2018-08-02 40 瀏覽
「魔膳廚房」係一間環境好靚嘅西餐廳, 牆身掛滿相框 , 門口裝修到好似入咗花園咁, 真係好有心思! 跟餐有香滑濃郁嘅蘑菇忌廉湯同餐包, 個包好正, 熱辣辣, 仲好鬆軟添! 跟餐加$38就可以有任食沙律吧,包括有沙律菜、生果同小食等等。 客人可以自由配搭,食過痛快。 主角有《墨西哥香辣豬肋骨配焗芝士瘋薯 $178》, 一上抬大家都覺得十分抵食, 有原條豬肋骨上抬, 份量十足。 豬肋骨燒到外脆內軟,十分juicy、 味道當然好正啦, 超級惹味。 仲有香噴噴嘅芝士薯角, 芝士加上熱辣辣嘅薯角, 正! 清香撲鼻嘅《香煎帶子黑松露雜菌意大利飯 $168》, 使人十分陶醉,煎香咗嘅帶子, 爽口彈牙, 鮮甜可口, 加上有咬感嘅意大利飯, 再加上雜菌同松露醬等,味道豐富, 好好味呀! 值得推薦係靚靚甜品《 紅桑子草莓提拉米蘇 $48》, 見到都唔忍心食, 因為太靚。 甜品被一個好靚嘅玻璃蓋保護住, 有花瓣碎作點綴, 蛋糕顏色美麗奪目, 用咗紅桑子同草莓醬做成的, 味道酸酸甜甜, 食完仲想再食, Encore 多次可以嗎?😜

仲有香噴噴嘅芝士薯角, 芝士加上熱辣辣嘅薯角, 正!

2018-08-02 34 瀏覽
《魔膳廚房》 #觀塘📍觀塘開源道77號業發大廈一期2樓D室———————————————🔹香煎三文魚柳配藜麥沙律🥗 $178三文魚連皮帶煎,表面金黃金黃的,令人垂涎三尺。三文魚並沒有煎得全熟,是典型的外脆內軟,配上酸甜的芒果汁和藜麥沙律,令人一口接一口,很快便清光了。🔹🇲🇽墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯 $178份量十足,足足有一隻半手掌大✋🏻,加上瘋薯,是飽肚之選。香辣醬頗為重口味,再加上一點酸,配上啖啖肉,樂也無窮∞🔹自助沙拉吧🥗新鮮沙拉~適合各位食肉獸中場休養/健身人士餐前墊胃。🔹紅湯與餐包紅湯微辣,頗為開胃。值得一贊的是餐包👍🏻👍🏻👍🏻非常之鬆軟,溫熱的餐包配上融化的咸香牛油,正!餐包內更夾雜了少量穀物,使餐包更有口感。🔹紅桑子草莓提拉米蘇 $48據說是法國🇫🇷空運到港,酸甜酸甜的。很有少女感,拍照一流👍🏻———————————————90sfoodieshare: 8/10
《魔膳廚房》 #觀塘
📍觀塘開源道77號業發大廈一期2樓D室
———————————————
🔹香煎三文魚柳配藜麥沙律🥗 $178

🔹🇲🇽墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯 $178

🔹自助沙拉吧🥗
新鮮沙拉~適合各位食肉獸中場休養/健身人士餐前墊胃。

🔹紅湯與餐包
紅湯微辣,頗為開胃。
值得一贊的是餐包👍🏻👍🏻👍🏻

🔹紅桑子草莓提拉米蘇 $48
據說是法國🇫🇷空運到港,酸甜酸甜的。
很有少女感,拍照一流👍🏻

———————————————
90sfoodieshare: 8/10
2018-08-02 40 瀏覽
已經很久沒有到過觀塘,今晚順便行APM,所以揀了好近APM的魔膳廚房晚餐。這裡位於工廈中,地方都很大,座位寬敞。我要了紐西蘭西冷牛扒10oz餐$218,太太點了西班牙火腿卡邦尼意粉餐$128,兩個餐都包餐湯和餐飲。餐飲要了藍柑檸檬梳打(+$5),青蘋果梳打(+$5),兩杯都是藍色的。藍柑檸檬梳打顏色比較深,飲落酸酸的,非常開胃。青蘋果梳打,顏色比較淺,淡淡的蘋果酸味,適合夏天飲用。餐湯是羅宋湯和忌廉湯,羅宋湯濃郁的酸味,非常開胃。忌廉湯是帶點黑松露香味的磿菇🍄湯。紐西蘭西冷牛扒10oz餐$218,西冷牛扒外表煎得,肉質帶點嚼勁。伴菜有薯仔、煙肉包露荀、蕃茄、焗蒜頭,我覺得焗蒜頭是非常美味。西班牙火腿卡邦尼意粉餐$128,西班牙火腿肉質有些硬,吃落非常甘香,配上卡邦尼意粉,就咸度適中。

