近排呢間野人氣急升,所以專誠來試一試!店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜門面裝修美美的~每一人杯小魚湯作品嚐魚湯為了除去腥味,使用了烤鮮魚及秘製花膠經9小時以上熬製而成,香濃細滑極尚魚宴料理 有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋~海鮮材料新鮮,更能提升魚湯的鮮味無骨無腥的魚湯魚麵,還有蛋白質、DHA及維他命~價錢定位經濟又健康,性價比高!!!配菜有:柚子蘿蔔新鮮迷你紫薯 麻醬海帶戒指魚皮雲吞 人氣之選 !!!! 個汁好creamy ~魚皮餃皮薄餡多, 配上黑松露忌廉汁,香滑濃郁~極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)拌烏冬賣相超靚,除左蟹膏之外仲有滿滿既蟹籽同蟹肉,基本上每一啖都會食到蟹肉🤤蟹膏好正~ 似食日本風味的冷麵咁依度既魚烏冬真係一流,每一條粗幼都好平均,而且 好爽口好彈牙,麵質好煙韌,咬落去好似食緊魚片, 口感一流!必食!!呢間又好食又健康,相信會成為我的飯堂啊!
近排呢間野人氣急升,所以專誠來試一試

店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜
門面裝修美美的~

每一人杯小魚湯作品嚐

魚湯為了除去腥味,使用了烤鮮魚及秘製花膠
經9小時以上熬製而成,香濃細滑

極尚魚宴料理

有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋~

海鮮材料新鮮,更能提升魚湯的鮮味

無骨無腥的魚湯魚麵,還有蛋白質、DHA及維他命~

價錢定位經濟又健康,性價比高!!!

配菜

有:
柚子蘿蔔
新鮮迷你紫薯
麻醬海帶

戒指魚皮雲吞

極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)

蟹膏好正~ 似食日本風味的冷麵咁

呢間又好食又健康,相信會成為我的飯堂啊!
  • 戒指魚皮雲吞
  • 極尚魚宴料理
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
2020-06-21 511 瀏覽
今晚放工去旺角吃飯,一直有聽過這家餐廳的魚烏冬非常有特色,今晚抱著好奇心光顧。晚上7點,餐廳已經接近滿座,生意非常好!座位很多,不過桌與桌之間很緊密。一坐下,店員便送來兩小杯魚湯,奶白色的魚湯,入口香淡。翻開餐牌,選擇不少,想了好一會兒才能決定。⭐️極尚魚宴料理$95雖然是極尚,但小小一碗,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋和蝦。我點了花膠濃魚湯底,湯底淡淡魚味,最驚豔真的是魚烏冬,麵條比一般的烏冬捲曲和粗糙,入口十分彈牙,QQ的口感實在令人難以抗拒,像加長版的魚蛋。⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬$82這份咖喱還有雪白的忌廉,拌著吃,雪白的忌廉除了裝飾外,其實作用並不大,忌廉入口沒有味道,中和了咖喱的味道,令咖喱味道更加淡,配上魚烏冬,味道香淡,不錯,添加了香滑的口感。豬扒炸得很香脆,不過沒什麼肉味,這吃起來不過不失。⭐️小食拼盤$98份量非常多,很適合多人分享。有炸雞翼、蕃薯條、薯條和twins魚之脆卷。魚之脆卷有墨魚春卷和魚肉春卷,兩種味道吃起來分別不大,哈哈。炸雞翼炸得太老,入口比較刺嘴。最推薦的是蕃薯條和薯條,尤其是蕃薯條很香甜酥脆,蘸黑松露醬很好吃。▫️魚烏冬的確很特別,有機會再吃其

