2022-01-26 118 瀏覽
之前食過馬祖台灣養生湯麵館 都試過佢地既一人火鍋原來佢地係旺角開左間任食台式火鍋 食物飲品都好高質❤️環境闊落 坐得舒適 仲要無限時 值得回頭再食呀😍✨🫕 【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】 一共有4款套餐選擇 價錢由$238至$479不等所有前菜、炸物同超過60款火鍋配料同埋飲品都係無限追加!今次午市我地就試左$319呢款套餐 任食以下肉類👇🏻🥩Prime Grade安格斯牛頸脊🥩Prime Grade 美國安格斯牛肉🥩西班牙伊比利亞黑毛豬🥩西班牙無激素雞豬肉片比較推介既係牛頸脊 油脂分布平均 牛味比較濃郁🐮黑毛豬色澤粉嫩 肉質夠滑油潤甘香 好有驚喜!湯底就揀左台灣養生醉雞涮涮鍋同麻辣鴨血凍豆腐鍋湯底本身已經好足料 好似出面單點火鍋既質素麻辣鴨血鍋真係必點 個湯好香好濃郁 完全唔洗再點豉油鴨血盡收湯底精華好正 但本身鴨血唔算好多 記得再另外單點😋個人覺得長豆卜比凍豆腐更出色更吸湯🌶另外再講下值得一點既火鍋配料🍲手工丸類同墨魚滑都好好食 細細粒但係口感好鬆軟彈牙炸魚皮新鮮炸起好香脆 仲有足八吋長蟹棒😍飲品我會推介黑糖冬瓜檸檬茶 好有層次感 有啲似益力多味🤣最後再食埋Movenpick雪糕 好飽
之前食過馬祖台灣養生湯麵館 都試過佢地既一人火鍋
原來佢地係旺角開左間任食台式火鍋 食物飲品都好高質❤️
環境闊落 坐得舒適 仲要無限時 值得回頭再食呀😍✨

🫕 【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】
一共有4款套餐選擇 價錢由$238至$479不等
所有前菜、炸物同超過60款火鍋配料同埋飲品都係無限追加!

今次午市我地就試左$319呢款套餐 任食以下肉類👇🏻
🥩Prime Grade安格斯牛頸脊
🥩Prime Grade 美國安格斯牛肉
🥩西班牙伊比利亞黑毛豬
🥩西班牙無激素雞豬肉片

比較推介既係牛頸脊 油脂分布平均 牛味比較濃郁🐮

黑毛豬色澤粉嫩 肉質夠滑油潤甘香 好有驚喜!

湯底就揀左台灣養生醉雞涮涮鍋同麻辣鴨血凍豆腐鍋

炸魚皮新鮮炸起好香脆 仲有足八吋長蟹棒😍

飲品我會推介黑糖冬瓜檸檬茶 好有層次感 有啲似益力多味🤣
最後再食埋Movenpick雪糕 好飽好滿足😝
2022-01-25 45 瀏覽
今次同朋友決定去試吓旺角呢間無限時⏰ 吃到飽馬祖台灣養生涮涮鍋餐廳提供4款《台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐》我今次就揀咗 $ 3 1 9 嘅套餐可以任點任食以下4️⃣款肉類🥩極級Prime Grade安格斯牛頸脊:肉質鮮嫩 非常腍軟 個人非常推介🤩🥩Prime Grade 美國安格斯牛肉:牛味較濃 較為有嚼勁 口感豐富🐖西班牙伊比利亞黑毛豬:脂肪較多 咬落啖啖充滿油脂香味 肉質亦非常腍軟😋🐖西班牙無激素豬肉片:切得非常薄身 比較易入味♨️湯底🌟藥膳花膠雞涮涮鍋味道鮮甜 有淡淡紅棗杞子香味湯底加入粟米豆腐卜雞件仲有大量花膠 用料十足 👍餐廳嘅湯底預先以一瓶瓶裝好咁用餐時就可以隨自己需要加入適量湯底點好湯底以後 店員殷勤地為我哋遞上❣️黃金地瓜條厚切地瓜條 新鮮熱辣辣 香甜可口 仲提供紙袋➕4款調味粉選擇 (海苔、蕃茄、甘酶、麻辣)可以親手整shake shake 地瓜條♨️前菜試咗❣️秘製麻辣木耳🌶️木耳爽甜入味 配上麻辣風味 非常惹味😋♨️私心推介火鍋配料🌟🍴海鮮類:🌟是日精選海鮮(包括蜆、蟶子)海鮮味道鮮甜 蜆肉口感嫩滑蟶子肉嫩肥美 色白味鮮 必食‼️🌟生猛海蝦🦐海蝦新鮮爽脆🍴手工配料:🌟手工麻辣牛丸我自己
今次同朋友決定去試吓旺角呢間無限時⏰ 吃到飽