這裡位於工廈中,地方都很大,座位寬敞。

餐湯是羅宋湯和忌廉湯,羅宋湯濃郁的酸味,非常開胃。

忌廉湯是帶點黑松露香味的磿菇🍄湯。

上晝到觀塘辦D事,咁就順便喺度食埋個 lunch,好在而家工業大廈嗰邊開咗好多唔同類型嘅食肆,選擇多咗好多。今日揀咗呢間坐座落業發工業大廈第一期嘅魔膳廚房,雖然要行一層樓梯上去,但樓梯兩旁都掛滿藝術作品,佈置得幾得意幾有特色,希望花同樣心思喺D嘢食度喇。餐廳入面都佈置得好有心思打開餐牌一睇,呢度 Lunch set選擇都算多,加$10有餐湯餐包,再加多$20就有埋任食嘅自助沙律吧㖭。餐湯餐包先上,南瓜忌廉湯賣相同味道都唔錯,餐包亦唔係一般貨色。主菜未嚟,整碟沙律醒醒胃。我今日揀咗越式椰青咖哩鷄配意粉($58),咖喱甜中帶微辣,唔同平時食開又濃又辣嗰啲味道同口感,幾清新。同行友人點咗蒜香欖油巴馬火腿蝦球意粉($65),佢話D蝦食落夠爽,而意粉喺淡淡蒜香中帶點微辣,味道同口感都恰到好處。最後歎番杯香濃咖啡,可算喺為呢餐畫上圓滿嘅句號。

餐廳入面都佈置得好有心思

最後歎番杯香濃咖啡,可算喺為呢餐畫上圓滿嘅句號。

2018-08-02 70 瀏覽
因為約左同事今日 去觀塘食野 所以就睇下有咩地方係啱晒我地 女仔傾下計環境又唔差 食物又吸睛結果揾到--魔膳廚房 d相好靚 好吸引在apm落來 2 mins路程就行到而且他們連樓梯都佈置得別出心裁 連我朋友第一次去工廈食都話依家連餐廳都未去到門口 都靚到咁 入到去 仲得了到左門口la 我地2個都不禁嘩左聲入到去 安頓好其實都好大 轉角位仲有檯仲有房 tim 佢地入面都裝潢好精緻一d工廈感覺都無 咁我地就睇menus揀野食我地揀左A7 厚切豬扒配無花果燒汁飯 同A11 美國醬燒Bbq豬肋骨配薯角再加個$20任食沙律吧 咁就可以食住等有日式前菜(中華沙律 味付螺肉)小朋友最愛(粟米粒 啫喱糖 番茄仔) 傍邊呢個就有哈密瓜 番茄件 沙律菜仲有三個調味汁我就揀左芝麻醬沙律菜都幾好食d. 菜都新鮮 爽脆 加埋芝麻醬食完沙律 時間剛剛好main course到呢個A7 厚切豬扒配無花果燒汁跟飯賣相一流 有粟米芯 西蘭花 蘿蔔仔出來個顏色好靚 仲有無花果粒粒燒汁食落都甜甜地 唔會好鹹 配埋個飯吸d汁 而主角 --厚切豬扒煎得啱啱好 入面是全熟食落好有好感 啖啖肉而且唔會好乾 至於A11 美國醬燒bb
因為約左同事今日 去觀塘食野

咁我地就睇menus揀野食

我地揀左A7 厚切豬扒配無花果燒汁飯 同
A11 美國醬燒Bbq豬肋骨配薯角

再加個$20任食沙律吧 咁就可以食住等
有日式前菜(中華沙律 味付螺肉)
小朋友最愛(粟米粒 啫喱糖 番茄仔)

