨 配上檸檬忌廉
很法式有水準一道甜點!
另有食用鮮花同食用金箔作裝飾

豆腐雪糕 配上紅豆爆珠
豆腐雪糕冰涼解膩,爆珠口感煙韌!
2023-02-26
  • 金紋世界鷹
  • 帶子
2023-02-26 3 瀏覽
==$599 鐵板燒廚師發辦套餐==頭盤APPETIZERS:沙律 | Salad底層外國黑醋醬作外覲設計+中層新鮮沙律菜🥗 +上層放些車厘茄&菠蘿🍍開胃水果以酸酸甜甜味道作頭盤令到感到Fresh之餘同時作開胃小食🤠提升晚餐食欲主菜MAINS :鐵板海鮮兩品 | Teppanyaki Seafood (2 Types)主作時令海產按照店舖新鮮海鮮提供宮人選擇海鮮款式比想像中多選擇[比目魚/帶子/鮑魚/虎蝦 /扇貝……]~扇貝🐚~以牛油燒焗方法 有少少鹽醃製作調味食落香口嘅牛油🧈同時有鐵燒香~虎蝦🦐 ~將蝦頭同蝦肉拆開蝦頭作拌盤而蝦膏倒些 沿著碟邊劃出蝦肉拆殼後再鐵板上燒燒有種燒焦焦的外表食落新鮮彈口蝦膏有油脂香 用蛋白加鹽發泡泡🫧食物點一下增加食物咸味🧂同提升鮮味 鐵板肉類一品 | Teppanyaki Meat (1 Type)同樣可三選一肉類選擇炒飯 | Fried Rice每粒日本珍珠飯粒粒分明,加上蛋汁 飯粒飽滿蛋汁同時爽滑彈牙的鮮蝦作主調炒飯鑊氣十足更有甘香的蝦膏醬炒香,好惹味。甜品DESSERTS :甜品 | Dessert ~紅酒燴雪梨🍨~清甜雪梨配淡淡紅酒🍷表面再加上一
==$599 鐵板燒廚師發辦套餐==

份量望似唔多 但足以夠食
牛柳香味當然優秀
口感都相對淋身
油脂香滿滿
旁邊還有🧄蒜片/竹炭鹽/wasabi,加添一齊食
味道有更多變化
同時減輕油膩感

🍄🥕櫻桃蘿蔔 爽口質感
油膩中帶點Fresh

炒飯 | Fried Rice
每粒日本珍珠飯粒粒分明,
加上蛋汁 飯粒飽滿蛋汁
同時爽滑彈牙的鮮蝦作主調
炒飯鑊氣十足
更有甘香的蝦膏醬炒香,好惹味。

甜品DESSERTS :
甜品 | Dessert
[朱古力雪糕/紅酒燴雪梨]
~紅酒燴雪梨🍨~
清甜雪梨配淡淡紅酒🍷

抵食之餘
同時環境都坐得舒適
紅酒燉雪梨
2023-02-25 71 瀏覽
==冬日限定奢華鐵板燒廚師發辦套餐==頭盤APPETIZERS:沙律 | Salad唔同款式嘅新鮮沙律菜🥗 +少量開胃水果(車厘茄🍅/菠蘿🍍)加上黑醋汁食落酸酸甜甜 Fresh 提升開胃程度前菜 | Appetizers日本溫泉蛋+矜貴的魚子醬+食用鮮花新鮮嫰滑溫泉蛋 滑左口中配上香濃魚子醬 額外增加鮮味口感食用鮮花令到整體上更貴氣 矜貴 主菜MAINS :鐵板海鮮兩品 | Teppanyaki Seafood (2 Types)有數多款海鮮選擇[比目魚/帶子/鮑魚/虎蝦 ......]比目魚 🐠燒到外脆內嫰鮮甜無比帶子以翠玉瓜作底層配搭面上加少少魚子醬三層口感豐富帶出帶子鮮甜 同時食到魚子醬 口感更厚實用蛋白加鹽發泡泡🫧作拌碟之餘同時可將食物點一下增加食物咸味 鐵板肉類一品 | Teppanyaki Meat (1 Type)同樣可三選一肉類選擇炒飯 | Fried Rice每粒日本珍珠飯粒粒分明,加上爽滑彈牙的鮮蝦更有甘香的蝦膏醬炒香,好惹味。湯SOUPS :味噌湯 | Miso Soup昆布豆腐麵豉湯一D都唔咸清清淡淡有一絲絲幼細的豆腐和一片片昆布可見刀功鋒利豆腐滑捋捋 食落有唔
==冬日限定奢華鐵板燒廚師發辦套餐==
頭盤APPETIZERS:
沙律 | Salad
唔同款式嘅新鮮沙律菜🥗 +少量開胃水果(車厘茄🍅/菠蘿🍍)
加上黑醋汁

