6天前 0 瀏覽
星期六晚上到位於旺角彌敦道726號的麵麵吃晚飯,這是一間主打魚麵和魚湯的餐廳, 餐廳裝修以藍色為主調,位置寬敞,價格合理。 一坐低店員為我們送上兩小杯魚湯, 味道鮮甜好味😋。 之後我們就點燒鰻魚定食( 燒鰻魚,卜卜魚脆, 前菜 , 花膠豚骨濃魚湯)$138, 西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬$85, 泡沫玫瑰奶茶$10, 冰水果紅茶$25✨西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬🍜~ 濃郁的煙燻味黑毛豬, 肉汁濃厚,配合熬製9小時的花膠豚骨濃魚湯,再加上魚肉製造的魚烏冬,質感爽囗彈牙, 營養價值高。✨燒鰻魚定食🍱~ 定食有燒鰻魚,卜卜魚脆, 前菜 , 花膠豚骨濃魚湯和魚烏冬。外皮焦香帶點酥脆的鰻魚,入口滿是鰻魚的嫩和柔,每口都充滿了優雅鹹甜感。卜卜魚脆很香口, 前菜是新鮮的沙律椰菜和甜美的梅漬車厘茄, 還有哈密瓜和秋葵, 非常豐富。✨泡沫玫瑰奶茶☕~茶香柔和,泡沫细腻,淡淡的玫瑰香氣,口感美妙。✨冰水果紅茶🍹~ 用新鮮水果和紅茶沖製,如果味道可以甜返少少就更加好了。麵麵地點方便, 食物美味, 還要讚一讚餐廳的防疫措施, 一坐低店員已經為我們送上信封, 讓我們安心地將口罩收藏好, 非常貼心的服務。

泡沫玫瑰奶茶

冰水果紅茶

2020-03-21
泡沫玫瑰奶茶
-#小肥旺角遊小肥週四在旺角😋🐷🙇🏻‍♂️好難得有孖Day放下抖下既小肥🤤🙇🏻‍♂️(其實返開夜既小肥聽日要返好早上公司堂....FML🙉😫)趁未同朋友仔見面拎啲野之前🙈當然先黎食下小肥Bookmark左好耐食魚麵既食店啦🍜店鋪有為每位食客準備信封收到口罩盡顯窩心😷☺️賣相一流散發陣陣麻辣牛香既燒牛魚烏冬🤤🍜🐮🌶經煎香牛肉塊雖然唔係入口即溶既口感🙇🏻‍♂️但肉質依然夠滑嫩之餘Juicy😋食落一啲都唔鞋唔韌且啖啖牛香油香滿溢😆🥩麻香而唔太辣既口味亦啱哂唔太食得辣既朋友仔🌶😋配合另外加配既100%流心效果既溫泉蛋增添蛋香之餘🍳拌以50%魚肉打造啖啖魚肉口感香既招牌魚烏冬😋🐟啖啖滋味中既搭配更係Perfect Match🤩🍜至於套餐加配濃郁魚香老火慢煮既花膠魚湯🤤🐟經9個鐘配合花膠及除腥烤魚老火慢煮甚為入味郁香🤤郁香既入口帶點膠質盡顯足料🤤🐟而小肥口痕另外嗌既魚之脆卷🐟😋即叫即炸既雙色魚肉春卷外脆內軟既絕佳口感🤤內裡既魚肉亦十分入味濃郁🤤🐟配以胡麻醬食增添Creamy味覺😋滿足既魚香午餐🐟☺️🍜
#小肥旺角遊
小肥週四在旺角😋🐷🙇🏻‍♂️
好難得有孖Day放下抖下既小肥🤤🙇🏻‍♂️
(其實返開夜既小肥聽日要返好早上公司堂....FML🙉😫)
趁未同朋友仔見面拎啲野之前🙈

