2019-01-20 137 瀏覽
早前看見雜誌見小儀介紹一間食魚麵的餐廳,今曰特意到訪試一下。餐廳的裝潢頗有心思,而座位也頗為寬闊舒適。特色牆以green wall 作feature ,配以球型吊燈和閃閃碎燈裝飾,還有淺粉紅色的花朵點綴,氣氛浪漫,有少少童話的感覺。本以為雅緻的餐廳索價不菲,然而這兒的餐點只是一般餐廳的價位。一般魚麵約$68-$78, 而比較特別的燒安格斯牛肉或西班牙煙熏黑毛豬則為$85-$98今天試試晚市套餐。晚市套餐有五款選擇,有手工拌麵、魚湯料理和薄餅等,價錢由$88至$138。而薄餅的用料也十分特別,用上麻辣醬和薄切牛肉或芝士腐乳和煙三文魚的組合,感覺新鮮。可惜今天所有薄餅已經售罄,唯有下次再嚐。花膠豚骨濃魚湯這一口魚湯呈奶白色,魚味十足,湯汁鮮美,令我對魚麵更為期待。避風塘雞翼配沙律$32這雞翼真抵食,一客四件。雞翼炸得香酥脆香,肉質嫩滑,而且唔會太辣,配上清新胡麻醬沙拉,真的合拍。麵麵圍城$108這麵麵圍城的配料認真豐富,成個九宮格一樣!配料包括有柚子金茹、紅酒牛肋條、天婦羅大蝦、梅漬車厘茄、巴那馬火腿伴哈蜜瓜、明太子醬旦卷、醉蝦、明太子雞翼、日式芝麻醬秋葵等,合共九款。其中特別欣賞明太子雞

今天試試晚市套餐。
晚市套餐有五款選擇,有手工拌麵、
魚湯料理和薄餅等,價錢由$88至$138。

花膠豚骨濃魚湯

避風塘雞翼配沙律$32

麵麵圍城$108

這麵麵圍城的配料認真豐富,成個九宮格一樣!配料包括有柚子金茹、紅酒牛肋條、天婦羅大蝦、梅漬車厘茄、巴那馬火腿伴哈蜜瓜、明太子醬旦卷、醉蝦、明太子雞翼、日式芝麻醬秋葵等,合共九款。其中特別欣賞明太子雞翼,口感脆香,帶一點點的辣,頗為惹味。天婦羅大蝦,大蝦炸得香脆又唔油膩;那明太子醬旦卷口感綿滑,有著淡淡的甜味;紅酒牛肋條幾入味,但比較有嚼勁;吃過肉食,再細嚐比較清新的柚子金茹;巴那馬火腿伴哈蜜瓜味道淸爽;而日式芝麻醬秋葵味道濃香且爽口,感覺幾fresh. 最欣賞這魚麵有兩種食法,既可放湯,又可拌麻醬吃,雙重風味,感覺多變化,而味道也不錯。

極上蟹匠手工伴麵$118

這極上蟹匠手工伴麵真是真材實料,伴麵上鋪滿了蟹籽和蟹肉,而且仲有唔少蟹膏,蟹味濃郁。
最愛那拌麵所用的粗身魚麵,加上芝麻拌醬,既有蟹籽卜卜脆口感,又有麻醬香味和蟹肉的鮮甜。
加上魚麵口感軟滑又Q彈,魚味甚濃,完全同平日吃四海的唧唧魚麵截然不同。原來這是每日用了紅衫魚和九棍魚肉打成魚漿製作,怪不得咁重魚味。吃過濃味的蟹肉拌麵,再吃一口梅漬車厘茄,清甜酸香,正好清清味蕾,平衡一下,正。

+$22薄荷朱古力咖啡(原價$38)

薄荷朱古力咖啡味道香甜,咖啡味唔係咁突出,但朱古力味濃香,又透出薄荷的清涼口感。

+$22桂花啤梨肉花茶($38)

