2021-12-13 102 瀏覽
一直都知道馬祖有米線🍜又有打邊爐🍲 但原來佢仲喺旺角開左間‘’無限時台式養生涮涮鍋‘’ 🔥 好耐冇食過咁高質嘅任食放題火鍋喇👍🏻 仲要無限時唔洗食到趕頭趕命係咁望住個鐘⌚️ 呢種冇壓力嘅任飲任食真係令人好飽好滿足吖🥰【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】套餐有四款 由最平$239到最貴$598都有 我地點左最多野食嗰個餐 1930前離座成人每位都只係$479 但可以食到以下咁多款靚牛 正啊😋 包括:-極上Prime Grade霜降牛小排-Prime Grade安格斯牛麵團-美國SRF極黑和牛肩脊肉-西班牙伊比利亞黑毛豬-西班牙無激素雞/豬肉片👍🏻呢度所有牛肉都好好食 絕對冇因為係放題而切到又薄又碎 亦都絕對冇第一碟好靚然後就沒有然後嘅問題 碟碟牛肉都好高質啊 👍🏻湯底選擇超級多 總共有19款湯底 令人心大心細 如果想試兩款可以加$48轉鴛鴦鍋 我就揀左麻辣鴨血凍豆腐鍋 可以揀辣度 凍豆腐超好食👍🏻推介呢度比較特別嘅shake shake黃金地瓜條🍠 同埋有個超長蟹柳棒🦀️👍🏻 自家制飲品方面都好高質 總共有四款 四款都好飲 如果鍾意果味甜啲可以試下愛民芒果茉莉花茶🥭🍵同埋黑糖冬瓜檸檬茶🍋☕️ 如果鍾意

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】
套餐有四款 由最平$239到最貴$598都有
-極上Prime Grade霜降牛小排
-Prime Grade安格斯牛麵團
-美國SRF極黑和牛肩脊肉
-西班牙伊比利亞黑毛豬
-西班牙無激素雞/豬肉片

👍🏻 自家制飲品方面都好高質 總共有四款 四款都好飲 如果鍾意果味甜啲可以試下愛民芒果茉莉花茶🥭🍵同埋黑糖冬瓜檸檬茶🍋☕️ 如果鍾意茶味重啲可以飲冷泡桂花烏龍或者冷泡日月潭蜜香紅茶 另外仲有熱飲供應

👍🏻甜品方面有Häagen-Dazs~Movenpick~Dryers~同KitKat等等牌子嘅雪糕雪條🍦 都算幾多選擇

👍🏻另外值得一讚係上菜速度超快而且冇漏單情況出現

👍🏻店員們仲非常親切友善 會不停幫你加湯同收碟好細心 其中一位男職員仲好風趣幽默㖭 加分
2021-12-12 246 瀏覽
又去到打邊爐既季節 涼涼地打邊爐最好不過 平時打邊爐通常食2個鐘左右 今次食黎間係無!限!時!既邊爐🤩食物選擇種類多 質素亦高質~👉🏻 價錢:$479 (選了最頂級套餐 - 7:30 p.m. 前離座)👉🏻 湯底:台灣沙茶牛肉 & 藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋 (鴛鴦鍋另加 $48)-▫️沙茶牛肉湯底好香濃 入面仲有好多舊牛腩 好入味 至於藥膳姬松茸雞肉湯底就好清甜 姬松茸菇既份量多 好足料 岩哂養生既人🙆🏻‍♀️▫️肉類方面 套餐包6款不同既肉 最鍾意極級SRF極黑和牛肩脊肉 同 極上Prime Grade 霜降牛小排 呢兩款牛😍all in 左幾round👅肉質鮮滑 油脂均勻 一啲都吾肥!💛▫️丸類選擇多 款式亦好創新 店鋪推出幾款手打丸 有黑松露同麻辣味添 丸類特別吸引既係芝士牛丸、金沙魚蛋、芥末魚丸 邪惡極致😈▫️除左肉、丸類,蔬菜選擇亦多 有羽衣甘藍😍海鮮就有蜆、蝦、魚等等 仲有好多其他類型既野食 (省略一千)⋯另外入座時店員會送一碟黃金地瓜條 並提供4款味道既shake shake粉比你shake黎食 超惹味▫️飲品十分推薦愛文芒果茉莉花茶 飲落好fresh好清甜 又吾會太甜 食飽仲有個雪糕簡

▫️飲品十分推薦愛文芒果茉莉花茶 飲落好fresh好清甜 又吾會太甜 食飽仲有個雪糕簡 選擇款式多 有movenpick、haagen dazs、dreyers等等 超滿足
2021-12-09 78 瀏覽
冬天最岩就係去打邊爐!🍲😋可以試下旺角瓊華新開嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🥰 湯底/飲品/配料供多款選擇。肉類Prime Grade 美國安格斯牛肉/西班牙無激素豬肉片 😍 —>肉質幾嫩滑,牛味都重🤤 豬肉新鮮,無蘇味😉◻️Shake Shake 地瓜條每枱都會有一份,配四包shake shake粉。 趁熱食,幾香口。 😋◻️湯底方面吾想食辣可以揀日本壽喜燒Sukiyaki野菌鍋,一黎個湯已經有菇,粟米同豆卜,食落吾會太甜岩岩好😋◻️飲品方面各類汽水,烏龍茶都有提供。最特色係佢地仲有自家製冷泡茶,今次揀咗黑糖冬瓜檸檬茶,冬瓜同檸檬本身已經好夾,加埋黑糖幾有驚喜。😍◻️配料方面用手機QR code落單幾方便,選擇多。蔬菜類,海鮮類都算新鮮。 丸類細細粒但幾彈牙!🥰◻️甜品方面每人包一杯雪糕,有Movenpick同Häagen-Dazs揀😍總括而言,食物質素吾錯,性價比高,環境都算舒適,食客吾會坐得太迫。👍🏻馬祖台灣養生涮涮鍋地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
冬天最岩就係去打邊爐!🍲😋
可以試下旺角瓊華新開嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🥰
湯底/飲品/配料供多款選擇。