❣️秘製麻辣木耳🌶️

木耳爽甜入味 配上麻辣風味 非常惹味😋

♨️私心推介火鍋配料🌟

🍴海鮮類:

🌟是日精選海鮮(包括蜆、蟶子)

海鮮味道鮮甜 蜆肉口感嫩滑

蟶子肉嫩肥美 色白味鮮 必食‼️

🌟生猛海蝦🦐

海蝦新鮮爽脆

🍴手工配料:

🌟手工麻辣牛丸

我自己一向都喜歡麻辣口味🌶️

牛丸肉質新鮮 口感爽彈 混入麻香辣椒🌶️ 惹味醒胃😋 做得非常出色 🌈 夠曬驚喜🤩

個人認為屬必點菜式✅

❣️培茶北海道牛乳扭紋脆筒🍦

今次呢個無限時火鍋🍲

真心飽到一個點 超級滿足🥰

2022-01-06
  • 極級Prime Grade安格斯牛頸脊,
  • Prime Grade 美國安格斯牛肉,
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬,
  • 藥膳花膠雞涮涮鍋,
  • 是日精選海鮮,
  • 生猛海蝦,
  • 手工麻辣牛丸,
  • 手工黑松露墨魚滑,
  • 台灣鴨血,
2022-01-24 47 瀏覽
真係無限時㗎❗️俾個friend搵到間咁高質嘅邊爐🫕心諗既然無限時就食貴少少試多啲嘢🤪我哋揀咗最貴嘅套餐 可以任叫六款肉 $598 (需加一)🐮極級Prime Grade 安格斯牛頸脊呢款係咁多款牛入面最濃牛味,亦都係我同朋友最鍾意嘅一款💜🐄極級S R F極黑和牛肩脊肉牛味相對上冇咁濃,但呢款嘅油脂分布得好平均,食落口會感受到油脂溶化👍🏻年紀越大就開始對麻辣嘢無感 會想養生健康多啲😮‍💨所以湯底揀咗藥膳椰子雞同田園蕃茄濃湯牛肉兩個湯底都唔鹹,而且真係似屋企嘅靚湯😳我哋都喺放火鍋料之前都飲左碗湯 暖一暖胃🥰火鍋配料都有超多種,仲有海鮮、手工丸等等都係任食。麵食除咗一般嘅出前一丁、烏冬,仲有台灣麵同韓國部隊鍋麵😍足八吋長蟹棒我哋encore左兩次😂蟹棒真係超長又好食😋飲品除咗自家製嘅茶,仲有其他市面上見到嘅嘢飲好貼心嘅係除咗凍飲會有保暖櫃啱晒唔飲凍飲嘅人同咁啱M到嘅女仔🤩甜品就有多款Haagen Daz, Movenpick, Dreyer’s揀❤️‍🔥嘢食好食又多選擇,坐得又夠闊落。而且真係唔會有職員催你走,食到捧住個肚走🤰🏻
真係無限時㗎❗️俾個friend搵到間咁高質嘅邊爐🫕
心諗既然無限時就食貴少少試多啲嘢🤪

我哋揀咗最貴嘅套餐 可以任叫六款肉 $598 (需加一)

🐮極級Prime Grade 安格斯牛頸脊
呢款係咁多款牛入面最濃牛味,亦都係我同朋友最鍾意嘅一款💜

🐄極級S R F極黑和牛肩脊肉

年紀越大就開始對麻辣嘢無感 會想養生健康多啲😮‍💨
所以湯底揀咗藥膳椰子雞同田園蕃茄濃湯牛肉
兩個湯底都唔鹹,而且真係似屋企嘅靚湯😳
我哋都喺放火鍋料之前都飲左碗湯 暖一暖胃🥰

