2018-08-01 74 瀏覽
又o黎到觀塘工廠區搵野食喇 o黎左間朋友推薦既西餐廳--魔膳廚房。位置就係APM隔離,極方便。沿著樓梯上餐廳有好多藝術畫作,門口仲有靚靚裝飾,看得出餐廳別出心裁既設計餐廳內裏既裝修都好別緻,牆上亦掛滿畫同裝有不斷播放卡通片既screen 就算同朋友食飯冇嘢傾都有野睇下都唔使咁尷尬餐牌有好多好多set揀,以下兩張只係其中兩頁 每個set都包餐包,餐湯,main course同一杯嘢飲。 另外加38蚊仲可以揀任食沙律吧見到個沙律吧幾靚,有沙律前菜,小食,又有水果,好吸引丫,一於食埋先 好開心有中華沙律同埋螺肉食叫左2個set dinner先上熱辣辣又鬆軟嘅餐包,加埋牛油好正丫! 唔好餐包既我都少有地覺得好好食一紅一白既餐湯味道好濃郁,一d都唔會好似平日飲既hea hea餐湯主菜出場 香煎三文魚柳配藜麥沙律賣相好靚,色彩繽紛。三文魚柳煎到外皮金黃 ,一切開就流出濃濃嘅魚油香唔會煎到好乾,入口好juicy,一啲都唔腥!朋友好怕魚腥味都覺得好好味藜麥沙律蔬菜好新鮮,水果都非常之清甜, 配上粒粒藜麥一齊食,非常開胃 另一款主食係香煎帶子黑松露意大利飯一嚟到就聞到濃濃嘅黑松露味喇, 自己本身好鍾意黑
又o黎到觀塘工廠區搵野食喇

就算同朋友食飯冇嘢傾都有野睇下都唔使咁尷尬

餐牌有好多好多set揀,以下兩張只係其中兩頁

好開心有中華沙律同埋螺肉食

叫左2個set dinner

先上熱辣辣又鬆軟嘅餐包,加埋牛油好正丫!
唔好餐包既我都少有地覺得好好食

主菜出場

另一款主食係香煎帶子黑松露意大利飯

一嚟到就聞到濃濃嘅黑松露味喇, 自己本身好鍾意黑松露,所以覺得呢個main course冇得頂 呀!!帶子煎得好香,大大粒,啖啖肉
有驚喜嘅係塊炸金菇呀,一啲都唔油,脆卜卜,超正!!
意大利飯仲配有雜菌,蟹子,加埋芝士粉 ,成個飯配搭都好好,味道好夾

香煎帶子黑松露意大利飯

餐飲轉Soda加$5

我地叫左藍柑檸檬梳打同荔枝玫瑰梳打。
個杯好靚呀!漸變色... 未飲就已經覺得好吸引! 兩杯味道都唔錯呀,不過個人鍾意荔枝o個杯多啲

喺門口見到個甜品櫃啲蛋糕好靚呀!!忍唔住最後叫多個甜品

紅桑子草莓terimisu
餐廳整甜品真係好有心思,蛋糕配上靚靚嘅乾花裝飾,靚到令人唔捨得食
紅桑子配草莓味道好夾,甜甜地一啲都唔酸 !成個蛋糕不論外型同埋味道都好perfect

紅桑子草莓terimisu

呢個晚餐食得好滿足丫,環境同埋食物嘅質素都好好,店員人數又有夠多,一叫就有人黎,服務非常有水準

見到餐廳有張leaflet寫住假日午市自助餐, 好奇之下問職員。原來餐廳逢假日依家都會有個lunch buffet,大人$88, 小童仲有半價$44。幾抵喎!!可以放假黎試下

店員仲介紹呢度既2間vip房,有六至八人一間,亦都有九至十二人一間,好適合一大班朋友聚會呀

香煎帶子黑松露意大利飯