2022-11-06 407 瀏覽
今次收工又再黎到我既日式飯堂 #鮨一 ,最鍾意黎係尖沙咀店,除咗地點夠就腳之外,餐廳裝修較有日式風格,氣氛都比較熱鬧😍今次有幸可以坐喺吧枱,可以望住師傅即場處理食材同遞上食物,更係另一番享受🥰-今次一嚟就食咗兩個手卷,一份係鮮帶子海膽手卷($98),海膽同埋帶子份量好足,海膽入口即融,帶子好新鮮,超級好食,極度推介!🤤 另一個係吞拿魚牛油果手卷($58),點左豉油既牛油果同吞拿魚味道好夾😍-嚟得呢度就梗係唔少得食佢哋嘅刺身啦🙈 呢個上錦綉刺身($348)一共有八款刺身,每款都有兩切,包括有蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子等等,刺身夠晒新鮮肥美,唔錯👌🏻-之後叫咗幾款串燒,因為呢度嘅燒物都好好食架,分別係2串自家製免治雞肉($76)、鹽燒牛舌($42)、豚肉露筍卷($42)同大蔥雞肉串($28),串燒調味岩岩好,大部份都燒到好香,最鍾意鹽燒牛舌,肉質爽彈又有肉汁🤤-最後叫左一個沙律作結($128),佢哋呢個沙律用上日本蕃茄,好甜好開胃,仲加入咗切成小塊既魚生,好快就清晒🤤 整體成餐飯都好滿意,咁多年水準都依然keep到,期待下次再返黎食🥰

2022-11-05 351 瀏覽
高質日本菜!去到叫三文魚,拖羅,馬糞呢啲基本操作架了,個三文魚吾係腩位置肥肥甘甘,好鮮味已經,我有係YouTube 見到人經常推薦食鯛魚,我有係普通壽司店試過,但試完之後覺得是一次就夠,但今次我再試多次係咪真係甘,結果好意外有一種好海好鮮甜既味道,同埋食呢個要放一粒仔既芥末落個魚到,個感覺係一流!
2022-11-05 286 瀏覽
✨極具日本feel嘅裝修設計, 座位舒適, 仲設有高腳吧枱嘅特色座, 可以欣賞住廚師備餐, 拌菜上碟嘅過程, 增添埋視覺嘅享受😍🍎日本蘋果沙律🥗沙律菜新鮮脆口配爽甜嘅蘋果絲, 加埋Q彈嘅蟹子粒粒, 口感非常豐富😋🦪日本真蠔:大船渡(左)🦪仙鳳趾蠔(右)面層放咗酸汁啫喱, 香蔥及蘿蔔蓉, 更能帶出鮮味兩款蠔身鮮脆爽口, 仲帶著淡淡嘅海水鹹味👍🐟鮫鰈魚薄切💫鋪上金箔, 賣相矜貴🥰切得非常薄身嘅鮫鰈魚, 肉質鮮嫩, 係屬於比較淡味嘅刺身, 沾上酸汁入口, 爽脆彈牙🤩🦀軟殼蟹天婦羅鬆脆可口冇油膩感🐂辣味噌煮和牛腹牛腹肉烹調得宜口感軟淋, 微辣嘅味噌湯汁, 將蘿蔔煮得好入味, 真係味覺嘅享受😋🍢自選串燒鹽燒牛小排串煙肉帶子卷串華味鳥雞胸軟骨串鹽燒牛舌串💕串燒上洒滿孜然粉, 帶出烤肉嘅香味, 還可沾上碟邊嘅芥末醬, 另味覺更昇華😋