火鍋配料都有超多種,仲有海鮮、手工丸等等都係任食。
麵食除咗一般嘅出前一丁、烏冬,仲有台灣麵同韓國部隊鍋麵😍

足八吋長蟹棒
我哋encore左兩次😂蟹棒真係超長又好食😋

飲品除咗自家製嘅茶,仲有其他市面上見到嘅嘢飲
好貼心嘅係除咗凍飲會有保暖櫃
啱晒唔飲凍飲嘅人同咁啱M到嘅女仔🤩

❤️‍🔥嘢食好食又多選擇,坐得又夠闊落。
而且真係唔會有職員催你走,食到捧住個肚走🤰🏻
🍽🥩🍲🍢🥘🫕🥬🍚🧃🍦之前睇過網上介紹,對馬祖養生涮涮鍋抱有好大興趣,滿心歡喜❤️ 食完終於可以為一眾openrice fans介紹,不負所望,馬祖我比💯今日揀咗$479 最貴嘅套餐一試!🍲食材出眾肉類囊括咗多款高級牛肉、豬肉,包括4款🐮 極上Prime Grade霜降牛小排、SRF 極黑和牛肩脊肉、Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉,2款🐷 西班牙伊利比亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片。Encore 咗好多次霜降牛小排,牛味非常濃郁,油脂分布平均,好似平時出去買靚牛肉百幾蚊一磅既質素💕和牛軟腍鬆化,肉味香濃,幸福的味道🤤豬肉方面,大部份都係冇激素,好健康😋另外,鴛鴦湯底分別叫了藥膳姫松茸什菌鍋 & 藥膳椰子雞鍋,係老火湯級別味道!😂 好多藥材料同鮮味雞件,仲有我最喜愛的猴頭菇😚 講真,如果屋企打邊爐, $479 應食唔到呢個質素,仲要唔使洗碗🤣丸類方面,馬祖都好有誠意,有一頁全部都係用新鮮肉手打,而且仲有爆漿丸丸❤️ 所以比我印象真係好好🍡🍲環境優雅旺角店有大量window seat,景觀開揚。裝修可能有高人指點🤣 空間感好好,令我地都食得好舒適relax
🍽🥩🍲🍢🥘🫕🥬🍚🧃🍦

今日揀咗$479 最貴嘅套餐一試!

🍲食材出眾

🍲環境優雅
旺角店有大量window seat,景觀開揚。裝修可能有高人指點🤣 空間感好好,令我地都食得好舒適relax。環境十分企理,醬料位衛生整潔 (特別推介沙茶醬🤤)

🍲服務有禮
店員妹妹sss好有禮貌,服務態度一流呀❤️

整體來講,馬祖無限時涮涮鍋將會愈食愈有😋 今日我係度過了個很愉快嘅afternoon 💕
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • SRF 極黑和牛肩脊肉
  • 藥膳姫松茸什菌鍋
雖然因疫情關係而暫停左六點後晚市堂食但馬祖台灣養生涮涮鍋 可以無限時吃到飽環境企理乾淨 木系小清新 絕對係聚會好地方食材高質 上菜快又無漏單 店員服務態度友善.台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🥘由於第一次嚟 所以揀咗最便宜的試試看🐔藥膳花膠雞涮涮鍋非常推薦呢個湯底 藥膳味道香濃 好養生花膠大塊軟腍 雞髀肉夠嫩滑 encore咗幾次枱上放有兩瓶藥膳湯底 自行加湯又唔怕溝淡🐮Prime Grade美國安格斯牛肉其脂肪分佈均勻 呈大理石花紋 肉質鮮嫩多汁比一般火鍋牛肉 入口更細緻 用料幾上乘如果對牛肉有講究的人 不妨加錢食貴啲嘅套餐🐷西班牙無激素豬肉片肉色相對較淺 脂肪偏少 但肉質鮮嫩 油花細緻爽口幼滑的雙重口感 加上此位置肉味濃郁 沾上少許醬料已經好好味 令我對豬肉片改觀.無限追加🍢超過六十款火鍋配料任食 以下係個人推介🦐生猛海蝦 回本首選!估唔到咁鮮甜彈牙🐚是日精選海鮮(蟶子 蜆) 肥美冇沙 洗得乾淨🦑手工黑松露墨魚滑 爽口新鮮 啖啖墨魚顆粒🧆爆醬流芝牛丸 一咬爆汁流心芝士 重牛肉味🥟餡料飽滿特別 eg. 蟲草花雞肉/粟米冬菇豬肉.🍹除了普通任食會有的汽水果汁外 另設熱飲櫃仲有自家製飲品:冷泡桂
雖然因疫情關係而暫停左六點後晚市堂食
🥟餡料飽滿特別 eg. 蟲草花雞肉/粟米冬菇豬肉
🍹除了普通任食會有的汽水果汁外 另設熱飲櫃
仲有自家製飲品:冷泡桂花烏龍 日月潭蜜香紅茶
愛文芒果茉莉花茶 黑糖冬瓜檸檬茶 充滿台式風味
🍧甜品選擇多 有Häagen-Dazs/ Movenpick/
Kitkat 脆皮雪糕批/ DREYER'S甜筒&雪糕批
揀咗少見的楓糖合桃 紅桑子意大利奶凍雪糕
🍟自家製shake shake 黃金地瓜條
分別有四款口味(甘酶/ 海苔/ 番茄/ 麻辣)
不得不佩服 地瓜條炸得外酥軟內綿密 秒清光
  • 爆醬流芝牛丸
  • 生猛海蝦
2022-01-21 36 瀏覽
馬祖最近喺旺角瓊華開咗真。無限時台灣養生涮涮鍋,罕有真無限時台灣養生涮涮鍋,有成19種湯底選擇,而且有超多既食物選擇.當日選擇咗prime grade 美國安格斯牛肉既食到飽套餐,加埋西班牙無激素豬,prime grade 安格斯肉味均勻,油脂分布算好靚,出幾輪既肉都仲係好靚,真係食4,5個鐘既肉都都保持到質素,以一間無限時作招牌既涮涮鍋黎講真係超有誠意.任叫既仲有手工丸,蔬菜同海鮮,加埋仲要有羽衣甘藍,相當重本,用黎打邊爐油幾好食啵🥰不過最出色都係飲品櫃,有愛文芒果茉莉花茶,令人記起滿滿既台灣情懷.同埋同其他分店唔同,呢間主打年輕裝修路線,加埋舒適嘅坐椅令人坐足幾個鐘都覺得好舒服