這花茶味道清雅,味道輕怡,有著淡淡的啤梨的天然甜味,又帶有桂花的清幽。由於用上蠟燭保持溫度,所以飲到尾,花茶仍然是熱的,十分貼心。

今天試過Q彈味美的拌魚麵,吃罷依然回味。下次一定要再試試他們的幼身魚麵再作比較。不錯。

2019-01-19 56 瀏覽
旺角-麵麵:西班牙煙熏黑毛豬幼魚麵(hk$78)、四川麻辣燒牛肉拌粗魚麵、避風塘雞翼配沙律($32)、漁人樂趣($36)-其實我真係好鍾意食麵😁,今次專程去食旺角呢間專賣魚麵既餐廳,魚麵有兩款可揀,粗麵魚肉含量50%,比較接近平時食麵既口感,幼魚麵魚肉含量70%,口感爽彈似魚蛋,幾特別。而最吸引我既係佢既湯底,花膠豚骨濃魚湯,醇濃鮮!正。店員好好,比左兩杯仔魚湯我地就咁飲,試真佢既湯底😍係幾正既。每份麵餐麵配上三款前菜,都幾豐富,仲有杯茶tim!我的煙燻豬份量好多,不過因為係煙豬,偏咸。我更欣賞朋友既麻辣燒牛肉,一樣好足料,易入口既麻辣,夾埋魚麵再撈埋青瓜食,都幾好食。-另外叫既小食,避風塘雞翼我個人很推介,好睇又好食!!炸得岩岩好,外面好脆口,裡面就好juicy。漁人樂脆係薯條+炸腐皮魚肉條,腐皮魚肉條就乾左d,但薯條即炸,熱辣辣外脆內軟,配很香的黑松露醬很滋味!環境方面,呢度裝潢以法木色和綠色為主,很柔和舒服,晚市時仲會dim少少燈。我地坐卡位,都幾舒適!但留意番成棟大廈都係餐廳,等lift走時就架架lift都full住咁落黎,有點難搭喇。

而最吸引我既係佢既湯底,花膠豚骨濃魚湯,醇濃鮮!正。

火鍋偶爾才可以吃到的魚肉麵條,原來Noodle Noodle 已經將之成為主打,更加發揚光大製作多種配搭,當你以為好中式,清新小店來個反傳統,原來食麵都可以好文青,好浪漫的💕魚麵可以揀粗條或幼條,原來含魚肉比例稍有不同,魚肉製作相對澱粉質較低,食麵就等於食魚,有益又健康😋😋😋雖説粗麵條魚肉含量50%,入口仍然充滿魚肉鮮味,魚湯濃厚順喉,原來加入了打碎的花膠蓉,湯麵好吃之餘,炸魚春卷新鮮即炸,魚皮餃、魚蛋都是揀手靚貨,味道非常非常之好👍👍👍安格斯牛肉不會淥得過熟,熱熱魚湯,輕輕一翻剛好,相比粗麵,幼麵魚肉味更重,因為製麵的粉相對較少,口感較為粗糙,粗麵定幼麵,各有千秋,自有其捧場客。每份麵餐都會附上三小碟,梅漬車厘茄,柚子雲耳,海苔薯仔,必須要讚的是選材,配搭和味道,車厘茄新鮮,梅子醃漬,酸酸甜甜,柚子雲耳,清新可口,海苔薯仔少少芥辣,開胃醒腦。小碟配菜,大大心思,讚讚讚👍👍👍用酒杯盛載的奶茶特別優雅,美美的花茶,貫徹健康之道,天然甜味,賞心悅目,Noodle Noodle 🍜,I’m lovin’ it💕

魚之戀(粗麵)

安格斯牛肉濃魚湯麵

魚之戀(粗麵)
安格斯牛肉濃魚湯麵
2019-01-17 51 瀏覽
最近朋友介紹有間首創嘅魚麵非常之好食當然即刻搵個朋友一齊去book位食啦😋餐廳位於旺角彌敦道去到餐廳感覺好舒服店員服務非常之好👍🏻會慢慢介紹食品俾你地👏🏻👏🏻我哋剛剛坐低店員就拎咗一杯類似魚湯嘅飲品飲給我們飲非常之清甜😍之後店員就介紹左我食呢個麵麵圍城見到個賣相非常之豐富有九款食物細細碟還有一碗魚湯.....呢碗魚湯原來係放啲魚麵落去跟住再食非常之特別魚麵仲非常之彈口食落去感覺仲好輕身非常之好味😋😋之後再用優惠價叫咗個桃之甜品,呢個甜品好特別賣相都好靚上面係有一你個桃下邊就係啫喱咁嘅形狀😍所以一定要食完上邊一大個桃先可以食下面嘅啫喱非常之特別個桃仲要特別鮮甜好好味🙊🙊最後當然叫杯依家潮流都興飲嘅水果茶啦水果清甜茶味夠濃🤗🤗🤗

