IG見過人食覺得無限時好吸引,搵到個大胃王朋友一齊去食🤣。2點左右去到好好彩有位,座位都幾闊落,張枱都夠長可以擺好多野食😎。用qr code自己叫都幾方便,仲有埋圖睇👍🏻。同朋友叫左最貴既set,正價時段成人$598,星期五、六、日、公眾假期及前夕每位加$10,連埋加一後2個人都要千3蚊😱。🔅湯底有18種火鍋湯底同埋超過60種火鍋配料可以揀😱😱,不過打邊爐通常都係揀番壽喜燒,一拎個鍋黎係超大個,入面已經有好多壽喜燒特有既菇、粟米同埋長豆卜等等。🔅飲品有好多款汽水同埋台式飲品,熱櫃都有提供幾款飲品俾養生人士選擇😂。比較特別係仲有幾款自家製飲品,值得一提個樽係有舊膠係飲個位頂住,唔會俾茶包茶葉漂到上黎唔小心飲埋😂。🔅黃瓜地瓜條原本睇中呢間係有番薯條shake shake先有興趣😍,佢有四款味粉可以俾你任shake,我就梗係全部都試晒啦🤤,上到枱都仲熱辣辣,不過覺得甘酶粉係最好食既😝。🔅肉類試晒幾款牛,全部都好好正,唔會韌又唔會太肥👍🏻。豬都唔差,唔會乾柴柴。🔅配料類手工丸好彈牙,雖然比較細粒,但火鍋主要目標都食牛,所以試過就無再encore 😌。🔅蔬菜類食食壽喜燒湯底梗係要食長豆卜同埋台灣

🔅湯底

🔅飲品
🔅黃瓜地瓜條

🔅肉類

🔅配料類

🔅蔬菜類
食食壽喜燒湯底梗係要食長豆卜同埋台灣凍豆腐啦😍,吸晒啲湯勁正。菜都幾新鮮,推薦唐生菜同娃娃菜🥬。

🔅甜品
最鍾意佢有好多種唔同既雪糕口味😋,Movenpick同埋Haagen dazs都有🍨,不過都係揀番最愛既movenpick朱古力味🤎。

💬整體而言呢間啲牛肉都幾高質,最緊要係火鍋配料同野飲選擇亦都非常多,同埋仲要冇限時,不過係價錢貴少少,建議男士們可以黎試😎。Staff可能比較忙所以有少少混亂,搞錯左枱號,qr code俾錯左…雖然經理(?)都有同我地say番sorry,不過staff們態度仲有改善空間,不過要讚上菜既Linda(?)好好人!
星期六同男友去旺角staycation,悠悠閒閒又見天氣凍冰冰就想打邊爐,於是同佢一齊試吓大家都未食過嘅台灣無限時任食火鍋放題❣️店內環境乾淨舒服,可以坐沙發卡位慢慢食,仲有聖誕節裝飾添🎅🏼~而最貼心嘅係外面除咗有自助醬料區,飲品係有分凍同暖,好窩心吖💕不過要留意嘅係,呢度嘅一份配料份量頗多,一碟肉有約8至10片,而部份丸類同餃子每份都有3粒,如果2個人去食就要因應返份量落單喇😙✨另外,每枱仲會送一份黃金地瓜條,附有4種口味嘅shake粉,包括蕃茄、海苔、麻辣同甘酶粉,趁啲野食未煮熟,可以試住呢份香口小食先🍟✨以下為大家重點推介12款❤️❤️❤❤❤美味指數嘅必試湯底、配料、飲品與甜品🤤✨✍🏻 / 湯底:藥膳花膠雞涮涮鍋Menu有成19款台灣養生涮涮鍋湯底揀,款款都好吸引,最後對藥膳有啲情意結嘅我揀咗藥膳花膠雞涮涮鍋!嚟到好大一鍋,未滾已經見到好多材料,有花膠、紅棗、杞子、洋蔥、滑雞脾肉、豆卜、 粟米⋯未落配料已經急不及待試吓佢啲滑雞脾肉,真係又滑又好味,食落好滋補,突然感覺好似食緊養生嘅雞煲咁~重點係個煲有好多舊花膠,女仔食吓順便養顏,同樣鐘意藥膳嘅人可以一試🐓✨✍🏻 / 配料:Prime

✍🏻 / 湯底:藥膳花膠雞涮涮鍋

✍🏻 / 配料:Prime Grade美國安格斯牛肉
牛肉切薄片,肉質軟嫩,一份有約8至10片,建議唔係食到好多肉嘅話,可以先各叫一份再追加,咁就可以試多啲其他配料😋✨

✍🏻 / 配料:沙茶牛肉
認真~呢份配料啲牛肉仲好味過Prime Grade美國安格斯牛肉,相對較厚片,肉質同樣軟嫩,醃得好香,煮完仲食到醃料嘅香味🐂✨

✍🏻 / 配料:是日精選海鮮
我哋食當日嘅精選海鮮有蟶子同蜆,真係精選冇講錯,2種海鮮都超鮮甜。雖然細細粒,但啲肉係好肥美,漲卜卜!呢個真係必食首選,有驚喜☺️✨

