2018-09-19
今日屋企食飯,出左去博康個邊,個邊而家仲有好多傳統大排檔式既餐廳,岩一大班人食,個度間新廣發仲係我讀中大時成日會去既地方,好有回憶,不過今次係食呢間魚魚魚~咁我bk左4位,閒日黎講都唔算多人,唔洗等咁佢有好多唔同既餐set, 由200到400/位不等,收費合理,餐set 食物種類多,不過醬油就要另外收錢我地都鐘意食蟹,就叫左呢個Set, 有蟹又有得打邊爐餐廳都幾貼心,有濕紙巾又有膠手套提供!唔洗食到勁污穢,呢個扺讚既!點完餐後,第1道菜凍蟹好快就上左了味道唔錯,肉質結實,大細算係咁蟹鉗算大隻多肉,食落都鮮!凍蟹上左之後,等左一陣,就上哂淨低既野。可能係閒日,唔知假日黎,坐滿左好熱鬧時會點🤣咖哩蟹同胡椒蟹望落都幾有氣勢原隻上仲要勁大隻!佢炒得入味,又唔會太鹹,呢道整得唔錯!之後火鍋都上了,係花甲蟹鍋湯底味道清甜,個鍋夠哂霸氣,個2條龍😂火鍋配料都有幾十種揀,選擇都算多質素就正正常常!有d都好味既而呢個燒扇貝,係佢呢排有個晚市活動送,擲骰中唔同no.就有唔同獎勵而亦都燒得幾好,唔會乾身又夠味,記得去食都擲下!肥牛同豚肉既脂肪分布睇落都ok,我碌一碌都食得,而手製魚皮同響鈴係值得讚,同出邊食
咁我bk左4位,閒日黎講都唔算多人,唔洗等
我地都鐘意食蟹,就叫左呢個Set, 有蟹又有得打邊爐
點完餐後,第1道菜凍蟹好快就上左了
味道唔錯,肉質結實,大細算係咁
蟹鉗算大隻多肉,食落都鮮!
咖哩蟹同胡椒蟹
之後火鍋都上了,係花甲蟹鍋
湯底味道清甜,個鍋夠哂霸氣,個2條龍😂
火鍋配料都有幾十種揀,選擇都算多
質素就正正常常!有d都好味既
而亦都燒得幾好,唔會乾身又夠味,記得去食都擲下!
肥牛同豚肉既脂肪分布睇落都ok,我碌一碌都食得,而手製魚皮同響鈴係值得讚,同出邊食既真係好唔同,非常香口脆脆,不過就一人得一舊😭😭好想食多幾舊
整體黎講跟餐食物質素幾好,你話我真係要比意見可以改善既係,就係上菜既速度可以快少少~同埋都有1,2樣野漏左,可以增加準確度!我相信會愈做愈好,加油我會再黎食哈哈!