一坐下,店員便送來兩小杯魚湯,奶白色的魚湯,入口香淡。

翻開餐牌,選擇不少,想了好一會兒才能決定。

⭐️極尚魚宴料理$95

⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬$82

咖喱吉列豬扒拌魚烏冬

豬扒炸得很香脆,不過沒什麼肉味,這吃起來不過不失。

⭐️小食拼盤$98
小食拼盤

炸雞翼炸得太老,入口比較刺嘴。

▫️魚烏冬的確很特別,有機會再吃其他配搭。
$151.5 (晚餐)
2020-06-18 489 瀏覽
今日去左旺角拎酒🍾, 拎完就順便係附近食埋野先番屋企, 平時小妹唔係特別好魚🐟的, 但見到`魚烏冬🐟🍜'E個term又有d興趣🤔, 於是抱住冒險精神即管去試下😂! 餐廳入面整齊企理, 仲有好多好少女心👧🏻♥️可以打卡📸嘅花花擺設🌺🌼藍莓薄荷沙冰🍹藍莓沙冰甜甜酸酸, 薄荷味🌱幾濃而且飲到落底個味都無溝淡左, 仲大大杯好清涼解渴🥶!桂花薏米茶🍵桂花味好香, 但薏米味就相對淡, 要飲到尾先會飲到微微薏米味, 值得一讚佢用左有香味嘅蠟燭🕯, 感覺幾relax😌, E個價錢都咁有心機, 真係幾驚喜🥳香口脆魚皮🐟脆魚皮非常脆, 夠乾身而且無油膩感, 調味剛好, 細細份岩哂做餐前小食😊, 而且仲要只係10蚊👐🏻😆! 除左就咁食之外, 小妹都有沾過唔同野嚟食, 而最夾嘅係沾佢地套餐前菜嘅柚子蘿蔔漬醬汁, 即刻變得好清新, 酸酸地更加開胃☺️, 或者沾佢地嘅魚湯🐟🥣都係另一個幾唔錯嘅食法!😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬🐖🐟🍜首先要讚一讚佢個前菜先🤗, 整體味道幾唔錯, 特別係柚子蘿蔔漬🍊🥕味道好清新, 蘿蔔又爽脆!黑毛豬煙燻味好重, 肉片係呈乾身脆口嘅質感, 油脂甘香不膩🤤! 魚湯濃郁鮮甜, 凍左少少都唔腥

藍莓薄荷沙冰🍹

桂花薏米茶🍵

香口脆魚皮🐟

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬🐖🐟🍜
首先要讚一讚佢個前菜先🤗, 整體味道幾唔錯, 特別係柚子蘿蔔漬🍊🥕味道好清新, 蘿蔔又爽脆!黑毛豬煙燻味好重, 肉片係呈乾身脆口嘅質感, 油脂甘香不膩🤤! 魚湯濃郁鮮甜, 凍左少少都唔腥😊, 魚烏冬口感彈牙且魚味濃, 感覺似係食緊條狀嘅白魚蛋咁, 另外烏冬亦無因為時間耐左而索哂d湯出現發漲嘅情況, 推介!😋👍🏻

咖喱吉列豬扒伴魚烏冬🐖🍜
吉列豬扒份量適中, 炸粉薄豬扒肉厚唔乾, 忌廉咖喱味道不過不失, 配上烏冬有少少蓋過左魚烏冬本身嘅魚鮮味🤔, 但仍然食到烏冬彈牙嘅口感!😊

