2022-04-26
🤍馬祖台灣養生涮涮鍋🖤旺角彌敦道628號瓊華中心11樓🍴好耐都無出街打邊爐啦!今日終於book到間一直想試好耐嘅台式無限時火鍋,啱晒我呢個食肉獸不停咁食!😍🍲入到去我哋就揀咗個湯底先,湯底選擇差唔多成20款,我哋就叫咗台灣藥膳養生雞涮涮鍋,湯底非常足料,入邊有好多杞子,紅棗,雞件,木耳,雞肉非常之嫩滑,煮咗好耐都仲好好味!🥩我哋叫咗呢款套餐包左好多肉類,其中最特別係極上Prime Grade霜降牛小排同SRF極黑和牛肩脊肉,當然要不停任叫啦!兩款牛肉花紋非常靚,色澤均勻新鮮,而且入口即溶,牛味超級濃郁,係必叫之選!🍠另外侍應仲俾咗一份黃金地瓜條,最特別係會附上shakeshake袋同埋幾包調味粉(甘酶粉、紫菜粉、麻辣粉、蕃茄粉),好有特色!地瓜條非常甘甜,外脆內軟🍢餐廳係用QR code落單,一掃仲有好多特色配料可以選擇,例如三星蔥熔岩醬貢丸,金沙魚蛋,八吋長蟹棒,台灣鴨血,連白鱔片都有!極度推介金沙魚蛋,一咬啲豆沙蛋黃就bi晒出嚟,超級滿足邪惡!🍹飲品選擇好多,除咗台式飲品之外,餐廳都會有好多特色自家製飲品,我哋就叫咗黑糖冬瓜檸檬茶同埋愛文芒果茉莉花茶,兩款飲品都唔係好甜又夠清香!🍦
🖤旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
🍦去到最後每人可以揀一款Häagen-Dazs或者Movenpick雪糕,食完就啱啱好啦😋