知唔知咩係神呀?神以前都係人不過佢做到人做唔到既野,之後佢就係神。如果邪真係不能勝正,呢個世界點解會存在咁多不公義既事?我又成日諗如果神真係咁把炮,咁點解佢又可以袖手旁觀由得個世界亂落去?的確令我百思不得其解。尤其是面對咁邪惡咁誘惑既韓燒之父「Hancham」,我可以做既野,就係要勇敢面對佢,大大力咁懲罰佢!👇📌팔색 진이세트 - $635▪ 전복 ▪ 새우▪ 살치살▪ 등심주물럭▫ 呢個「八色珍味拼盤」一次過試勻哂四色五花腩、鮑魚、大蝦、雪花牛肉、調味烤裹脊。五花腩肉以唔同既部位包括護心肉、排骨、豬頰肉同埋豬頸肉,再以醬汁醃成,五花腩肉肉質睇落肥瘦均勻,燒過後入口香濃爽勁,加埋沾埋唔同既醬汁會更加惹味;而雪花牛肉肉質鬆軟,口感爽彈,牛味相當濃郁;大蝦Size夠驚喜,食落爽口彈牙;原隻鮑魚亦都夠鮮甜彈滑,質感煙韌,成個拼盤我最鍾意係五花腩,出面既韓燒店比較少食到,絕對食得過!📌수 프 - ▪ 김치 찌개 - $88▫ 整返碗「泡菜豬肉湯」黎送燒肉是常識吧!份量夠哂兩條友食,泡菜入口辣中帶甜,湯色清潤,飲落唔會好重味精感;豬肉食落夠腍滑入味,唔錯。
知唔知咩係神呀?神以前都係人不過佢做到人做唔到既野,

我又成日諗如果神真係咁把炮,咁點解佢又可以袖手旁觀由得

大大力咁懲罰佢!👇

📌팔색 진이세트 - $635

전복

새우

살치살

등심주물럭

▫ 呢個「八色珍味拼盤」一次過試勻哂四色五花腩鮑魚大蝦雪花牛肉

調味烤裹脊五花腩肉以唔同既部位包括護心肉排骨豬頰肉同埋豬頸肉

📌수 프 -
김치 찌개 - $88

泡菜入口辣中帶甜,湯色清潤,飲落唔會好重味精感;

豬肉食落夠腍滑入味,唔錯。
2020-05-29
15 分鐘 (堂食)
  • 八色珍味拼盤
  • 泡菜豬肉湯
2020-05-29 92 瀏覽
同好姊妹出嚟慶祝生日,壽星女想食韓燒,揀咗尖沙咀“韓珍”。佢有兩間分店,我哋揀咗尖東因為有八折。职員係韓國人,可以用英文溝通,而且都有唔少本地嘅韓國人去幫襯。三個人叫咗二人餐再加一個雪花牛,一個年糕,平均每人都係三百零元。仲有專人幫你燒同埋剪件,“畢”湯。餐廳嘅食物質素都唔錯,不過前菜就冇我哋鍾意食嘅魚仔同埋大豆芽,跟餐生菜只有一碟,散叫係冇嘅(生菜$10一碟)。不過食完離開先發覺佢漏咗跟set 2杯雪糕冇比我哋。第二日我有打去講返,佢話會比返我。我相信我都會再去幫襯。
同好姊妹出嚟慶祝生日,壽星女想食韓燒,
2020-05-26
慶祝紀念
生日
2020-05-26 73 瀏覽
最近去左喺尖東帝國中心嘅朝珍食韓燒🥢本身以為餐廳位置偏離左尖東,應該唔會太多人啦,點知去到full house,好厲害😱 相信一定係好食先會吸引到咁多人咁遠都過嚟!餐廳由韓國人主理,入座時由OPPA帶位,真正韓式美食、由韓國人主理,成個感覺都好地道👍🏻.我地兩個人懶得諗就叫左八方美人套餐💁🏻‍♀佢係適合2-3人食,每款食材大概都有兩至三塊,叫得八方美人,好明顯就係有八款食材啦,包括有牛舌👅、雪花牛肉🥩、豬頸肉、護心肉、豬頰肉🐷、醬油雞肉🐔、烤大蝦🦐、鮮鮑魚,食材、肉類都新鮮👍🏻我自己就最鍾意牛舌、雪花牛肉、烤大蝦同鮮鮑魚好食,特別係蝦呀,真係好爽好新鮮🥰.另外仲叫左個泡菜煎餅,煎餅唔算太辣,就算食唔到辣嘅朋友都可以試下😋.另外佢仲免費🆓送左個鐵板煎蛋🍳俾我地,服務水準高,加埋杯啤酒同朋友一路傾計一路食,大滿足😌
最近去左喺尖東帝國中心嘅朝珍食韓燒🥢
我地兩個人懶得諗就叫左八方美人套餐💁🏻‍♀