肉類
—>肉質幾嫩滑,牛味都重🤤 豬肉新鮮,無蘇味😉

◻️Shake Shake 地瓜條

◻️湯底方面

◻️飲品方面

◻️配料方面

◻️甜品方面

馬祖台灣養生涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2021-12-08 1155 瀏覽
又打邊爐啦😋今次仲要係無限時食到飽嘅邊爐呢間邊爐嘅湯底主打滋潤養生有各種藥膳湯底選擇除此之外亦有麻辣湯底同椰子雞湯底今次就試左款平時少見到嘅湯底就係台灣養生醉雞涮涮鍋套餐就選擇左$398果個plan可以食到prime grade 安格斯牛頸脊7點半前埋單更只需$319另外飲品同醬料都係自助形式醬料有齊哂蔥蒜沙茶醬環境方面. 座位同通道都十分闊落食客出去拎飲品或醬料都唔會覺得迫食完仲有雪糕做甜品. 真係超滿足🤩🔸 台灣養生醉雞涮涮鍋上菜時已聞到好濃嘅酒香味同藥膳味,個鍋有好多唔同嘅食材,包括玉米、杞子、雲耳、豆卜等等,仲有幾舊大大舊雞髀肉,雞肉入哂味亦十分嫩滑!鐘意藥膳嘅人絕對要試吓🤣🔸 極上肉類全晚重點,我哋個plan有prime grade 安格斯牛頸脊、prime grade美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素豬肉片。牛同豬嘅質素都好高,其中最推薦prime grade 安格斯牛頸脊,一份有8-10片,份量啱啱好,好重牛味,肉質鮮嫩,好味到要encore 叫多份🤣🔸炸物類有炸魚皮同響鈴,質素唔錯,魚皮好香脆,兩樣都係打邊爐必點🤣不得不提佢個黃金地瓜條,好少見火鍋店有呢
又打邊爐啦😋
食完仲有雪糕做甜品. 真係超滿足🤩

🔸 台灣養生醉雞涮涮鍋

🔸 極上肉類

🔸炸物類
有炸魚皮同響鈴,質素唔錯,魚皮好香脆,兩樣都係打邊爐必點🤣不得不提佢個黃金地瓜條,好少見火鍋店有呢道菜提供,而佢更會一開始就會送一盤比你,地瓜條好香蕃薯味,亦炸得好香脆,配埋四款唔同口味嘅shake shake粉做餐前小食一流😋

🔸手工配料類
手工黑松露墨魚滑好濃黑松露味,墨魚滑好足料,用左好多墨魚打成漿。手工三寶丸就細細粒,好爽口彈牙!

🔸海鮮類
各式海鮮一應俱全,是日海鮮係新鮮嘅貝殼類,當日有蜆同蟶子,兩樣都好新鮮同洗得好乾淨,食落好鮮甜同唔會有沙。海蝦大大隻,蝦肉爽口彈牙仲有蝦膏。鐘意食海鮮嘅人一定要叫🤣

🔸火鍋配料
馬祖嘅丸類多得誇張,除左平時打邊爐必食嘅丸類之外,有好多丸都係第一次見,特別係爆醬濃芝牛丸,牛肉好彈牙,咬開爆哂芝士,真係好出色😋除此之外,都推介佢個鴨血,好實正唔會一夾就散,食落亦十分嫩滑。

🔸蔬菜類
有多款蔬菜供選擇,但由於我哋已經好飽,所以只叫左油麥菜。油麥菜十分爽口,仲索晒個湯底好入味,一個字正🤣除左蔬菜之外,亦有山根、金菇等等嘅熱門火鍋配料供選擇👍

