2017-02-26
一直都想來試呢間壽司店,今日放假黎開灣仔終於想去一試!今日係禮拜六,佢係身處於一棟商住食住宅的一樓,Sushi店實屬少見😅我係店裏的第一位客人跟師傅問好後就被安排坐係壽司吧!Ken師傅的風格是江戶前,壽司飯採用赤醋,味道更加深厚和一濃郁,值得一讚👍🏼👍🏼Ken師傅亦很建談,好驚壽司吧枱嘅師傅好cool!今日我㨂嘅係十二件壽司加卷物,有前菜,蒸蛋,十二件師傅精選,最後有熱烏冬同埋雪糕!都幾多😅😅師傅每款壽司都靈活運用不同的配料去配搭魚類,很用心!芝麻用即磨,已經睇得出佢對食材嘅執著!當中嘅甜蝦配蝦膏,坊間嘅做法只係將蝦膏放上甜蝦,佢用火槍輕輕將蝦膏燒一燒,將蝦膏的香味爆發出來,人間美味😍😍其他的壽司以午餐來說都中規中矩!要彈的地方就是壽司飯略為鬆散,用手拿起sushi時有點不穏,希望會有改善😁呢歺埋單三舊水,喺灣仔商業區都可算話10分超值👏🏼會再黎幫襯晚歺😁