配以胡麻醬食增添Creamy味覺😋

滿足既魚香午餐🐟☺️🍜
2020-03-19
2020-02-29 328 瀏覽
旺角呢一棟大廈🙄成棟都係食‼️我上次食燉雞嘅時候已經睇中咗好多間😎我立志要食晒成棟大廈嘅餐廳🤣當日我地去咗呢間「麵麵」,見佢樓下啲廣告已經好吸引❗️魚湯⁉️魚烏冬⁉️又好似真係未食過🥴於是就揀咗佢😎一坐底,店員就遞兩杯魚湯比我地飲😱好鮮甜‼️完全無魚醒味😍飲完之後完全挑起左我食嘢嘅慾望🤤🔹香烤牛西冷湯漬飯料理$148 :湯漬飯嘅湯就係用我地一座低飲嘅魚湯😎味道濃郁鮮甜😍其實店員同餐牌都有講解,有3個步驟教你點樣食👍🏻不過碗飯就咁食已經好好味🤤因為有好多飯素係到,餸飯已經一流❤️我就食左一半之後先再加魚湯☺️最後連啲湯都飲埋,好滿足☺️而塊西冷牛扒都同樣有水準👍🏻肉質鮮嫩,一啲都唔韌😎成個餐都真係唔錯❗️🔹辛辣。瀛太子拌魚烏冬$78 :其實即係明太子醬撈魚烏冬,明太子味道唔會太咸,加上仲有隻溫泉蛋比你一齊撈,所以食落都唔會辣😎不過重點都唔係呢到😂係「魚烏冬」‼️用魚製嘅烏冬其實相對較一般烏冬健康得多😎澱粉質相對又較低👍🏻蛋白質、DHA及維他命相對較高😊口感比一般烏冬都唔差!同樣爽彈煙韌😍而最重要係,佢完全無魚醒味🤩抵讚👍🏻🔹漁人樂趣$58 :呢個真心推薦‼️入面包含幾款炸物🤩有炸薯條、番

辛辣。瀛太子拌魚烏冬

🔹漁人樂趣$58 :呢個真心推薦‼️入面包含幾款炸物🤩有炸薯條、番薯條、魚肉春卷同埋墨魚春卷😍雖然全部都係炸,但一啲都唔油膩👍🏻仲炸到啱啱好,外脆內軟🤩而我最鍾意佢嘅番薯條😍番薯好甜🤤再配埋黑松露沙律醬☺️除左有原材料味道之外,仲輕輕帶點黑松露味道👍🏻好滿足🤤

漁人樂趣

🔹芝士炸脆雞$38 :炸雞唔會炸到乾晒👍🏻食落Juicy😎平時食嘅芝士炸雞,多數係炸雞面頭有落芝士粉,相反呢個唔係用芝士粉,係成兜芝士醬比你點😍睇嚟食完呢餐,我又要地獄式訓練😂