✍🏻 / 配料:白鱔片
平時都鐘意魚片打邊爐,白鱔片雖然有小小骨,但食落爽滑鮮脆🐟✨

✍🏻 / 配料:足八吋長蟹棒
超長蟹棒,2個人叫1份2條夠㗎喇~係回本配料之一🦀✨

✍🏻 / 配料:手工黑松露墨魚滑
呢款極力推薦!墨魚滑平時食開,不如試試新口味,加上黑松露一樣夾。淡淡黑松露味道冇蓋過墨魚香,墨魚滑夠曬爽滑😋✨

✍🏻 / 配料:墨汁香腸
嚟到食台灣火鍋點可以唔叫吓啲台灣特色配料?呢份係黑媽媽嘅香腸,係台灣香腸加墨汁,好味!平時鐘意食台灣腸嘅人記得試試👍🏻✨

✍🏻 / 配料:午餐肉
午餐肉雖然唔係特別有台式風味,但必須榜上有名,係我打邊爐必食嘅配菜之一。而且呢度切到厚度適中,食落滿足之餘唔會厭🥳✨

✍🏻 / 配料:台灣凍豆腐
不嬲鐘意食豆類嘅我,叫豆腐都係必須的!平時媽媽煲魚湯啲豆腐好多窿窿,吸曬湯汁,我勁鐘意食。而呢款凍豆腐姐係蜂巢豆腐,同樣好多窿窿,吸曬藥膳湯底正👍🏻✨

✍🏻 / 飲品:黑糖冬瓜檸檬茶
之前去台灣都會飲冬瓜茶。呢樽黑糖冬瓜甜度啱啱好,加埋檸檬茶,邊飲邊食,感覺冇咁熱氣😛✨

✍🏻 / 甜品:Dreyer’s 焙茶扭紋脆筒
呢度甜品有Dreyer’s、Häagen-Dazs、Movenpick同雀巢揀,每人限叫一款。由於去到尾聲我哋已經食到太飽(再次強烈建議每樣配菜叫1份就好),所以只係試咗呢款脆筒。脆筒表層有好多堅果粒,焙茶味香濃,打到咁上下邊爐再食一啖,口腔清新返又可以再戰,正🤣💕

💬派心心時間
💵埋單價錢:HK$554.8/2人
(已扣7:30pm前離座優惠減HK$123.2)
▪️美味:❤️❤️❤❤❤
  • 是日精選海鮮
  • 沙茶牛肉
  • 藥膳花膠雞涮涮鍋
2021-11-28 2081 瀏覽
天氣轉涼❄️就會想食暖笠笠嘅火鍋🍲但晚市好多火鍋🍲餐廳都會限時,令人未必食得盡興😂呢間係旺角新開嘅台式火鍋就主打無限時😍顧名思義就係你食幾耐都得,所以一聽嘅餐廳名就相約朋友前來一試😂餐廳位於瓊華中心,地理位置非常方便👍而且裝修簡約,位與位之間都相距較闊,令人食得安心👍🏻1️⃣湯底🍲餐廳主打養生藥膳湯底,款式亦頗多,而今次我地就選擇左藥膳姬松茸雞肉🐓湯底,雞嘅份量十足,雞肉嫩滑,應該經過長時間嘅醃製❤️再配以其他配料,如姬松茸🍄、豆卜、粟米🌽和杞子等,令到湯底🍲好鮮甜,未放火鍋材料前就可以先飲一碗養生湯,好正🥰2️⃣配料🦐🦑🐮🐽雖然係任食火鍋,但餐廳嘅食材一d都唔求其🙆🏻‍♀️亦超過60款火鍋配料可無限追加,包括肉類🐮、炸物🔥、手工配料🥟及海鮮類🦐等👍🏻Prime Grade美國安格斯牛肉🐮,肉質粉紅鮮嫩,油脂🧈分佈都算均勻,以二百多元任食套餐來講質素真心不錯🤣自己亦極力推薦嫩滑彈牙嘅黑松露墨魚滑🦑,黑松露味亦好香😋可惜食量唔大唔可以一一試勻各種唔同嘅手工丸🙈唯有等下次再來啦😉值得一提的係火鍋配料都係要自己掃QR Code📱落單,既方便又衛生👍3️⃣選飲品🍹飲品區分凍飲區及熱飲區,自己就較推薦佢嘅自家製手

1️⃣湯底🍲
2️⃣配料🦐🦑🐮🐽

3️⃣選飲品🍹

飲品區分凍飲區及熱飲區,自己就較推薦佢嘅自家製手工茶🍵,有冷泡桂花🌼烏龍、冷泡日月潭蜜香🍯紅茶、黑糖冬瓜檸檬茶🍋和愛文芒果🥭茉莉花茶,但就偏好紅茶和烏龍茶,可以消解下食火鍋嘅肥膩✋🏻

