2018-12-17
身邊嘅朋友都知道我係一個魚痴黎,我鍾意食魚嘅程度已經去到日日都要食。今日午餐唔知食咩好,上ig見到有人介紹呢間餐廳,主打濃湯同魚麵,所以今日就特登黎旺角試吓!😊呢度既魚麵,粗幼都有得選擇。嗰陣差少少先到下午茶時段,但係我已經餓到不行。本來想食泰式豬肉湯船麵,但原來呢個餐只可以配河粉,冇得配魚麵。咁我就試咗第一個花膠濃湯魚湯麵。凍奶茶冇咩特別。主角終於出場!魚麵比一般麵更彈牙更有嚼勁,魚味亦都好濃郁。口感的確幾特別,不過味道則平平無奇。個湯亦都唔差,好香濃既魚味,但總係差少少咁,未去到好好食,好有驚喜既程度。反而前菜方面非常有驚喜,薯仔沙律超級好味,雲耳微酸超開胃,令人停唔到口。而呢個類似春卷既物體,表面香脆,蘸上辣汁後更有風味。味道同口感幾有趣,但又係味道好好食嘅程度😅😅整體60分,路過可以試吓!下午茶好似會更抵食👍🏻
呢度既魚麵,粗幼都有得選擇。
凍奶茶冇咩特別。