2022-02-09
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋📮旺角彌敦道628號瓊華中心11樓.就算無得食晚市堂食, 亦阻止唔到火鍋之鬼打邊爐既決心🔥今次揀左呢間係旺角區口碑幾好既台式任食火鍋店黎個lunch邊爐😚當日係星期六既下午茶時間, 入座率竟然都有接近7成, 相信晚市重開後呢度會大排長龍~.坐低後第一個難題就係揀湯底, menu有成19個湯底選擇, 驟眼睇落有6-7個都好想試, 最終都係敵唔過花膠既魅力, 選擇左養生蟲草花膠雞涮涮鍋滋補一下😌.湯底黎到果然好足料, 煲滾後就率先飲返碗湯, 再配花膠同雞一齊食🤤花膠大大件好爽彈, 而雞件就比較特別, 係類似棉花雞果種肉質, 啖啖肉好滑身.第二個難題就係要出去自助區揀野飲, 同湯底一樣, 飲品選擇極多, 主打留意台式飲品區, 🙋🏽♂️揀左黑糖冬瓜檸檬茶, 雖則略甜左少少, 幾適合一邊打邊爐一邊飲, 感覺好解膩 💁🏻♀️揀左冷泡桂花烏龍茶, 完全唔甜, 清新解渴, 岩晒怕肥既寶寶, 忍唔著飲多2枝都唔洗怕.食完湯底材料就係時候開始打邊爐🍲呢度既火鍋材料選擇好多, 加上一份既份量唔會太大份, 岩晒我地呢兩個眼闊肚窄既人, 樣樣款式都可以試下比較下.肉類方面會推介大家食極
📮旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
肉類方面會推介大家食極級安格斯牛頸脊🐮相比起極黑和牛肩脊肉, 油脂同肉味都更勝一籌
另外呢度既手工三寶丸都非常出色, 彈牙有咬口, 同埋食得出係落足料炮製😌
海鮮類亦好多選擇, 當日是日精選海鮮係蜆同埋蟶子仔, 連埋固定menu入面既脆骨腩同白鱔片, 我地總共encore 左3-4 round, 可想而知有幾新鮮同美味啦🤭
馬祖馬祖, 好適合你馬上組團再黎幫襯既放題火鍋餐廳😎環境寬躺舒適, 而且食物種類選擇極多, 認真期待疫情快點過去, 可以晚市再次光臨
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