傍邊呢個

厚切豬扒無花果燒汁配飯
美國醬燒bbq豬肋骨配薯角
  • 厚切豬扒配無花果燒汁跟飯
2018-08-01 40 瀏覽
觀塘工廈上樓餐廳真是多不勝數,平時我有鋪癮鍾意捐窿捐罅搵好野食,今次又俾我搵到,適逢約朋友食飯,打聽到這間魔膳廚房,又可以試新野☺️不過這間餐廳好特別,獨佔一條樓梯,一條充滿藝術氣息的通道,帶你去魔幻綠色世界,進去了,讓你把一天辛勞忘記。裝修好文藝,好岩年青人取景打卡,牆上有好多吊飾,天花上的掛燈也格外柔和。店員帶領入座,長方形的餐牌很別緻,除了有dinner set ,還有小食,意粉,海鮮,扒類,甜品等等,菜式設計以西式創意路線為主打。餐廳中間特設沙律吧,可以任食生果沙拉,半自助式的形式,有心思。沙律吧有新鮮雜菜,粟米,蕃茄,薯仔沙律,啫喱,還有中華沙律,帶子裙,螺肉,沙律吧旁還有三款沙律醬供大家選擇。先上餐湯,紅湯雜菜湯和白湯南瓜湯,紅湯足料,多雜菜,微辣好醒胃,南瓜湯好蓉,好creamy ,配兩個暖綿綿的法包。主菜點了自家製海膽汁海鮮意粉$178 ,意粉面上鋪滿了海鮮,開邊煎大蝦,青口,意粉的煙韌度剛剛好,是我喜歡的口感,不會煮到太過軟身,這款海膽汁意粉食落感覺很清新。香煎三文魚魚柳配藜麥沙律$178,女士們應該很愛這款菜式,藜麥被寓為super food 的一種。三文魚柳煎到大概

香煎三文魚魚柳配藜麥沙律$178,女士們應該很愛這款菜式,藜麥被寓為super food 的一種。三文魚柳煎到大概七成熟,厚切魚柳中間有Smoky口感,雜菜鮮果沙律上鋪了一層藜麥作點綴。

餐飲方面加$5轉特飲,荔枝玫瑰梳打,青蘋果梳打,不會太甜,又是非常清新。

整體來說這餐廳都是清新健康,就算食扒餐,都有大量沙律菜俾你任食,朋友都好鍾意,美食之餘又毫無負擔,環境又令人輕鬆。

值得一提店員服務態度好,主動熱情,又有禮物,所以真係好推薦👍
2018-08-01
2018-08-01 83 瀏覽
又o黎到觀塘工廠區搵野食喇 o黎左間朋友推薦既西餐廳--魔膳廚房。位置就係APM隔離,極方便。沿著樓梯上餐廳有好多藝術畫作,門口仲有靚靚裝飾,看得出餐廳別出心裁既設計餐廳內裏既裝修都好別緻,牆上亦掛滿畫同裝有不斷播放卡通片既screen 就算同朋友食飯冇嘢傾都有野睇下都唔使咁尷尬餐牌有好多好多set揀,以下兩張只係其中兩頁 每個set都包餐包,餐湯,main course同一杯嘢飲。 另外加38蚊仲可以揀任食沙律吧見到個沙律吧幾靚,有沙律前菜,小食,又有水果,好吸引丫,一於食埋先 好開心有中華沙律同埋螺肉食叫左2個set dinner先上熱辣辣又鬆軟嘅餐包,加埋牛油好正丫! 唔好餐包既我都少有地覺得好好食一紅一白既餐湯味道好濃郁,一d都唔會好似平日飲既hea hea餐湯主菜出場 香煎三文魚柳配藜麥沙律賣相好靚,色彩繽紛。三文魚柳煎到外皮金黃 ,一切開就流出濃濃嘅魚油香唔會煎到好乾,入口好juicy,一啲都唔腥!朋友好怕魚腥味都覺得好好味藜麥沙律蔬菜好新鮮,水果都非常之清甜, 配上粒粒藜麥一齊食,非常開胃 另一款主食係香煎帶子黑松露意大利飯一嚟到就聞到濃濃嘅黑松露味喇, 自己本身好鍾意黑
又o黎到觀塘工廠區搵野食喇