按照選擇嘅肉類 作出相對應擺盤
沖繩雞扒相對嫰滑
燒得啱啱好 唔會過老
配上兩款醬汁
「日式蜜糖芥末汁&蒜蓉燒汁」
一款菜式兩款口味
雞扒

炒飯 | Fried Rice
每粒日本珍珠飯粒粒分明,加上爽滑彈牙的鮮蝦
更有甘香的蝦膏醬炒香,好惹味。

湯SOUPS :

因而稱美人梅酒
美人梅酒
温泉蛋
  • 鐵板海鮮兩品
《龍亭 - 佐敦》次次約車車 @kchelseapy 出街,佢都必定會帶我去食好野既😘今次行完街,佢就帶左我去食一間好抵食既鐵板燒,晚市連加一既套餐每人都係五百幾起,已經有海鮮、牛柳食😎我哋兩個都叫咗一個基本海鮮餐,另外叫咗支梅酒同埋雞泡魚乾一齊食入門鐵板燒set 包括前菜、海鮮、牛柳、炒飯同甜品,慢慢食其實實夠飽😉前菜方面,餐廳安排左個黑醋汁沙律,有羽衣甘藍同埋一啲新鮮嘅蔬菜,比我地先清清個味雷,再開始食主菜😌喺我哋食緊沙律嘅途中,師傅就開始烹調海鮮😎我同車車可以超近距離望住師傅煮嘢食😚未食都聞到好香嘅鐵板燒味,超吸引🤓第一道主菜係鮑魚同埋北海道帶子,師傅用咗牛油黑松露製作,將煎香左嘅帶子再放上貝殼度煮,令到帶子充滿牛油香,配埋意大利黃瓜一齊食既清新,口感又軟糯😋而鮑魚就有另一種口感,食落煙韌彈牙同埋有好香蒜蓉嘅味道👍🏻接住落嚟就係石斑魚柳同扇貝,魚柳嘅表皮煎到香脆,而入面嘅魚肉就好滑溜,點少少黑炭鹽提味已經好足夠😏扇貝質地唔似帶子咁軟糯,不過佢嘅肉質結實得黎唔會韌,最鍾意就係佢個裙邊位置,食落有口感而且好香海鮮味然後就到咗食紅肉嘅環節,我哋兩個都揀咗澳洲牛柳😋由於我唔食羊嘅關係,所
《龍亭 - 佐敦》

然後就到咗食紅肉嘅環節,我哋兩個都揀咗澳洲牛柳😋由於我唔食羊嘅關係,所以我一定係揀牛呢😉師傅喺席前煎香牛柳,我哋一邊睇就梗係一邊打卡啦🤭選擇五成熟就剛剛好啦,牛柳質地香軟唔痴牙,比起日本牛雖然冇入口即溶嘅感覺,但係佢嘅肉味濃郁,食落啖啖肉好滿足

中間我哋嚟咗個中場休息,飲下梅酒傾吓計,我哋另外叫多咗份雞泡魚乾送酒,師傅即場煎香同調味,再熱辣辣送上嚟比我地😎雞泡魚乾咬落鹹香味十足,食落有質感,早知我哋就飲威士忌啦,味道應該會更加夾