馬祖最近喺旺角瓊華開咗
2022-01-21 31 瀏覽
係旺角行街食lunch,天氣凍凍地就好想打邊爐,見到瓊華中心呢間標榜無限時、任食、吃到飽好吸引,未試過一於去試試~火鍋店環境是小清新風格,裝修高雅,幾靚!感覺好乾淨企理。有19種湯底選擇,以藥膳養生湯做主打,我哋最後揀咗蕃茄濃湯豆腐雜菌涮涮鍋🥘🔸湯底~蕃茄湯感覺好似健康啲😆飲到好濃郁嘅蕃茄味,少少甜甜地,本身已放了唔少配料。湯底越滾越濃,食材不需要點調味已經夠味食用😋🔸黃金地瓜條~每枱都會送自家製shake shake地瓜條,仲有4款調味料畀你shake(麻辣、蕃茄、甘酶、海苔粉)好似M記shakeshake薯條咁,小朋友實鍾意,呢個幾驚喜。地瓜條超脆超正,可惜每檯只有一份,不是任食。🔸牛/豬肉類~打邊爐除了湯底重要,肥牛更加重要,所以揀咗比較premium嘅套餐$479(正價$598)肉有以下6款:-極上Prime Grade霜降牛小排-Prime Grade安格斯牛頸脊-Prime Grade美國安格斯肉-美國SRF極黑和牛肩脊肉-西班牙伊比利亞黑毛豬-西班牙無激素豬肉片個人應為安格斯牛頸脊&SRF極黑和牛肩脊肉是最正😋OMG果然是一分錢一分貨,安格斯牛頸脊好簿片,肉質鮮嫩,牛肉味
火鍋店環境是小清新風格,裝修高雅,幾靚!感覺好乾淨企理。

🔸湯底~

-美國SRF極黑和牛肩脊肉
-西班牙伊比利亞黑毛豬
-西班牙無激素豬肉片

個人應為安格斯牛頸脊&SRF極黑和牛肩脊肉是最正😋
OMG果然是一分錢一分貨,安格斯牛頸脊好簿片,肉質鮮嫩,牛肉味濃,一食落口就知是靚牛。
而SRF和牛油脂分布平均,油花勁靚,入口即溶效果,兩款不相伯仲,難分高下,打和😂

🔸海鮮類~
點咗是日精選海鮮(小蟶子及花甲)、海蝦、帶子、花膠。花甲鮮甜沒有沙。蝦肉爽口彈牙,食唔停口😋

🔸手工類~
幾正有自家製肉丸,唔洗成日食街市都買得到嗰啲。揀咗手工三寶丸,好彈牙,牛丸牛肉味濃。仲有好多手工肉丸都想食🥺如麻辣牛丸、墨魚滑等,因當時真太飽了食唔到咁多😑