芝士炸脆雞

🔹泡沫桂花奶茶 跟餐+$10 :如果你係鍾意桂花香😍呢杯真係值得一試👍🏻雖然茶味唔算好濃,但亦因為咁,先唔會蓋過桂花味😎奶泡亦都打得夠滑溜☺️唔錯❗️

泡沫桂花奶茶

🔸推薦食品:香烤牛西冷湯漬飯料理、漁人樂趣、泡沫桂花奶茶

味道:5/5
辛辣。瀛太子拌魚烏冬
漁人樂趣
芝士炸脆雞
泡沫桂花奶茶
今日lunch黎到呢間全港首創魚烏冬餐廳,裝潢特別,好有心思,位於旺角,位置便利。餐廳主打獨家自製魚麵魚烏冬,口感彈牙,魚湯濃郁,超期待!午市套餐包熱飲,跟餐小食更享有七折,而且免加一,好抵食!每份套餐都會配三款前菜,有開胃胡麻醬海苔、口感柔軟既甜蕃薯仔以及清新柚子汁大根,非常豐富!西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵 HK$85煙燻黑毛豬份量頗多,肉質嫩滑,散發濃厚肉香,湯底清甜,充滿魚既鮮甜味。全手工製魚麵煙韌有咬口!Go Green 濃魚湯魚麵HK$68想食清淡D,呢款無肉就岩哂~鮮冬菇口感軟滑、豆腐同樣嫩滑、日本南瓜香甜、紫椰菜爽脆清甜、半熟溫泉蛋濃郁又香,非常誘人~魚麵彈牙又有咬口,魚湯清甜,營養豐富!Twins魚之脆卷HK$38魚肉春卷配墨魚春卷,炸至外表金黄酥脆,口感鮮香嫩滑,爽口而不粉,附上蕃茄粒芝麻醬,提升味道層次。明太子雞翼HK$45 拆左骨既雞翼釀入明太子,雞翼煎至外皮焦脆,一口咬下啖啖肉又有卜卜脆既明太子!魚皮餃子配柚子汁HK$48餃子皮由魚肉制成,特別Q彈,餃嫩爽口,而且內餡汁感十足,口感一流!飲品方面,揀選了一冷一熱蜂蜜柚子茶。
今日lunch黎到呢間
全港首創魚烏冬餐廳,
裝潢特別,好有心思,
位於旺角,位置便利。

餐廳主打獨家自製魚麵魚烏冬,
口感彈牙,魚湯濃郁,超期待!

午市套餐包熱飲,
跟餐小食更享有七折,
而且免加一,好抵食!

每份套餐都會配三款前菜,
有開胃胡麻醬海苔、口感柔軟既甜蕃薯仔
以及清新柚子汁大根,非常豐富!

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵 HK$85

煙燻黑毛豬份量頗多,
肉質嫩滑,散發濃厚肉香,
湯底清甜,充滿魚既鮮甜味。
全手工製魚麵煙韌有咬口!

Go Green 濃魚湯魚麵HK$68

想食清淡D,呢款無肉就岩哂~
鮮冬菇口感軟滑、豆腐同樣嫩滑、
日本南瓜香甜、紫椰菜爽脆清甜、
半熟溫泉蛋濃郁又香,非常誘人~
魚麵彈牙又有咬口,魚湯清甜,營養豐富!

Twins魚之脆卷HK$38

魚肉春卷配墨魚春卷,
炸至外表金黄酥脆,
口感鮮香嫩滑,爽口而不粉,
附上蕃茄粒芝麻醬,提升味道層次。

明太子雞翼HK$45

拆左骨既雞翼釀入明太子,
雞翼煎至外皮焦脆,
一口咬下啖啖肉又有卜卜脆既明太子!

魚皮餃子配柚子汁HK$48

餃子皮由魚肉制成,
特別Q彈,餃嫩爽口,
而且內餡汁感十足,口感一流!

飲品方面,揀選了一冷一熱蜂蜜柚子茶。

2019-11-10
2019-11-11 1947 瀏覽
餐廳位於一樓,人多時直接行樓梯上去就可以直到。店鋪坐得十分舒服,燈光個光暗度卡比好中意,吾系光到曬到癲又未至於暗到盲左咁。一坐低後店員好快就送上一小杯的魚湯,真系好似飲左好多魚落肚咁,又鮮又有濃濃魚味,真系如menu所講「香濃細滑,舉碗全喝」。🔷咖喱吉列豬扒拌魚烏冬 💰82 💙83/100系食魚烏冬定魚麵兩者中抉擇左一會兒,最終選左煙韌為主的烏冬,用左50%的魚肉卻吃不出有任何魚骨,有益有營養等等不在話下,最重要一點是很好吃。表面有cream但底下卻是咖哩,咖哩不是很辣的那種,濃淡度調得剛剛好,可能是cream起的作用。另外豬扒又系炸得脆口,雖是吉烈式炸豬扒,然而豬扒個表面粉吾算太厚,配沙津醬食得,配咖哩底食亦得,得左。🔷香烤牛西冷湯漬飯料理 💰148 💙85/100呢款可以轉魚或烏冬,但卡比不建議,因為其實個櫻花蝦飯原來都系賣點之一,除左櫻花蝦仲有芝麻粒,應該有少炒左一炒,因為個比例都控制得都幾均勻。個湯是蝦湯,濃蝦咪帶海鮮的鮮味,用左精選海蝦、味噌及昆布等熬製而成,店鋪仲主張無人造色素同防腐劑,所以卡比都好放心食用。講完個湯到個牛西冷,咁既價錢而言其實份量都相對多,表面放左炸蒜、椒