魚肉春卷
E款春卷唔係我地平時食開酒樓脆脆口感嘅果種而係用腐皮包住滿滿嘅魚蓉餡, 味道幾特別, 8蚊有4件都相當抵食!😊

Fish Nachos on the Boat
小妹覺得E個fusion小食配搭得幾特別🤔, 利用脆魚皮代替傳統嘅墨西哥栗米片多添一份鮮味同新鮮感😊, 經烤焗過嘅魚皮更香脆, 加埋芝士🧀, 紅椒, 牛油果醬🥑等配料變得非常惹味, 推介😋! 📢溫馨提示:千萬唔好掂到隻碟, 因為真係好熱🥵!
總結: 食物質素唔錯而且款式幾特別, 份量幾多價錢合理, cp值高, 加上環境坐得幾舒服, 店員服務態度良好, 值得一試!😊
  • FishNachosontheBoat
  • 香口脆炸魚皮
  • 西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬
2020-06-12 702 瀏覽
/麵麵🇭🇰/#sa旺角篇 #sa下午茶➖➖➖<主打手工魚麵專門店🐟>▪️▪️▪️記得岩岩開呢個acc嘅時候食過一次嗰陣鍾意佢嘅魚湯同魚麵☺️忽然好想食 就去食左啦~本身想食麵麵圍城 但原來夜晚先有🙈最後就再encore試左拌麵 睇下鍾意邊樣多d 每份餐都仲有前菜同飲品❤️➖➖➖1️⃣魚之戀濃魚湯烏冬 $72 呢個之前都食過 有好多款餸~有多種配料:魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷同墨魚春卷整體來講魚湯都算幾濃 無臭腥味但加左辣椒油之後稍為蓋過左魚味所以建議試原有嘅味道較好魚烏冬質感有啲似魚片 韌度適中 但可能浸耐左d 無拌麵咁彈牙➖➖➖分數: 7.3/10 (魚味濃郁) ➖➖➖2️⃣燒安格斯牛肉拌魚烏冬 $102 整體來講呢個配搭係幾惹味食到泡菜嘅微辣作為調味~感覺似韓式🙌🏻拌魚烏冬較湯魚烏冬煙韌、彈牙魚烏冬嘅魚味無湯嘅咁出 有麻醬味安格斯牛韌度、熟度剛好 牛味再濃啲就好~仲有師加$20 要魚湯都幾濃💛➖➖➖分數: 8/10 (麵條口感) ➖➖➖3️⃣配菜柚子蘿蔔 幾清新 微微柚子香~新鮮迷你紫薯 可連皮食 幾鮮甜麻醬海帶 酸酸地 幾開胃🙆🏻‍♀️➖➖➖分數:7.5/10 ➖➖➖4️⃣Fis
/麵麵🇭🇰/
#sa旺角篇 #sa下午茶
<主打手工魚麵專門店🐟>
▪️▪️▪️
記得岩岩開呢個acc嘅時候食過一次
嗰陣鍾意佢嘅魚湯同魚麵☺️
忽然好想食 就去食左啦~
本身想食麵麵圍城 但原來夜晚先有🙈
最後就再encore試左拌麵 睇下鍾意邊樣多d
每份餐都仲有前菜同飲品❤️

1️⃣魚之戀濃魚湯烏冬 $72
呢個之前都食過 有好多款餸~
有多種配料:
魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、
魚肉春卷同墨魚春卷
整體來講魚湯都算幾濃 無臭腥味
但加左辣椒油之後稍為蓋過左魚味
所以建議試原有嘅味道較好
魚烏冬質感有啲似魚片 韌度適中
但可能浸耐左d 無拌麵咁彈牙
魚之戀

➖➖➖
分數: 7.3/10 (魚味濃郁)
2️⃣燒安格斯牛肉拌魚烏冬 $102
整體來講呢個配搭係幾惹味
食到泡菜嘅微辣作為調味~感覺似韓式🙌🏻
拌魚烏冬較湯魚烏冬煙韌、彈牙
魚烏冬嘅魚味無湯嘅咁出 有麻醬味
安格斯牛韌度、熟度剛好 牛味再濃啲就好~
仲有師加$20 要魚湯都幾濃💛