🍎日本蘋果沙律

🦪日本真蠔:大船渡(左)
🦪仙鳳趾蠔(右)
面層放咗酸汁啫喱, 香蔥及蘿蔔蓉, 更能帶出鮮味
兩款蠔身鮮脆爽口, 仲帶著淡淡嘅海水鹹味👍

🐟鮫鰈魚薄切
💫鋪上金箔, 賣相矜貴🥰

🦀軟殼蟹天婦羅

華味鳥雞胸軟骨串
鹽燒牛舌串
2022-11-03
2022-10-28 346 瀏覽
古語有話,不時不食現正是秋刀·白子季節呢晚黎到尖沙咀鮨一食日本料理~秋刀魚刺身 $168沒想到秋刀做刺身比燒好味多了,魚鮮味濃郁白子刺身 $148秋 冬天限定先有,口感細滑豐腴,配酸汁一齊食,勁夾安康魚肝 $148入口即化,有鵝肝嘅口感,更比鵝肝清爽~海葡萄沙律 $128海葡萄獨特帶咸嘅口感,配日本蕃茄好清甜燒紐西蘭羊架 2件 $136肉質唔會韌,羊羶味唔重什錦天婦羅$98 (3蝦4菜)新鮮熱辣辣嘅天婦羅真係同放題質素完全無得比,薄薄上一層漿食到蝦本身鮮味同瓜菜嘅甜~辣味增煮和牛腹墊底羅白好清甜,和牛肉油脂感好豐腴,濃濃肉味,口感軟稔!
古語有話,不時不食
現正是秋刀·白子季節

呢晚黎到尖沙咀鮨一食日本料理~

秋刀魚刺身
沒想到秋刀做刺身比燒好味多了,魚鮮味濃郁

白子刺身

秋 冬天限定先有,口感細滑豐腴,配酸汁一齊食,勁夾

安康魚肝

入口即化,有鵝肝嘅口感,更比鵝肝清爽~

海葡萄沙律
海葡萄獨特帶咸嘅口感,配日本蕃茄好清甜

燒紐西蘭羊架
2件 $136
肉質唔會韌,羊羶味唔重

什錦天婦羅
(3蝦4菜)

辣味增煮和牛腹
墊底羅白好清甜,和牛肉油脂感好豐腴,濃濃肉味,口感軟稔!
2022-10-19
  • 秋刀魚刺身
  • 白子刺身
2022-10-21 416 瀏覽
已不是第一次光顧,每次都有不同的用餐享受,今次被安排坐吧檯,更有機會直接看著食物由備餐加伴菜至上碟送到眼前,簡直是視覺享受。尤其我們點的特上十貫目,每件厚厚新鮮魚生由廚師刀工到手握壽司飯,又是另一番味覺享受。在享用較濃味的小菜前,食了一份日本青蘋果沙律,清新爽口,接著是辣酒煮廣島蠔配日本大根,好正,天婦羅是必點的,因為炸物是這裏的名物,有大蝦、青椒、番薯、南瓜和矮瓜,炸漿厚薄剛好,令口感一流。之後再叫了幾份串燒有小牛排串、煙肉帶子串和豚肉露筍串等,完全無令人失望。

2022-10-20
今次專程要試手握魚生壽司,這份特上十貫目,每件新鮮魚生都是大大件厚切,其中更有海胆、鵝肝和火炙帶子等等,實在大滿足。另外串燒也是朋友推薦的,所以叫了自家製免治雞肉串、鹽燒牛小排、煙肉帶子卷、豚肉露筍卷和燒大蔥,全都很美味,尤其雞肉串沾滿日本蛋黃更帶出另一番口味。大家都意猶未盡,便再order一份辣酒煮蠔,無介紹錯,惹味十足,肥大廣島蠔配大根超正。而什錦天婦羅的炸蝦及什菜上枱時香氣撲鼻。炸粉厚薄均勻,香脆易入口,擺碟又搶眼,實不容錯過。
2022-10-20
2022-10-18 1023 瀏覽
秋意濃濃,最適合食時令嘅秋刀魚,難得搵到尖沙咀呢間餐廳有秋刀魚刺身食,梗係要試試佢!一坐底即刻叫咗條秋刀魚刺身, 個擺盤十分精緻,好打卡able, 秋刀魚睇落好新鮮,另配上有碟類似蒸魚豉油味嘅蔥花豉油,食落好鮮甜。見到隔離枱,食完條魚叫師傳拎啲魚頭魚骨去炸嚟當小食食,我哋都跟住做(原來免費架)。條秋刀魚炸完後,啲骨脆卜卜超惹味,送酒一流!叫咗碗味增煮牛舌,真心超好味,口感十分軟腍,個味增汁煮到啲牛舌同蘿蔔好入味,而且份量十分多,好抵食。另外叫咗個甲羅燒(左)同鯛魚奶湯(上),將啲蟹膏同蛋黃撈勻再搽多士食,超好味🤤。另外個鯛魚奶白湯,湯嘅質地好濃厚,飲得出無味精味,飲完都幾飽肚。叫咗個火炙蝶魚邊壽司,啲蝶魚食落好多油脂,十分香口肥美🤤不過個飯包得有少少散,拎起好易跌落,可以再包得好啲。跟住再上個鰹魚蕃茄沙律,鰹魚搭配蕃落食落清爽,酸酸甜甜咁,可以去一去膩。再嚟重頭戲——特上錦繡刺身,總共有8款刺身各兩件,五百幾蚊呢個份量都算係咁,海膽分量算慷慨,另外仲有好少食到嘅金目鯛刺身,整體所有刺身都好新鮮(可惜冇得就咁叫金目鯛刺身)

)。條秋刀魚炸完後,啲骨脆卜卜超惹味,送酒一流!

