2017-07-26 82 瀏覽
啱啱去完日本無耐,反而仲更加掛住日本!所以呢排係勁食日本嘢止渴 😂朋友話呢間鮨處松户係有好多日本人幫襯果然淨係去到門口已經好有日本 feel 👍🏻坐吧枱可以睇住師傅處理食物~不過我哋一行四人,就揀咗坐返大枱方便傾偈【日本凍蕃茄】紅卜卜,好圓潤就咁睇都見到好新鮮,食落清甜多汁根本唔駛啲咩花巧嘅調味【日本水茄子刺身】幾特別係日本嘅茄子先可以咁樣生食口感比較清爽,同平時煮到軟腍好唔同係爽口好多~【雜錦刺身】每一樣刺身都係非常新鮮!中間嗰兜【海膽】好有光澤,味道甘甜加埋少少青瓜絲一齊食,啖啖都好幸福~ 😍【牡丹蝦刺身】好剔透,大大隻~肉質爽甜,好有膠質 👅【深海池魚刺身】全部魚嘅刺身都係好肥厚!【呑拿魚刺身】都有齊赤身同拖羅左邊魚腩油香就香濃啲,但右邊魚味重啲成個刺身盛合都好正,必點!😛【甜蝦壽司】本身加咗少量 wasabi,做法正宗除咗巨型之外,仲要已經剝埋條尾!極之好食 🤤【呑拿魚腩壽司】同刺身一樣都係好厚身肥美油脂好豐厚 🍣【海鮮茶碗湯】個壼好精緻 💜啲湯充滿海鮮料,有蝦同魚肉倒出嚟個湯好清,但係味道係非常鮮甜!【吉列豬扒】外皮炸得脆薄裡面嘅豬扒仲係好嫩滑有肉汁平時我會食少少椰菜絲減輕個
啱啱去完日本無耐,反而仲更加掛住日本!
所以呢排係勁食日本嘢止渴 😂

朋友話呢間鮨處松户係有好多日本人幫襯
果然淨係去到門口已經好有日本 feel 👍🏻

坐吧枱可以睇住師傅處理食物~
不過我哋一行四人,就揀咗坐返大枱方便傾偈

【日本凍蕃茄】紅卜卜,好圓潤
就咁睇都見到好新鮮,食落清甜多汁
根本唔駛啲咩花巧嘅調味

【日本水茄子刺身】幾特別
係日本嘅茄子先可以咁樣生食
口感比較清爽,同平時煮到軟腍好唔同
係爽口好多~

【雜錦刺身】每一樣刺身都係非常新鮮!
中間嗰兜【海膽】好有光澤,味道甘甜
加埋少少青瓜絲一齊食,啖啖都好幸福~ 😍

【牡丹蝦刺身】好剔透,大大隻~
肉質爽甜,好有膠質 👅

【深海池魚刺身
全部魚嘅刺身都係好肥厚!

【呑拿魚刺身】都有齊赤身同拖羅
左邊魚腩油香就香濃啲,但右邊魚味重啲
成個刺身盛合都好正,必點!😛

【甜蝦壽司】本身加咗少量 wasabi,做法正宗
除咗巨型之外,仲要已經剝埋條尾!極之好食 🤤

【呑拿魚腩壽司】同刺身一樣都係好厚身肥美
油脂好豐厚 🍣

【海鮮茶碗湯】個壼好精緻 💜
啲湯充滿海鮮料,有蝦同魚肉
倒出嚟個湯好清,但係味道係非常鮮甜!

【吉列豬扒】外皮炸得脆薄
裡面嘅豬扒仲係好嫩滑有肉汁
平時我會食少少椰菜絲減輕個油膩感咁大把
但係呢碟椰菜絲好新鮮,我當沙律菜咁食哂!

整體都好滿意,生熟食物都好有質素
啲店員姐姐招呼好好,上菜時又會讚下食材新鮮 😂
後來有日本客人入嚟,佢哋轉 channel 用日文 serve 客,好勁 👍🏻
下次都會同朋友再嚟!