➖➖➖
分數: 8/10 (麵條口感)
3️⃣配菜
柚子蘿蔔 幾清新 微微柚子香~
新鮮迷你紫薯 可連皮食 幾鮮甜
麻醬海帶 酸酸地 幾開胃🙆🏻‍♀️

分數:7.5/10
➖➖➖
4️⃣Fish Nachos on the boat $58
想食多樣小食叫多左份tea set

Fish  nachos
百香果香橙沙冰
  • 魚湯
  • Fish Nachos on the Boat
中式粉麵向來俾人o既感覺都係d 下欄o野,同朋友食飯問大家食乜好,個個首先都會raise d 西餐呀、日本o野咁,但其實粉麵都可以有d 中高級o既選擇o既~之前食過一間sell 自己用鱷魚湯,呢間都不遑多讓,promote 湯底用上花膠同鮮魚熬製,充滿骨膠原,食個麵同時進補埋!套餐選擇都幾多,可配雜丸、烤雞扒、黑毛豬甚至係高級d 安格斯牛肉都有,麵底又可再揀魚麵、魚烏冬或者稻庭烏冬。試o左一碗城寨回憶($72,下午茶時段唔使加一),連搭一式三份前菜。城寨回憶係雜丸粉麵,牛丸好有咬口,自帶肉香;墨魚丸都好實淨,用料唔錯,魚蛋就不過不失。麵底我揀o左魚麵,食落幾特別,其實就係長條形魚蛋,口感有d 爽口,唔係米漿開出o黎一pat o個類。一心抱住花膠魚湯而來,湯底自然係重點!menu 提到個湯以天然食材足料熬足9 個鐘,味道果然鮮甜得o黎一d 都唔腥,算係上品,記住要飲埋d 湯!另外個麵附上少少豆瓣醬,一定要試下,佢辣度唔高,但有好重香料o既香氣,好能達到提鮮作用~都唔好以為呢間餐廳sell 益健湯底就一定無香口o野食,炸雞翼配薯條茶餐一樣咁吸睛。$36 連餐飲,唔使加一,價格相宜,當係輕食
食物

前菜小食

魚皮餃
魚麵

城寨回憶 ($72)

都唔好以為呢間餐廳sell 益健湯底就一定無香口o野食,炸雞翼配薯條茶餐一樣咁吸睛。$36 連餐飲,唔使加一,價格相宜,當係輕食又得,進取d 補錢加個小食甚至一個麵都得。
炸雞翼配薯條茶餐 ($36)
炸雞翼配薯條茶餐

基本o既咖啡奶茶唔使加錢,但實在有太多看似好吸引o既特飲揀,當然要試番下。朋友點o左杯凍朱古力(加$8),我則叫o左愛爾蘭忌廉咖啡(加$13),飲落似藍山咖啡o個類,就是散發住獨特氣息,跟住可能加埋焦糖,總之就係正!
凍朱古力 (加$8)
愛爾蘭忌廉咖啡 (加$13)
食物
魚皮餃
魚麵
城寨回憶 ($72)
炸雞翼配薯條茶餐 ($36)
凍朱古力 (加$8)
愛爾蘭忌廉咖啡 (加$13)
4天前 0 瀏覽
上次來呢棟大廈食其他餐廳時,係樓下已經比麵麵的廣告板吸引左,今日有時間就過來食,呢到都好爆場,好彩我地都係特左一會就有得入座。睇餐牌見到呢到出名的魚麵和魚烏冬,就一於叫來食,睇下有幾正先。日式吉列豬扒濃魚湯魚烏冬 - 吉列豬扒無咩特別,因為魚湯魚烏冬太出色,魚湯很甜,魚烏冬很彈牙, qq感覺很正。 四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 - 燒牛肉拌了一點麻辣醬幾惹味唔太辣岩岩好,夾著魚烏冬又係另一個感覺,因天氣熱未必個個鍾意食熱湯麵, 但呢個拌烏冬就岩哂怕熱的人食。小食拼盤 - 超豐富有齊炸雞翼, 番薯條,薯條, Twins 魚之脆卷, 雞翼炸得剛好,入面仲係有肉汁, 番薯條係我最愛甜絲絲, 薯條夠粗, Twins 魚之脆卷幾香口配黑松露醬好好味。食咁多野緊係要飲返杯野做結尾先得, 蜜桃椰果綠茶 和 薄荷朱古力咖啡 兩杯唔太甜唔錯。