🔸甜品
有多款MÖVENPICK、Häagen-Dazs同Dreyer's 雪糕。今次我哋都簡左MÖVENPICK嘅楓糖合桃雪糕,雪糕唔會雪到好硬,打完邊爐嘆返個美味雪糕真係perfect🤣
2021-12-05
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
霜降牛小排 任飲任食養生涮涮鍋套餐正價時段每位$598 另加一服務費(星期五六日、公眾假期及前夕,每位 +$10)K先生爸爸生日,K生提議我哋一行6人去瓊華中心嘅馬祖任飲任食養生火鍋😋7:45pm入座,而且我哋揀嘅係 ,所以價錢比較貴🙈呢度最正係加湯用杞子紅棗湯底!咁樣湯底唔會被溝淡,只會愈煲愈甜!😋極上Prime Grade霜降牛小排🐃我最鐘意呢款,油花多,入口好軟滑腍身😋而K生就嫌牛小排齋腍身,牛味唔夠重~極級SRF極黑和牛肩脊肉🐃軟腍得嚟有牛味,K生最鐘意呢款肉!而我就鐘意食落最軟身嘅霜降牛小排多d,各有所好~極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐃有牛味,但唔夠SRF肩脊肉咁重牛味爆漿熔岩芫荽豆腐鍋🍲滿滿嘅一棵棵莞荽同莞荽碎,仲有豆卜,好少有火鍋湯底咁多莞荽咁足料,莞荽控唔好錯過!😆養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🍲桃膠數量唔少,如果嫌湯底蟲草花未夠滿,仲可以喺手機QR Code餐牌落單,我落單再加咗蟲草花+粟米+南瓜作為湯底料,加上一邊不斷蝦、牛肉、豬肉,再一邊加湯,成碗湯底愈煲愈濃甜!好飲!愛文芒果茉莉花茶我哋5個都鐘意飲呢款茶👍🏻但K爸就話覺得呢款茶,香到似沖涼液陣味咁🤣冷泡桂花
霜降牛小排 任飲任食養生涮涮鍋套餐
正價時段每位$598 另加一服務費
(星期五六日、公眾假期及前夕,每位 +$10)

7:45pm入座,而且我哋揀嘅係 [極上Prime Grade霜降牛小排],所以價錢比較貴🙈

極上Prime Grade霜降牛小排🐃
我最鐘意呢款,油花多,入口好軟滑腍身😋
而K生就嫌牛小排齋腍身,牛味唔夠重~

極級SRF極黑和牛肩脊肉🐃
軟腍得嚟有牛味,K生最鐘意呢款肉!
而我就鐘意食落最軟身嘅霜降牛小排多d,各有所好~

極級Prime Grade安格斯牛頸脊🐃
有牛味,但唔夠SRF肩脊肉咁重牛味

爆漿熔岩芫荽豆腐鍋🍲

養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋🍲

愛文芒果茉莉花茶
我哋5個都鐘意飲呢款茶👍🏻
但K爸就話覺得呢款茶,香到似沖涼液陣味咁🤣

冷泡桂花烏龍
臨尾食到太飽啦,我喺雪櫃拎左呢款清香啲嘅茶飲消濟!
茶樽口仲有個茶隔,避免食客倒入口飲時茶包跌埋出嚟,好細心!👍🏻
呢間無限時好正 打邊爐唔使趕頭趕命咁食 可以坐好耐 價錢都合理 有好多種湯底 總會揀到一款岩既 我地揀左椰子雞湯😋✨好香椰子味 清清地 啲雞都好多件 命要好大件添 係用左雞髀 每舊都好大舊仲好滑😝幾推介 又有粟米 好甜🥳 養生鍋所以湯底都加咗好多紅棗杞子 肉類係第一級 但都已經唔錯 牛肉肉味濃 豬肉都滑唔鞋👍🏼火鍋料有超級多✨每樣一款都食唔哂呀 叫左2轉已經飽哂 好多手打丸 好推介! 手工三寶丸同手工黑松露墨魚丸都好好食 夠哂彈牙又有肉汁 黑松露味都好出! 海鮮類叫左蜆 海蝦 帆立貝 蟹柳 同白鱔片 食海鮮就發現呢個湯底冇叫錯!個湯清甜更加帶得出可鮮既鮮甜 特別係海蝦🦐鮮甜爽口 又彈牙🥺💯蔬菜款式都有好多 娃娃菜 羽衣甘藍 菜芯 生菜 萵筍 蓮藕 南瓜 可以食好多蔬菜好正😚 有個隔油網 落菜之前撈左啲油就唔驚啲菜吸哂啲油啦 最後甜品仲有MovenPick 雪糕揀添☺️2個人4人枱都坐得好舒服👍🏼👍🏼

肉類係第一級 但都已經唔錯 牛肉肉味濃 豬肉都滑唔鞋👍🏼

最後甜品仲有MovenPick 雪糕揀添☺️

2個人4人枱都坐得好舒服👍🏼👍🏼
2021-12-05
2021-12-06 136 瀏覽
第一次食無限時嘅打邊爐,真係慢慢食享受打邊爐同朋友嘅聚會,又慢嘗食物嘅味道今次嗌左麻辣鴨血煲同蟲草花核膠煲湯底濃郁,但係食完會勁想飲水下次要試下荽茜同沙嗲湯有好多唔同款嘅飲品,台灣特色薑母茶都有飲品有冷熱,非常充足超級正嘅雞肉,大大件,件件雞腿肉,吸入湯底真係好正建議試食,但唔好食太多都幾飽肚牛肉新鮮,片片大片,但唔好滾咁耐,因為都幾易老,我鐘意食鮮嫩嘅牛但任食嚟講已經算係高質響鈴脆卜卜吸湯汁最正蜆冇沙 可能食唔中嗌左幾轉加入麻辣火鍋變左卜卜蜆台灣腸必食,但得黑椒味每枱入坐會送一份地瓜條有蕃茄粉,海苔粉同梅粉但都係加糖粉好味d,新鮮炸外脆內軟,非常香口,小食一流,但一個人食就太濟,我地4個人分岩岩好,又唔會浪費雖然係任食但材料都好新鮮、而且每樣細細份,唔好食又唔會曬,好味再嗌過好岩佢無限時嘅主題,慢慢食可以食多d第一次見打邊爐有羽衣甘藍,不過不可一不可再放左入麻辣火鍋真係勁苦唔識食,應該落其他湯底會好食d鐘意食魚嘅朋友仔記得食鱔片同脆魚鯇 鮮味十足,鱔片好滑,唔會一夾就散曬,而且油脂好足,入口即溶脆魚鯇大大片,又唔多骨,個人好鐘意,有咬口享受邊爐之樂,但都係食得唔好曬,食唔曬唔好嗌咁