咖喱吉列豬扒拌魚烏冬
🔷咖喱吉列豬扒拌魚烏冬 💰82 💙83/100

🔷香烤牛西冷湯漬飯料理 💰148 💙85/100
呢款可以轉魚或烏冬,但卡比不建議,因為其實個櫻花蝦飯原來都系賣點之一,除左櫻花蝦仲有芝麻粒,應該有少炒左一炒,因為個比例都控制得都幾均勻。個湯是蝦湯,濃蝦咪帶海鮮的鮮味,用左精選海蝦、味噌及昆布等熬製而成,店鋪仲主張無人造色素同防腐劑,所以卡比都好放心食用。講完個湯到個牛西冷,咁既價錢而言其實份量都相對多,表面放左炸蒜、椒鹽等,仲附上醬汁去沾,牛西冷肥脂部分無話太多,咬落口食到啖啖肉,十分出色。
薄荷朱古力咖啡

🔹薄荷朱古力咖啡 💰+13 💙75/100
單點價要$31,由於叫左個set所以補多$13就有,有濃濃的朱古力系底,最表層有頗多的香滑奶油,所以成杯咖啡飲落好滑又吾算太甜,個cream有做到中和左咖啡同朱古力味的作用。
TWINS魚之脆卷

TWINS魚之脆卷
🔷TWINS魚之脆卷 💰38 💙75/100
魚卷煎炸得外皮十分脆,內裡既魚肉保持爽口彈牙,可以配埋附上的麻醬食。

2020-03-22 0 瀏覽
其實我好怕飲魚湯, 因為怕佢腥同埋有骨, 但係今次黎到麵麵真係令我對魚湯完全改觀上到餐廳已經坐滿, 好彩我地早左到, 如果唔係就要等位啦店員排好坐位之後就會送上2杯濃縮既魚湯同埋信封比我地放口罩, 認真貼心個魚湯一D都唔腥, 仲好鮮甜!!我就叫左個西班牙煙燻黑毛豬, 可以揀配魚面, 魚烏冬同埋稻庭烏冬怕腥既我就選擇左普通既稻庭烏冬, 湯底當然就揀返花膠豚骨濃魚湯啦配烏冬既湯較頭先果杯淡, 但係都唔錯, 煙燻既黑毛豬唔會太咸, 煙燻味香配埋魚辣醬, 個醬好正, 好似XO醬咁, 原來仲有得買返屋企撈, 正套餐會奉送前菜, 有麻醬海苔, 蕃薯仔同埋蘿蔔, 好開胃朋友就叫左個麵麵韋城, 好似九宮格咁, 有9款配菜有9個餸, 正呀再配埋個魚烏冬, 同樣地都係配花膠豚骨濃魚湯, 我當然都偷食下個魚烏冬試下咩味原來味道都幾別, 口感幾好唔會腥, 唔怪得見D人專登黎買外賣!我地仲叫左個漁人樂脆, 我十分推介呢個有薯條, 蕃薯條同埋魚肉春卷, 配埋黑松露沙律醬蕃薯條好甜!!!必食!!飲品我地叫左個水果茶, 裡面有好多水果, 香味濃郁, 好飲!!唔怪得呢間餐廳咁多人黎食啦!!
其實我好怕飲魚湯, 因為怕佢腥同埋有骨,
但係今次黎到麵麵真係令我對魚湯完全改觀

上到餐廳已經坐滿, 好彩我地早左到, 如果唔係就要等位啦

個魚湯一D都唔腥, 仲好鮮甜!!

套餐會奉送前菜, 有麻醬海苔, 蕃薯仔同埋蘿蔔, 好開胃

朋友就叫左個麵麵韋城, 好似九宮格咁, 有9款配菜
有9個餸, 正呀

我地仲叫左個漁人樂脆, 我十分推介呢個
有薯條, 蕃薯條同埋魚肉春卷, 配埋黑松露沙律醬
蕃薯條好甜!!!必食!!