最尾就係佢嘅海鮮炒飯啦,上面放咗大大隻虎蝦,食得出蝦既新鮮同埋肉質幾彈牙,師傅特登煎到生熟程度剛剛好,咁樣先可以保留返蝦嘅原汁原味😉炒飯嘅份量都幾多,入面有香蔥、蘆筍、蘿蔔等脆口嘅食材,飯炒得幾乾身,粒粒分明有光澤👍🏻

最後嘅甜品就係朱古力雪糕加上濃郁嘅厚忌廉同埋薄荷朱古力,由於我哋都食得好飽,所以兩個人share 一分剛剛夠😌食完正餐食返個甜品round up 咁先係圓滿㗎嘛
2023-02-15
佐敦新開一間親民價鐵板烧 Omakase,上至和牛尊貴套餐,下至海鮮經濟套餐。擺盆靚靚,價錢與品質成正比,我覺得節日慶祝幾抵食。研究左 Menu 好耐,呢3 個餐最值得try🙌🏼❥ Business Lunch 經濟一人前 388 以海鮮為主,女仔食夠飽❥ Deluxe Lunch 豪華一人 前 $588 與經濟餐一人前類似,海鮮種類唔同,牛/豚選擇❥ Luxury Lunch 尊貴二人前 $1288 有A5和牛、龍蝦,性價比好高😎下次想試🤟🏼 ⍨ ⍨ ⍨ Business Lunch $388 ⍨ ⍨ ⍨🥙沙律 ☞ 特別之處係有粒的龍珠果😳,奇珍異果真係未試過,螺豆花泡泡口感好清新😋🐡精選刺身2點盛 ☞ 今次係帶子、鯛魚鮮甜☺️🐠越南特大虎蝦& 季節鮮魚 ☞ 据盆精緻,虎蝦爽甜.配上蝦膏汁😯,錦上添花。唔記得係咩魚,都好嫩滑,旁邊蔬果都好入味。🦪廣島蠔 ☞ 大大隻上鋪滿各種蔬果粒粒,火候控制得好好,嫩滑至極,鮮味與秘製汁融合🍳海鮮炒飯味噌湯 ☞ 當日其他客人 order 左龍蝦味噌,幸運地今日各湯真係特別鮮甜。🍧甜品☞豆腐雪糕配爆珠紅豆 ⍨ ⍨ ⍨ Deluxe Lunch $588

🐡精選刺身2點盛 ☞ 今次係帶子、鯛魚鮮甜☺️

🍳海鮮炒飯

🍧甜品☞豆腐雪糕配爆珠紅豆

⍨ ⍨ ⍨ Deluxe Lunch $588 ⍨ ⍨ ⍨
沙律 海鮮炒飯 味噌湯 甜品 都係一檨

🐟黑松露帶子 配蒜蓉鮑魚 ☞ 鮑魚爽口唔韌

🥩澳洲牛柳粒 ☞ 已經切好一口 size唔韌,脆口蒜片和竹炭鹽新穎,且衝擊味蕾。同牛柳好夾,蘑菇仔其實係白蘿蔔🥕都可以食用架

原諒我有小小大食,追加左牛舌,超級爽口嫩滑🍶鐵板燒同 Sake 真係好夾,Order 左世界膚純米吟釀,2 個人飲份量好 match,入口順滑,米酒香甜,唔會好 strong

𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵
❀抵食:⁷ ⁄ ₁ ₀
✿美味:⁸ ⁄ ₁ ₀
❀回頭:⁸ ⁄ ₁ ₀
2023-02-24 15 瀏覽
平時食餐鐵板燒都唔平見呢間新開冇幾耐嘅鐵板燒咁多人讚就同朋友嚟試下門口大大個招牌好有氣勢 水晶燈夠晒grand我地揀左入門版588一位 都已經幾豐富喇意大利醋沙律菜配菠蘿蕃茄龍珠果 清新開胃每位可以揀兩款鐵板海鮮 我同朋友各自揀唔同嘅可以試多啲帶子煎香兩邊 肉質軟嫩又大隻 加啲魚子醬點綴下點少少加入蝶豆花打成嘅鹽味泡沫 鮮味提升鮑魚唔算大隻但好新鮮彈牙 蒜蓉好香口朋友就點左白鱔同扇貝白鱔好厚好肥美 層皮又煎得香脆 牛油黑松露汁扇貝好香 黑松露味好突出鐵板肉品就可以喺牛柳雞扒豬扒入面三揀一我同朋友都揀左澳洲牛柳師傅燒得啱啱好五成熟 肉質好軟腍可以加少少手磨山葵同竹炭鹽一齊食但我都係鍾意配炸蒜片 好脆好香口 同牛柳好夾另外加點左鵝肝多士鵝肝入口即溶嘅口感加埋香脆多士多士上面仲搽滿cream同鳳梨醬 層次好豐富超好食呀鐵板大蝦炒飯炒到粒粒分明 蝦肉又結實彈牙已經好飽但都忍唔住食晒成碗最後甜品係紅酒雪梨配左檸檬cream同黑朱古力 仲有浮誇金箔裝飾紅酒雪梨果香濃郁 檸檬cream好清新黑朱古力帶少少苦 成個配搭好有層次呢個價錢真係好抵食佢仲有啲貴價set食材更高級豐富下次再約朋友嚟食生日飯都唔
平時食餐鐵板燒都唔平

呢個價錢真係好抵食
佢仲有啲貴價set食材更高級豐富
下次再約朋友嚟食生日飯都唔錯

2023-02-24 6 瀏覽
見到人介紹佐敦呢間新開鐵板燒臨放假之前同朋友去威威佢先588 套餐前菜 -前菜好開胃 沙律菜配返黑醋汁有好大塊菠蘿增加食慾海鮮兩款 -由訴好鍾意食魚既關係我揀左白鱔同埋扇貝白鱔好厚肉 皮係脆既肥美得黎但唔會好油扇貝佢用個汁用左牛油黑松露好香黑松露味😍😍😍廚師都煮得岩岩好 👍🏻肉類一款 -肉類揀左澳洲牛柳揀左5成熟牛柳好淋 佢仲有竹炭鹽同wasabi伴碟唔洗驚唔夠味炒飯 -炒飯粒粒分明 好大份仲有好大粒蝦😍😍😍😍食完都飽晒甜品 -紅酒雪梨 食落去甜甜地 本身驚佢紅酒浸會酸 點知一啲酸都無 配埋上面啲cream味道配搭得好fresh 飽左都食到除左套餐之外我地仲口痕叫多左個鵝肝多士鵝肝好肥美😍😍😍鵝肝同多士中間加左菠蘿汁同埋cream令成個多士食落多好多層次 唔會令你漏到食唔到其他野👍🏻值得一試
見到人介紹佐敦呢間新開鐵板燒