題外話,呢度係喺地下搭上五樓再轉𨋢上八樓
記得唔好迷失在這場五樓八樓遊戲 😂
2017-07-25 59 瀏覽
朋友帶左黎尖沙咀食日本菜,一入到去已經好鐘意佢既裝修擺設,好似去左日本旅行咁兩個人叫左勁多嘢食,完全失控了日本蕃茄,勁甜勁新鮮海蜇,爽口得黎,中間有啲軟身既,口感特別。配埋個醬汁,好食刺身拼盆嘩,件件都好正完全係高質素,同放題既爭太遠啦。海膽鮮甜,三文魚,吞拿魚,整塊放落口一咬,油香四溢,嗰種幸福感同滿足感真係不得了燒香魚,配上少少青檸汁,味道清香燒蜆,里面好厚肉,好甜汁燒喜之次,朋友話呢條係日本貴價魚,唔怪得咁甜,豆腐勁滑麵豉湯,完全無味精既,唔錯雪糕,三種味,白色係荔枝味,紅色係紅豆,綠色係蜜瓜味。個人至鐘意紅荳味,里面有一粒粒紅荳今晚係生日飯,全晚朋友話事,兩個人食左勁多嘢,勁飽十分滿足既一晚

兩個人叫左勁多嘢食,完全失控了

日本蕃茄,勁甜勁新鮮
海蜇,爽口得黎,中間有啲軟身既,口感特別。配埋個醬汁,好食

刺身拼盆
嘩,件件都好正

燒香魚,配上少少青檸汁,味道清香

燒蜆,里面好厚肉,好甜

汁燒喜之次,朋友話呢條係日本貴價魚,唔怪得咁甜,豆腐勁滑

麵豉湯,完全無味精既,唔錯

雪糕,三種味,白色係荔枝味,紅色係紅豆,綠色係蜜瓜味。
個人至鐘意紅荳味,里面有一粒粒紅荳

今晚係生日飯,全晚朋友話事,兩個人食左勁多嘢,勁飽
十分滿足既一晚
2017-07-23 82 瀏覽
好耐都冇黎食過,唔知水準有冇差到呢?答案係冇=)難得男朋友同我都早放,所以特登BOOK定枱黎食好西上到黎我地揀左BAR枱坐,正!可以有最快最新鮮既壽司同刺身食我地叫左一份刺身拼盆、燒水泡魚、蕃茄沙律、壽司拼盆!望住師傅切刺身,簡直係一種享受!哈哈啲刺身好新鮮喎,啲海膽好鮮甜,比我係日本食仲正三文魚同蝦都鮮甜,TORO好肥美~燒水泡魚我覺得咸左少少,應該係要搵啤酒送,可惜我唔飲得啤酒!個蕃茄沙律都係好鮮甜,同一般食既新鮮蕃茄好唔同。臨尾走果時,因為星期五好多人,啲侍應好忙,師傅又幾好傾,師傅見我地等左陣都未走得,所以就切左個北海道白粟米俾我地食同埋芥八爪魚,個白粟米真係好甜,正!唔錯,食物水準冇失準!環境唔錯,仲可以享受同日本人一齊進餐,哈哈!
好耐都冇黎食過,唔知水準有冇差到呢?答案係冇=)
難得男朋友同我都早放,所以特登BOOK定枱黎食好西
上到黎我地揀左BAR枱坐,正!可以有最快最新鮮既壽司刺身
我地叫左一份刺身拼盆、燒水泡魚、蕃茄沙律、壽司拼盆!
望住師傅切刺身,簡直係一種享受!哈哈
刺身好新鮮喎,啲海膽好鮮甜,比我係日本食仲正
三文魚同蝦都鮮甜,TORO好肥美~
個蕃茄沙律都係好鮮甜,同一般食既新鮮蕃茄好唔同。

2017-07-14
2017-07-22 102 瀏覽
餐廳實在非常之高質,實在好難用文字去形容餐廳嘅味道。首先一入到門口已經感受到係非常正宗嘅日本居酒屋,餐廳瞓咗包商同埋外面嘅座位,包廂房入面係榻榻米,餐廳嘅燈光非常之柔和所以入去嘅感覺係非常之舒服餐廳分左壽司吧枱同埋普通座位選擇,如果鍾意望住壽司師傅一路整壽司一路食嘅話就可以坐嗰邊,異想同朋友傾計嘅話就可以坐普通座位。今次難得黎到正宗嘅日式居酒屋所以就決定豪食一次,首先叫咗一盤刺身拼盤,來頭一啲都唔細,實刺身拼盤包括左拖羅,牡丹蝦,吞拿魚,海膽,油甘魚,同埋其他刺身,每一款嘅刺身都非常之新鮮,實在係令我非常之回味。陀螺同埋牡丹蝦當然係我嘅至愛,非常之鮮甜仲要入口即溶,海膽都比我想像中更加好味同埋新鮮,一啲腥味都無。一段時間冇去日本,非常之掛住一啲又新鮮又好味嘅刺身,嚟到依度終於都可以比我食到真係非常之好味。食完刺身就叫咗一份壽司拼盤,當然壽司都包括左海膽陀螺帶子同埋甜蝦等等嘅壽司,所有嘅壽司質素都好高,而且好新鮮。然後就叫咗一啲嘅小食同埋熟悉,分別叫咗雞泡魚干,湯,同埋叫咗一個靜岡蕃茄沙律,本身以為係普通蕃茄,但係精工番茄嘅味道非常之鮮甜同普通番茄完全唔同。最後仲叫咗一支sake味道清甜