飲品我地叫左個水果茶, 裡面有好多水果, 香味濃郁,
好飲!!

唔怪得呢間餐廳咁多人黎食啦!!

2020-03-06
麵麵主打以魚入撰的食物,例如:魚麵、魚烏冬、自家製魚辣醬…當中以魚麵和魚烏冬最為人熟悉。魚麵是以高達70%的魚肉手製而成,口感爽滑彈牙;魚烏冬則由50%的魚肉手打而成,口感煙韌。雖然兩者都由魚肉手打而成,但吃起來完全沒有魚腥味,所以無論喜歡魚類的你還是不喜歡的都要繼續看下去~🐟-◾西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵 💰HKD$85魚麵麵質非常彈牙,口感就像把白魚蛋搓成麵條似的,真是超級彈牙,魚味也非常濃烈。濃魚湯也超好吃﹗湯底有濃郁的魚味,鮮甜可口,喝時毫無魚腥味,大讚﹗可惜的是黑毛豬不太好吃,硬硬的有點難咬開,肉味也不太突出。-◾秘製脆雞扒濃魚湯魚烏冬 💰HKD$72濃魚湯湯底與上面的一樣,只是把魚麵變成魚烏冬。魚烏冬亦都有鮮甜的魚味、不腥,麵質雖然不及魚麵彈牙,但勝在口感煙韌,個人更是覺得魚烏冬更勝一籌。但雞扒就有點遜色,雞肉肉味不夠且肉質有點韌和嚡口,但每塊雞肉都很大塊,算是有少少彌補不足吧。-◾咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 💰HKD$82咖哩魚烏冬是三道麵食最好食的﹗濃濃的咖哩醬拌上煙韌彈牙的魚烏冬,吃下烏冬時咖哩味撲鼻而來,味道不辣之餘又沒有蓋過魚烏冬的魚味。而且豬扒算是腍
◾西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚麵 💰HKD$85

◾秘製脆雞扒濃魚湯魚烏冬 💰HKD$72

◾咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 💰HKD$82
咖哩魚烏冬是三道麵食最好食的﹗濃濃的咖哩醬拌上煙韌彈牙的魚烏冬,吃下烏冬時咖哩味撲鼻而來,味道不辣之餘又沒有蓋過魚烏冬的魚味。而且豬扒算是腍身,外皮香脆又容易咬開。比起黑毛豬和雞扒,已經是最好的一個﹗

◾小食拼盤 💰HKD$98
整個拼盤都是炸物。薯條和番薯條很好吃,炸得香脆之餘也沒有油膩感,點上黑松露醬更有畫龍點睛的作用。雞翼也炸得香脆,但肉質有點嚡口。魚春卷與腐皮春卷則很一般,與米線店吃的無異。