🔸飲品~
飲品多選擇,有分凍飲及熱飲區。梗係要飲自家製手工茶,有愛文芒果茉莉花茶、黑糖冬瓜檸檬茶、冷泡桂花烏龍、冷泡日月潭蜜香紅茶,唔會太甜,充滿台式古早味。

🔸甜品
Happy ending, 有Movenpick、Häagen-Dazs雪糕、dreyer's、kitkat雪條都有,選擇都多,每人一份。

總括:無限時任食可以慢慢嘆慢慢食,唔使食到趕頭趕命咁辛苦,而且座位舒適闊落。唔好以為任食食物質素就唔掂,呢間質素真係好得,選擇多,靚肥牛叫多幾碟都值回票價啦!🤭

冬天暖身之選-麻麻辣辣麻辣鴨血豆腐鍋 ~~~而家晚市限咗堂食,要食好西唯有早少少出去,是日4點左右就到旺角,去咗呢一間任食火鍋度食個豐盛dinner,之後就可以返屋企唔使食野😁。~~~餐牌有好多種有湯底可以選擇 最後我地就要咗麻辣鴨血豆腐鍋 辣辣地特別適合冬天暖身子食🌶️ 另外佢地係用QR code自助落單嘅,喺等待產品蒞臨嘅時候 我哋就先去出面嘅自助區先攞飲品同醬汁。飲品呢度真係好值得一讚嘅就係佢地有凍有熱,對於我呢d虛寒怕凍嘅人,呢點真心正,可以一邊飲一邊熱維他奶一邊食火鍋,正。~~~食材方面,佢地嘅牛肉雖然不錯,但我更愛太他們的西班牙伊比利亞黑毛豬,西班牙無激素豬肉片,豬肉肉味非常濃郁突出,脂肪雪花靚到好似和牛咁,尤其係伊比利亞黑毛豬,薄身唔韌,柔滑非常,encore咗無數次。~~~其他火鍋料嘅高質之選亦有不少,鮮淮山軟甜綿綿,鮮萵筍爽口非常,芝士豆腐鹹香鹹香的,足八吋長蟹柳則是打卡之選,魚類方面嘅選擇亦算該有嘅都有,例如有深海魚柳、白鱔片、脆骨腩、新鮮魚雲等,全部都幾鮮味。🐟~~~馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
冬天暖身之選-麻麻辣辣麻辣鴨血豆腐鍋
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
2022-01-19 114 瀏覽
#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋今次講嘅係位於旺角嘅馬祖無限時台灣養生涮涮鍋☺️☺️可以食到飽✨✨無限時任大家食 仲要服務態度好好👍🏻坐得又舒服😌座位寛敞‼️‼️而且仲要有好多野食選擇 飲品方面亦包羅萬有 咩都有得飲💖💖 咁凍嘅天氣 一定要上去食番轉打邊爐🙈🙈美國安格斯牛肉 $239💰(8/10)西班牙無激素豬肉片牛肉一啲都唔韌 反而食落去有口感 食到好香嘅牛肉味☺️☺️打邊爐一流 索湯💓💓而豬肉都好多塊🐷 薄切甘香✨✨湯底🤩🤩湯底方面 小編揀咗田園蕃茄濃湯牛肉🍅🐮拼藥膳花膠雞湯🐔雙拼只係加$48乍🤩🤩一次過試晒兩種滋味 田園蕃茄濃湯牛肉好香蕃茄味 而且牛肉好嫩 一啲都唔韌 好似平時食台灣嘢嘅番茄湯咁💗💗絕對係好香濃‼️‼️而藥膳花膠雞湯就好香雞味 雞嘅份量都十足 而且唔會好老好鞋🤤🤤反而幾嫩仲要大大嚿 仲要好多花膠 同埋蟲草💖💖食落去好甘甜✨✨絕對值得嗌😚😚火鍋配料🍲小編極度推介足8吋長蟹棒🦀🦀鍾意蟹柳嘅一定要試吓‼️‼️絕對滿足到你😚😚啖啖都係肉 仲要唔易散 好快有得食🤤🤤 台灣腸切成一片片 好快熟 又唔會過咸 好香黑椒味😍😍而蕃茄🍅粟米🌽好新鮮 放入湯底好甜😋😋豬紅就好彈牙 一啲都唔腥✨✨海鮮方面亦都好新

#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

美國安格斯牛肉 $239💰(8/10)
西班牙無激素豬肉片

湯底🤩🤩

火鍋配料🍲
小編極度推介足8吋長蟹棒🦀🦀鍾意蟹柳嘅一定要試吓‼️‼️絕對滿足到你😚😚啖啖都係肉 仲要唔易散 好快有得食🤤🤤 台灣腸切成一片片 好快熟 又唔會過咸 好香黑椒味😍😍而蕃茄🍅粟米🌽好新鮮 放入湯底好甜😋😋豬紅就好彈牙 一啲都唔腥✨✨海鮮方面亦都好新鮮 而且種類繁多🤤🤤一定有款啱大家 仲有好多唔同種類嘅丸🤩🤩同墨魚滑💓💓

飲品🥤🧃
有唔同嘅汽水🥤罐裝飲品😋😋仲有自家製四款唔同口味嘅茶🍵 有黑糖冬瓜檸檬茶🤩🤩冷泡日月潭蜜紅茶❤️冷泡桂花烏龍💚愛文芒果茉莉花茶🧡🧡每一款都有獨特嘅口味 一邊打邊爐一邊飲 好滋味❣️❣️

甜品🍧
有MovenPick 同Haagandazs 揀😚😚
小編今次揀咗MovenPick ✨✨

黃金地瓜條 $48💰 (8.5/10)
係一入到去坐低佐之後 想見到枱上面有四包Shake Shake 粉 分別係蕃茄味🍅紫菜味💛甘酶味💗同埋麻辣味🌶️ 之後就見到店員送咗上枱面 地瓜條仲係熱辣辣 應該係啱啱炸好 😋😋仲要係厚切✨✨小編今次就揀咗紫菜味 將地瓜條同紫菜味粉放入Shake Shake 袋🤤🤤之後就發覺好香紫菜味 而地瓜條都外脆內軟✨✨好香地瓜味 小編仲加咗少少甘酶粉 酸酸甜甜幾開胃🤩🤩呢個絕對抵食‼️‼️
睇到呢度嘅Babies 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