6天前 0 瀏覽
之前朋友帶我食過呢間餐廳嘅魚麵后,令我好懷念...好食嘅野梗係要比多啲人知!所以我今日決定帶另一個朋友黎食😆一個傳一個咁先會令更多人知道😆😆😆炸魚皮魚皮香脆、酥香,好惹味😋芝士脆炸雞炸雞炸得好香,但內里仲好juice,一啲都唔‘鞋’,而且點埋芝士醬-正呀👍🏻漁之戀濃魚湯魚烏冬魚角、魚蛋、魚肉春卷、墨魚春卷、魚皮餃,樣樣都有一件,啱晒貪心嘅我🙈麵麵圍城朋友比我更貪心,叫左呢個好似定食嘅麵麵圍城🙈🙈除左一大碗濃魚湯同魚麵外,仲有冷盤嘅前菜,例如日式芝麻醬秋葵、梅漬蕃茄仔、柚子金菇、明太子醬蛋卷、醉蝦。 熱食分別有明太子雞翼、大蝦天婦羅、紅酒牛肋條。仲有甜品﹕巴拿馬火腿伴哈蜜瓜添😋桂圓杞子小黃菊花茶勁足料👍🏻甜甜地,啱晒我😍海鹽焦糖咖啡Yummy😋

炸魚皮
魚皮香脆、酥香,好惹味😋

芝士脆炸雞

漁之戀濃魚湯魚烏冬

麵麵圍城

桂圓杞子小黃菊花茶
勁足料👍🏻甜甜地,啱晒我😍

海鹽焦糖咖啡
Yummy😋
6天前 0 瀏覽
-麵麵🍽-四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 $92一黎到已經陣陣麻辣味攻上個鼻好香🤣但食落唔算好辣而牛肉亦都唔會好韌煮得岩岩好👍魚烏冬就非常彈牙當然比平時烏冬有口感同更健康😌-涼拌麵麵 $68望落雖然平平無奇好似冇乜料得蛋絲火腿泡菜咁但食落都唔錯!加埋麻醬好開胃😋夏天食涼麵透心涼🤣-炸魚皮Nachos $68小編真係好鐘意Nachos😍見到係用魚皮整就覺得好特別😋魚皮好脆唔會過咸係自家制風味😋加埋牛油果溶芝士同蕃茄真係食到停唔到😍-避風塘雞翼沙律 $42避風塘味勁香一黎就勁大陣蒜味😍但食落個味就唔算出味道就一般🧐-黑松露忌廉戒指魚皮餃 $50魚皮餃一定係自家制因為咬落個皮同涵唔同平時係街食開個d😂配埋黑松露忌廉好香😍但$50就有d貴可以一試!-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 旺角彌敦道726號1樓-
麵麵🍽

黑松露忌廉戒指魚皮餃 $50

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
📍地址: 旺角彌敦道726號1樓
2020-07-01 0 瀏覽
行過見到呢間專食魚麵同埋魚烏冬嘅小店,覺得幾特別就試吓。一出𨋢門就已經係餐廳,座位雖然有少少迫,但係都坐得幾舒服。全部午餐都會包三色小食同餐飲,小食包括麻醬海苔 + 柚子汁蘿蔔+ 甜小薯,當中海苔我覺得係最好食!➡️ 魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷 ($72)想試曬魚烏冬同魚麵嘅人揀呢碗就啱。其實2款差別在於粗同幼,口感同味道都差不多,好爽好彈牙同幾香魚鮮味。魚卷食落都好新鮮爽口!➡️ 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬) ($70)烤鴨嘅制作時間需時,上菜時個皮仲係脆脆地,但係味道有少少羶,而且份量唔多。午市時間黎都幾多人,建議要早d黎啊!麵麵地址📍: 旺角彌敦道726號1樓.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️

➡️ 魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷 ($72)
魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷

➡️ 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬) ($70)
無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬)

午市時間黎都幾多人,建議要早d黎啊!