就算同朋友食飯冇嘢傾都有野睇下都唔使咁尷尬

餐牌有好多好多set揀,以下兩張只係其中兩頁

好開心有中華沙律同埋螺肉食

叫左2個set dinner

先上熱辣辣又鬆軟嘅餐包,加埋牛油好正丫!
唔好餐包既我都少有地覺得好好食

主菜出場

另一款主食係香煎帶子黑松露意大利飯

一嚟到就聞到濃濃嘅黑松露味喇, 自己本身好鍾意黑松露,所以覺得呢個main course冇得頂 呀!!帶子煎得好香,大大粒,啖啖肉
有驚喜嘅係塊炸金菇呀,一啲都唔油,脆卜卜,超正!!
意大利飯仲配有雜菌,蟹子,加埋芝士粉 ,成個飯配搭都好好,味道好夾

香煎帶子黑松露意大利飯

餐飲轉Soda加$5

我地叫左藍柑檸檬梳打同荔枝玫瑰梳打。
個杯好靚呀!漸變色... 未飲就已經覺得好吸引! 兩杯味道都唔錯呀,不過個人鍾意荔枝o個杯多啲

喺門口見到個甜品櫃啲蛋糕好靚呀!!忍唔住最後叫多個甜品

紅桑子草莓terimisu
餐廳整甜品真係好有心思,蛋糕配上靚靚嘅乾花裝飾,靚到令人唔捨得食
紅桑子配草莓味道好夾,甜甜地一啲都唔酸 !成個蛋糕不論外型同埋味道都好perfect

紅桑子草莓terimisu

呢個晚餐食得好滿足丫,環境同埋食物嘅質素都好好,店員人數又有夠多,一叫就有人黎,服務非常有水準

見到餐廳有張leaflet寫住假日午市自助餐, 好奇之下問職員。原來餐廳逢假日依家都會有個lunch buffet,大人$88, 小童仲有半價$44。幾抵喎!!可以放假黎試下

店員仲介紹呢度既2間vip房,有六至八人一間,亦都有九至十二人一間,好適合一大班朋友聚會呀

香煎帶子黑松露意大利飯
2018-07-30 122 瀏覽
前幾日本人妻同左個好多年冇見嘅舊同事出左去觀塘行街食飯😎 舊同事話有間工廈餐廳幾出色 😎😎值得推介 就咁決定喇食呢間 !一入到去完全睇唔出係起工廈入面, 入到去好似起一間好有格調又富浪漫嘅西餐廳內面 !好適合拍拖嘅情侶黎呢度慶祝紀念日之類 😍本人妻於是叫左個二人行大蝦和牛套餐首先黎到嘅係法包同埋西湯! 法包冇咩特別 !不過就焗熱左😆食落口就軟軟的、 唔錯嘅、將佢放起羅宋湯黎食 可能個湯足料, 好入味 ,食落去又係另一個層次 ❤️呢度有個特色任食嘅沙津吧 !只係比一人比$18就可以任食 !不過本人妻口闊肚窄!都係留返個肚仔食主菜算 法式焗釀田螺 💕本人妻就覺得比較出色嘅菜式 😎法式田螺呢個菜式好多時食法國菜都係常見菜式,可以話係好普通 ,但就係因為咁普通,如果做得唔好!好令到客人有一個好差嘅第一印象😎 呢度用左簡單嘅香料混埋田螺肉 伴以香濃嘅薯蓉 😝真係平凡中見不平凡👍🏻扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉 ,主菜之一 扁意粉煮得彈牙爽口 ,配埋隻有成隻手掌咁大嘅虎蝦 ~~份量就剛剛好 ⋯唔會太少😝極上和牛漢堡配薯角 :漢堡好大個 !非常吸晴 ☺️兩個人一齊食都會好飽肚 和牛方面夠厚身 !食落口多汁 ~煎
忌廉湯
羅宋湯

扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉

極上和牛漢堡配薯角 :漢堡好大個 !非常吸晴 ☺️兩個人一齊食都會好飽肚 和牛方面夠厚身 !食落口多汁 ~煎嘅時間剛剛⋯唔會乾身,仲有金黃色脆脆嘅薯角 ,配埋特制嘅醬汁 ,非常美味~
極上和牛漢堡配薯角