4️⃣小食🍟及甜品🍨
每枱都會送Shakeshake黃金地瓜條🍟,自己可以根據唔同嘅口味放調味料,一次過試曬多種口味又得,視乎個人口味😋
甜品🍨就可以選擇Movenpick,Häagen-Dazs等品牌嘅雪糕😜
  • 黑松露墨魚滑
2021-11-27 47 瀏覽
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:終於食到呢間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋!一直見到好多人食同推介🥺超鐘意打邊爐嘅我終於嚟到試,而食物都令我好滿意,值得推介俾大家!餐廳有四款套餐,最大分別就係肉類選擇唔一樣,今次食嘅套餐有美國SRF極黑和牛肩脊肉、Prime Grade 安格斯牛肉,兩款都有牛肉味,有咬口,唔會太過肥/柴口,非常之唔錯!湯底方面有成19款!今次試咗一個唔係到到都有嘅養生蟲草花桃膠雞鍋,超多蟲草花、紅棗同桃膠,雞好滑,個湯底甜甜哋勁正😋淥肉更juicy!即使午市食食物種類都好多,叫咗好多款特別嘅肉丸,包括手工黑松露墨魚丸、梅菜豬肉丸、麻辣牛丸,每款都幾juicy彈牙,對梅菜豬肉嘅印象好深🤣真係好似食緊肉餅咁好搞笑。另一大重點要推介嘅就係款shake shake蕃薯條,打邊爐有得shake sha
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
♥️餐點:
•台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
♥️食評:
另一大重點要推介嘅就係款shake shake蕃薯條,打邊爐有得shake shake好得意!蕃薯條炸起唔會油,配咗4款唔同嘅粉,有麻辣粉、蕃茄粉、海苔粉同甘酶粉,我自己本身就超鐘意甘酶粉,酸酸哋令蕃薯條嘅甜味更加突出!至於其他味我就覺得大家真係要嚟試吓🤣🤣!
飲品款式都好多,有幾款冷泡茶同特飲,普通汽水盒裝飲品當然都有,認真好正!
食物種類太多我喺呢到都講唔晒,依家天氣轉涼大家快啲約埋朋友一齊打邊爐~~
馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓

2021-11-26 1532 瀏覽
身為打邊爐關注組成員,一知有新餐廳緊係去試。今日專登係好早就黎打邊爐,因為就要測試佢係唔係真係無限時!田園蕃茄濃湯雞肉鍋,鍋一上,湯底唔係得蕃茄水,入面真係有足料既蕃茄,雞肉及粟米。真係要讚佢個湯底好濃郁!🐮Prime Grade安格斯牛頸脊及Prime Grade 美國安格斯牛肉牛頸脊紋理靚,睇到油花均勻,食落肉咪濃🐷西班牙伊比利亞黑毛豬及西班牙無激素雞豬肉片黑毛豬片質素高,油脂少肉咪濃比豬肉片仲要厚。肉既質素好高,第二,三輪上既肉都保持質素,同第一輪相比都係相同質素👍🏻唔會好似出面既任食既肉愈上愈差。🍢🥟手工丸/餃子種類好多,手打墨魚丸質素好高,爽口又彈牙,重要細細粒,可以食多幾款又唔怕飽肚。🦐海鮮類:脆鯇魚/魚腩,蝦係必須,是日海鮮有:聖子/蜆,款款都新鮮唔會係冰鮮貨。其他配料及菜的種類都好多:蟹棒,魚腐,鴨血,各種腸類及菜類。最驚訝有羽衣甘藍呀!緊係要叫黎試!手工自家製台灣拉麵都值得一試!地瓜條,幾過癮,有4款調咪粉可以配!1330入座,我地食到1830走,5小時,lv 2套餐:$319/人。又真係喎,店員一次都冇黎趕走!呢個值錢食足5小時。抵了!如果唔係同行朋友飽到要行下,應

牛頸脊紋理靚,睇到油花均勻,食落肉咪濃

🐷西班牙伊比利亞黑毛豬及西班牙無激素雞豬肉片
黑毛豬片質素高,油脂少肉咪濃比豬肉片仲要厚。

地瓜條,幾過癮,有4款調咪粉可以配!
1330入座,我地食到1830走,5小時,lv 2套餐:$319/人。又真係喎,店員一次都冇黎趕走!呢個值錢食足5小時。抵了!如果唔係同行朋友飽到要行下,應該真係坐到1930先走。
田園蕃茄濃湯雞鍋
地瓜條
2021-11-26
午餐
田園蕃茄濃湯雞鍋
地瓜條
2021-11-25 126 瀏覽
食評大比數讚賞這間標榜養生的火鍋店, 當然要來會一會啦!兩對夫婦相約專揀閒日中午來吃到飽,貪閒日冇咁多人,1930前結帳有8折嘛!咁就決定食足6個鐘,齋坐飲野都抵返啦!馬祖位處旺角地鐵站出口,又係食廈之內,好彩閒日吾算多人,散席落樓就見人龍排隊搭𨋢,每次見到食廈情景,都停下來諗諗,萬一dudu,走吾走得到呢?香港人通常都為左食好西,該屎吾使病。火鍋店環境算乾淨和光線充足,坐位就略嫌細左dd,食材唯有搭到高高層層疊。我們坐係窗口位置,如果拉高窗簾,可以望望街景,氣氛都吾錯。火鍋前送來一客即炸薯條,幾種味粉,好味道。火鍋配給薯條,都係第一次見,可惜是限配,否則應該會再來一客。養生鍋賣點應該是湯底和健康食物掛!湯底幾正,暫時食過不同火鍋店之中最佳湯底,今次點了個椰子雞湯,可以齋飲湯都ok。食物方面,牛頸肉正常水準,虾就很新鮮,每人平均起碼食左10隻,可惜老細有點孤寒,點2份或點4份,每次只有6隻上枱,要不停order。朋友獨佔愛雞脾肉,話又滑又好味,但不是我杯茶囉!其他食材例如手打丸類、魚類等,我只評為正常啦!驚喜欠奉囉!略嫌吾夠厚切,例如午餐肉、台灣腸、鱔片...切得太薄會減低「咬口」嘛!