最後仲叫咗一支sake味道清甜,餐廳真係完全啱晒happy Friday 放鬆一下!
2017-07-18
2017-07-21 90 瀏覽
係尖沙咀食左個超高質日本餐。首先餐廳已經睇得出係日本高級餐廳。氣氛高貴又舒服。仲有好多靚酒係側邊。有熱毛巾可以抹手,好似真係去左日本咁。飲住杯熱茶,好寫意。叫左個茄子田樂。燒得好靚。同四川烤茄子唔同,茄子上層舖左一層甜肉燥,好特別既日式肉燥。茄子整得夠實,唔會完全爛曬,好易夾起黎。肉燥味道加埋茄子,口感好滑好肥美。燒到咁真係好考功夫,味道好。味增湯落左個大大粒既蜆肉。飲左一啖,個湯既鮮味係鮮到攻鼻,好惹味!睇落清清淡淡既湯,竟然可以鮮甜到咁徹底。碗湯真係俾左好大驚喜我。之後叫左個拖羅壽司。八塊拖羅壽司,由赤身食到大拖羅。痴線,慢慢食到最肥美。個感覺超正。唔洗點醬油,拖羅既肥美係口中融化,食到我真係融化左。個陣肥美既脂肪分佈同肉既分佈係好均勻,食左一塊已經返唔到轉頭。呢個真係驚喜之中既大驚喜。食完已經唔想再食其他餐廳既拖羅,質數超高。叫左個手打烏冬。烏冬質感煙un,好彈牙。終於食到普通烏冬同好食既烏冬分別。口感好,配清湯都咁好味。星期五晚食呢啲高質野真係好開心,不用靚酒,高質野食已經取代一切。
係尖沙咀食左個超高質日本餐。
有熱毛巾可以抹手,好似真係去左日本咁。
飲住杯熱茶,好寫意。

之後叫左個拖羅壽司。八塊拖羅壽司,由赤身食到大拖羅。

2017-07-19 119 瀏覽
其實我好鍾意食日本野,先唔講呢間餐廳野食好唔好!但只講態度同環境簡直超差。我入到門口,個阿姐好惡咁問我「你仲咩呀」我黎餐廳當然食野,於是我話book 左檯架,那佢就帶我入去,原本是張近門口的檯,但我唔想太近門口,於是我話想個坐入些,佢即刻黑面話「到到都一樣,咁麻煩架!」但最後都有轉第二張檯比我!我望到張櫈,完全唔想坐落去,一達達污衊呀。詳見圖片。最離譜是,我不斷見到d 姐姐,企埋一邊大大聲用佢地既鄉下話,夾雜左d 國語係咁傾計。我一定唔會再黎!野食更加唔駛講,全部魚生都唔新鮮,好彩食完無肚痛。