◾熱朱古力有點苦,甜些會更好吧。

►好食指數:9/10
咖哩魚烏冬超好吃﹗其他都可以吧,魚湯和魚麵其實很高質,可惜是黑毛豬和雞扒表現遜色。咖哩魚烏冬要encore!
✎想看更多的請到IG @wd.smallworld
2019-12-30
  • 咖哩吉列豬扒拌魚烏冬
  • 魚麵
  • 魚烏冬
2020-03-21 0 瀏覽
在旺角做完gym肚仔餓不想浪費健身的quota同時又想補充蛋白質就想到這個吃魚麵的地方.這裏的面是由魚肉組成的,蛋白質含量比澱粉質多,絕對是健身健兒的恩物.適逢2:30pm,下午茶時間又平又抵食比茶餐廳的還要便宜,而且每個餐還送飲品.⭐️流心蛋越南豆腐配海苔薯蓉($35)這個下午茶小食絕對是補充蛋白質之選賣相精緻,有3塊豆腐及流心蛋,沒有過量的調味醬汁食落更輕盈。薯蓉一開始我以為是雪糕,放得好靚。.⭐️炸雞翼配薯條當然雞翼也是蛋白質的來源而且他還有沙律可以中和一下油膩.⭐️黑松露忌廉魚皮餃這個應該是新出的,餐牌上還有另一個魚皮餃,不過如果加兩蚊就可以有黑松露,當然我識揀啦。肉餡汁感十足,魚皮煙煙銀銀,但又不會是打火鍋魚皮餃的油膩,相信是自家做的。.⭐️炸魚皮我知道減肥中不應該吃炸魚皮,不過$10一碗,唔緊要啦一人一片啦。很香脆!.⭐️牛之戀濃魚湯魚烏冬作為一個牛魔王當然要點牛肉。入邊有好幾塊安格斯牛肉片,又有不同口味的牛肉丸,大滿足!魚湯很清新,有香濃的魚味但一點也不腥也沒有什麼油。我轉了魚麵,口感彈牙,更加容易吃飽。.Twins 魚之脆卷 配魚烏冬本身我朋友只打算吃魚卷及飲湯,但因為味道不錯又
在旺角做完gym肚仔餓
不想浪費健身的quota同時又想補充蛋白質
就想到這個吃魚麵的地方

⭐️流心蛋越南豆腐配海苔薯蓉($35)
這個下午茶小食絕對是補充蛋白質之選
薯蓉一開始我以為是雪糕,放得好靚。

⭐️炸雞翼配薯條
當然雞翼也是蛋白質的來源
而且他還有沙律可以中和一下油膩

⭐️黑松露忌廉魚皮餃

⭐️炸魚皮

⭐️牛之戀濃魚湯魚烏冬
作為一個牛魔王當然要點牛肉。
入邊有好幾塊安格斯牛肉片,又有不同口味的牛肉丸,大滿足!

魚湯很清新,有香濃的魚味但一點也不腥也沒有什麼油。
我轉了魚麵,口感彈牙,更加容易吃飽。
Twins 魚之脆卷 配魚烏冬
本身我朋友只打算吃魚卷及飲湯,但因為味道不錯又清新,他最後連魚烏冬也吃光了!

每個餐都配飲品的,奶茶檸茶之類是免費,也可以加少少錢轉特飲。

咁多個人食咁多個餐,都不用$300埋單,又健康又抵食。
2020-03-19 10 瀏覽
陪爸爸覆診後要醫肚,經過大廈見到個招牌寫住 “全港首創 魚湯麵餐廳 “ 所以就上左去試吓。坐低店員第一時間係遞上信封😱,很窩心啊!望望餐廳menu 有幾樣野想試,最後揀左1. (我) 魚麵決戰魚烏冬:鮮龍蝦味卷決戰鮮竹八爪魚卷 配熱杞子桂圓小黃菊花茶2. (爸)安格斯牛魚湯魚烏冬 配熱桂花薏米茶3. 小吃:twins 魚之脆卷魚烏冬比普通烏冬真的更彈口,配上魚湯的鮮味,每啖都覺得好滿足。😊 鮮竹卷入面餡料好足,安格斯牛唔似雪藏,牛肉味道很濃郁。 魚之脆卷亦有驚喜,有兩款味道,外面腐皮脆魚肉彈牙。不過最出色竟然係配麵吃的辣魚醬,微辣,有少少一粒粒的口感。 😋到花茶,打開蓋就敏到淡淡小黃菊花香味,配上甜甜的杞子桂圓感覺好養生好健康。 而薏米茶亦清香。我哋差唔多飲完,店員仲細心幫我哋添加。