炸秋刀魚骨

味增煮牛舌

左:甲羅燒

火炙蝶魚邊壽司

鰹魚蕃茄沙律

特上錦繡刺身(8款,各2切)

2022-10-14
炸秋刀魚骨
味增煮牛舌
左:甲羅燒
火炙蝶魚邊壽司
鰹魚蕃茄沙律
特上錦繡刺身(8款,各2切)
  • 特上錦繡刺身
  • 味噌煮牛舌
今日黎到厚福街既鮨一,餐廳因為有三層,而佢地安排左我地坐左係18樓既bar 枱。餐廳傳統和式裝修,骨骨子子,坐得幾舒服。鰹魚蕃茄沙律~$168鰹魚味道本身十分香濃,而魚口感好煙韌有咬口,要黎配蕃茄沙律係好開胃,亦都提高左我對之後幾味既期待! 壽司上十貫目$258壽司共有十款無重複,有帶子,北寄貝,三文魚,池魚,熟蝦,油甘魚等等。刺身新鮮壽司飯緊緻,無乜得挑剔佢🤣😛 鮨一手卷$98呢個手卷就十分巴閉,滿到跌出黎既三文魚子同海膽,海膽入口即溶,味香加上成口三文魚子,口感超強。 銀鱈魚刺身四切$246銀鱈魚刺身係香港黎講係極罕,銀鱈魚刺身本身油鮨重但味香,所以口感非常滑,一咬落去q彈,感覺好神奇,喜愛刺身既朋友一定要食下。 活赤貝壽司$62貝類之中,赤貝係我至愛,呢度既赤貝口感爽彈,鮮味亦濃,size亦大。正。 味噌煮牛舌$68呢個煮牛舌cp值極高,咁大盤竟然只係68蚊,有大約8至10口牛舌,而配味噌煮係一絕,必嗌! 日本蕃薯拼南瓜天婦羅$65另一個抵食既就係呢個天婦羅,皮薄而保留南瓜肉汁,好juicy.正
鰹魚蕃茄沙律~$168

壽司上十貫目$258

鮨一手卷$98

銀鱈魚刺身四切$246

活赤貝壽司$62

味噌煮牛舌$68

日本蕃薯拼南瓜天婦羅$65

2022-10-15 185 瀏覽
一埗進餐廳,映入眼簾了日式的裝潢,日式的裝飾陳設每一道料理由上桌開始就覺賞心悅目!不論是擺盤或是食具的選用,都是看得出的用心海葡萄沙律, 入口彈牙,帶有酸汁油包裹著海葡萄, 非常開胃呀手握壽司十款, 有左口魚、吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚及海胆軍艦等。每件壽司是吃得出來的功架與新鮮,醋飯團手握的力度恰到好處,不會過於硬實,夾起也不會鬆散吞拿魚腩壽司,油脂平均,味道鮮味嫩滑,入口即溶, 新鮮的海膽, 呈橙黃色, 入口CREAMY, 甘香軟殼蟹手卷口感最為特別,因為暖暖的壽司飯包裏炸至香脆的軟殼蟹,一軟一脆的口感特別美味蟹味噌, 蟹膏和蟹肉混合的,伴以烤至香脆的蒜蓉多士,讓多士吸收了濃厚的蟹膏,每一口都充滿香脆與鹹香的多層次口感。當把整件蟹味噌多士放入口時,超濃郁的蟹膏和蟹肉在口腔內大爆發,真是說不出來的滿足感秋天,係秋刀魚當造嘅季節,油脂豐厚、肉質鮮味, 尤其賣相真係無得頂, 真係唔捨得食咯!!
一埗進餐廳,映入眼簾了日式的裝潢,日式的裝飾陳設