今次嗌左麻辣鴨血煲同蟲草花核膠煲
湯底濃郁,但係食完會勁想飲水
下次要試下荽茜同沙嗲湯

有好多唔同款嘅飲品,台灣特色薑母茶都有
飲品有冷熱,非常充足

超級正嘅雞肉,大大件,件件雞腿肉,吸入湯底真係好正
建議試食,但唔好食太多都幾飽肚

但任食嚟講已經算係高質

響鈴脆卜卜
吸湯汁最正

蜆冇沙 可能食唔中
嗌左幾轉加入麻辣火鍋變左卜卜蜆
台灣腸必食,但得黑椒味

每枱入坐會送一份地瓜條
有蕃茄粉,海苔粉同梅粉

好岩佢無限時嘅主題,慢慢食可以食多d

第一次見打邊爐有羽衣甘藍,不過不可一不可再
放左入麻辣火鍋真係勁苦
唔識食,應該落其他湯底會好食d

鐘意食魚嘅朋友仔記得食鱔片同脆魚鯇
鮮味十足,鱔片好滑,唔會一夾就散曬,而且油脂好足,入口即溶
脆魚鯇大大片,又唔多骨,個人好鐘意,有咬口

享受邊爐之樂,但都係食得唔好曬,食唔曬唔好嗌咁多。 味道方面真係唔錯,但預左成晚要飲水,真係都幾咸
2021-12-06 64 瀏覽
旺角高質馬祖養生火鍋放題~幾時都咁鍾意食台式養生火鍋,適逢天氣轉冷,真係啱晒我呢個邊爐控~揀咗有極級S R F極黑和牛肩脊肉嗰個價~7:30 前離座 $399 一位湯底揀咗 藥膳姬松茸雞肉個湯底好足料,勁多松茸~好濃郁👍🏻好香~開始前飲幾啖,正食到最尾,加咗幾次湯都仲係咁濃😋完全唔使點醬汁肉類有三款牛、兩款豬~✅SRF 極黑和牛肩脊肉油花好均勻,薄切煮幾秒都熟,有牛脂👍🏻接近入口即溶架喇~ ✅Prime Grade安格斯牛頸脊肉質比較實,牛味都濃~其實都唔錯✅西班牙伊比利亞黑毛豬油花均勻,同樣薄切~薄到透明😂超快熟,口感軟腍,豬肉味重至於火鍋配料~✅黑松露墨魚滑唔錯✅花膠都好食,唔腥又彈牙✅鱔片就追咗好多次先到,但係好食嘅✅豬大腸都唔差~洗得乾淨,唔算肥✅魚皮響鈴上枱時都脆嘅~✅三星蔥爆汁貢丸都好食✅海鮮款式都好多,唔錯每台客人都贈送一點地瓜條炸得好香脆👍🏻有四種口味嘅shake shake 粉俾你調味~真係好好食😋可惜食晒真係好飽😰甜品有Häagen-Dazs 或 Movenpick 雪糕👍🏻老公食哂兩杯,肥仔啦佢飲品都好有誠意,有凍有熱,除咗有得米/維他,仲有自家泡製嘅茶飲~愛文芒
旺角高質馬祖養生火鍋放題

湯底揀咗 藥膳姬松茸雞肉
個湯底好足料,勁多松茸~好濃郁👍🏻好香~開始前飲幾啖,正
食到最尾,加咗幾次湯都仲係咁濃😋完全唔使點醬汁

肉類有三款牛、兩款豬~
✅SRF 極黑和牛肩脊肉
油花好均勻,薄切煮幾秒都熟,有牛脂👍🏻接近入口即溶架喇~

✅Prime Grade安格斯牛頸脊
肉質比較實,牛味都濃~其實都唔錯
✅西班牙伊比利亞黑毛豬
油花均勻,同樣薄切~薄到透明😂超快熟,口感軟腍,豬肉味重

至於火鍋配料~
✅黑松露墨魚滑唔錯
✅花膠都好食,唔腥又彈牙
✅鱔片就追咗好多次先到,但係好食嘅
✅豬大腸都唔差~洗得乾淨,唔算肥
✅魚皮響鈴上枱時都脆嘅~
✅三星蔥爆汁貢丸都好食
✅海鮮款式都好多,唔錯