📍#巨B覓食旺角

馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
⚜️旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
⏱星期一至日 1200-1930

黃金地瓜條
✲゚。🍲旺角無限時台灣養生涮涮鍋🐮🔸 湯底 🔸湯底有19款選擇我揀左田園蕃茄濃湯🍅同日本壽喜燒Sukiyaki野菌鍋2個湯底都幾好 本身已經放左唔少配料😆🔸 肉類/ 丸類/ 其他火鍋配料 🔸我食左$479果個套餐 以下肉類都可以任叫:極上Prime Grade霜降牛小排Prime Grade安格斯牛麵團美國SRF極黑和牛肩脊肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片特別推介極上Prime Grade霜降牛小排同美國SRF極黑和牛肩脊肉 肉質腍身 油脂分佈均勻 好有牛味😋丸類平時食開既都有 😝仲有黑松露墨魚滑 豬大腸 魚皮 響鈴 海鮮 豆腐 南瓜等等 好多選擇 食唔哂咁多款🤣🔸 小食🔸每台都有一份地瓜條🍠 每條都好粗身 炸得好香脆 好食😍仲有個紙袋同埋四款口味嘅shake shake 粉調味🔸 飲品🔸飲品選擇好多 自己出去拎 連熱飲都有架💁🏻‍♀️我試左2款自家制特色飲品 愛文芒果茉莉花茶🥭同冷泡桂花烏龍淡淡地嘅芒果味加埋茉莉花茶 幾清新又可以解膩👍🏻🔸 甜品 🔸甜品有Häagen-Dazs, Movenpick & Dreyers 雪糕/雪條 😍不過就只限每人一份🙈‼️ 記得上 @open
✲゚。🍲

🔸 甜品 🔸
不過就只限每人一份🙈

‼️ 記得上 @openrice_hk / 打電話訂定位呀
我weekend去都幾full 🙈
室內裝修以淺色為主 好夠光 地方闊落 適合同朋友慢慢打住邊爐傾下計👯‍♀️
即使宜家冇晚市堂食 中午坐到6點無限時任食都幾抵🤣
✨ 台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 (7:30 前離座 $479 一位)
+10% service charge
📍 馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 @mazunlimitime
#cafefoodsnap_MongKok

2022-01-15
2022-01-17 197 瀏覽
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗(5🌕滿分)火鍋店環境行木系小清新風格,令一耳目一新食物種類好多,而且可以無限時任食,周圍好多人早過我哋到,遲過我地走,人均5百幾蚊食足一個下晝好抵呀!【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】19款湯底 任君選擇🍲今次揀左🥥藥膳椰子雞涮涮鍋,滾緊時已聞到陣陣椰香,椰子雞湯超清甜,我同男朋友不停添飲,試埋雞件,佢仲話從來未食過咁滑嘅雞餐廳好貼心,一早已經擺左2壺養生湯底係檯,方便我地食完椰子雞加湯打邊爐前菜🌟自家製shake shake黃金地瓜條有4款口味嘅shake shake粉:麻辣、海苔、甘酶、蕃茄,試左海苔粉,同蕃薯條出奇地夾必點火鍋料🌟美國SRF極黑和牛肩脊肉油脂分布平均,食落好香和牛味,而且超薄切,淥幾秒食嘅口感係最好🌟Prime安格斯牛頸脊雖然比牛肩脊嘅油脂冇咁多,但油花好靚,食落感覺冇咁大罪惡感🌟西班牙伊比利亞黑毛豬自從喺但馬屋食過好味嘅豬後,再次喺呢度食返同等級數嘅靚🐷,同牛一樣淥幾秒就食得,唔會鞋口,仲有豬肉嘅鮮味添🌟生猛海蝦大隻、新鮮、彈牙🌟爆醬濃芝牛丸一咬開超多肉汁,牛丸入面有芝士,但冇掩蓋牛味飲品、甜品🌟黑糖冬瓜檸檬茶喺餐廳自家製入樽嘅飲品,黑糖味好出,
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗(5🌕滿分)
火鍋店環境行木系小清新風格,令一耳目一新