最後當然叫杯依家潮流都興飲嘅水果茶啦水果清甜茶味夠濃🤗🤗🤗
2019-01-16 44 瀏覽
放走到旺角和舊同事食飯,想避開人潮,所以相約在彌敦道726,到了才決定食什麼。最後選了1樓新開的麵麵。裝修很新,也帶點小清新。 這裏主打食魚麵,正合我們晚餐要食得健康的出發點。甫坐低,便奉上一小杯welcome drink,原來是魚湯,很有心思。 我點了新出的麵麵圍城,因為賣相好吸引。朋友點了手工拌麵。大大的一碗,有紫菜、青瓜絲、蛋絲、火腿絲和泡菜粒,賣相五顏六色。  我的麵麵圍城賣相更加得意,9小碟在一旁,有一碗魚麵、熱湯和麻醬,這款配搭可以一麵兩食。  魚麵好彈牙,好好食,湯是花膠豬骨魚湯,清得黎有魚味,熱辣辣的,將魚麵放入去變了熱湯麵。我鍾意芝麻醬夠濃,點麵食酸酸甜甜,好開胃。 九小碟配搭豐富,分別有柚子金菇、梅漬車喱茄、日式芝麻醬秋葵、明太子醬蛋卷、醉蝦、巴那馬火腿伴哈蜜瓜、紅酒牛肋條、天婦羅炸大蝦、明太子雞翼。 有前菜冷有熱盤,令食一碗麵變得不單調,一次過食晒咁多種食物,最適合多心的人。梅漬車厘茄好甜、牛肋條亦煮得夠腍又入味,火腿密瓜也清甜,每樣都做得十分不錯。 大食的我們還點了個雞翼和黑松露薯條。雞翼是避風塘做法,做得香脆可口,外皮沾滿調味粉,很惹味,但入面仍保持滑

大食的我們還點了個雞翼和黑松露薯條。雞翼是避風塘做法,做得香脆可口,外皮沾滿調味粉,很惹味,但入面仍保持滑嫩多汁!

漁人樂脆其實就係薯條個名,看似普通但原來有3款薯條在內。分別是幼薯條、粗薯條及芋頭條,口感不一、炸得香脆再沾上邪惡的沙律醬,著實很好味!!必點的!

這家新開的小店,其實走健康路線,也看得出很有誠意,喜歡食麵的朋友,不妨一試。

2019-01-08
  • 麵麵圍城,
  • 漁人樂脆,
  • 避風塘雞翼,
  • 手工拌麵
2019-01-15 46 瀏覽
喺旺角搵健康嘅嘢食,好似好難,其實不然,因為我同朋友就搵左依間主打食魚面嘅餐廳 。就講下我食左咩啦,分別有粒粒脆炸雞,黑毛豬濃湯魚面,荔枝乳酸梳打。個炸雞整得唔錯,食落口唔會覺得多炸粉,但雞肉亦都唔會冇水份,所以幾好味。沙律做伴碟,中和一下。值得一提係炸雞上有枝小旗,十分精緻。黑毛豬好有咬口,配合埋自家製嘅辣醬,好味。魚面真係非常特別,有粗魚面同幼魚面揀,我揀咗後者,因為後者比例既魚肉較重。食落去嘅感覺非常特別,因為係比較硬身,好少食到咁嘅感覺。魚面比一般嘅面健康,因為唔係剩係得麵粉。更可以飲晒成碗魚湯,冇味精,有嘅只係魚鮮味。荔枝乳酸梳打非常好飲,本身已經鍾意乳酸味飲料,荔枝更加係絕配。總結:又健康又好味嘅嘢食唔係度度都有,俾我揀,我一定會再黎。