野食更加唔駛講,全部魚生都唔新鮮,好彩食完無肚痛。
2017-07-17 104 瀏覽
第一次黎呢度食晚飯,所以我哋預早book位,我哋大概七點左右就上到來,一入門口都唔係好多人。但係我哋大概坐到八點,就已經成間鋪都係客人了,好彩我哋有book位。我見房入邊好多都係日本人,佢哋一大班人book咗房係入便食嘢,以鋪頭嘅裝修都好似日本嘅居酒屋,唔講真係以為自己去咗日本,同埋個經理識得日文,聽落去仲好純正添。我哋比安排坐係吧枱,師傅即場切完魚生就會好新鮮感放上嚟俾我哋食,同埋我哋可以現場欣賞師傅嘅刀工。其實我坐吧枱都仲有一個好處,就係可以同師傅有交流,師傅每上一度菜就會同我介紹一下。前菜係茄子,啲茄子好林好入味。好新鮮嘅刺身,刺身上面師傅都好俾心機幫佢哋𠝹花啲海膽好新鮮,其實我唔係好鍾意食海膽,我之前係日本食嗰啲海膽係苦嘅,但今次食落口好甜,連我女朋友都話好好食。啲蝦好大隻,成隻放入口是充滿我成個口,好肥好濃郁嘅味道,師傅仲提醒我哋叫我地食晒三文魚油金魚海膽之類嘅刺身先食吞拿魚。之後嚟咗個燒水泡魚,味道好濃,一流,但我覺得如果有得送啤酒更加好。蕃茄沙律,非一般嘅蕃茄,食入口勁甜同埋好新鮮,食落去可以幫你清潔一下頭先食過濃味既食物。佢哋嘅壽司真係好新鮮,同埋做得好精緻,每一件刺身
前菜係茄子,啲茄子好林好入味。
好新鮮嘅刺身刺身上面師傅都好俾心機幫佢哋𠝹花啲海膽好新鮮,其實我唔係好鍾意食海膽,我之前係日本食嗰啲海膽係苦嘅,但今次食落口好甜,連我女朋友都話好好食。啲蝦好大隻,成隻放入口是充滿我成個口,好肥好濃郁嘅味道,師傅仲提醒我哋叫我地食晒三文魚油金魚海膽之類嘅刺身先食吞拿魚。

佢哋嘅壽司真係好新鮮,同埋做得好精緻,每一件刺身都剛剛好覆蓋整舊飯團,食落口又唔會好滯,正!

去到臨尾差唔多走嘅時候,由於侍應太忙,我哋賣單嘅時候都等左一陣,師傅同我地好好傾,我哋仲同佢請教一下關於海膽點樣分為之新鮮,跟住師傅仲請咗我哋食芥辣八爪魚。

環境舒適,感覺似喺日本嘅居酒屋,食物新鮮,師傅很隨和,會對客人經常微笑,如果大家下次嚟食可以試吓坐吧枱號師傅多啲交流。
2017-02-02 1465 瀏覽
『鮨處松戶 』Sushi Dokoro Matsudo 平實嘅日本餐廳,第一次係同事請過嚟嘗試,覺得唔錯,又趁春節假期再同friend嚟食。網燒牛排幾大塊,味道唔錯,可惜有D烤過火,比較韌。烤牛油帶子連個汁都好正,炸雞juice配埋asahi效果一流!另外,鱈魚、蒸蛋、芝麻雪糕出品都好好,平凡中見不平凡!因為係吃午飯,唔想吃生,全熟食,下次要再嚟吃刺身!
2016-12-30 1319 瀏覽
太太生日,想去日本師傅主理的居酒屋,朋友介紹鮨處松戶,一試無防。可能當晚是平日,有六成滿,在場應有三至四枱在港工作的日本人用膳。因有半價,點了個刺身拼盤及壽司拼盤,三文魚腩入口即溶,蝦也十分鲜甜,不足是海膽盛在蘿白絲上,差不多有三分一海膽滲在蘿白絲中,有點浪費了。另外點了牛油帶子,好大粒,很香牛油味。稻庭烏龍份量也十分大,幾煙韌!總括而言,環境雖然平實,但味道不錯。
2016-12-15
2016-11-21 6145 瀏覽
星期日要返工,咁陰功,Lunch唔食返啲壽司真係對唔住自己。search咗好多間壽司店,近嘅未食過嘅星期日會開嘅仲要已經係下午2:15,仲有邊幾間可以選擇呢真係差唔多冇呀!無意間搵到呢度,咁就快快趣去食啦,如果唔係last order過埋,乜都冇得食啊!樓下嘅門面非常靚,不過上到嚟,咁嘅..... 裝修係以木為主,但整體環境好暗,而且啲木都好舊,所有野都好似甩皮甩骨咁,感覺上好似去咗廿幾年前嘅日本餐廳咁樣茶碗蒸好普通嘅蒸蛋,入面無冬菇但用咗另一款菇,有少量蟹柳,感恩地白果唔苦嘅,但質感好明顯係蒸過龍,有啲老有啲鞋,但蛋味都充足嘅自選壽司13件 ($240)吞拿魚腩、平目、油甘魚、帶子、海饅、海膽、蟹膏味噌、深海池魚、池魚、赤貝、蔥吞拿魚腩。魚類係新鮮嘅,大大塊兼肥厚;吞拿魚腩油脂夠正嘅;海饅有驚喜,肉厚而且燒得外脆內軟,一咬開啲魚油慢慢滲出嚟晒多,食多幾啖啲魚油就必晒出嚟;蟹膏味噌雖然其貌不揚,但膏味勁香濃,每啖帶輕輕嘅嘅味噌,口感好好;帶子雖然大粒但冇乜鮮甜味;海膽就最失望,其實睇個樣已經唔多好,淺黃色嘅,夾唔到完整一舊,海膽味欠奉,唔新鮮,仲有好少嘅苦味,老實講,係食過咁多間日本餐
茶碗蒸