2020-05-26 60 瀏覽
[ 韓國人主理烤肉店|體驗地道正宗韓燒 ]#hungrypiggiess_尖沙咀小編對上一次去旅行係去咗韓國,而家去唔到旅行又有啲掛住韓國菜就走咗去食啦😭今次同大家介紹一下呢一間由韓國人主理可以食到正宗韓燒嘅韓式烤肉店,認真有驚喜🥰🤩========================前菜冇諗過佢嘅前菜都會有咁多!除咗有比較常見嘅泡菜、豆芽菜、薯仔等等,估唔到竟然仲有沙律同埋一個蛋餅😱我仲要任添真係食前菜都飽😂前菜整體質素都幾高尤其係個個灣仔係煎pan上邊嘅蛋餅,入面加入左紅椒同洋蔥等等煎得幾香口========================醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128呢一個人蔘雞湯真係令我諗翻起去韓國食過地道嘅人蔘雞湯啊😭啱啱上枱熱辣辣仲冒煙嘅時候飲真係好幸福❤️ 呢一個湯真係好濃郁,本來仲諗住擔心佢會比較水同埋氣但係一不起嘅時候已經感受到佢好足料非常濃稠🤩大大件人蔘雞熬到骨肉分離,雞湯味道比想像嘅更加濃郁亦唔油膩,雖然雞肉未到好嫩滑,但係我覺得有個湯底同爽口嘅鮑魚加持已經好滿意🤟🏻湯內亦雞蛋絲同韓國人飲湯鍾意加入嘅湯飯🍚怕唔夠飯食其實佢另外會唔會有一碗冇放入湯嘅白飯,食完認真飽飽好想再飲
[ 韓國人主理烤肉店|體驗地道正宗韓燒 ]
#hungrypiggiess_尖沙咀
醱酵鮑魚人蔘雞湯 $128
呢一個人蔘雞湯真係令我諗翻起去韓國食過地道嘅人蔘雞湯啊😭啱啱上枱熱辣辣仲冒煙嘅時候飲真係好幸福❤️ 呢一個湯真係好濃郁,本來仲諗住擔心佢會比較水同埋氣但係一不起嘅時候已經感受到佢好足料非常濃稠🤩大大件人蔘雞熬到骨肉分離,雞湯味道比想像嘅更加濃郁亦唔油膩,雖然雞肉未到好嫩滑,但係我覺得有個湯底同爽口嘅鮑魚加持已經好滿意🤟🏻湯內亦雞蛋絲同韓國人飲湯鍾意加入嘅湯飯🍚怕唔夠飯食其實佢另外會唔會有一碗冇放入湯嘅白飯,食完認真飽飽好想再飲過啊🤰🏻
八方美人 $588
選擇困難症嘅我哋梗係要個咩都有嘅拼盤,又有海鮮又有肉一定滿足到所有人🥰分量係2-3人,如果係女仔嘅應該可以三個人分✨肉入面有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉,海鮮就有烤大蝦同鮮鮑魚各兩隻,認真好豐富🤭估唔到我係食肉獸嘅小編竟然會覺得佢嘅海鮮令我咁回味無窮,特別係鮑魚同大蝦都相當鮮甜又彈牙🦐拼盤入邊嘅肉類調味唔重,但係我個人就幾鍾意呢一種可以食到食物天然味道嘅感覺🌿 比較肥美嘅會有豬頸肉同豬頰肉,鍾意食爽口感覺嘅可以食牛舌~提下大家可以學我咁點麻油加埋少少辣醬再放肉片上生菜一啖放入口,箇中感覺真係冇得彈😎
巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 韓珍 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong
2020-05-24 82 瀏覽
冇得去韓國,食下地道韓國菜頂下引先😋呢間餐廳真係由韓國人主理,連大部份staff都係韓國人泥架😳😍.🥢八方美人 💰588⚡️韓珍採用新鮮肉類,作為食肉獸嘅我又點可以錯過~ 呢個燒肉拼盤有成八款配料咁多,包括兩款牛肉、三款豬肉同埋兩款海鮮咁多,夠晒2-3人食飽飽😋😋⚡️牛舌同埋雪花牛肉都好香牛肉味,而鮑魚同蝦都好新鮮有彈性👍🏻 而我最鐘意就係招牌護心肉,肥瘦適中,燒完帶微焦嘅感覺,好香豬味💗.🥢泡菜豬肉湯 💰88⚡️暫時係我係香港食過最好食嘅泡菜湯😳⚡️酸得泥帶少許辣,豬肉同泡菜分量都夠多,調味好似係韓國地道餐廳食嘅咁🤯 一啖湯一啖飯,好快就食晒😋😍.🥢傳統炒年糕 💰120⚡️年糕又係我去韓國餐廳嘅必叫之選🤣 呢個年糕同韓國食到嘅有啲唔同,佢個醬汁冇咁辣,相對比較適合香港人口味😛另外仲有加入魚糕,爽口彈牙,同年糕好夾😆.🥢雞蛋薄餅 💰0(送架)⚡️蛋餅比較厚身,仲有三色椒粒同埋芝士做餡料~ 不過由於佢用鐵板上,影相影耐左啲,搞到佢有啲過熟😫..總評:真正地道韓式料理,價格屬於中位,不過物有所值👍🏻 值得一讚嘅係,店員態度好好,會主動收碟同埋幫手換燒烤架~ 賣單之後,負責人仲特登詢問下客人嘅食後感😳😳