養生鍋賣點應該是湯底和健康食物掛!湯底幾正,暫時食過不同火鍋店之中最佳湯底,今次點了個椰子雞湯,可以齋飲湯都ok。食物方面,牛頸肉正常水準,虾就很新鮮,每人平均起碼食左10隻,可惜老細有點孤寒,點2份或點4份,每次只有6隻上枱,要不停order。朋友獨佔愛雞脾肉,話又滑又好味,但不是我杯茶囉!其他食材例如手打丸類、魚類等,我只評為正常啦!驚喜欠奉囉!略嫌吾夠厚切,例如午餐肉、台灣腸、鱔片...切得太薄會減低「咬口」嘛!整體食材都算新鮮的。

飲品有幾款自家制的茶類,汽水就正常款式。醬料不算太咸,味精也不算太勁,故此餐後都未需要狂灌水解渴。全餐只飲了5罐飲品,肥仔朋友好似飲左7-8罐。

綜合評價,食物質素算不錯,價錢就貴左少少,但最抵係可以由中午1200點食到1930,我地兩對夫婦就邊食邊坐邊吹水...都玩足6粒鐘,早午晚三餐變成一餐攪掂,仲吾係馬拉松式火鍋放題咩!心滿意足矣。
2021-11-25
2021-11-24 1039 瀏覽
晚上17:40到達了,看到電梯口前只有一男一女坐在候位椅子上;取得了A001候枱號碼紙,女職員非常安慰我們說“有人起身離開時就有枱你的”;結果我們看到有2個+2個+8個人陸續離開餐廳裡;都沒有叫我們入內用餐;沒想到看到餐廳裡有著至少有28個人的空位置;結果等到30呎長走廊上坐滿人及企滿人;人人都嘩然竟然沒有位的問題令人難以置信,因為人人看到裡有至少4排坐空空的;等待到19:15才陸續叫號碼進場用餐;最最最奇怪是21:00竟然是最後落單點餐,總結是這個“馬祖無限時台灣養生涮涮鍋”是限時90分鐘.進場用餐時,祇有職員問我們要什麼湯底及什麼肉類,卻沒有人教我們如何用手機點餐,我們便有如大鄉里出城,自己努力攪弄手機的二維碼來掃碼,這時沒有職員來幫忙指點迷津,是何等惡劣的服務態度;我們以前非常欣賞台灣飲食業服務態度是一等超級好;與牛角涮涮鍋的服務態度差得太遠.不過食物更奇怪了,@萵苣1.5mm薄薄二片;@丸子更是超級迷你小丸子,比較少女的手指頭還要細小的;@南瓜2~3mm薄薄2片;@羽衣甘藍2片葉子;@蘿蔔1.5mm薄薄二片;@山藥2mm薄薄二片;@粟米25mm厚度二件;花膠更是可能死魚魚膘剪碎
不過食物更奇怪了,@萵苣1.5mm薄薄二片;@丸子更是超級迷你小丸子,比較少女的手指頭還要細小的;@南瓜2~3mm薄薄2片;@羽衣甘藍2片葉子;@蘿蔔1.5mm薄薄二片;@山藥2mm薄薄二片;@粟米25mm厚度二件;花膠更是可能死魚魚膘剪碎,超級差的食材;@脆鯇魚片2mm薄薄兩片,魚片煮了10分鐘後還是企硬兩片蝴蝶型魚片,真是奇怪的魚片.....
湯底更是尤如蓮花池的墨綠色湯水,內有5~6條芫荽連柄葉片;我想給我們用清水來涮涮鍋更好.
這個餐廳是我們第一次來也是最後一次光顧.

2021-11-22 161 瀏覽
天氣開始轉涼,是時候要食返過暖笠笠既火鍋🍲有朋友介紹㕵角新開左間台式火鍋店,仲要係無限時🤩🤩可以同朋友仔吹下水慢慢食😙😙店內裝潢採用左文青風格,大多數使用淺色木材,營造出舒適既打邊爐空間💕佢地主打養生藥膳湯底,接近有20款,每款都好吸引。今次就試下藥膳花膠雞湯底,趁未開始落配料時飲返一碗滋潤下先😋😋估唔到湯底好鮮甜濃郁,入面仲有紅棗,杞子等藥材,超足料❤️❤️而且雞肉又嫩滑,一啲都唔會乾爭爭,超juicy💦每枱都會附送一份黃金地瓜條,會跟一個shake shake袋同4️⃣包粉,有蕃茄、紫菜、麻辣同甘梅粉,按個人口味去調製😍😍有得食之餘仲有得玩😎😎佢地任食火鍋有分4款套餐選擇,無論是前菜、肉類、配料都是任食😆今次我就選擇左第二級,已經包左極級Prime Grade安格斯牛頸脊、Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙無激素豬肉片同西班牙伊比利亞黑毛豬,估唔到牛肉同豬肉咁高質🤩🤩油脂分佈得好平均,而且肉質鮮嫩😋最推介既係牛頸脊同黑毛豬👍🏻做到入口即溶嘅效果😚😚其他火鍋配料一啲都唔輸蝕,而且選擇都幾多,有台式配料同養生配料等😆本人最推介佢地既手打系列,例如黑松露墨魚滑爽口彈牙🤤食落仲帶點黑松露

