2023-12-13
朋友生日,揀咗呢間人氣居酒屋同佢慶祝,位於尖沙咀厚福街,店面唔算好大,但坐得都舒服,價錢合理,食物水準平均餐牌都有好多選擇,小食、沙律、刺身、壽司、串燒……我地試咗幾款必食嘅-鮨一沙律呢個以魚生做底,加入蟹籽,蕃茄同沙律菜,入口清新,食落爽脆又有口感-特上錦繡刺身呢個刺身拼盤有八款刺身,上枱嘅賣相已經好吸引,每一款都好新鮮,仲要係厚切,最鍾意帶子大大粒,入口超有口感,又夠鮮甜,另外馬糞海膽又好正,味道濃郁又甘甜,仲有鮑魚好有質感,夠爽口又彈牙-什錦天婦羅有三隻大大隻嘅炸蝦,番薯、青椒、矮瓜同南瓜,全部夠熱又夠脆,好食跟住仲有三串串燒,和牛粒串,煙肉帶子卷串同豚肉露筍卷,三款都唔錯,鍾意煙肉帶子卷,入口有雙重口感,而兩者嘅味道又幾夾到拎蛋糕出嚟嘅時候,現場氣氛超好,其他客人重一齊唱生日歌,個friend 好開心又滿意,唔錯唔錯,呢間可以encore
-鮨一沙律
-特上錦繡刺身