2022-10-15 204 瀏覽
上裝網search鮨一人氣幾好!價錢都算大眾化,所以就和朋友book了這間,去到被安排坐 sushi bar台,睇到廚師製作都幾賞心悅目。特上十貫目,時令食材!件件都幾高質數, 火炙左口魚綿滑,入口即溶既口感!魚油突出夠香。赤身吞拿幾肥美,色澤油潤,入口嫩滑。油甘魚腩配黑魚籽,夠肥夠香!黑魚籽帶上口感,脆卜卜。海膽用料新鮮,而且份量好多夠飽滿,就黎滿瀉!味道鮮甜沒怪味,非常新鮮口感一流。軟殼蟹手卷,炸到脆卜卜,紫菜又脆,軟殼蟹又脆,口感 double win, 壽司米飯酸度剛好,質感帶點黏糯感,幾不錯。秋刀魚刺身,時令既秋刀魚夠肥美,魚味較濃,但新鮮唔腥,擺盤賣相夠靚,色澤紅卜卜!肉質夠緊緻。雜錦天婦羅,有3隻蝦4款菜! 天婦羅粉漿幾好,炸起黎都幾薄身夠香脆,但又唔會太油!蝦肉幾大條夠爽彈, 青椒,冬菇,矮瓜,南瓜都夠脆身,再配上蘿蔔蓉幾好又夠熱辣辣。

去到被安排坐 sushi bar台,

睇到廚師製作都幾賞心悅目。

赤身吞拿幾肥美,色澤油潤,入口嫩滑。
油甘魚腩配黑魚籽,夠肥夠香!黑魚籽帶上口感,脆卜卜。

軟殼蟹手卷,炸到脆卜卜,紫菜又脆,軟殼蟹又脆,

色澤紅卜卜!肉質夠緊緻。

2022-10-14 391 瀏覽
朋友帶我黎左呢間位於尖沙咀樓上舖既日本餐廳食晚飯~~聽講餐廳既食材都係由日本新鮮運到.....保證新鮮咁話餐廳地方唔算好大, 黎食就食BK定枱喇~~我地被安排坐bar枱, 可望到師傅烹調美食每日主打既食材~~鰹魚蕃茄沙律 $168鰹魚刺身肉質幼嫩甜美, 魚味較濃, 脂肪少而且口感爽口蕃茄沙律好新鮮, 沙律菜青脆爽口~~仙鳳趾蠔 $98/隻來自日本北海道既仙鳳趾生蠔有成隻手掌咁大!! 肉身肥厚, 蠔味非常濃郁, 質地滑口又creamy~石垣貝 $58/隻石垣貝鮮味十足, 餘韻清甜, 肉質爽口~感覺與北寄貝有點相似, 但肉質較柔軟秋刀魚刺身 $168秋刀魚刺身擺盤好靚好有美感!!新鮮既秋刀魚有著紅潤的魚肉, 油脂豐厚, 味道甘甜~~醬油裏面拌左姜茸等材料, 沾一點食更能帶出魚鮮味大蝦天婦羅反卷 $128一整隻蝦非常之大, 夾係反卷裏面都食到佢既爽口彈牙~~反卷外層沾滿天婦羅脆粒, 與飯粒形成外脆內軟既感覺, 口感豐富!!清酒煮蜆 $72清酒煮蜆既湯底清甜可口~蜆肉鮮嫩冇沙....蘿白索晒湯既精華入晒味, 好正呢!!免治雞肉串 $36/串免治雞肉肉質幼嫩細緻, 外層燒得帶微脆, 雞肉與雞軟骨
朋友帶我黎左呢間位於尖沙咀樓上舖既日本餐廳食晚飯~~
聽講餐廳既食材都係由日本新鮮運到.....保證新鮮咁話

餐廳地方唔算好大, 黎食就食BK定枱喇~~

我地被安排坐bar枱, 可望到師傅烹調美食

每日主打既食材~~

鰹魚蕃茄沙律 $168
鰹魚刺身肉質幼嫩甜美, 魚味較濃, 脂肪少而且口感爽口

蕃茄沙律好新鮮, 沙律菜青脆爽口~~

仙鳳趾蠔 $98/隻
來自日本北海道既仙鳳趾生蠔有成隻手掌咁大!!
肉身肥厚, 蠔味非常濃郁, 質地滑口又creamy~

石垣貝 $58/隻
石垣貝鮮味十足, 餘韻清甜, 肉質爽口~
感覺與北寄貝有點相似, 但肉質較柔軟

秋刀魚刺身 $168
秋刀魚刺身擺盤好靚好有美感!!
新鮮既秋刀魚有著紅潤的魚肉, 油脂豐厚, 味道甘甜~~
醬油裏面拌左姜茸等材料, 沾一點食更能帶出魚鮮味

大蝦天婦羅反卷 $128
一整隻蝦非常之大, 夾係反卷裏面都食到佢既爽口彈牙~~

清酒煮蜆 $72
清酒煮蜆既湯底清甜可口~
蜆肉鮮嫩冇沙....
蘿白索晒湯既精華入晒味, 好正呢!!