本人最推介佢地既手打系列,例如黑松露墨魚滑爽口彈牙🤤食落仲帶點黑松露嘅香味🥰
另外佢地既台灣墨汁腸,皮脆肉香,一咬落去勁多汁💦超好味😋

飲品選擇都幾多,如果唔想飲汽水既朋友仔,可以試下佢地自家製飲品☺️我個人中比較意佢既愛文芒果茉梨花茶,飲落好清新帶點茉莉花開又有愛文芒既鮮甜,好生津解渴🥰🥰

最後我地食得太飽冇食到甜品🍮so sad🥲
2021-11-06
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
2021-11-22 2218 瀏覽
🌸旺角火鍋🌸馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🍲適逢天氣轉冷,正正是打邊爐的黃金季節。今天相約好友到一間位於旺角的台式無限時養生火鍋店-「馬祖無限時台灣養生涮涮鍋」享用一頓真正無限時的養生涮涮鍋❗餐廳鋪面非常寬敞舒適❗而且餐裝修簡約❗座位舒適寬闊❗店員也十分殷勤有禮❗1️⃣餐廳提供多款無限時放題組合,可以食足6-7 小時。而同一枱的客人需要惠顧同款涮涮鍋組合。🍽我們惠顧了台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐:👉🏻 極級SRF極黑和牛肩脊肉每人 $508而放題套餐包括:🍲 湯底👉🏻養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋有蟲草花、粟米、蔬菜及滑雞等豐富養生食材,經長時間烹調而成,湯底滋潤養生,味道清新甘甜。🥗前菜有滋味麻辣小食,包括麻辣手拍青瓜及爽口雲耳。🐂極級SRF極黑和牛肩脊肉這款嚴選美國SRF極黑和牛肩脊肉相當肥美,肉質鮮嫩,油脂均勻,輕輕淥煮後入口即溶! 🐂Prime Grade 安格斯牛頸脊這款嚴選Prime Grade 安格斯牛頸脊也是相當肥美,肉質粉紅鮮嫩,只要輕輕淥煮就能徹底吸收養生湯底精華,相當惹味!🐖西班牙伊比利亞黑毛豬這款西班牙伊比利亞黑毛豬肥美鮮嫩,雪花均勻細密,淥煮後相當滋味!🐖西班牙無激素雞豬肉片這款西
🌸旺角火鍋🌸馬祖無限時台灣養生涮涮鍋🍲

🍽我們惠顧了台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐:
👉🏻 極級SRF極黑和牛肩脊肉每人 $508

放題套餐包括:
🍲 湯底
👉🏻養生蟲草花桃膠雞涮涮鍋
🥗前菜
有滋味麻辣小食,包括麻辣手拍青瓜及爽口雲耳。

🐂極級SRF極黑和牛肩脊肉

🐂Prime Grade 安格斯牛頸脊

🐖西班牙伊比利亞黑毛豬

🐖西班牙無激素雞豬肉片
這款西班牙豬肉片無激素,雪花同樣份佈均勻,淥煮後口感不會韌,而且相當入味,食得健康!
🐟海鮮
有多款新鮮時令海鮮如帆立貝、白鱔片及精選海鮮拼盤等。
🥩手工丸類、餃子
有多款手作彈牙爽口手工肉丸,如黑松露墨血丸、麻辣牛丸及墨魚滑等。
🥬蔬菜、豆腐及其他火鍋配料
有多款各式各樣的時令蔬菜如生菜、娃娃菜及菜心苗等,還有金菇、台式凍豆腐、台灣鴨血、
響鈴、炸魚皮、南瓜及秀珍菇等豐富配料。

🍨甜品
每位可選擇一款甜品,有多款甜品選擇包括獨立包裝的Movenpick 雪糕、Häagen-Dazs 雪糕、Dreyer's 甜筒及低脂乳酪雪條。

🍠地瓜條
火鍋店提供傳統台式夜市的人氣香酥地瓜條,還附有多款調味粉包括海苔粉、麻辣粉、蕃茄粉及甘梅粉以供放入專用的手搖紙袋把地瓜條拌勻。
🍽自助吧
自助吧有多款不同類型的飲品,包括多款飲品如汽水、梳打水、自家制台式飲品及各款清熱飲品等,當中更加特設少有的溫熱櫃專區提供多款溫熱飲品。

醬料方面,有自家秘制辣椒醬、芫茜、蒜蓉及台式沙茶醬等!