唔會令你漏到食唔到其他野👍🏻
值得一試

2023-02-21
2023-02-24 11 瀏覽
今日去佐敦食鐵板燒,因為之前朋友介紹過,覺得唔錯,所以一於來試吓😄入到去,餐廳不算很大,但裝修很華麗,近門口有天花吊燈,雲石餐桌,高級座椅,連餐具都很精美,感覺好有氣派🎷👑頭盤,田園沙律菜,蔬菜新鮮加左少少柚子醋,更加醒胃🥗鐵板海鮮料理,虎蝦肉質爽彈,連蝦頭都煎到好香,帶子煎到啱啱好,食落仲有少少黏口,廚師掌握時間恰到好處⏱️👍鐵板宮城豬扒,擺盤好精美,旁邊有粒粉紅色小蘑菇,原來係蘿蔔仔雕刻出來的,真係好cute,豬扒肉質嫩滑,完全靭,配埋菠蘿𦴦,蒜蓉牛油汁,真係好好食😋食日本餐,當然唔少得飲sake,醉樂無極大吟釀,淨係睇個名,已經知道唔簡🍶😂最後加埋海鮮炒飯和甜品,呢一餐好Perfect 🤗😇
頭盤,田園沙律菜,蔬菜新鮮加左少少柚子醋,更加醒胃🥗
最後加埋海鮮炒飯和甜品,呢一餐好Perfect 🤗😇
2023-02-23 9 瀏覽
📍龍亭 (佐敦)👩🏻試試$588嘅「入門廚師發辦套餐」。以席前鐵板燒嚟講價錢唔貴。🥗沙律沙律菜配黑醋,食落冇咩青味。有埋菠蘿同龍珠果,酸酸甜甜嘅果香好開胃。🦐鐵板海鮮兩品是日有五款海鮮可以揀。我哋揀咗帶子、東星班、鮑魚、虎蝦。帶子啱啱好熟,軟熟唔會韌。養殖嘅東星班魚肉味道比較淡,好彩魚皮燒得夠香,有半塊都係脆卜卜😍。鮑魚細細隻但幾彈牙,加蒜蓉更加香。蝦肉配蝦膏醬鹹香又鮮甜😋。🥩鐵板肉類一品可以揀牛肉/豬肉/雞肉。🇳🇿澳洲牛肉我哋揀咗七成熟,軟嫩又多汁,但又唔覺得好多脂肪。喺香港食咗咁多次鐵板燒,呢個絕對有🐮top3。另一款🇯🇵宮城豬扒肉質媲美慢煮。以菠蘿調製嘅醬汁清新解膩。估唔到兩款肉類都好高質!✨炒飯以熟飯炒成,炒飯顏色金黃,粒粒分明,亦有日式炒飯標誌性嗰種甜味。🍐法式紅酒燴啤梨啤梨除咗本身嘅清甜,仲有微微酒香。🍶世界鷹純米吟釀 $144🥃 美人梅酒 $93📍龍亭 (佐敦)佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
📍龍亭 (佐敦)

🥗沙律

🦐鐵板海鮮兩品

🥩鐵板肉類一品

✨炒飯

🍐法式紅酒燴啤梨
啤梨除咗本身嘅清甜,仲有微微酒香。

🍶世界鷹純米吟釀 $144

🥃 美人梅酒 $93

📍龍亭 (佐敦)
2023-02-22 10 瀏覽
入門廚師發辦$588包括:沙律、鐵板海鮮二品、鐵板肉類一品、炒飯同甜品沙律幾有心思,除咗常見沙律菜之外,仲有菠蘿同龍珠果,味道酸甜清香,伴黑醋汁,尤其開胃海鮮揀咗東星斑、帶子、鮑魚、白鱔推薦白鱔,肉厚身,肉質有彈性,油脂豐富帶子大大粒,好新鮮東星斑好鮮甜,肉質結實肉類揀咗牛同豬牛揀咗7成熟,牛粒一口size咁上下,肉質好嫩,基乎唔洗點咬👍🏻豬排有驚喜,好少豬扒可以有咁嫩嘅口感,一啲都唔鞋!另外加咗份澳洲和牛牛舌 牛舌好正!厚度好適中,煮得啱啱好,肉質啱會過熟,入口係軟中帶點彈性,配上竹炭鹽good👍🏻炒飯超香,飯粒粒分明,只係簡單甘筍、蛋加醬油炒得好好味😋隻蝦新鮮,肉質爽口彈牙今日甜品係日本豆腐雪糕豆味好濃郁!配咗紅豆爆珠,紅豆粒珠口感好得意😛美人梅酒偏甜,梅味偏重,容易入口,好啱女仔飲整體食物高質,配搭有心思,店員上菜都會介紹菜式同建議食法,呢度幾細心💓龍亭 (佐敦)佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖
入門廚師發辦$588
包括:沙律、鐵板海鮮二品、鐵板肉類一品、炒飯同甜品

沙律

海鮮揀咗東星斑、帶子、鮑魚、白鱔

推薦白鱔,肉厚身,肉質有彈性,油脂豐富
帶子大大粒,好新鮮
東星斑好鮮甜,肉質結實

肉類揀咗牛同豬

豬排有驚喜,好少豬扒可以有咁嫩嘅口感,一啲都唔鞋!