麵麵
地址📍: 旺角彌敦道726號1樓

味道😋: ⭐️⭐️⭐️💫
環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
2020-06-25
魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷
  • 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬)
2020-07-01 0 瀏覽
餐廳賣點9小時熬製魚湯,手工魚麵(70%魚肉)及魚烏冬(50%魚肉),入座隨即奉上魚湯一小杯,晚市套餐已搭配特色前菜,有紫薯,蘿蔔及菠菜,很開胃,還有指定飲品。.‣日式叉燒豚肉魚湯料理 $92 Roasted Japanese Pork Fish Noodle in Fish Soup魚湯清新鮮甜,魚麵用上70%魚肉製成,非常彈牙好吃,豚肉厚身份量亦很足夠,隨碟附上醬料不太辣但與魚湯很夾。.‣極上蟹匠拌魚烏冬 $138Supreme Crabinet Craft Fish Udon蟹膏,蟹子,蟹肉,海苔粉及和風汁製作的撈烏冬,不是冷烏冬,魚烏冬相對沒有魚麵彈牙,雖沒有魚湯配上,但夏天點吃絕對是另一番滋味,以上除了魚麵及魚烏冬之外還有稻庭烏冬選擇。..〒麵麵旺角彌敦道726號1樓Opening Hour : 11:30 - 22:00 Mon - Sun
‣日式叉燒豚肉魚湯料理 $92
‣極上蟹匠拌魚烏冬 $138
〒麵麵
旺角彌敦道726號1樓
2020-06-30 0 瀏覽
上網見到啲人po嘅相十分吸引,所以今次專登嚟試下嘅一坐底就俾左細細杯嘅魚湯我地試,真係好濃好有魚嘅鮮味,重點係唔會腥,幾好魚之戀濃湯烏冬 $72叫得魚之戀當然全部餸都係魚做成,分別有魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷同墨魚春卷,十分豐富,㨂左稻庭烏冬嚟配個魚湯,味道一流麵麵圍城 $108睇相見人食就多,今次到自己了,用左九宮格去分開唔用配料,小巧精緻,魚面彈牙新鮮,滿足漁人樂趣 $58薯條、番薯條、魚肉春卷同墨魚春卷切成一條條炸成,香脆又香口,再配上佢個黑松露沙律醬,係好食嘅避風塘雞翼沙律 $42炸嘅雞翼外脆內軟,熱辣辣食夠過癮,配埋一趡炸蒜食唔辣仲好惹味
上網見到啲人po嘅相十分吸引,所以今次專登嚟試下嘅

魚之戀濃湯烏冬 $72

麵麵圍城 $108

漁人樂趣 $58

避風塘雞翼沙律 $42
2020-06-29 0 瀏覽
星期五黎左【麵麵】食飯,多人到full house,實在受歡迎得誇張!其實係之前比魚皮Nachos吸引左,所以今日無論幾飽都想試下 分別點左魚麵及魚烏冬,可以比較一下兩者口感,再有一份魚皮Nachos配牛油果醬。魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、魚皮餃、魚片頭先飲一啖魚湯,入口香濃順滑,無腥味,幾中意呢種無落味精的原有味道。而且魚之戀有多款魚製品,魚鮮味會更加濃郁,當中最喜歡魚肉春卷,質感彈牙,甜甜地又有魚香,魚片頭及魚蛋同樣爽滑彈牙。魚烏冬有50%魚肉,質感軟滑煙韌,獨特的彈性口感更顯風味。安格斯牛肉濃魚湯魚麵 $95魚麵有70%魚肉,比魚烏冬多,口感非常爽彈,好似食緊由魚片頭整成的麵條一樣,感覺有趣。魚湯由花膠蓉和烤鮮魚用9小時以上熬製而成,鮮甜無腥味,食魚麵時仲會食到淡淡的魚味。另外,安格斯牛肉分量頗足,口感有嚼勁,如果牛味再出d會更好。Fish Nachos on the Boat $68魚皮和牛油果兩者都好中意食,做成一份小食卻有意想不到的驚喜。芝士均勻地鋪滿在魚皮上,一邊食到芝士魚皮的咸香,另一邊食到魚皮脆卜卜的口感,加上面頭微冷的牛油果蓉,好香好Crea

魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72
墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、魚皮餃、魚片頭