2. (爸)安格斯牛魚湯魚烏冬 配熱桂花薏米茶
3. 小吃:twins 魚之脆卷

係旺角返工嘅你要注意啦🙆‍♀️其實彌敦道726果棟大廈係暗藏好多美食架!今日嘅主角「麵麵」就係其中一間介紹佢嘅最大原因係:特別以「魚」為主題,由上到下都係魚嘅製成品連烏冬都係魚所製成😍.環境滿意度:🤩🤩🤩🤩環境乾淨企理,燈光光猛一坐低,店員即刻送上信封比我裝口罩係依家嘅疫症橫行下黎講,呢點值得加分!.餐牌滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩食物特別度真係要比滿分🙈以「魚」為主題嘅料理有三種湯麵,伴麵,湯漬飯料理連埋小食,都係圍繞住「魚」架!.🔸魚之脆卷濃魚湯魚烏冬 $72味道滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩中意食香口野嘅你,揀呢個一定滿意👍隨Set附送嘅除左有三款小前菜仲有炸魚卷用腐皮卷住魚肉再炸至金黃色咬落酥脆香口,中間嘅魚肉煙韌彈牙湯底有花膠豚骨濃魚湯同魚香麻辣湯麵底有魚麵,魚烏冬同稻庭烏冬我最後揀左麻辣湯配魚烏冬麻辣湯非常惹味,香辣中仍然感到魚嘅鮮味烏冬瓜口感特別,比普通烏冬更煙韌又帶魚香加埋$10糖心蛋,勁大一粒,一流呀😍.🔸魚皮餃子配柚子汁 $38.4味道滿意度:🤩🤩🤩🤩午市小食有8折優惠😎呢款魚皮餃子都幾令我Surprise魚皮煙韌彈牙餃餡係香口嘅莞茜豬肉表面加左蟹籽仲點綴,提升次層感.🔸泡沫桂花奶茶 $1

係旺角返工嘅你要注意啦🙆‍♀️
其實彌敦道726果棟大廈係暗藏好多美食架!
今日嘅主角「麵麵」就係其中一間
介紹佢嘅最大原因係:特別
以「魚」為主題,由上到下都係魚嘅製成品
連烏冬都係魚所製成😍
環境滿意度:🤩🤩🤩🤩
環境乾淨企理,燈光光猛
一坐低,店員即刻送上信封比我裝口罩
係依家嘅疫症橫行下黎講,呢點值得加分!

餐牌滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩
食物特別度真係要比滿分🙈
以「魚」為主題嘅料理有三種
湯麵,伴麵,湯漬飯料理
連埋小食,都係圍繞住「魚」架!

🔸魚之脆卷濃魚湯魚烏冬 $72
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩
中意食香口野嘅你,揀呢個一定滿意👍
隨Set附送嘅除左有三款小前菜仲有炸魚卷
用腐皮卷住魚肉再炸至金黃色
咬落酥脆香口,中間嘅魚肉煙韌彈牙
湯底有花膠豚骨濃魚湯同魚香麻辣湯
麵底有魚麵,魚烏冬同稻庭烏冬
我最後揀左麻辣湯配魚烏冬
麻辣湯非常惹味,香辣中仍然感到魚嘅鮮味
烏冬瓜口感特別,比普通烏冬更煙韌又帶魚香
加埋$10糖心蛋,勁大一粒,一流呀😍

🔸魚皮餃子配柚子汁 $38.4
味道滿意度:🤩🤩🤩🤩
午市小食有8折優惠😎
呢款魚皮餃子都幾令我Surprise
魚皮煙韌彈牙
餃餡係香口嘅莞茜豬肉
表面加左蟹籽仲點綴,提升次層感

🔸泡沫桂花奶茶 $10
滿意度:🤩🤩🤩🤩🤩
跟餐加$10,比單叫平左$18🙈
味道特別得黎仲好好味😋
奶茶入口香甜順滑帶淡淡嘅桂花香
一飲一定愛上🥰
2020-03-08
2020-03-18 2 瀏覽
星期六訓醒唔想宅,所以就速約朋友出黎食個晏之後行下街朋友帶左我上黎,話呢度主打食魚麵同魚烏冬魚麵既話,自己係其他地方都有食過,但魚烏冬又真係未try過啵依家仲有好幾款優惠,午市仲免加一,所以感覺都幾抵食我個日就揀左辛辣.瀛太子拌魚烏冬“”HKd$78朋友就要左碗“漁之戀魚麵配麻辣湯”HKd$72每份主食都有配備一份三式前菜,當中既迷你紫薯十級香甜我既魚烏冬拌上溫泉蛋同魚皮餃,加上有微辣既明太子醬、海苔絲、蔥花同木魚絲,味道相當和風朋友既魚麵都好豐富咁,我係對面都聞到麻辣湯既香氣因為午市點配小食有八折,所以我地就要左一份小食拼盤同流心蛋越南豆腐整體小食既味道都唔錯,特別推薦呢度既流心蛋同蕃薯條依家加十蚊就會有一份炸魚皮,份量都唔小架我加左22蚊配飲既百香果香橙沙冰仲好fresh好解渴添
星期六訓醒唔想宅,所以就速約朋友出黎食個晏之後行下街