總括而言,此台式養生火鍋店食物質素不錯,更設無限時涮涮鍋,可以食足6-7 小時❗火鍋店鄰近旺角站,是旺角區內必到的高質無限時台式養生涮涮鍋店之選❗
2021-11-21
10 分鐘 (堂食)
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 甜品
  • 極級SRF極黑和牛肩脊肉
  • Prime Grade 安格斯牛頸脊
  • 西班牙無激素雞豬肉片
  • 地瓜條
2021-11-22 117 瀏覽
等咗咁耐,天氣终於開始凍,機會黎喇,一於打邊爐先得!今次去位於旺角呢間新開名叫馬祖無限時台灣養生涮涮鍋.佢特別在任食之餘係無限時!!啱哂三五知己去食, 唔駛怕顧得傾計黎又顧唔切食呀.湯底,配料, 飲品全部提供多款選擇,琳瑯滿目.湯底方面,我選擇咗鴛鴦鍋, 養生蟲草花桃膠雞湯鍋,滋補又養顏.爆漿熔岩芫荽豆腐湯鍋,芫荽控不能錯過呀.肉類方面,極緻Prime Grade安格斯牛頸脊,Prime Grade 美國安格斯牛肉,極上Prime Grade霜降牛小排, 牛味香濃,雪花分布平均,入口即溶.配料方面種類繁多,我今次就試唔哂,但試咗嘅全部都十分唔錯,有手工三寶丸, 手工墨魚滑, 梅菜豬肉丸, 炸魚皮, 水餃.蔬菜好新鮮,特別一提係有提供羽衣甘藍,即刻覺得無咁罪惡. 海鮮方面有脆肉鯇,帆立貝,花膠等等都幾值得試.飲品除咗罐裝之外,值得推介有自家製手工茶, 黑糖冬瓜檸檬茶, 冷泡桂花烏龍,愛文芒果茉莉花茶, 冷泡日月潭蜜香紅茶等等. 超級好飲.甜品每人會包一杯雪糕, 最驚喜嘅係提供Movenpick/ Haagen-Dazs/ Dreyer’s/ Kitkat 作選擇.總括黎講CP值算高,細食

等咗咁耐,天氣终於開始凍,機會黎喇,一於打邊爐先得!
今次去位於旺角呢間新開名叫馬祖無限時台灣養生涮涮鍋.

湯底,配料, 飲品全部提供多款選擇,琳瑯滿目.

爆漿熔岩芫荽豆腐湯鍋,芫荽控不能錯過呀.

總括黎講CP值算高,細食之人相信都能回本.

馬祖台灣養生涮涮鍋

地址:旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
2021-11-21
5 分鐘 (堂食)
😎依間火鍋放題店真係booking好爆滿😀野又唔會太多驚食唔哂,所以星期日4點幾walk in 上去,好彩只係等幾張票,雖然因為無booking所以無得無限時食,但係都食到3個鐘🥰飲品都有幾款新式既選擇,雪糕唔係得雪糕,仲有雪條簡~~😎😎推薦食依間放題,每人3百幾,算物超所值。
😎依間火鍋放題店真係booking好爆滿😀
😎😎推薦食依間放題,每人3百幾,算物超所值。
2021-11-21 1274 瀏覽
好好彩,早一日book倒位,去到好多人walk in 等位,6:30開始食,可以食到10點,價錢有四款,298,398,498同598,今日星期五要加多10蚊,鴛鴦湯加4x, 同檯要叫同款。安排倒卡位好開心💗💗我地要咗398,豉油同飲品係自助嘅,飲品好多款,連罐裝熱飲都有,主要台式,芒果味有少少怪,檸檬茶酸酸地有驚喜。湯底好多款,我地叫咗醉雞鍋,雞好滑,其他任食配料自己用QR code 點,花膠都係任食嘅,不過當然唔高質,其他食物包括有餃,蟹棒,炸魚皮……都算幾多款。每檯送蕃薯條配shake shake 粉, 共四款,其實麻麻地吸引海鮮應該每日唔同,今日係象拔蚌BB同蜆, 有沙😏丸幾新鮮👍甜品唔係任食,每人只可order 一款一次,有movenpick 💗, Häagen-Dazs, 我就要Dreyers 甜筒。收10點,埋單走時見倒好多人都好浪費食物,成盆牛未食過🥺🥺,好衰平均每人消費449,其實都唔平🤔🤔

安排倒卡位好開心💗💗

海鮮應該每日唔同,今日係象拔蚌BB同蜆, 有沙😏

丸幾新鮮👍

平均每人消費449,其實都唔平🤔🤔

2021-11-19
2021-11-18 1111 瀏覽
近年來經常去食火鍋,質素真的很參差,除了我平時常去的集團,我試過最方便而質素及性價比最高的,這間肯定能佔一席位位置(9/10):位於旺角瓊華中心,屬逛街及交通樞紐,由港鐵旺角站E2出口步行約1-2分鐘,絕對方便環境(8/10):餐廳寛闊樓底高,裝修簡約明亮,空調充足,抽風系統亦很不錯,不會感到油煙,環境整體不錯服務(8/10):侍應入座並點了湯底後會提供QR碼自行下單,上單快亦準,枱面有兩樽湯可自行加湯,幾乎全部自行操作,但勝在方便食物(9/10):火鍋食材用料新鮮且高質,尤其是最貴套餐的幾款牛肉相當不錯,而滷水類預先煮稔入味,海鮮類新鮮味美台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐(4) ~ $479/位(晚上7點半前離席)由於是可由中午12點任食到晚上7點半,性價比極高,令我們不用多想直點選最貴的套餐,包括以下食物:前菜有麻辣手拍青瓜及秘制麻辣木耳,前菜肯定不是大家的重點,雖然味道都可以,但還是忽略吧極上肉類這組真的是重中之中,包括極上Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛頸脊、極級SRF極黑和牛肩脊肉、Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬及西班牙無激