今日約左舊同學食dinner,佢提議去旺角食魚麵,我無所謂,試下吧!尼間noodle noodle 位於彌敦道726號商業大厦一樓,一放開lift 門就見到田園式設計嘅招牌,相當養眼店內環境舒適整潔,以小燈炮點綴,氣氛不錯,而且當時六點左右,沒有太多食客,非常寧靜一坐下店員先送上兩杯魚湯比我地試試味道,奶白色相當吸引,味道好鮮甜啊!原來係用花膠豚骨同魚骨熬製9小時而成的,十分足料食物主要以魚湯同魚麵為主,有多款選擇我比尼個麵麵圍城吸引住,有9小碟不同材料,啱曬貪心嘅我😬😬😬極上蟹肉手工伴麵,賣相吸引,好多蟹肉蟹籽,加上鮮甜旦牙嘅魚麵,口感層次豐富,推介配上開胃前菜,酸酸甜甜好醒胃麵麵圍城,嘩!好豐富啊!好有日本feel,真係未食先興奮每樣配菜味道都不錯,個人特別喜歡醉蝦同秋葵魚麵可配魚湯吃或伴麻醬吃,一濃一淡,任君選擇茘枝乳酸梳打,酸酸甜甜,不會太甜,不錯的,薄荷朱古力咖啡,朋友話咖啡☕️味好香濃而且夠滑這餐廳🍴環境服務不錯,食物又健康,推薦比大家試試啊

食物主要以魚湯同魚麵為主,有多款選擇

極上蟹匠手工伴麵

配上開胃前菜,酸酸甜甜好醒胃

麵麵圍城

麵麵圍城,嘩!好豐富啊!好有日本feel,真係未食先興奮

每樣配菜味道都不錯,個人特別喜歡醉蝦同秋葵

魚麵可配魚湯吃或伴麻醬吃,一濃一淡,任君選擇

荔枝乳酪梳打/  凍薄荷朱古力咖啡

這餐廳🍴環境服務不錯,食物又健康,推薦比大家試試啊
極上蟹匠手工伴麵
荔枝乳酪梳打/  凍薄荷朱古力咖啡
2019-01-13 49 瀏覽
今日下午一個人走去旺角買魚和魚糧,之後,都係一個人去食晚餐。心血來潮,便去了食魚麵。餐廳喺彌敦道726,搭升降機按1字便到。咁早上到來,人唔多。叫咗一個安格斯牛肉湯麵配桂圓杞子小黃菊花茶。三小碟前菜: 梅漬車厘茄、柚子雲耳及海苔薯蓉。梅漬車厘茄出奇地甜。牛肉湯麵好大碗,面層放滿牛肉。可惜牛肉無咩味,要下些鹽調調味。配的是魚麵,麵質當然無普通蛋麵咁爽彈啦,不過多了一重魚鮮味,味道都OK。桂圓杞子小黃菊花茶菊花茶幾幽香、怡神。

餐廳喺彌敦道726,搭升降機按1字便到。

咁早上到來,人唔多。

叫咗一個安格斯牛肉湯麵配桂圓杞子小黃菊花茶。

桂圓杞子小黃菊花茶
菊花茶幾幽香、怡神。
2019-01-13 121 瀏覽
冬天之暖粒粒推介! 平時都好鍾意係呢座大廈搵食,食過好多間都ok但未算係驚喜。今次凍凍地又想飲d湯就試呢間主打魚湯湯底再加魚肉打成既面店。一坐低就俾左杯仔魚湯,一飲就愛上,好濃郁而且飲得出真係足料。餐牌都未睇已經即刻決定要個熱湯既粉。但係最慘原來熱湯都有好多款,我既選擇困難症又出黎,咁呢個時候我就通常會相信餐牌上既手指公推介,咁就揀左個魚之戀,咩都有,朋友就揀左西班牙煙燻黑毛豬濃湯魚麵。魚之戀有兩款魚肉春卷,又有d魚蛋魚片頭,全部都唔錯,魚蛋係彈牙既,加埋個濃魚湯,係無得輸既。西班牙煙燻黑毛豬濃湯魚麵,呢個黑毛豬脆脆地咸咸地,似平時食果d德國咸豬手,呢個都唔差,不過最抵讚係佢另外碟上,唔會浸到淋哂又唔會令到個湯油哂。見到個餐牌d小食都好吸引,所以又忍唔住叫左d小食。避風塘雞翼拼沙律,流心蛋配柚南豆腐,漁人樂脆。避風塘雞翼拼沙律,呢個係出奇地好味,本身無特別大期望,但係又好鍾意食雞翼所以叫既。一黎到見到d炸蒜多到瀉,已經加哂分,再食好乾身,唔會好多油,呢個得。流心蛋配柚子豆腐,呢個係柚子醬味,甜甜地酸酸地,好開胃,一開始食左呢個先。漁人樂脆,薯條加魚肉春卷配黑松露沙律醬。呢個好得意,除左