另外加咗份澳洲和牛牛舌

今日甜品係日本豆腐雪糕
豆味好濃郁!配咗紅豆爆珠,紅豆粒珠口感好得意😛

美人梅酒
偏甜,梅味偏重,容易入口,好啱女仔飲

龍亭 (佐敦)
2023-02-22 52 瀏覽
佐敦一帶都有好多平民美食,今次發現一間位於白加士街與寧波街交界新開張、價格不廉的鐵板燒,當中可以散叫或者廚師發辦,有啲新穎配搭都係第一次試!Primer Omakase 入門廚師發板套餐 $588套餐包括一份前菜沙律、一款鐵板肉類、兩款鐵板海鮮、一碗炒飯,以及是日甜品。雖然話係廚師發板,但當中嘅肉類同埋海鮮都可以自己選擇。宮崎縣厚切黑豚扒 (單價$288) 黑豚肉咬落去幾有咬口,好味之處在於一旁醬汁,菠蘿菜汁同埋蒜蓉牛油沾落去幾惹味。北海道元貝 (單價$138) 以黑松露牛油烹調,非常多汁入味,仲有第一次見到利用蝶豆花海鹽整嘅泡泡作調味,新鮮帶空氣感都令人吸引。北海道帶子刺身 (單價$138)意大利黃瓜上放上刺身級元貝,面面仲有黑松露粒作襯托,黃瓜回甘味重,細口與元貝一同入口都頗為特別。最後以蝦蛋炒飯、豆腐雪糕作終結,叫套餐總比單點較為划算,而呢個入門套餐作為晚餐剛剛滿足。龍亭佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

Primer Omakase 入門廚師發板套餐 $588

宮崎縣厚切黑豚扒

宮崎縣厚切黑豚扒 (單價$288)

北海道元貝

北海道元貝 (單價$138)

北海道帶子刺身

北海道帶子刺身 (單價$138)

最後以蝦蛋炒飯、
豆腐雪糕

龍亭
宮崎縣厚切黑豚扒
北海道元貝
北海道帶子刺身
豆腐雪糕
2023-02-21 8 瀏覽
有次搭車經過佐敦被一個好霸氣嘅招牌吸引住,結果星期日就嚟咗試呢間日式鐵板燒!餐廳內裡充滿墨綠色嘅裝橫格調,頭頂有盞華麗水晶燈,旁邊放著滿滿唔同種類酒既酒櫃,成個餐廳格調都份外優雅。享用一份$588既入門級鐵板Omakase,一嚐海鮮、鐵板肉類、沙律甜品。白鱔 (單價$198) 東星斑 (單價$178)魚類食材質素都幾高,兩款魚皮經鐵板一燒非常香脆,一旁又多種秘製醬汁可作調味,特別係海鹽泡泡,帶空氣感既鹹味好特別。澳洲牛柳粒 (單價$238)鐵板嘅牛肉粒夠曬火喉,咬落去細嫩多汁,旁邊有4款調味:竹碳鹽、櫻桃蘿蔔、蒜片、芥末,適量調味昇華牛柳粒味道。炒飯營養好均衡,顏色又豐富,飯粒乾身。甜品係紅酒燉雪梨,香濃紅酒味雪梨放上忌廉、金箔、朱古力,特別高級!