每台客人都贈送一點地瓜條

飲品都好有誠意,有凍有熱,除咗有得米/維他,仲有自家泡製嘅茶飲~愛文芒果茉莉花茶,好清新解渴👍🏻唔會好甜,好飲
黑糖冬瓜檸檬茶都好好飲~

地方闊落坐得舒服😌服務都好好👍🏻知我係孕婦,俾個最近嘅位我地,出入都叫同事小心😂😂
整體來講,都算幾好!
2021-12-05 60 瀏覽
天氣開始清涼,一去到1x度就每個禮拜都想去打邊爐,志在一班人圍爐暖笠笠,食物種類又多,又乘機可以暴飲暴食放肆一下!友人提議的這間台式火鍋放題,勝在真正的無!限!時!套餐分為4個級別,正價時段$298/ $398/ $498/ $598,豐儉由人,當然越貴的套裝就能吃越高級別和越多種類的牛肉和豬肉。台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $598 湯底在約20款湯底中,我們選擇了藥膳椰子雞,一上桌就飄來香濃的椰子味,較一般的湯底厚身Creamy,雞件採用大大件雞脾肉,與椰子味很Match,滋潤又鮮甜,值得推介!肉類一行人對肉的慾望很旺盛,所以選擇了最貴的套餐,可以任食極上Prime Grade霜降牛小排、極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade美國安格斯牛肉和西班牙無激素豬肉片!不得不說,這間的牛肉很高質,Re-Order的質素同樣。個人最愛牛頸脊,油花吸睛,肉味濃郁,質感嫩滑。但其實其他肉類都非常不錯,一班食肉獸完全沒後悔Order最貴的套餐!海鮮類是日精選海鮮是大蜆,蜆肉飽滿,鮮甜無沙。另外,海蝦也很新鮮,肉質紮實。配料類大推醬

台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $598
湯底

肉類

海鮮類

配料類
大推醬爆濃芝牛丸和金沙魚蛋,沒想到邊爐配料都做到拉絲和沙沙流心,完全想單點買回家。另外,一入桌就會送上台式Shake Shake蕃薯條,夠粗身又熱辣辣,還有多款Shake Shake粉口味!