漁人樂脆,薯條加魚肉春卷配黑松露沙律醬。呢個好得意,除左薯條仲有魚肉春卷,第一次食呢個配搭,再配埋個黑松露醬好好味。呢個又係驚喜。
最後叫左個桂花雪梨茶,好潤口,唔太甜,連我呢個平時唔太鍾意飲甜野既人都好鍾意。佢用個爐仔燒住,keep住都熱唔會凍左,又係好
抵讚。
總結,呢間我會再encore, I will be back! 野食有驚喜,價錢唔貴,服務又好! 絕對會有下次。
2019-01-11
2019-01-12 644 瀏覽
呢輪食火鍋食多咗,想轉番啲健康啲嘅嘢食。朋友建議去食魚湯魚麵,今晚便來到這位於彌敦道726的餐廳。一坐低,職員就俾咗兩杯好鮮味嘅welcome drink 魚湯我哋。剛才一出升降機,便留意到個大大的宣傳牌,今期推介 “麵麵圍城”,一於叫一個試下。加錢仲可以轉特飲 “桂圓杞子小黃菊花茶”,同埋食埋個甜品 “桃之戀人”。另外,叫多個 “安格斯牛肉湯麵”,配 “熱蜂蜜柚子茶”。桂圓杞子小黃菊花茶用玻璃壺上,下面有小蠟燭令花茶保溫。花茶好清香,飲落好舒服。熱蜂蜜柚子茶甜絲絲,好清潤。安格斯牛肉湯麵有好多好多,大大塊的安格斯牛肉,牛肉味濃郁,肉質唔錯。魚麵有點爽口感,又帶點煙韌感,營養又豐富。花膠湯底,健康又好飲。麵麵圍城賣相特別,將9款小食砌成九宮格,配以魚麵和魚湯,眼球被吸引著了!每款精緻小食都好食,尤其是凍蛋、醉蝦、紅酒牛肋條和明太子雞翼。魚麵有個食法,一個是放湯,另一個混和麻醬一齊食。我比較喜歡後者。最後,係食甜品 “桃之戀人”。上層是去皮燉桃,清甜、滋潤。下層是桃味啫喱,享受淡淡清香。今餐好健康!

桂圓杞子小黃菊花茶

熱蜂蜜柚子茶
甜絲絲,好清潤。

安格斯牛肉湯麵
有好多好多,大大塊的安格斯牛肉,牛肉味濃郁,肉質唔錯。

今餐好健康!
2019-01-10 44 瀏覽
唔知係咪呢排多嘢做,好希望快小啲到星期日,因為又可以放假,抖一抖,到咗中午先同太太去旺角行街,諗住買番啲靚衫过新年,行咗半日太太 滿載而歸笑住走,我就荷包大出血,諗住搭車走嘅時候,太太話不如食埋嘢先啦,就係咐近嗰間叫Noodle Noodle (麵麵)嘅餐廳度食嘢,因為入去嘅時候都係晚飯時間,所以都要等位,十零分鐘後,侍應安排咗兩個位俾我地同埋擺底餐牌,太太睇完餐牌後叫咗一個, 流心蛋配豆腐,秘製脆雞扒湯麵,我就要咗咖哩吉列豬扒拌麵,一杯熱奶茶,太太要咗一杯凍蜂蜜柚子茶,加多一個小食漁人樂趣, 先嚟嘅係流心蛋配豆腐 ,豆腐好滑, 跟住就係 秘製脆雞扒湯麵同埋咖哩吉列豬扒伴麵,一齊上,吉列豬扒炸得香脆可口。太太食嘅脆雞扒,佢都話皮脆但肉汁依然咁多,配埋嗰秘制醬汁,與別不同。蜂蜜柚子茶,都好味,最意想不到嘅就係漁人樂脆,係一個炸 薯條,但炸得非常脆,配沙律醬,真係正。食飽之後就帶埋啲戰利品回家。