白鱔 (單價$198)
東星斑 (單價$178)

澳洲牛柳粒 (單價$238)

炒飯營養好均衡,顏色又豐富,飯粒乾身。
2023-02-18 25 瀏覽
情人節同老公食好啲慶祝一番~係OpenRice 見到呢間餐廳嘢食相好靚都好想試下,我叫左季節廚師發板$788,有沙律,前菜,鐵板海鮮兩款,鐵板肉類一款,湯,炒飯及甜品,款式都幾多!餐廳有大水晶燈,提升氣勢,仲有酒櫃,排列整整齊齊梅酒好岩飲,甜甜地好易入口呢款前菜特色是用上蘭王雞蛋,既鮮又香,軟綿可口鐵板海鮮揀左帶子同鮑魚,鮑魚極具彈性夠新鮮,帶子肉厚結實這款澳洲牛柳比一般牛柳肉質更腍,加蒜片吃更脆更香!最黎仲有大大碗炒飯同湯!一定飽甜品也好吃~

餐廳有大水晶燈,提升氣勢,仲有酒櫃,排列整整齊齊

梅酒好岩飲,甜甜地好易入口

呢款前菜特色是用上蘭王雞蛋,既鮮又香,軟綿可口

鐵板海鮮揀左帶子同鮑魚,鮑魚極具彈性夠新鮮,帶子肉厚結實

這款澳洲牛柳比一般牛柳肉質更腍,加蒜片吃更脆更香!

最黎仲有大大碗炒飯同湯!一定飽

甜品也好吃~

2023-02-18 35 瀏覽
返工返到攰⋯⋯午餐想輕鬆下減下壓 黎左食Deluxe lunch 睇下有幾豪華原來都幾豐富北海道煙三文魚沙律精選刺身2點盛南非孔雀鮑魚+北海道刺身級帶子+鐵板季節蔬菜野菜宮城縣黑豚肉海鮮炒飯味增湯時日甜品今日刺身是鯛魚及三文魚,新鮮可口,特別喜歡鮑魚及帶子,用料上乘,擺盤精美,打卡一流,亦難得食到如此美味的黑豚肉,好細緻好嫩,炒飯都幾香,味增湯就加了豆腐及海帶,甜品是紅酒燉雪梨,還有金箔在上面更加矜貴。總括以$588 呢個價錢十分抵食,喜歡高性價比的可以試下呢個套餐👍🏻
返工返到攰⋯⋯

海鮮炒飯

味增湯

時日甜品

2023-02-17 8 瀏覽
想慶祝生日搵到新開位於佐敦的鐵板燒,地點方便,價錢唔貴我哋分別點左入門廚師發辦$588同季節廚師發辦$788,兩款套餐都有沙律、鐵板海鮮二品、鐵板肉類一品同甜品,而季節廚師發辦套餐就會多咗一款前菜同味噌湯沙律新鮮蔬菜配黑醋酸酸地,菠蘿好清甜,龍珠果爽脆,好醒胃前菜($788套餐)溫泉蛋用上貴族蛋蘭王,蛋味香濃~加埋魚子醬,口感豐富鐵板海鮮二品分別揀咗:東星斑、帶子~鮑魚、白鱔,所有海鮮都非常新鮮,好鮮甜美味鐵板肉類可揀豬、牛、雞,我就揀咗美國牛小排炒飯炒到金黃色,配一隻大蝦好有鑊氣味噌湯($788 套餐)昆布豆腐味噌湯,豆腐切咗有幼絲,睇到師傅刀功甜品清新嘅豆腐雪糕配上爆珠紅豆,紅豆味好濃,好似食緊分子料理咁
想慶祝生日搵到新開位於佐敦的鐵板燒,地點方便,價錢唔貴

沙律
新鮮蔬菜配黑醋酸酸地,菠蘿好清甜,龍珠果爽脆,好醒胃

前菜($788套餐)
溫泉蛋用上貴族蛋蘭王,蛋味香濃~加埋魚子醬,口感豐富

鐵板肉類可揀豬、牛、雞,我就揀咗美國牛小排

炒飯炒到金黃色,配一隻大蝦好有鑊氣

味噌湯($788 套餐)
昆布豆腐味噌湯,豆腐切咗有幼絲,睇到師傅刀功

甜品
清新嘅豆腐雪糕配上爆珠紅豆,紅豆味好濃,好似食緊分子料理咁