飲品/甜品
一般紙包或罐裝飲品都有,還有養生茶飲。甜品每人只限一款,但選擇很多,包括Dreyer's甜筒/乳酪雪條和Movenpick雪糕,大滿足!
餐廳🍽係馬祖台灣養生湯麵館🍜既副線🤩提供🙅🏻‍♀️⏱無限時🙅🏻‍♀️⏱任食火鍋套餐🍲除左高質肉類🐃🐖(𝐒𝐑𝐅 • 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 • 伊比利亞)仲有超過𝟔𝟎款火鍋配料 (海鮮🌊 • 手工丸 • 蔬菜🥬 …) • 小食🧆 • 前菜 • 野飲🍹……任食任飲👏🏻💁🏻‍♀️另包𝟏份黃金地瓜條🍠,最後仲有𝟏人𝟏個甜品🍨無限時❣️一定可以食到🤰🏻飽飽🤰🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 ($239起/位)套餐分左𝟒款, 有唔同級數既牛🐃 & 豬🐖⚠️同𝟏張枱既朋友👭,要揀同𝟏款⚠️(唔同時段價錢唔同, 可參考以下圖📝).▪揀左最頂級🥇($479/位) • 19:30前離座優惠🈹▫️湯底🍲▫️有好多選擇,大致分為𝟓個種類 分別有💁🏻‍♀️養生系列💪🏻 • 田園蕃茄🍅 • 麻辣🌶 • 麻辣蕃茄🌶🍅 • 特色類🤩我就揀左💁🏻‍♀️台灣養生醉雞涮涮鍋🥃🐔一上枱已經嗅到👃🏻勁香酒味,真係落足料💯入面雞件🐓超大舊,仲有紅棗 • 龍眼肉 • 蟲草花 • 當歸…熬成🔥係未加配料之前,我同朋友各自飲左碗湯🥣好補💃🏻好養生🏋️‍♀️.▫️肉類▫️🐃🐃🔸極上Prime Grad
餐廳🍽係馬祖台灣養生湯麵館🍜既副線🤩
提供🙅🏻‍♀️⏱無限時🙅🏻‍♀️⏱任食火鍋套餐🍲
除左高質肉類🐃🐖(𝐒𝐑𝐅 • 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 • 伊比利亞)
💁🏻‍♀️另包𝟏份黃金地瓜條🍠,最後仲有𝟏人𝟏個甜品🍨
無限時❣️一定可以食到🤰🏻飽飽🤰🏻
▪台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 ($239起/位)
套餐分左𝟒款, 有唔同級數既牛🐃 & 豬🐖
⚠️同𝟏張枱既朋友👭,要揀同𝟏款⚠️
(唔同時段價錢唔同, 可參考以下圖📝)
▪揀左最頂級🥇($479/位) • 19:30前離座優惠🈹
▫️湯底🍲▫️
有好多選擇,大致分為𝟓個種類
我就揀左💁🏻‍♀️台灣養生醉雞涮涮鍋🥃🐔
一上枱已經嗅到👃🏻勁香酒味,真係落足料💯
台灣養生醉雞涮涮鍋🥃🐔
台灣養生醉雞涮涮鍋🥃🐔
係未加配料之前,我同朋友各自飲左碗湯🥣
好補💃🏻好養生🏋️‍♀️
🔸極級Prime Grade 安格斯牛頸脊
🔸Prime Grade美國安格斯牛肉
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐞 係安格斯牛肉中既最高品質🏅
而𝐒𝐑𝐅 係牛係極黑和牛中最高🎖
所以🐃油花分佈都勁均勻,肉嫩多汁😚
🐖🐖
🔸西班牙伊比利亞黑毛豬
伊比利亞係最高等級🥇既西班牙豬🇪🇸🐷
🔸️西班牙無激素豬肉片
食落肚揀無激素就最安心。
𝟐款🐖食落肉味好濃,肉質又鬆化😌
以上𝟔款🐃肉類🐖都好出色,如果要我揀,
💁🏻‍♀️𝐄𝐧𝐨𝐫𝐞推介💕牛小排 • 牛肩脊 • 黑毛豬❣️
▫️海鮮類🌊 : 白鱔 • 脆肉鯇 • 魚雲 • 帆立貝 • 是日精選海鮮(蟶子 • 花甲)……
是日精選海鮮(蟶子 • 花甲)
白鱔
▫️手工丸類 • 餃子🥟 • 手打滑類……
手打滑類
▫️蔬菜🥬🥦🌽 • 豆腐 • 其他火鍋配料 • 麵類……
▪️前菜 (可無限追加)
▫️秘制麻辣木耳🌶🖤 : 如果辣d就仲好食🤪
▫️麻辣手拍青瓜🌶🥒
秘制麻辣木耳🌶🖤
▪️炸物
▫️黃金地瓜條 🍠🍟
仲有𝟒個口味既味粉🧂俾你加落去𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞💃🏻
海苔粉💚 • 麻辣粉🌶 • 蕃茄粉🍅 • 甘梅粉🌸,
我覺得甘梅粉最台🇹🇼,
但要我揀既,海苔粉💚最正🤭
黃金地瓜條 🍠🍟
黃金地瓜條 🍠🍟
▪️野飲▪️
款式勁多🤩
有必有既▫️汽水🥤之外
有個熱櫃🔥,入面放左茶類🫖同幾款紙包野飲🧃
熱飲櫃🔥
見到依幾個牌子真係有𝐝驚喜🤣
雪糕🍨 Movenpick / Häagen-Dazs /
Dreyer's 甜筒 / 低脂乳酪雪條❄️
同朋友都揀左🍨 𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤
推介💕𝐌𝐚𝐩𝐥𝐞 𝐖𝐚𝐥𝐧𝐮𝐭 & 𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚 𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲
雪糕🍨 Movenpick
🔺 以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺枱面有𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞,自己落單📱
讚讚位👍🏻,嗌野食剔𝟏,唔會黎好大份量,少少地🤏🏻𝟐個人食都可以試到勁多款👯‍♀️
🔺 加湯唔係加水🙅🏻‍♀️💧,店員會放完壺湯係枱面,仲會留意住用左就𝐑𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥另一壺,所以食到尾都唔會淡左💯
加湯
🔺環境夠闊落,簡約風好舒服😌
馬祖既藥膳養生湯麵🍜出名足料、養生又健康依家可以用佢嘅藥膳養生湯底任食打邊爐實在太幸福🥰足足有29款款湯底可以選擇🤯另外你無睇錯~佢叫「無限時」係真係無❗️限❗️時❗️任食‼️最岩一班人慢慢食傾吓計當然視乎你時間需求、牛肉級數高低有不同價位正價時段最平$239而選擇最靚最高級既套餐就係$598一位而如果你自問好刷得想由晏晝開始食最平$298就可以食足全日抵到震7點前離座仲有8折添!食物方面呢飽到抱住個肚走就係為左寫下面既攻略🤭.💯回本攻略(依推薦排名)✨ ▫️ 極上prime grade霜降牛小扒 ▫ 極級SRF極黑和牛肩脊 ▫ 鴨血 & 凍豆腐(repeat無限食💖) ▫ 手工丸(提議各款每樣起碼試一粒) ▫ 西班牙伊比利亞黑毛豬 ▫ 美國SRF極黑和牛肩脊肉 ▫ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊 ▫ Prime Grade 美國安格斯牛肉 ▫ 鱔魚片 ▫ 雞件 ▫ 黑松露墨魚滑 ▫ 各款冷泡茶、汽水 ▫ 蟹棒.可以瘋狂repeat 既一定係牛肩脊肥肉唔多反而紋理分布較為平均食落牛味好濃郁亦有香濃牛脂味🐮.有興趣仲可以追加shake shake地瓜蕃薯條🍟仲有四
馬祖既藥膳養生湯麵🍜出名足料、養生又健康
依家可以用佢嘅藥膳養生湯底任食打邊爐實在太幸福🥰
足足有29款款湯底可以選擇🤯
另外你無睇錯~
佢叫「無限時」係真係無❗️限❗️時❗️任食‼️
最岩一班人慢慢食傾吓計
當然視乎你時間需求、牛肉級數高低有不同價位
正價時段最平$239
而選擇最靚最高級既套餐就係$598一位
而如果你自問好刷得想由晏晝開始食
最平$298就可以食足全日抵到震
7點前離座仲有8折添!
食物方面呢
飽到抱住個肚走就係為左寫下面既攻略🤭
💯回本攻略(依推薦排名)✨
▫️ 極上prime grade霜降牛小扒
▫ 極級SRF極黑和牛肩脊
▫ 鴨血 & 凍豆腐(repeat無限食💖)
▫ 手工丸(提議各款每樣起碼試一粒)
▫ 西班牙伊比利亞黑毛豬
▫ 美國SRF極黑和牛肩脊肉
▫ 極級Prime Grade安格斯牛頸脊
▫ Prime Grade 美國安格斯牛肉
▫ 鱔魚片
▫ 雞件
▫ 黑松露墨魚滑
▫ 各款冷泡茶、汽水
▫ 蟹棒
可以瘋狂repeat 既一定係牛肩脊
肥肉唔多反而紋理分布較為平均
食落牛味好濃郁亦有香濃牛脂味🐮
有興趣仲可以追加shake shake地瓜蕃薯條🍟
仲有四款shake shake粉俾你試勻
不過記得留肚食火鍋唷😋
最後仲可以每人揀一款雪糕🍨好貼心呢
⏱真 · 無限時台灣養生涮涮鍋⏱推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️天氣涼快打邊邊的心真係掩蓋不了,口裡說不身體卻很誠實。大家鍾意打港式定台式邊爐呢?想好好享受打邊爐嘅樂趣,一面食一面傾偈同享受食物,到限時打邊爐可能未夠盡興~位於旺角食肆大廈樓上台式養生鍋,無限時放題就可以解決問題啦,地方寬敞且坐得舒適~不同時段離座仲提供不同折扣。吃到飽套餐以肉類級數提供4款套餐、湯底、無限追加前菜、肉類、炸物、手工丸類及餃子、時令海鮮、火鍋配料、蔬菜、麵類、自家製飲品、各式罐裝及紙包裝飲品、甜品等等~🥩肉類✨選擇店員推介多人選擇的套餐,包括極級SRF黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade 安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬、Prime Grade 美國安格斯牛肉及西班牙無激素豬肉片。5款肉都叫哂,特別推介牛肩脊肉,牛味濃厚且肉質滑溜不膩!其他幾款同樣有質素,即使再order 都提供水準,加哂分!🍲湯底(+HKD48 鴛鴦湯底)✨接近20款湯底,點選本人最愛麻辣鴨血凍豆腐鍋,湯底小辣辣度容易入口且濃厚;蕃茄田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋,食到新鮮蕃茄且鮮甜,另一半表示大愛~🌊 海鮮類✨新鮮海蝦味道鮮甜肉質彈牙、蜆肉大粒鮮甜
⏱真 · 無限時台灣養生涮涮鍋⏱
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️
麻辣鴨血凍豆腐鍋  &  田園蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋

極級SRF黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade 安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑先豬、Prime Grade 美國安格斯牛肉及西班牙無激素豬肉片

🥩肉類

🍲湯底(+HKD48 鴛鴦湯底)

🌊 海鮮類
✨新鮮海蝦味道鮮甜肉質彈牙、蜆肉大粒鮮甜無沙,帆立貝同樣鮮甜~大滿足!

🖐🏻手工類
✨三寶丸彈牙鮮味、牛丸牛味濃郁、特別推介手工松露墨魚丸黑松露香氣滿滿!
黃金地瓜條

🔥炸物
✨每枱都會送黃金地瓜條,仲有4款shake shake 粉自己調味;魚皮又薄又脆,響鈴卷帶豆味~
冷泡桂花烏龍、愛文芒果茉莉花茶

🧊飲品
✨除了有汽水、烏龍茶、燒仙草、夏枯草等,仲有4款冷泡茶~試咗甜甜哋的日月潭蜜香紅茶、清爽桂花烏龍、香甜愛民芒果茉莉花茶都好高質數!
Movenpick  雪糕

❄️甜品
✨有Movenpick及Häägen-Daz雪糕、Dreyer’s 脆筒及雪條選擇,每位可自由落單一杯😋

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️❣️
環境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️(店員親切有禮,繁忙時間送餐/收碟迅速,亦會細心更換湯壺)
🔖馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
🪑旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
  • 帆立貝
  • 手工三寶丸
  • 手工牛丸
  • 台灣鴨血
Beverages ☕️🍹 飲品除咗有好多唔同種類嘅果汁、汽水🥤、紙包同埋罐裝飲品之外,舖頭仲有自家製嘅台灣愛文芒果茉莉花茶🥭、冷泡桂花烏龍🌼同日月潭蜜香紅茶🍯,新鮮又健康,好啱用嚟配火鍋,至於後面嘅藥膳清湯係用嚟加係火鍋湯底,有埋杞子喺入面啲細微位做得好周到👍🏻Soup 🥘 涮涮鍋湯底2️⃣0️⃣種嘅火鍋湯底應有盡有,遠至芫荽湯底☘️近至麻辣、普通藥膳雞湯底都有,今次就揀咗台灣藥膳養生雞拼藥膳椰子雞湯🥥🐔(加$48),兩款都係養生之選,入面嘅湯底材料都好足,勁有誠意啊Sweet potatoes 🍠 黃金炸地瓜呢個炸地瓜真係好特別啊,係餐廳自家製嘅,仲有四款shake shake 用嘅嘅調味粉,有麻辣味🌶、海苔味、甘酶味同蕃茄味🍅,第一次見火鍋店有咁新野嘅炸地瓜條食,都幾加分Ingredients 🍢🧆 火鍋配料今次揀嘢任食套餐有多過60種火鍋配料,包括極級prime grade安格斯牛仔頸脊、prime grade 美國安格斯牛肉🥩、西班牙伊比利亞黑毛豬🍖無限添加,其他火鍋配料同樣好貴,好似有各類海鮮🦐🐟、花膠、多種菇類、自家製手打丸類同埋餃子🥟、蔬菜🥬同麵類等等,夠晒多元化Ice-cream