(麵麵)嘅餐廳度食嘢,因為入去嘅時候都係晚飯時間

, 跟住就係

秘製脆雞扒湯麵同埋咖哩吉列豬扒伴麵

配沙律醬,真係正。食飽之後就帶埋啲戰利品回家。

2019-01-09 52 瀏覽
個friend話要食麵, 俾我搵倒呢間新新地既餐廳。(可能開左一段時間, 只係我唔知), 呢度其實好近地鐵站,地點黎講非常方便同TOP只係隔左條天橋。餐廳以木嘅裝潢為主,門口配上一幅大草牆,感覺好舒服。每份set dinner都會配有一碟前菜同花茶。價錢非常大眾化,食物質素屬中上,性價比算高。 主食我叫左極上蟹匠手工伴麵, 以蟹膏、蟹肉同蟹籽,配上魚麵。魚麵非常彈牙,而且煙煙靭靭,非常有口感。蟹膏、蟹肉同蟹籽份量超多,每一啖都食到好香蟹味,配埋芝麻醬真係好開胃,整體黎講唔錯!Fish Nachos ,Nachos用炸魚皮好特別,以芝士肉醬配牛油果醬非常惹味。但不宜放太耐先食,因為加咗醬汁令魚皮好快變得唔脆好少有魚麵做主打既餐廳, 味道幾特別, 口感好彈牙! 如果可以開間去將軍澳就好了, 可以成日食!

2019-01-08 560 瀏覽
健康一點,去了食魚麵。原來是全港首創。環境滿舒適的,因為又是18:00就來,人不會多。一開始每人會有一小杯花膠豚骨濃魚湯。很鮮很濃魚味,一點也不腥,看介紹要用9小時熬製。這麼珍貴,一小杯真的不夠喉😍。麵麵圍城,$108。選了幼魚麵。這個賣相當然吸引。但讓我留下深刻印象的是魚麵的美味。這個幼魚麵有著70%魚肉。很爽口,似吃爽口彈牙的新鮮魚蛋。魚麵可以拌麻醬吃,也可沾魚湯吃。兩者風味各具特色,都好味。那碗沾麵吃的魚湯,最後也被我喝了大半碗。9格小吃:柚子金菇、紅酒牛筋條、天婦羅炸大蝦、梅漬車厘茄、哈蜜瓜、明太子醬蛋卷、醉蝦、明太子雞翼和日式芝麻醬秋葵。放在一起顯得份外精緻。最喜歡梅漬車厘茄,酸酸甜甜凍凍的,令胃口大開。明太子雞翼也花心思,起了骨釀了餡。柚子金菇我也喜歡,很香柚子味。極上蟹匠手工伴麵,$118。這個是粗魚麵,有50%魚肉。加上足料的蟹肉蟹籽,囗感煙勒豐富,不過要小心有蟹殼,還好細碎軟身,吃得下肚。另有三款小吃:梅漬車厘茄、雲耳、薯蓉。Fish nachos on the boat,$58。是炸魚皮,面頭有芝士肉醬牛油果。牛油果是凍的,其他是熱的,所以拌著吃剛好易入口。幾種口味
健康一點,去了食魚麵。原來是全港首創。
環境滿舒適的,因為又是18:00就來,人不會多。

麵麵圍城,$108。選了幼魚麵。

極上蟹匠手工伴麵,$118。
另有三款小吃:梅漬車厘茄、雲耳、薯蓉。

Fish nachos on the boat,$58。
是炸魚皮,面頭有芝士肉醬牛油果。牛油果是凍的,其他是熱的,所以拌著吃剛好易入口。幾種口味配撘得宜,中和了牛油果那種獨特的味道。炸魚皮是脆的,要襯熱吃。因為沾上醬料比較快會腍。