魔膳甜品^_^紅桑子草莓提拉米蘇:用咗個玻璃罩罩住,旁邊用左d花花伴碟 感覺好靚靚 ,呢個甜品唔只係睇得 ,仲好好食添 ⋯⋯
紅桑子草莓提拉米蘇

藍柑檸檬梳打 荔枝玫瑰梳打 兩款都唔會太甜 夏天消暑解渴真係一流👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
藍柑檸檬梳打 荔枝玫瑰梳打
2018-07-16
忌廉湯
羅宋湯
扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉
紅桑子草莓提拉米蘇
藍柑檸檬梳打 荔枝玫瑰梳打
2018-07-26 124 瀏覽
朋友約觀塘食飯,行錯路,響工廈上電梯去間餐廳 - 魔膳廚房。餐廳面積好大,裝修復古得黎又有藝術感,仲有projector 播下片。餐牌都好別緻,長型厚木板📋,有套餐又有單點,琳琅滿目。餐廳中心有沙律bar,跟餐加+$38就可以任食沙律,可惜冇影到相😣! 沙律款式多不勝數,好似酒店自助餐咁👍🏻,例如:三色椒、生洋蔥圈、車厘茄 等等,沙律醬款式都四五款。 但今晚唔係好肚餓,我地兩個都冇加錢食,在場都有過半食人食。我地叫左兩個set dinner,跟餐有餐湯&餐包,餐湯有羅宋湯/南瓜湯,一人一款,羅宋湯好多配料,朋友話南瓜湯好creamy。餐包熱哄哄,表皮脆內裡軟,有別一般質素。主菜:扒大虎蝦配龍蝦汁意粉,有虎蝦&青口配襯,材料新鮮。意粉配龍蝦汁,味道更濃厚!意粉底仲有層蝦米&八爪魚粒吸哂精華。墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯,大大條Baby Ribs,廚房好勁,咁大條都冇燒焦之餘,仲燒到好香 好有咬口。

餐牌都好別緻,長型厚木板📋,有套餐又有單點,琳琅滿目。

餐湯  麵包

主菜:

扒大虎蝦配龍蝦汁意粉

墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯

餐湯  麵包
扒大虎蝦配龍蝦汁意粉
墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯
2018-07-25 105 瀏覽
地方好闊落、環境好大,好適合大班朋友,或者成家人一齊過嚟聚餐。另外有大螢幕係右手邊,世界盃嘅時候,睇波就最方便。餐廳正中央,有一大個自助沙律吧,比客人自選沙律🥗。鍾意食蔬菜一定好開心冇幾耐之後餐包、餐湯已經送到。麵包熱辣辣,非常鬆軟。脆皮烤豬手🐷👋豬手外皮香脆,但肉質依然保持嫩滑。入口味道鹹香,而且充滿膠質,每一啖有豐富滿足的口感。與酸菜、配菜同吃能減輕豬手的膩滯。另外有薯角在底,沾上番茄醬,陪酒一流。洒的話,食豬手的話當然最好配上德國啤酒🍻凍檸茶另外叫咗一杯凍檸茶走甜。大大杯茶,而且有適量澀味、消滯一流

冇幾耐之後餐包、餐湯已經送到。麵包熱辣辣,非常鬆軟。

脆皮烤豬手🐷👋

凍檸茶
另外叫咗一杯凍檸茶走甜。大大杯茶,而且有適量澀味、消滯一流
用餐優惠
試食活動
2018-07-25 90 瀏覽
身為一個觀塘友, 緊係要試盡曬觀塘既所有CAFE啦, 呢間CAFE其實都開左一段時間, 但成日都未去到,今次終於同同事食到啦!佢個門口好似係一個後樓梯咁既樣, 可能要細心少少搵,但上到去見到個環境, 好靚呀, 空間夠曬大, 唔會係好迫咁坐,超舒服! D裝修又幾田園風, 岩曬打卡啦佢DINNER個MENU都有唔少野揀, 有MAIN有小食,我地MAIN叫左個RIBS同埋小食叫左個燒汁魷魚同埋芝士雞膇仲包埋個SALAD BAR~~SALAD BAR 都放得好靚。上菜好快, 岩曬我地, 因為我地真係好肚餓呀!  (雖然已經食左少少SALAD BAR頂肚)黎左個餐湯, 黑松露白湯, 好香好濃, 仲有個好軟既餐包,  正!之後2個小食都到左, 個魷魚都好大份下~雞膇切得岩岩好, 唔洗食到好麻煩~RIBS都到啦, 見到即刻WA一聲, 勁大份, 仲有SIDE墨西哥風味, 少少辣, 幾野味既~最後....我地見到D蛋糕太靚....忍唔住又叫左個..........雖然已經飽到傻左....為左想影張相....嗯!真係靚既!!
今次終於同同事食到啦!