安格斯牛肉濃魚湯魚麵 $95

Fish Nachos on the Boat $68
魚皮和牛油果兩者都好中意食,做成一份小食卻有意想不到的驚喜。芝士均勻地鋪滿在魚皮上,一邊食到芝士魚皮的咸香,另一邊食到魚皮脆卜卜的口感,加上面頭微冷的牛油果蓉,好香好Creamy,不過呢個建議盡量要快食~

愛爾蘭忌廉咖啡 (+$10)、泡沫桂花奶茶 (+$10)
第一次飲熱愛爾蘭忌廉咖啡,想比凍飲又有另一番體驗,熱愛爾蘭咖啡陪襯凍忌廉,一凍一熱幾有新鮮感。泡沫桂花奶茶有淡淡的桂花香味,奶茶味道比較似英式紅茶再加淡奶的味道,巧妙地唔會蓋過桂花味。
2020-06-28 5 瀏覽
一直聽聞呢間魚烏冬好特別,所以出開旺角就黎試下喇♡佢嘅烏冬同一般好唔同,係自家研發加左魚肉而製成,配埋濃魚湯,鍾意食魚嘅我一聽就覺得好吸引。叫左兩個午餐套餐,一個係黃金芝士魚餅濃魚湯魚烏冬,一個係古早味滷水雞翼濃魚湯魚冬。飲品叫左愛爾蘭咖啡同朱古力咖啡,愛爾蘭咖啡同忌廉溶合帶少少酸酸甜甜味幾好飲,朱古力咖啡就偏苦,適合唔鍾意太甜嘅朋友。愛爾蘭咖啡朱古力咖啡黃金芝士魚餅濃魚湯魚烏冬魚烏冬因為加入魚肉令質感較為粗糙,但質地則較一般烏冬彈牙,好似食緊麵條狀嘅魚蛋咁。濃魚湯比想像中清淡,黃金芝士魚餅真係有少少芝士夾心,個人幾鍾意食,而且形狀好可愛♡加8蚊叫左個魚肉春卷,外皮多層夠鬆脆,配埋佢嘅辣椒醬非常好食👍

愛爾蘭咖啡

朱古力咖啡

黃金芝士魚餅濃魚湯魚烏冬

2020-06-28 0 瀏覽
今日嚟咗彌敦道726搵食,晚飯時間通常都排長龍等電梯,好彩今日去一樓搵食,可以行上一層樓梯就到達呢間麵麵。呢度有晚市套餐,亦有主餐牌可以選擇。首先店員會給客人兩小杯魚湯,魚湯呈現奶白色,飲落非常鮮甜,完全唔會覺得有腥味。極上魚宴料理,聽個名都覺得好豐富,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、鮮蝦同魚蛋,每款食材都美味可口,魚湯鮮甜,魚烏冬同平時食開嘅烏冬唔同,比較上爽口,但亦不失煙韌感覺。另外點咗脆烤雞扒濃魚湯魚麵,雞扒好大塊,香脆得來又唔油膩,魚麵比魚烏冬較幼細,口感就更爽口,有啲似蒟蒻嘅口感。小食方面,睇餐牌見到有一道菜叫做「蝦兵蟹將」,於是就點了一客,其實係類似炸蝦餅,肉質彈牙,配合沙律醬同魚籽一齊食都唔錯。另外我哋點咗一份流心芝士墨魚波,佢係用墨魚滑包住芝士再炸,所以芝士有爆漿嘅效果。呢度轉特飲一啲都唔貴,所以我哋就點咗薄荷朱古力咖啡同埋海鹽焦糖咖啡,一冷一熱,各有特色,兩杯我都覺得推介。
呢度有晚市套餐,亦有主餐牌可以選擇。
魚湯
秘制脆烤雞扒濃魚湯魚麵
蝦兵蟹將
流心芝士墨魚波
凍薄荷朱古力咖啡(跟餐)
海鹽焦糖咖啡(跟餐)
秘制脆烤雞扒濃魚湯魚麵
蝦兵蟹將
流心芝士墨魚波
凍薄荷朱古力咖啡(跟餐)
海鹽焦糖咖啡(跟餐)