朱古力和蜂蜜柚子茶,味道剛好。驚喜在朱古力都拉花。

魚麵真是貨真價實,其實只要一碗魚麵和魚湯,我也會捧場。

2019-01-06
2019-01-08 150 瀏覽
今晚黎到旺角哩間麵麵食魚麵。一聽到餐廳名,個腦即刻出現左麵麵麵麵麵麵麵麵麵,請你食麵 呢首歌😂😂😂平時其他餐廳都好少有魚麵食,最多係屋企打邊爐個陣唧四州魚麵。今次黎到魚麵專門店,可以試下餐廳既口味。一入到黎睇餐牌諗住食咩之際,餐廳已經奉上魚湯1小杯,可以試下秘製既「花膠豚骨濃魚湯」既滋味。我地叫左2人小食+2個魚麵🤩🐟流心蛋配越南豆腐豆腐配左越南既酸甜醬,加上本身好滑既豆腐,真係好開胃。仲有1隻開半既溫泉蛋配埋沙律菜,係好健康既前菜。漁人樂脆食完健康前菜,就黎d惹味d既邪惡食物喇。佢既賣相好似好普通既一碟薯條,但箇中另有玄機,薯條中間夾雜住炸魚卷,食落好香魚味,加上炸脆左既魚皮,成碟菜唔再單單係一碟炸薯條。加上黑松露沙律醬,真係好味。極上蟹匠手工拌麵我寶寶叫左佢最中意食既蟹,哩個拌麵有蟹肉🦀、蟹羔🦀、蟹籽🦀,總之就成碟都係蟹喇🦀🦀🦀。加上拌麵配既粗魚麵,食落好彈牙,魚麵比我相像中更加飽肚,食曬d麵之後,仲有好多蟹籽蟹肉,可以就咁啖啖蟹肉就咁食,真係好滿足。麵麵圍城哩個係麵麵既主打之選,有一碗魚湯魚麵,配有9款不同既美食。魚麵魚味重,質地彈牙👍1. 柚子金菇(前菜)2. 梅漬車喱茄(前菜

今次黎到魚麵專門店,可以試下餐廳既口味。

我地叫左2人小食+2個魚麵🤩🐟

流心蛋配越南豆腐

漁人樂脆

極上蟹匠手工拌麵

麵麵圍城
1. 柚子金菇(前菜)
2. 梅漬車喱茄(前菜)
3. 日式芝麻醬秋葵(前菜)
4. 明太子醬蛋卷(冷盤)
5. 醉蝦(冷盤)
6. 巴那馬火腿伴哈蜜瓜(冷盤)
7. 紅酒牛肋條(熱盤)
8. 天婦羅炸大蝦(熱盤)
9. 明太子雞翼(熱盤)

一次過可以試勻曬不同菜式配搭魚麵既味道。

最後我地點左兩杯餐飲,暖暖胃。
蜂蜜柚子茶、熱朱古力

魚麵真係都幾飽肚仲好健康添,下次黎要試埋其他款式先得。

2019-01-07 44 瀏覽
本身自己勁中意食麵 但又怕食太多澱粉質好肥旺角呢間#NoodleNoodle 手造魚麵專門店簡直係我救星有粗幼魚麵供選擇 有湯麵撈麵同不同醬汁配搭要重口味要清淡都有得揀🥳最近仲推出呢個極吸睛極和風的#麵麵圍城 九宮格 ($108)九款配菜 包括前菜同冷熱盤 仲有一碗魚麵配招牌濃魚湯底另外一小碗日式麻醬比你撈落去濃味啲另一種食法!個人中意柚子金菇夠清新 明太子醬蛋卷天婦羅炸大蝦酥脆香口 無骨明太子雞翼餡料十足!幼麵有成70%魚肉含量 口感彈牙爽口🍜另外的咖哩吉列豬扒伴粗魚麵($78) 豬扒香脆 但稍微厚粉粗麵較幼麵煙韌 魚肉含量都有50% 各有各好小食叫左呢個極邪惡的Fish #Nachos on the Boat ($58)係炸魚皮加上大量半溶芝士同牛油果蓉🌮🥑香口惹味到爆 食左先講啦喂🤪整體黎講 將魚麵玩到出神入化 會再黎試下其他配搭🥳
本身自己勁中意食麵 但又怕食太多澱粉質好肥

有粗幼魚麵供選擇 有湯麵撈麵同不同醬汁配搭
要重口味要清淡都有得揀🥳

九款配菜 包括前菜同冷熱盤 仲有一碗魚麵配招牌濃魚湯底

另外一小碗日式麻醬比你撈落去濃味啲另一種食法!
個人中意柚子金菇夠清新 明太子醬蛋卷
天婦羅炸大蝦酥脆香口 無骨明太子雞翼餡料十足!
幼麵有成70%魚肉含量 口感彈牙爽口🍜
另外的咖哩吉列豬扒伴粗魚麵($78)
豬扒香脆 但稍微厚粉

粗麵較幼麵煙韌 魚肉含量都有50% 各有各好