茶碗蒸
自選壽司13件 ($240)

吞拿魚腩、平目、油甘魚、帶子、海饅、海膽、蟹膏味噌、深海池魚、池魚、赤貝、蔥吞拿魚腩。魚類係新鮮嘅,大大塊兼肥厚;吞拿魚腩油脂夠正嘅;海饅有驚喜,肉厚而且燒得外脆內軟,一咬開啲魚油慢慢滲出嚟晒多,食多幾啖啲魚油就必晒出嚟;蟹膏味噌雖然其貌不揚,但膏味勁香濃,每啖帶輕輕嘅嘅味噌,口感好好;帶子雖然大粒但冇乜鮮甜味;海膽就最失望,其實睇個樣已經唔多好,淺黃色嘅,夾唔到完整一舊,海膽味欠奉,唔新鮮,仲有好少嘅苦味,老實講,係食過咁多間日本餐廳最差嘅一次海膽! 全部壽司師傅已經落晒場,否則我係會麻煩佢幫我整過一件嘅😭
海鰻
麵鼓湯

有腐皮及海帶,唔算好鹹,都幾好飲
麵豉湯
咖啡
冇乜特別啦
咖啡
紅豆雪糕
原來只可以揀咖啡或雪糕,但店員好好俾埋個雪糕俾我。甜度適中,入面有紅豆粒,亦都附送少量冰粒😂
紅豆雪糕
$240其實喺不少地方都食到啲新鮮手握兼逐件逐件上嘅壽司,件海膽壽司真係扣晒所有分,唉!
2016-11-20
5 分鐘 (堂食)
海鰻
麵豉湯
2016-10-30 3855 瀏覽
從前常常到訪這兒食晏,自從有一次發現刺身唔夠fresh, 已經很久沒有再來。今天有同事提議到這兒食lunch,她說性價比高, 一於再試試。午餐有刺身,燒物等由95-240不等,好似無乜加價。我們一行三人,眼見鄰座個個都點北海丼,應該唔錯。我們也點了這丼飯和鰻魚飯。蒸旦剛出爐,夠熱而且非常滑有旦香。北海丼有四款刺身同少量海膽、魚子。刺身算是厚切,帶子味道新鮮,三文魚脂肪分佈平均,而海膽有少少甜味,以百四蚊的價錢有蒸旦,沙律同餐飲,在尖沙咀算是不錯了。而鰻魚飯則有兩片,雖未致覆蓋白飯,但肉質肥厚。這鯪魚是比較淋身的那種而不是一燒得脆脆的,而鰻魚汁甜甜地,送飯一流。咖啡是即磨的,味道比較淡囗醇滑,似乎是曰式咖啡的味道。整體表現不錯,中等價錢,可以再訪。
午餐有刺身,燒物等由95-240不等,好似無乜加價。

蒸旦剛出爐,夠熱而且非常滑有旦香。
咖啡是即磨的,味道比較淡囗醇滑,似乎是曰式咖啡的味道。
整體表現不錯,中等價錢,可以再訪。

2016-10-29
2016-09-19 3531 瀏覽
黎到彩星集團大廈。誤打誤撞嘅情況下黎咗8/F 鮨處松戶。原來有promotion 。壽司 & 刺身拼盤半價嘩。d刺身好新鮮。taro 肥美。油甘🐠油份佈滿口中。牡丹蝦大大隻。蝦頭有膏架。海膽無腥臭味。赤貝鮮甜。半價後盛惠3 佰幾咋。無將貨就價。抵讚👍🏼
黎到彩星集團大廈。誤打誤撞嘅情況下黎咗8/F 鮨處松戶。
原來有promotion 。壽司 & 刺身拼盤半價