Beverages ☕️🍹 飲品

Soup 🥘 涮涮鍋湯底

Sweet potatoes 🍠 黃金炸地瓜

Ingredients 🍢🧆 火鍋配料

Ice-cream 🍨 雪糕
雪糕有兩款意大利名牌Movenpick 同Haagen-Dazs 選擇😋,為成個火鍋晚餐增添滿足感
2021-12-02 51 瀏覽
《Prime grade美國安格斯牛肉&西班牙無激素豬肉》$239/person 🐓藥膳花膠雞涮涮鍋:今次就揀左藥膳雞湯,同預期唔同唔係黑蚊蚊嘅藥膳湯底,味道比較清,食起上黎唔會好膩,仲有花膠可以食添☺️。🥩肉類rime嘅美國牛肉,肉味夠濃,油脂分布都好均勻🤪🤪。🍠黃金地瓜條:每枱都會自動附上,枱面有個shake shake袋同味粉,有:甘梅、海苔、麻辣、蕃茄。長長嘅地瓜條,我地就鍾意配甘梅甘甜甘甜嘅味道🔥🔥。🍢丸類/蝦滑墨魚滑:大部分都係手打的,墨丸夠爽夠鮮🥸;有一款手工三寶丸一份6粒,細細粒,可以試到手打滋味之餘仲唔會塞飽自己。另外仲有黑松露墨魚滑,陣陣黑松露味再加埋彈牙墨魚滑,推薦!💓🧃飲品:除左有紙包罐裝飲品,佢地仲有自家製嘅冷泡茶同特色飲品🤪

🐓藥膳花膠雞涮涮鍋:

🥩肉類:
Prime嘅美國牛肉,肉味夠濃,油脂分布都好均勻🤪🤪。

🍠黃金地瓜條:

🍢丸類/蝦滑墨魚滑:

🧃飲品:
除左有紙包罐裝飲品,佢地仲有自家製嘅冷泡茶同特色飲品🤪
地址-馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓近日突然天氣轉冷,想同朋友聚聚,聽過旺角有呢間無限時任食的火鍋,咁我就即刻BOOK枱啦,我最鐘意就係同朋友一路食,慢慢吹水,呢間符合我要求啦,入到去見到環境都好寬敞,又光鮮亮麗,坐成晚都唔會感到唔舒服,而我地就揀左$398呢個套餐,貪佢肉類選擇唔少之餘又幾平,岩晒我地銀包的厚度,一坐低就見到預先有兩壼湯放左係度,方便我地稍後有需要時添加,做法幾好。💋冷泡桂花烏龍,愛文芒茉莉花茶及冷泡日月潭蜜香紅茶,桂花烏龍有淡淡的桂花香及烏龍茶味濃,配搭唔錯,愛文芒一飲就令人好掛念台灣,芒果味濃郁,加埋茉莉花茶的甘甘地味道,稍稍中和左甜味,令到罪惡感大大降低,最後蜜香紅茶就飲得出輕輕的甜味,茶味香濃,各款都各有特色。💋黃金地瓜條,一坐低隨即就送比我地食,佢有個袋,方便我地 SHAKE住咁食,調味粉有好多款,包括海苔粉、麻辣粉、蕃茄粉及甘梅粉,但我朋友比較貪心的關係,想一次過試晒咁多味,所以就倒晒出黎蘸住黎食,強烈推介甘梅粉,酸酸地,勁正,好快就清左碟了XD。💋蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋,我地咁健康,當然揀個素食湯底啦,見到都好足料,勁多菇類,又
地址-馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

💋蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋,我地咁健康,當然揀個素食湯底啦,見到都好足料,勁多菇類,又好多豆卜咁浮下浮下咁,畫面真美,一飲落去即刻飲到濃濃的蕃茄味道,酸酸甜甜咁,我預測到稍後的食物一定會更加美味。

💋極級SRF極黑和牛肩脊肉,Prime Grade 安格斯牛頸脊,西班牙伊比利亞黑毛豬,西班牙無激素豬肉片,既然揀得呢個餐就當然試晒咁多肉啦,佢地D牛肉雪花好均勻而且細緻,輕輕一淥就可以食得,一入口就即溶,勁正,而黑毛豬方面唔太肥膩,入口都爽口,最後無激素就食得好放心,食多幾碟都唔怕,佢煮耐左都唔會話太老,食落都有陣蕃茄味,幾入味下,好食。

💋脆骨腩及新鮮魚雲,不得不讚係佢魚雲已經預先切好左一口一份,好細心,可以優雅地食魚雲,從來都冇諗過可以咁XD,而骨腩方面佢比的部位都係高質的,我地不停ENCORE左好多碟。

💋蟲草花香菇雞肉餃及自家製手工韮菜餃,雞肉餃方面食到有輕輕的蟲草花味道,但又唔會太濃,佢香菇味好香,配埋雞肉的彈牙口感,好正,而手工韮菜餃方面一咬就勁重韮菜味從口中爆發出黎,勁正。

💋手工梅菜豬肉丸,三星蔥熔岩醬貢丸及爆醬濃芝牛丸(流心),梅菜豬肉丸好特別,好似食緊梅菜肉餅咁,但口中明明係丸狀物,好搞笑,但梅菜味都好突出,好正,貢丸方面一咬就FEEL到有種蔥油係口中爆發,蔥味香濃而不油膩,而牛丸就果然好多芝士從中間流出黎,畫面真美,嘻,芝味濃,好食。

2021-11-28