2018-08-04
.咖喱吉列豬扒拌粗魚麵 ($58)呢間餐廳主打手製魚麵 可以揀50%魚 可以揀70%魚 分別就係個麵嘅質地 愈高%就會愈爽口 個人鐘意食腍少少 所以揀左50%😙😙食落都幾得意 好明顯同平時嘅麵底有唔同多左陣魚味 帶微微爽口魚麵撈底係咖哩汁 望落有啲忌廉烏冬 但上面嗰層唔係蛋白泡 而係椰漿泡 椰汁咖哩 個配搭好夾 吉列豬扒夠脆口 好食 (冇咩特別評價😂)呢間餐廳就連小食都好特別有梅漬車厘茄 柚子雲耳 海苔薯仔原本以為個車厘茄會好怪 但估唔到出奇地好食少少酸酸地 好開胃👍🏼👍🏼一間打破傳統麵店嘅餐廳就連小食都花左啲心思 值得一試😀.避風塘雞翼濃魚湯麵 ($68)見琴日個咖哩魚麵咁受歡迎 今日post多個濃魚湯麵🤣呢度除左主打魚麵 另一樣就係魚湯🐟🐟魚湯用左9個鐘熬成 用左秘製花膠蓉 除腥煎鮮魚烤骨 同天然香料整嘅 聽落都覺足料飲落幾鮮 淡淡嘅魚味 唔覺得腥比起平時嘅湯麵座唔算濃味 但清清地幾鐘意至少唔覺得落左味精 食完唔覺口渴~避風塘雞翼好特別 雞翼炸得脆口 同好蒜炒埋一齊幾惹味 唔算好辣😙😙😙.欣賞呢度嘅食物好願意新嘅配塔除左呢個避風塘雞翼 西式一啲嘅有安格斯牛拌麵韓式一啲有涼拌麵 全部
咖喱吉列豬扒拌粗魚麵 ($58)
食落都幾得意 好明顯同平時嘅麵底有唔同
多左陣魚味 帶微微爽口
吉列豬扒夠脆口 好食 (冇咩特別評價😂)
呢間餐廳就連小食都好特別
有梅漬車厘茄 柚子雲耳 海苔薯仔
原本以為個車厘茄會好怪 但估唔到出奇地好食
少少酸酸地 好開胃👍🏼👍🏼
一間打破傳統麵店嘅餐廳
就連小食都花左啲心思 值得一試😀
咖喱吉列豬扒拌粗魚麵
避風塘雞翼濃魚湯麵 ($68)
見琴日個咖哩魚麵咁受歡迎 今日post多個濃魚湯麵🤣
呢度除左主打魚麵 另一樣就係魚湯🐟🐟
魚湯用左9個鐘熬成 用左秘製花膠蓉 除腥煎鮮魚
烤骨 同天然香料整嘅 聽落都覺足料
飲落幾鮮 淡淡嘅魚味 唔覺得腥
比起平時嘅湯麵座唔算濃味 但清清地幾鐘意
至少唔覺得落左味精 食完唔覺口渴~
避風塘雞翼好特別 雞翼炸得脆口 同好蒜炒埋一齊
幾惹味 唔算好辣😙😙😙
避風塘雞翼濃魚湯麵
欣賞呢度嘅食物好願意新嘅配塔
除左呢個避風塘雞翼 西式一啲嘅有安格斯牛拌麵
韓式一啲有涼拌麵 全部都係用魚麵底🤪🤪
都幾得意 揾機會再試!