佢個門口好似係一個後樓梯咁既樣, 可能要細心少少搵,
超舒服! D裝修又幾田園風, 岩曬打卡啦

佢DINNER個MENU都有唔少野揀, 有MAIN有小食,
仲包埋個SALAD BAR~~

SALAD BAR 都放得好靚。

之後2個小食都到左, 個魷魚都好大份下~
雞膇切得岩岩好, 唔洗食到好麻煩~

墨西哥風味, 少少辣, 幾野味既~

最後....我地見到D蛋糕太靚....
忍唔住又叫左個..........雖然已經飽到傻左....
為左想影張相....嗯!
真係靚既!!

2018-07-23
2018-07-24 111 瀏覽
一直唔太中意觀塘工廈,因為入去果時感覺不良好,但入面又真係有好多好野食⋯好似呢間咁,水準係高既~前菜有湯同包,個包會整返熱比你,立刻加分!突然好想食肉,叫左個ribs,哇大到!調味是酸酸甜甜的燒烤醬,很開胃~但儘管如此,我們兩人還是清唔到碟野,因為佢side dish仲有薯菜,絶對係要叫多幾個人一齊share!另一個Dinner set叫了黑松露白汁意大利飯,係好食既,飯粒粒分明亦很掛汁,上面個炸金菇好可愛都好脆好香口~只不過真係好大份,到最後都係要打包

前菜有湯同包,個包會整返熱比你,立刻加分!

Ribs

Ribs
2018-07-24 82 瀏覽
第一次幫襯,地方估不到的舒適,食物水準與價格不成正比,簡直價廉物美。西餐一向感覺味道較濃,但這裡正恰道好處,味不濃剛剛好,每款主食均配有蔬菜並份量十足,以現在香港地面舖來說是無可能給予的份量,正因處於工廈,可將成本多放在食物質素裡,對食客來說真的是喜事。是次聚會是與朋友慶祝生日,大家也覺得是一個聚會慶祝好地方,沒有限時,服務員態度有善親和,以這個環境及食物質素,只是人均幾百蚊而已,必定會再來光顧!

小食拼盤

黑松露帶子燴飯

和牛漢堡
小食拼盤
黑松露帶子燴飯
和牛漢堡
2018-07-24 82 瀏覽
其實平時去觀塘都知觀塘真係好多餐廳因此都唔知道真正好食既餐廳今日同friend行完apm 去食個early dinner揀左好近既魔膳廚房就一於入去試下啦今日我地懶懶行咁揀個二人餐仲加左個$18沙律吧 因為望落真係好正有我喜歡既薯仔沙拉,日式小食,新鮮水果同啫喱糖咁多野揀又只係18蚊唔係唔加呀?😌For main 睇下圖有幾amazing先我諗圖片已經可以話比你哋聽個漢堡有幾大首先有看到香脆嘅包皮及包底中間有兩層芝士,仲有一啲新鮮嘅生菜,蕃茄同紫洋蔥重點重點係中間嘅和牛漢堡我咁相信佢真係和牛,因為佢有好香濃嘅牛肉味,真係超正㗎又香又多汁又嫩滑第二個main係扒大虎蝦配龍蝦汁意粉。隻蝦好大隻,煎嘅時間又啱啱好,有好大舊蝦肉又好彈牙喎!!真係超級滿足意粉唔會太淋或者太硬,好適合我嘅口味然後... 重點係 最吸晴就係個甜品係 tiramisù 佢除左靚可以呃like之外, 味道仲好好味呢間餐廳一定會再黎食呀
其實平時去觀塘都知觀塘真係好多餐廳
因此都唔知道真正好食既餐廳