半價後盛惠3 佰幾咋。無將貨就價。抵讚👍🏼
2016-07-30 3670 瀏覽
尖沙咀日本料理餐廳實在多不勝數,今日試下鮨處松戶,這裡環境不錯,座位闊落。看看餐牌,幾十至一百多元一個午餐,算相當吸引!蒸蛋內材料豐富但有點過熟至老,像家中的蒸水蛋,太實唔夠滑。北海道丼賣相非常吸引,魚生厚切大大件,鋪滿飯面。但質素一般,魚肉肉質有點淋身唔係好彈牙,帶子有少許腥,但以這個價錢,有此份量又有海膽同大大粒魚子,我認為絕對可以接受!
看看餐牌,幾十至一百多元一個午餐,算相當吸引!
蒸蛋內材料豐富但有點過熟至老,像家中的蒸水蛋,太實唔夠滑。
北海道丼
2016-07-15
北海道丼
2016-06-26 3485 瀏覽
約好了同事的飯局我們一行8人,一開始就先吃了4盤的刺身魚生魚生普遍都新鮮,有魚鮮味,亦彈口結實。肥美的吞拿魚腩吃一片就膩,同事們不太吃就夾了好幾片給我XD吞拿魚腩算不上是拖羅的級數,咀嚼時滿口油香,但還是有一二條大的魚筋。伴蔥粒及精選醬料,令屬於白魚的左口魚刺身帶來微酸酸的有趣味覺享受。蟹籽份量都算多,整體都尚好。大蜆肥美肉厚,香滑而蜆味濃郁。牛舌略嫌薄身,令牛舌偏乾身,失去嚼勁,如能增加厚度,就會更juicy味厚。豆腐不夠滑,豆味亦不香,這個略為遜色魚肉滑溜,但上枱後放了不到5分鐘開始聞到腥味。整體而言,魚生刺身都新鮮,食材質素高,熟食方面就有改善空間。地方方面,座位舒適,氣氛和諧,很適合跟一大班朋友同事暢談,店員都友禮親善。
約好了同事的飯局
我們一行8人,一開始就先吃了4盤的刺身魚生
魚生普遍都新鮮,有魚鮮味,亦彈口結實。
肥美的吞拿魚腩吃一片就膩,同事們不太吃就夾了好幾片給我XD
吞拿魚腩算不上是拖羅的級數,
咀嚼時滿口油香,但還是有一二條大的魚筋。
左口魚刺身
蟹籽沙律
蟹籽份量都算多,整體都尚好。
白酒煮大蜆
大蜆肥美肉厚,香滑而蜆味濃郁。
燒牛舌
燒牛舌
牛舌略嫌薄身,令牛舌偏乾身,失去嚼勁,
如能增加厚度,就會更juicy味厚。
燒雞翼
厚燒豆腐
豆腐不夠滑,豆味亦不香,這個略為遜色
燒魚鮫
魚肉滑溜,但上枱後放了不到5分鐘開始聞到腥味。

題外話/補充資料: 地方大,不算嘈,適合同事飯局
2016-06-24
10 分鐘 (堂食)
左口魚刺身
蟹籽沙律
白酒煮大蜆
2016-05-28 2622 瀏覽
鮨處松户聽聞呢間嘢都有好多日本人幫趁所以先黎試下。先來了個前菜,有鰻魚、酸青瓜、海帶等,好開胃,很好味!魚生併盤,魚生新鮮, 海膽同魚子都非常鮮味,決定 encore 再叫多份。雜錦刺身(特上) 有吞拿魚腩、牡丹蝦、赤貝、海膽、吞拿魚、深海池魚及帶子。海膽起正蝦、帶子都不錯,其他魚都ok~蟹腳雜錦鍋就比較普普通通, 皇帝菜都好味. 不過好少蟹腳, 完全唔夠喉. 烏東彈牙好食, 於是叫多一碟。帶子牛油燒,個帶子好大粒,有好香既牛油味,帶子用唔會韌,味道好好。牛肉豆腐鍋,裏面既豆腐夠滑,不是很入味但都可以接受。稻庭烏冬幾好,烏冬幾滑幾煙韌。牛油果軟殼蟹卷,D飯卷得有D鬆散,味道唔錯。總括而言,呢間係水準唔差既日本餐廳。
鮨處松户

聽聞呢間嘢都有好多日本人幫趁所以先黎試下。

先來了個前菜,有鰻魚、酸青瓜、海帶等,好開胃,很好味!

蝦、帶子都不錯,其他魚都ok~

牛肉豆腐鍋,裏面既豆腐夠滑,不是很入味但都可以接受。

稻庭烏冬幾好,烏冬幾滑幾煙韌。

牛油果軟殼蟹卷,D飯卷得有D鬆散,味道唔錯。

總括而言,呢間係水準唔差既日本餐廳。
2016-05-27