飲品區

前菜

極上Prime Grade霜降牛小排及Prime Grade安格斯牛頸脊、極級SRF極黑和牛肩脊肉

極上肉類
這組真的是重中之中,包括極上Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛頸脊、極級SRF極黑和牛肩脊肉、Prime Grade美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬及西班牙無激素雞豬肉片。其中必須推薦油花美而牛味香濃的極上Prime Grade霜降牛小排及極級SRF極黑和牛肩脊肉,既然都選了最貴,多點占質牛肉就肯定沒錯

鹵水類
精選肉類
有沙茶牛肉、爽滑豬肚、雞髀肉、牛柏葉、鹵水豬耳、鹵水豬大腸及鹵水雞腎,其中鹵水豬大腸及鹵水雞腎一定要試,鹵水入味夠香,又夠爽滑

黃金地瓜條
炸物類
有炸魚皮、響鈴卷及黃金地瓜條,頭兩樣相信不用多介紹大家也會點,而黃金地瓜條是一上菜就會送一盤,香脆而番薯味香,可配提供的四款醬粉,用附上的紙袋自製Shake Shake地瓜條,頗有特色

炸物類及手工配料類

手工配料類
店家自製的手工配料種類極多,包含手工三寶丸、手工墨魚丸、手工黑松露墨魚丸、手工潮汕豬肉丸、手工梅菜豬肉丸、手工麻辣牛丸、手工牛丸、手工墨魚滑、手工黑松露墨魚滑、自家製手工白菜豬肉餃、自家製手工韭菜餃、蟲草花香菇雞肉餃及粟米冬菇豬肉餃,個人最愛手工黑松露墨魚丸及手工麻辣牛丸,既香又彈牙,其實其他手工類都很不錯

海鮮類
包括生猛海蝦、白鱔片、脆鯇魚片、脆骨腩、新鮮魚雲、花膠片、帆立貝、深海魚柳及是日精選海鮮。這一組必點生猛海蝦及是日精選海鮮,精選海鮮有時會配很新鮮的貝殼類,不能單點,質素卻是最高

Prime Grade安格斯牛頸脊

火鍋配料類
包括Q彈正方形魚腐、台灣鴨血、花枝丸、雞肉腸、午餐肉、芝士腸、足八吋長蟹棒、香菇皇庭貢丸、台灣腸、千島龍蝦丸、魚皮餃、手作牛肉丸、爆醬濃芝牛丸、濃芝豆腐燒、芝心包、墨魚腐皮卷、台灣瀨尿麻辣鹵肉丸、芥末魚丸、蟹粉丸、米血糕、甜不辣、墨魚香腸、三星蔥熔岩漿貢丸、金沙魚蛋及順德魚腐。雖然選擇多,但都是外購食材,個人喜歡只有足八吋長蟹棒、爆醬濃芝牛丸及濃芝豆腐燒,不過口味人人不同,不妨每樣也試試

蔬菜類及麵食類

蔬菜類
有長豆卜、台灣凍豆腐、山根、黑木耳、鮮淮山、白蘿蔔、超甜粟米件、鮮萵筍、蕃茄、金菇、雞髀菇、雜菇拼盤、蓮藕片、冬瓜片、芋絲、唐生菜、油麥菜、白菜仔、娃娃菜、羽衣甘藍、菜心苗、南瓜、鮮枝竹、海鮮菇、秀珍菇、蟲草花及紫蘿蔔。食了那麼多肉類,怎麼也要多吃點蔬菜,最推介是有多款菇類的雜菇拼盤及較特別的紫蘿蔔

麵類
很有誠意,有讚岐烏冬、出前一丁、自家製手工台灣拉麵、韓國部隊鍋麵及淮山麵,真的不計成本,喜歡那種麵食幾乎都能滿足

甜品
甜品只能每人選一份,但選擇真的不少,當日有Mövenpick雲尼拿、瑞士朱古力、楓糖合桃、紅桑子意大利奶凍雪糕、Häagen-Dazs士多啤梨、曲奇忌廉、咖啡味、Kitkat脆皮雪糕批、Dreyer’s焙茶扭紋脆筒、抹茶扭紋脆筒、白桃乳酪雪條及白提乳酪雪條,您又會選那一款呢