免治雞肉串 $36/串
免治雞肉肉質幼嫩細緻, 外層燒得帶微脆, 雞肉與雞軟骨既比例恰到好處~
沾上蛋黃汁一齊食入口更見嫩滑
  • 石垣貝
  • 大蝦天婦羅反卷
  • 免治雞肉串
  • 清酒煮蜆
2022-10-14 141 瀏覽
尖沙咀厚福街出名多野食,今日同同事放工過黎呢間樓上鋪鮨一日本料理食日本菜,之前係openrice睇到食評同相覺得好吸引✨特上錦繡刺身 ($528)朋友揀左款特上刺身,一共有8款刺身,每款有兩件,一人一件唔洗爭,銀鱈魚魚肉帶豐腴油分,口感比拖羅更爽且嫩滑,金目鯛肉質細緻肥美,油甘魚腩色澤紋路分佈均勻,肉厚肥嫩,魚肉細緻滑嫩,池魚肉質緊實而爽口,略帶油香,味道鮮甜,牡丹蝦同帆立貝都好新鮮且爽彈,最後食最濃味既拖羅同海膽,拖羅脂肪分佈好像雪花般,富天然魚油脂的甘香,入口即溶,加拿大海膽呈橙黃色,味道甘甜鮮美✨蟹肉蟹膏手卷 ($48)擺盤非常精緻,鮮甜蟹肉配埋甘香綿密嘅蟹膏,鮮味十足✨鵝肝手卷 ($78)充滿油香嘅鵝肝經香煎後外脆内軟,估唔到同手卷又幾夾✨鰹魚番茄沙律 ($168)鰹魚刺身口感清爽,配上新鮮爽脆既沙律菜同酸酸甜甜既原個番茄,非常開胃✨鹽燒牛舌 ($42)牛舌燒得非常香口,而且非常爽口彈牙,調味恰到好處✨免治雞肉棒 ($38)推介大家試下佢地既自家製免治雞肉棒,撈匀生雞蛋點黎食,口感更佳✨燒日本迷你甘薯 ($32)迷你番薯一口size,燒烤過後非常香甜✨燒日本青椒仔 ($22)食

✨特上錦繡刺身 ($528)

✨蟹肉蟹膏手卷 ($48)
擺盤非常精緻,鮮甜蟹肉配埋甘香綿密嘅蟹膏,鮮味十足

✨鵝肝手卷 ($78)
充滿油香嘅鵝肝經香煎後外脆内軟,估唔到同手卷又幾夾

✨鰹魚番茄沙律 ($168)

✨鹽燒牛舌 ($42)
牛舌燒得非常香口,而且非常爽口彈牙,調味恰到好處

✨免治雞肉棒 ($38)

✨燒日本迷你甘薯 ($32)
迷你番薯一口size,燒烤過後非常香甜

✨燒日本青椒仔 ($22)
食左咁多款肉就叫左串燒日本青椒仔,口感爽口鮮甜,用來清清味蕾就最好不過

又到天秤座寶寶慶祝生日既日子,身邊好多朋友都係9月10月生日,今晚就揀左呢間位於尖沙咀厚福街既樓上日本餐廳,啱哂我同閨蜜兩個人坐低傾下Girls’ talk🌟鰹魚番茄沙律 ($168)頭盤揀左鰹魚番茄沙律,沙律菜新鮮爽脆,中間有原個番茄酸酸甜甜好開胃,仲有六大片厚切既鰹魚刺身,鰹魚魚味香濃,配埋沙律好夾😋☺️🌟特上錦繡刺身 ($528)賣相非常精緻,師傅精選左當日最新鮮既八款刺身,包括銀雪魚、牡丹蝦、油甘魚、池魚、金目鯛、拖羅、帆立貝、海膽1️⃣池魚: 厚切既池魚魚油甘香2️⃣金目鯛: 魚肉較淡,食其魚鮮3️⃣油甘魚: 魚身鮮嫩彈牙4️⃣銀雪魚: 好有驚喜既刺身,有豐腴既魚油,魚味濃郁5️⃣牡丹蝦: 原條即開既牡丹蝦好鮮甜綿滑,加埋wasabi豉油更加好食😋6️⃣帆立貝: 新鮮大隻又厚肉,口感爽口彈牙7️⃣海膽: 用既係加拿大海膽,口感creamy順滑,好鮮甜8️⃣拖羅: 油脂最高,入口即溶👍🏻🌟鵝肝手卷 ($78)鵝肝先煎到表面金黃色,咬落去脆卜卜咁,配埋香脆既紫菜好夾😉🌟蟹肉蟹膏手卷 ($48)另一款就叫左蟹肉蟹膏手卷,一絲絲既蟹肉好鮮甜,上面加左濃郁既蟹膏,性價比好高💯🌟鹽燒牛舌 ($42)食完佢地既刺身同壽司,

