2021-11-29
IG見過人食覺得無限時好吸引,搵到個大胃王朋友一齊去食🤣。2點左右去到好好彩有位,座位都幾闊落,張枱都夠長可以擺好多野食😎。用qr code自己叫都幾方便,仲有埋圖睇👍🏻。同朋友叫左最貴既set,正價時段成人$598,星期五、六、日、公眾假期及前夕每位加$10,連埋加一後2個人都要千3蚊😱。🔅湯底有18種火鍋湯底同埋超過60種火鍋配料可以揀😱😱,不過打邊爐通常都係揀番壽喜燒,一拎個鍋黎係超大個,入面已經有好多壽喜燒特有既菇、粟米同埋長豆卜等等。🔅飲品有好多款汽水同埋台式飲品,熱櫃都有提供幾款飲品俾養生人士選擇😂。比較特別係仲有幾款自家製飲品,值得一提個樽係有舊膠係飲個位頂住,唔會俾茶包茶葉漂到上黎唔小心飲埋😂。🔅黃瓜地瓜條原本睇中呢間係有番薯條shake shake先有興趣😍,佢有四款味粉可以俾你任shake,我就梗係全部都試晒啦🤤,上到枱都仲熱辣辣,不過覺得甘酶粉係最好食既😝。🔅肉類試晒幾款牛,全部都好好正,唔會韌又唔會太肥👍🏻。豬都唔差,唔會乾柴柴。🔅配料類手工丸好彈牙,雖然比較細粒,但火鍋主要目標都食牛,所以試過就無再encore 😌。🔅蔬菜類食食壽喜燒湯底梗係要食長豆卜同埋台灣
🔅蔬菜類
食食壽喜燒湯底梗係要食長豆卜同埋台灣凍豆腐啦😍,吸晒啲湯勁正。菜都幾新鮮,推薦唐生菜同娃娃菜🥬。
🔅甜品類
最鍾意佢有好多種唔同既雪糕口味😋,Movenpick同埋Haagen dazs都有🍨,不過都係揀番最愛既movenpick朱古力味🤎。
💬整體而言呢間啲牛肉都幾高質,最緊要係火鍋配料同野飲選擇亦都非常多,同埋仲要冇限時,不過係價錢貴少少,建議男士們可以黎試😎。Staff可能比較忙所以有少少混亂,搞錯左枱號,qr code俾錯左…雖然經理(?)都有同我地say番sorry,不過staff們態度仲有改善空間,不過要讚上菜既Linda(?)好好人!