【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】
19款湯底 任君選擇

前菜
🌟自家製shake shake黃金地瓜條

必點火鍋
🌟美國SRF極黑和牛肩脊肉

🌟Prime安格斯牛頸脊
雖然比牛肩脊嘅油脂冇咁多,但油花好靚,食落感覺冇咁大罪惡感

🌟西班牙伊比利亞黑毛豬

🌟生猛海蝦
大隻、新鮮、彈牙

🌟爆醬濃芝牛丸
一咬開超多肉汁,牛丸入面有芝士,但冇掩蓋牛味

飲品、甜品
🌟黑糖冬瓜檸檬茶
喺餐廳自家製入樽嘅飲品,黑糖味好出,配上檸檬茶底多了份清新

🌟薑母茶(熱)
好欣賞有多款飲品放咗喺暖櫃,冬天飲真係暖笠笠,當中我試咗薑母茶同解茶,薑母茶比較適合熱飲,薑味夠出

🌟Movenpick楓糖合桃雪糕
每人限叫一次甜品,我地揀咗呢款,有楓糖嘅甜,有合桃有啲咬口,亦中和返雪糕嘅甜,最抵讚係送到黎時唔會太冰,超容易勺到黎
2022-01-09
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 黃金地瓜條
  • Prime Grade安格斯牛頸脊
  • 甜品
2022-01-17 28 瀏覽
早排放假同男朋友試左想食好耐既馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🤩 店員好快安排我地入座,安排左4人卡位比我地👏🏻餐廳以淺色木紋為主,座位好寬敞,同鄰座有一定既距離 相對會食得比較安心👐🏼自助區有醬料、湯底(本身枱面有2壺藥膳清湯)、飲品區。出去拎野時都需要帶返口罩,店員都會好友善提醒客人,最貼心係有暖飲區🍵唔鍾意飲凍飲既都有好多選擇😆湯底揀左店員推介既麻辣鴨血蜂巢豆腐湯底(小辣)🌶湯底黎到條👅即刻痺一痺,不過一煲滾左就超香 我地揀左個set 包左▫️Prime安格斯牛頸脊◽️Prime安格斯牛肉 ▫️西班牙黑毛豬、無激素豬肉片其他仲有台式手工配料,炸物,前菜,海鮮,丸類,菜類,麵類等等,選擇十分多,好方便直接用電話QR code落單。每枱仲會送一客Shake shake粉地瓜條 好驚喜😋😋⭐️推介⭐️😋4款牛肉豬肉質素幾好,油脂分佈唔錯,最鍾意任點麻醬中和返麻辣鍋既味!😋8寸蟹棒😋鴨血😋墨魚滑😋甜不辣😋鯇魚片/膳片😋羽衣甘藍飲品方面,樽裝茶類唔止樣靚,味道都好好。特別鍾意桂花烏龍同愛文芒茉莉花茶😍最後仲有一人一杯MÖVENPICK/Häagen-Dazs🍨整體成個用餐過程好舒服,環境空間舒適。而且店員收

⭐️推介⭐️
😋8寸蟹棒
😋鴨血
😋墨魚滑
😋甜不辣
😋鯇魚片/膳片
😋羽衣甘藍

整體成個用餐過程好舒服,環境空間舒適。而且店員收碟速度好快,衛生程度都幾好。有得靜靜地享受唔洗趕住倒哂D野食落口,食物質素新鮮有水準,假日黎講呢個價錢黎講($408加一)無限時絕對係好抵食👍🏻👅
2022-01-12 58 瀏覽
男朋友時不時就會話想打任食邊爐放縱下,咁啱早排同事提起試過旺角馬祖幾高質,非常推薦叫我有機會都要試下,咁就一於試試佢啦😆!本來見7:30前離座可以平啲諗住食個輕盈午餐跟住早啲食晚餐慳少少,點知計劃趕不上變化,突然無得晚市堂食唯有改食豐富午餐輕盈晚餐😀-🥘台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $479(正價$598)見有得平而且外賣晚餐唔知要食到幾時決定食好少少簡左最貴果款~湯底選擇超級多!花多眼亂😵‍💫最後簡左田園蕃茄牛諗住甜甜地同好似健康啲😂-呢個餐包左6款豬/牛肉👇🏻- Prime Grade 美國安格斯牛肉- 西班牙無激素豬肉片- 西班牙伊比利亞黑毛豬- Prime Grade 安格斯牛頸脊- 極級SRF極黑和牛肩脊肉- 極上Prime Grade霜降牛小排-🐮自己最鍾意極上Prime Grade霜降牛小排同極級SRF極黑和牛肩脊肉,果然係一分錢一分貨😍😋牛小排重牛味脂肪唔多,真係一擺入口就知係靚牛🤤和牛牛味更重,肉眼睇脂肪會多啲但係入口都唔會覺得油膩😋😋-🐷伊比利亞黑毛豬肉質超級嫩滑,差唔多可以媲美滑牛口感,真心有驚喜!不過切記唔好淥太耐唔係就食唔到呢個感覺🤫-海鮮類除左有比較大路嘅蜆、蝦
🥘台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐 $479(正價$598)
呢個餐包左6款豬/牛肉👇🏻
- Prime Grade 美國安格斯牛肉
- 西班牙無激素豬肉片
- 西班牙伊比利亞黑毛豬
- Prime Grade 安格斯牛頸脊
- 極級SRF極黑和牛肩脊肉
- 極上Prime Grade霜降牛小排
海鮮類除左有比較大路嘅蜆、蝦、魚片,仲有少見啲嘅花膠片同帆立貝~帶子同蜆鮮味十足份量又唔會太多,可以試多幾款👍🏻
打邊爐當然唔少得丸類、餃子、墨魚滑等等,而蔬菜類選擇都好多,麵類更加有淮山麵😳
每枱會送一份🍠黃金地瓜條(小食),跟咗四款shake shake粉,我地試左紫菜好鍾意😍
飲品除左基本野汽水、自家出品嘅四款茶外仲好貼心有個暖櫃可以飲熱嘅烏龍茶、維他奶等。自己私心推介愛文芒果茉莉花茶,甜甜地又飲到芒果味唔會覺得好假,冷泡桂花烏龍就清清地比較解渴🧡
最後甜品可以一人揀一份,movenpick、haagendaz、dreyer’s、kitkat都有,選擇幾多,為呢一餐劃上一個完美嘅句號。
總結:食物選擇種類頗多,肉類、配料質素高,加上無限時呢個賣點非常適合同一班朋友嚟聚餐大吃大喝😋希望疫情快啲過去可以多啲人一齊再嚟食過🤗