揀左好近既魔膳廚房
就一於入去試下啦

今日我地懶懶行咁揀個二人餐
仲加左個$18沙律吧
因為望落真係好正

有我喜歡既薯仔沙拉,日式小食,新鮮水果同啫喱糖
咁多野揀又只係18蚊唔係唔加呀?😌

For main 睇下圖有幾amazing先

我諗圖片已經可以話比你哋聽個漢堡有幾大

首先有看到香脆嘅包皮及包底
中間有兩層芝士,仲有一啲新鮮嘅生菜,蕃茄同紫洋蔥
重點重點係中間嘅和牛漢堡

第二個main係扒大虎蝦配龍蝦汁意粉。
隻蝦好大隻,煎嘅時間又啱啱好,
有好大舊蝦肉又好彈牙喎!!
真係超級滿足

意粉唔會太淋或者太硬,好適合我嘅口味

然後... 重點係 最吸晴就係個甜品
呢間餐廳一定會再黎食呀
2018-07-23 60 瀏覽
係上去餐廳之前要上一條好靚好靚嘅樓梯😝牆身掛滿左好多相框 同幾幅畫😆左手邊仲有佢地嘅餐牌 一路行可以一路睇☺️然後樓梯盡頭係繼續係好靚嘅花牆🌹未入到去之前就有好多位可以影下文青相🤤入到去啲staff好熱情💕斟完水之後 壺水得翻一半 個staff即刻好快就會換支新嘅👍前菜包左個忌廉湯同麵包🤤 個麵包黎到仲係熱辣辣嘅 好鬆軟好好食👍忌廉湯又唔同出面食嘅咁溝好多水 係好濃嘅湯! 我地叫左個二人行大蝦和牛套餐 $398 二人餐分量好足 有齊前菜 主菜 餐飲 同埋甜品🤤法式焗釀田螺厚實嘅薯溶 爆汁田螺好滋味👍極上和牛漢堡配薯角大大個漢堡 麵包麵包焊得脆脆的 舊和肉仲係手打嘅 好緊實 ☺️ 入邊仲有火腿番茄菜好足料 一啖咬落去好幸福😭虎蝦配龍蝦汁意粉本身唔係咁鍾意食扁意粉因為覺得好硬🙈但係呢個又ok窩打破我對扁意粉嘅印象🤤呢個意粉唔硬幾好食 番茄汁個味又出到👍同一般餐廳個淡如水嘅汁唔一樣! 面頭有兩隻大大隻嘅蝦 開邊燒 所以好易剝殼隻蝦質底好好 係硬身嘅仲好甜 呢個意粉值得一試!玫瑰花茶個名好靚所以貪得意叫左杯😝點知黎到真係好靚😍隻色好靚好啱影相打卡😆好香好重玫瑰味仲唔甜🙈飲落仲真係飲到花瓣🌹藍莓ch
係上去餐廳之前要上一條好靚好靚嘅樓梯😝

牆身掛滿左好多相框 同幾幅畫😆
左手邊仲有佢地嘅餐牌 一路行可以一路睇☺️
然後樓梯盡頭係繼續係好靚嘅花牆🌹
未入到去之前就有好多位可以影下文青相🤤

入到去啲staff好熱情💕

前菜包左個忌廉湯同麵包🤤
個麵包黎到仲係熱辣辣嘅 好鬆軟好好食👍

忌廉湯又唔同出面食嘅咁溝好多水 係好濃嘅湯!

我地叫左個二人行大蝦和牛套餐 $398

二人餐分量好足 有齊前菜 主菜 餐飲 同埋甜品🤤

厚實嘅薯溶 爆汁田螺好滋味👍

虎蝦配龍蝦汁意粉

本身唔係咁鍾意食扁意粉因為覺得好硬🙈
但係呢個又ok窩打破我對扁意粉嘅印象🤤
面頭有兩隻大大隻嘅蝦 開邊燒 所以好易剝殼
隻蝦質底好好 係硬身嘅仲好甜 呢個意粉值得一試!

玫瑰花茶個名好靚所以貪得意叫左杯😝
點知黎到真係好靚😍
隻色好靚好啱影相打卡😆
好香好重玫瑰味仲唔甜🙈
飲落仲真係飲到花瓣🌹

藍莓cheese cake質感好好
唔甜唔膩 兩個女仔食一舊就啱啱好

Tiramisu ❤️
用一個好靚嘅玻璃罩包住 碟上散滿乾花食落香濃咖啡朱古力味🤤 睇得又食得!
2018-07-16