🌟鰹魚番茄沙律 ($168)

🌟特上錦繡刺身 ($528)

1️⃣池魚: 厚切既池魚魚油甘香
2️⃣金目鯛: 魚肉較淡,食其魚鮮

3️⃣油甘魚: 魚身鮮嫩彈牙
4️⃣銀雪魚: 好有驚喜既刺身,有豐腴既魚油,魚味濃郁

6️⃣帆立貝: 新鮮大隻又厚肉,口感爽口彈牙

8️⃣拖羅: 油脂最高,入口即溶👍🏻

🌟鵝肝手卷 ($78)
鵝肝先煎到表面金黃色,咬落去脆卜卜咁,配埋香脆既紫菜好夾😉

🌟蟹肉蟹膏手卷 ($48)

🌟鹽燒牛舌 ($42)
食完佢地既刺身壽司,要試埋佢地既串燒,鹽燒牛舌彈牙有嚼勁,只需加上少少鹽同圈椒調味已經好好食

🌟免治雞肉棒 ($38)
自家製既免治雞肉棒加左雞軟骨好有咬口,配埋蛋黃一齊食,口感層次非常豐富🥰🥰

🌟燒日本迷你甘薯 ($32)
甘薯好香甜,燒過之後更加好食😋

🌟燒日本青椒仔 ($22)
青椒仔爽口多汁,上面加埋木魚碎增加口感,正😉
📍鮨一日本料理(尖沙咀)尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓/20樓———————————————三文魚親子魚生飯(💰: 92 hkd) (午市套餐) 呢間餐廳嘅午市性價比非常高,對於高級日本料理餐廳嚟講,午餐set menu價錢相當大眾化✨ 除咗有我叫嘅魚生飯之外,仲有得揀壽司加烏冬set、鰻魚飯、定食🍱等,好多不同選擇‼️如果揀熟食set,埋單$70以下都有仲免收+1🤩👍🏻 個set會跟埋茶碗蒸、前菜同麵豉湯添,好抵~介紹翻我叫嘅三文魚親子魚生飯,選用嘅係出面好少見到赤飯😳 (即係用赤醋撈過嘅壽司飯,睇落會有少少啡色) 個人認為較一般醋飯更醒胃,好好食!魚生方面,食材非常新鮮,三文魚肉質肥美,雖然唔算厚切,但一碗有成六片🍣,加上飯量不少,男仔食都足夠👍🏻 三文魚子亦很出色,鮮甜又唔會腥,如果多啲就更好了哈哈哈😆極度推薦嘅一間餐廳,服務一流之餘lunch性價比亦都好高,不過平日中午1點左右都幾多人,建議大家早少少去/book定位先,咁就唔洗擔心要等喇☺️ 整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 尖沙咀站 B2出口步行約3分鐘
📍鮨一日本料理(尖沙咀)
尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈18樓/20樓
———————————————
三文魚親子魚生飯
(💰: 92 hkd) (午市套餐)
三文魚親子魚生飯

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 尖沙咀站 B2出口步行約3分鐘
2022-10-10 219 瀏覽
材料新鮮,價錢正常!其實食物方便真係唔差,煮蠔係最好食😋不過地方好細又逼,服務態度好一般。前一日打嚟confirm booking我miss call,之後我call back個客服態度語氣都唔好,叫我留電話等佢再覆我。我一頭問號!佢咁堅持我咪照留。再晏啲佢打返嚟竟然問我係咪想落booking…我講返上面案發經過同埋話我知應該係打嚟confirm,我知架啦book左檯。點知去到個時又話無我booking!係咁問我打電話嚟定op rice到book!好彩最後都有位比我⋯但真心唔會再幫襯🤗
材料新鮮,價錢正常!