朋友帶左我上黎,話呢度主打食魚麵同魚烏冬

依家仲有好幾款優惠,午市仲免加一,所以感覺都幾抵食

我個日就揀左辛辣.瀛太子拌魚烏冬“”HKd$78

朋友就要左碗“漁之戀魚麵配麻辣湯”HKd$72

每份主食都有配備一份三式前菜,當中既迷你紫薯十級香甜

朋友既魚麵都好豐富咁,我係對面都聞到麻辣湯既香氣

整體小食既味道都唔錯,特別推薦呢度既流心蛋同蕃薯條

依家加十蚊就會有一份炸魚皮,份量都唔小架

我加左22蚊配飲既百香果香橙沙冰仲好fresh好解渴添
2020-03-18 3 瀏覽
食咗第二次都係覺得相當之正,一坐低,店員已經好貼心咁樣俾咗信封我哋裝口罩,雖然只係一個好細嘅動作,但都令食客感到好窩心。同上次一樣即刻叫咗個漁人樂脆先,因為真係勁鍾意個黑松露醬,加上佢個魚肉脆條真係好好食,點埋嗰張簡直係Perfect !所以呢個真係必點,而且價錢都唔算貴。跟住呢就叫咗個定食,有一個湯煲仔,可以飲到新鮮嘅花膠魚湯,好濃郁又唔會有腥味,平時唔食魚嘅朋友都大讚!香烤牛西冷都好軟林,好多汁,點埋個烤肉汁就更加吊到個味~上次食咗花膠魚湯,今次呢就想試吓麻辣湯,但對比之下,我個人就鍾意食花膠魚湯多啲,因為比較清淡,同埋配返魚烏冬就比較夾同提到個鮮味,反而麻辣湯就比較濃味,唔係咁適合我個人。避風塘雞翼,主要係炸雞翼嘅感覺,味道都OK嘅嘢飲就叫咗玫瑰泡沫奶茶,跟餐比較平,而且奶茶都幾滑。朋友叫嘅凍烏冬。間鋪真係幾時都咁多人食,可見食物質素係掂嘅!

避風塘雞翼,主要係炸雞翼嘅感覺,味道都OK嘅

嘢飲就叫咗玫瑰泡沫奶茶,跟餐比較平,而且奶茶都幾滑。

朋友叫嘅凍烏冬。

間鋪真係幾時都咁多人食,可見食物質素係掂嘅!
2020-03-17 2 瀏覽
幾個朋友仔,趕上下午茶尾班車,到依間主打魚麵店聚一下,鐘意佢座得舒服疫情期間,一座低就俾咗D信封我地放口睪,抵讚下午茶時段的健康魚麵,配上三大隻韮菜魚皮餃子。彈牙健康的一餐,細食朋友話都夠碟安格斯牛撈魚麵,雖然唔算平,但味道唔錯,份量夠。而家仲有餐飮送。係晚餐唔錯嘅選擇。同朋友仔一齊,分享拼盤美食,個炸魚條好味😋,炸雞翼一定無問題,仲有炸蕃薯條同脆薯條,只係怕太熱氣🤣今日有加$10一大碗炸魚皮,好脆,又平,實在不能抗拒。

疫情期間,一座低就俾咗D信封我地放口睪,抵讚