2022-01-10
假日book左旺角瓊華馬祖無限時涮涮鍋,餐廳環境開揚光猛,座位舒適,有卡位同2-4人枱選擇。餐廳賣點係無限時~客人可以由開舖食到收舖😎有四個吃到飽套餐可以選擇$298~$598,我揀咗最貴個個餐,分別係肉類有更多唔同款式😛而每個餐都可選60款火鍋配料 ,掃QR code落單好方便,飲品、醬料同加湯底都係自助形式,有好多選擇,特別欣賞有暖櫃提供熱飲!1️⃣台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $479 (原價$598;1930前離座有八折;假日每位加$10;加一計原價)🍲湯底:揀左鴛鴦湯底(需另加$48)兩款都好足料,藥膳雞入面有好多雞件,全部都好大舊同食落好嫩滑,而且桃膠同蟲草花份量都十分多。壽喜燒湯底甜甜地配肉類超正,係唔錯既選擇👍🏻🍖肉類:叫左以下四款🐷🐮牛小排花紋非常靚,肥瘦相間,食落十分軟糯,牛肩脊肉食落牛肉味相對肉味較濃,牛頸脊食落則比較有咬口,黑毛豬食落好嫩滑,有別於一般西班牙豬肉片。🐮極上Prime Grade霜降牛小排🐮極級SRF 極黑和牛肩脊肉🐮極級 Prime Grade安格斯牛頸脊🐷西班牙伊比利亞黑毛豬🥟手工配料:手工墨魚滑及手工黑松露墨魚滑(兩者感覺分不大,但咬落同樣彈牙,唔錯
🐮極上Prime Grade霜降牛小排
🐮極級SRF 極黑和牛肩脊肉
🐮極級 Prime Grade安格斯牛頸脊
🐷西班牙伊比利亞黑毛豬
🥟手工配料:手工墨魚滑及手工黑松露墨魚滑(兩者感覺分不大,但咬落同樣彈牙,唔錯)、手工梅菜豬肉丸(個人覺得幾新穎,梅菜與豬肉好夾,梅菜味超香,可以一試)、自家製手工韮菜餃及自家製手工粟米豬肉餃(大小適中,味道不錯,推薦)
🍥火鍋配料:推薦台灣鴨血(厚薄適中,入口滑流,唔會一夾就散)、台灣腸(感覺串燒的烹調方式會更佳)、香菇皇庭貢丸(香菇味十足,肉丸入口彈牙,有肉汁,推薦)、醬爆濃芝牛丸(濃濃的牛肉肉汁,十分juicy,而且內裡仲有流心芝士,兩者幾夾,推薦)、金莎魚蛋(頗有創意,內裡系鹹蛋黃流心,可以一試)
🐥精選肉類:雞脾肉(啖啖肉唔會鞋口,放落湯底烚吸晒啲湯底幾好味)、夾滑豬肚(入口軟熟,幾好)
🦪海鮮:生猛海蝦(肉身爽脆都幾新鮮)、花膠片(食落爽口滑身唔硬,充滿膠質都幾大塊)、帆立貝(入口鮮甜,無沙,推薦)
🍜麵類:揀左讚岐烏冬同出前一丁👍🏻正常發揮。
🧃飲品:有四款自家製飲品:黑糖冬瓜檸檬、日月潭蜜香紅茶、愛文芒果茶茉莉同桂花烏龍(推薦冷泡桂花烏龍,入口啖啖桂花味同烏龍茶無違和感),另有暖櫃揀左熱荔枝烏龍,岩晒冬天飲同唔飲凍野既👩🏻👱🏻♀️👶🏻
🍟免費:每枱送一碟自製黃金地瓜條,有四款shake shake粉選擇分別有麻辣、海苔、甘酶同蕃茄味,揀左海苔味同地瓜條幾夾,地瓜條食落香甜啖啖地瓜味,但可惜唔夠熱同比較淋身。
🍦甜品:有Movenpick同Haagen-Dazs等不同口味選擇,每人只可選一杯。
整體主打既牛肉及豬肉品質幾好,火鍋配料款式好多,湯底有19款十分多選擇而且好足料,值得一試!
PS: 疫情期間餐廳營業時間可能有改變,星期五、六、日、公眾假期及前夕每位另加$10