2022-01-11 38 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓難得約朋友出黎聚會,當然係想坐得舒舒服服,一路食一路傾計啦,最怕就係食食下夠鐘,比餐廳職員提醒要交檯,真係好掃興,所以我地特別揀左呢間係無限時間,可以任坐既餐廳,知道呢間火鍋店係網上面人氣好高,一置都係好評,而且地點非常方便,係旺角瓊華中心,今日終於有機會黎試到啦湯底方面呢到既選擇真係好多有成19款,我哋就揀咗鴛鴦鍋(台灣養生醉雞涮涮鍋,藥膳沙茶牛肉涮涮鍋), 兩款都好足料有好多舊既醉雞同沙茶牛肉,而且味道好濃郁,基本上可以唔使再點任何醬汁都已經好夠味,淨係個湯底已經覺得好有誠意火鍋食材方面,全部係用手機QR Code落單非常方便又唔會漏單,最欣賞就係呢到仲食到Prime Grade既牛肉,真係好高質。另外,其他既火鍋配料都好新鮮,自己最鐘意既就係金沙魚蛋,麻辣滷肉丸同埋八吋長蟹柳,其他既火鍋店真係好難搵得到每一檯仲會奉上一份<黃金地瓜條>,仲配埋4款特式既shake shake 粉,(分別有麻辣味,番茄味,海苔粉,甘梅粉) 睇見真係令人好掛住台灣呀,我自己就最鐘意麻辣口味,貪佢食落夠晒惹味。。。最後,食完火鍋
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

每一檯仲會奉上一份<黃金地瓜條>,仲配埋4款特式既shake shake 粉,(分別有麻辣味,番茄味,海苔粉,甘梅粉) 睇見真係令人好掛住台灣呀,我自己就最鐘意麻辣口味,貪佢食落夠晒惹味。。。最後,食完火鍋每位仲可以揀返一份甜品,分別有Movenpick, Haagen Dazs雪糕同埋雪條可以揀,非常豐富

前排去咗旺角呢間馬祖打邊爐🤩味道出乎我意料之外嘅好食!😍佢主打滋潤養生湯底~另外飲品同醬料係自助形式,座位幾闊落🤩整體評分:7.1/10味道:7.1/10服務:6.9/10環境:6.9/10人均消費:$200-400地址:馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心11樓我哋揀咗台灣養生醉雞涮涮鍋套餐($398/1位)仲可以食到安格斯牛頸脊😍😍😍台灣養生醉雞涮涮鍋湯底:有好濃嘅酒香味同埋藥膳味,入面有玉米,杞子,雲耳,藥材等等,啱晒冬天食用🤤肉類方面:安格斯牛頸脊美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素豬肉片雞脾肉其中我認為最好食嘅反而係雞脾肉!😍😍😍因為肉質真係勁滑又大舊!比好多餐廳都滑~另外牛肉都好唔錯,好重牛味😋😋其他:一嚟店鋪會主動送上黃金地瓜條,炸得香好香脆,另外脆炸魚皮都好食😋亦都有海鮮同各種丸類,例如墨魚丸同牛丸都係手打嘅,質素好高

整體評分:7.1/10
味道:7.1/10
服務:6.9/10
環境:6.9/10
人均消費:$200-400
地址:馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)

肉類方面:
安格斯牛頸脊