自家製冷泡茶

整體來說,這間台式火鍋店位置及環境都很好,食物更是我們食過的火鍋店中數一數二的高質,加上竟然不限時由12時食到7點半,單是這點就已經完勝所有的火鍋放題店呢

🌺馬祖無限時台灣養生涮涮鍋

炸物類及手工配料類
Prime Grade安格斯牛頸脊
蔬菜類及麵食類
自家製冷泡茶
👍🏻SRF極黑和牛肩脊肉吃到飽套餐 $399▪️藥膳椰子雞涮涮鍋質地好creamy,椰子味好香好濃郁🤤!店員話湯面既泡泡係椰子黎,千祈唔好不走佢🤣▪️台灣養生醉雞涮涮鍋好香酒味,飲落好甜,完全唔苦😜每邊湯底都有三至四舊大大件既雞髀肉,肉質超嫩🥰!兩款湯底都好濃味,加水滾到最尾都唔會淡晒而且啲野食淥完真係食到湯底味😆唔駛點豉油醬汁都好夠味好好食😋-▪️SRF極黑和牛肩脊肉 (圖六)入口充滿牛脂香,油花均勻,有入口即溶感覺🤤▪️Prime Grade 安格斯牛頸脊 (圖四)肉感較重,牛味濃郁,有肌肉既咬口質感🤪▪️西班牙伊比利亞黑毛豬油花均勻,油脂香突出,薄切口感軟腍,好香豬肉味😛每盤肉份量都唔少,大約都有十塊 ,預啱食量先好落單🤣-▪️火鍋配料最推介黑松露墨魚滑同黑松露墨魚丸😍!口感超彈牙,墨魚味好突出🤪淡淡黑松露味,同墨魚味又幾夾👍🏻其他配料例如蘿蔔、金菇、花膠都好好食蘿蔔清甜無渣,金菇淥落椰子鍋度好creamy好掛湯🤩花膠唔腥,口感彈牙似螺片,有驚喜喎😎-味道:8/10性價比:6/10-📍#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心11樓#hkfoodie #foodiehk #香港美食
👍🏻SRF極黑和牛肩脊肉吃到飽套餐 $399
▪️藥膳椰子雞涮涮鍋
質地好creamy,椰子味好香好濃郁🤤!
店員話湯面既泡泡係椰子黎,千祈唔好不走佢🤣
▪️台灣養生醉雞涮涮鍋
好香酒味,飲落好甜,完全唔苦😜
每邊湯底都有三至四舊大大件既雞髀肉,肉質超嫩🥰!
兩款湯底都好濃味,加水滾到最尾都唔會淡晒
而且啲野食淥完真係食到湯底味😆
唔駛點豉油醬汁都好夠味好好食😋
▪️SRF極黑和牛肩脊肉 (圖六)
入口充滿牛脂香,油花均勻,有入口即溶感覺🤤
▪️Prime Grade 安格斯牛頸脊 (圖四)
肉感較重,牛味濃郁,有肌肉既咬口質感🤪
▪️西班牙伊比利亞黑毛豬
油花均勻,油脂香突出,薄切口感軟腍,好香豬肉味😛
每盤肉份量都唔少,大約都有十塊 ,預啱食量先好落單🤣
SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade 安格斯牛頸脊
▪️火鍋配料
最推介黑松露墨魚滑同黑松露墨魚丸😍!
口感超彈牙,墨魚味好突出🤪
淡淡黑松露味,同墨魚味又幾夾👍🏻
其他配料例如蘿蔔、金菇、花膠都好好食
蘿蔔清甜無渣,金菇淥落椰子鍋度好creamy好掛湯🤩
花膠唔腥,口感彈牙似螺片,有驚喜喎😎
味道:8/10
性價比:6/10
📍#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓
#hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角馬祖 #瓊華 #新餐廳 #養生火鍋放題 #吃到飽 #極黑和牛 #安格斯牛 #黑毛豬
SRF極黑和牛肩脊肉
Prime Grade 安格斯牛頸脊
《滋補養生火鍋放題🇹🇼》———————————————-#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 🔥-終於食到呢間超人氣台式火鍋放題,佢主打無限時任食,啱晒我哋呢啲食肉獸,任食唔嬲,一定回到本🤣-湯底選擇多元,有辣有唔辣任君選擇,呢間本鋪本來係做藥膳米線,又點可以唔試佢嘅招牌湯底🧡🐣 藥膳花膠雞涮涮鍋湯底非常濃郁,香甜回甘,雞肉嫩滑大大嚿,夠晒足料,重點係花膠仲可以無限追加👍🏻-🐮 Prime Grade安格斯牛頸脊牛肉帶有油花香,肉質鮮嫩爽滑,嗌咗好多round😍🐮 Prime Grade 美國安格斯牛肉呢款有嚼勁得嚟唔會韌,牛味香濃突出😊🐽 豬肉方面嘅質素都唔錯,尤其推薦大家食西班牙伊比利亞黑毛豬,豬肉質地嫩滑,肉味香濃🤤-火鍋配料選擇多元,海鮮係唔少得,是日精選拼盤係小蟶子同海蜆,水準都唔錯😎亦有唔少丸類、魚滑同餃子,都係純手工自家製,十分特別😚-值得一提嘅係,跟餐有黃金shake shake地瓜條,充滿台式風味,可以自己揀唔同口味嘅調味粉加落去,好食又好玩😝-飲品亦有多款冷熱飲選擇,尤其推介大家可以飲佢嘅自家製手工茶,包括黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶同冷泡桂花烏龍,清
《滋補養生火鍋放題🇹🇼》
———————————————-
#馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 🔥
🐣 藥膳花膠雞涮涮鍋湯底
🐮 Prime Grade安格斯牛頸脊
牛肉帶有油花香,肉質鮮嫩爽滑,嗌咗好多round😍
🐮 Prime Grade 美國安格斯牛肉
呢款有嚼勁得嚟唔會韌,牛味香濃突出😊
飲品亦有多款冷熱飲選擇,尤其推介大家可以飲佢嘅自家製手工茶,包括黑糖冬瓜檸檬茶、愛文芒果茉莉花茶、冷泡日月潭蜜香紅茶同冷泡桂花烏龍,清新解渴🥰
最後甜品先最癲,餐廳落足重本,大家可以揀Movenpick/ Haagen-Dazs/ Kitkat/ Dreyer’s,超抵😍
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐:$319
🍌 抵deal 指數:8/10