🥢八方美人 💰588

🥢泡菜豬肉湯 💰88
⚡️暫時係我係香港食過最好食嘅泡菜湯😳

🥢傳統炒年糕 💰120

🥢雞蛋薄餅 💰0(送架)
總評:真正地道韓式料理,價格屬於中位,不過物有所值👍🏻 值得一讚嘅係,店員態度好好,會主動收碟同埋幫手換燒烤架~ 賣單之後,負責人仲特登詢問下客人嘅食後感😳😳🤗
2020-05-17
  • 八色珍味拼盤
  • 前菜
2020-05-20 71 瀏覽
韓珍- - - - - - - - - -見咁多人係度食緊 決定都排下隊試下!入面既職員原來全部都係韓國人 果然係正宗韓國菜呀!而且好多食客都係韓國人添🤣 好似即刻覺得有信心保證!! 而且店員態度好好 加分加分!50cm韓式雞蛋卷 ($158)一上碟 我地都shocked左 因為真係好長.... 最少係平時d 雞蛋既Double 🤣 入面仲有好多餡 芝士就係基本 估唔到連蟹子都有!建議4-6個人share 咁就唔會太溜😂但呢個雞蛋卷可以話係我試過咁多間最好食既一間!-人蔘雞湯 ($108)熱辣辣既湯 仲有一碗飯同埋一兜黑椒粉另上 好有comfort food既感覺😋可惜個湯無咩人蔘味><-醬油蟹 ($488 for two)第一次食醬油蟹 好特別既經驗🤣 無諗過可以就咁食生蟹 5分鐘內就清左成隻蟹 😋 唔係好重醬油咁 呢個蟹好岩夏天熱辣辣既時候食😋- - - - - - - - - -Encore指數🌟🌟🌟🌟🌟尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
韓珍
- - - - - - - - - -

50cm韓式雞蛋卷 ($158)
人蔘雞湯 ($108)
醬油蟹 ($488 for two)
- - - - - - - - - -
Encore指數🌟🌟🌟🌟🌟

尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2020-05-14 77 瀏覽
登登~琴晚同男子去撐枱腳因為疫情好耐冇出黎解放過lu今次去呢間由韓國人主理的韓國餐廳🍴 真係寧舍有feel老闆主要用韓、英文溝通(在場都多韓國人幫襯,好似飛左去韓國🇰🇷咁(///▽///))食物方面都唔錯我地揀左二人套餐再另外叫左小食Overall 都好夠飽添!我覺得鮮鮑魚真係必點$160脆口又帶qq口感 一試就愛上💕烤肉老闆話韓國人見燒紅晒成隻烤肉盤就會換同教左我一d烤肉技巧~老闆好nice ah~~整體都好好食😋!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大約人均$400 左右以下Menu
登登~
琴晚同男子去撐枱腳
因為疫情好耐冇出黎解放過lu
今次去呢間由韓國人主理的韓國餐廳🍴 真係寧舍有feel
食物方面都唔錯
我地揀左二人套餐再另外叫左小食

Overall 都好夠飽添!
我覺得鮮鮑魚真係必點$160

脆口又帶qq口感 一試就愛上💕
老闆好nice ah~~

整體都好好食😋!
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大約人均$400 左右
以下Menu
2020-05-13 63 瀏覽
老公其實係熱愛韓國,今年無得去賞櫻甘只好去由韓國人主理的餐廳食韓燒頂住先餐廳老闆在場又好熱情跟我們介紹有咩正野食,落單後,餐廳店員奉上開胃韓式前菜,蛋餅都係送既,每枱都有,煎得很香口,未有得食燒肉,食下蛋餅暖胃先。我們叫了八方美人套餐,套餐一共有八款新鮮肉肉,包括雪花牛、牛舌、護心肉、豬頸肉、豬頰肉和醬油雞肉,還有大蝦同鮮鮑魚。鮑魚味道鮮甜又大隻,虎蝦肉質結實彈牙,仲有蝦膏,正。護心肉很結實,肉味濃,雪花牛肉唔洗講無得輸,入口已經感到油花及肉很夾,牛舌和豬頸肉都唔錯,燒耐的仲脆口,配埋餐廳提供的三款醬汁,更惹味。老闆見到我們逐樣燒,就幫下我們,話佢地韓國人食燒烤中意成盤都係,港人習慣了肉,菜,海鮮分開燒,店員很忙碌,老闆間唔中都會幫手,親切有禮。不過要留意,他們識好少廣東話,主要韓文,英文,都溝通到既。仲有想補下身,叫埋鮑魚人參雞湯,無錯鮑魚滋陰,人參雞補氣,一上枱就大大煲,仲有米飯,一定飽。雞肉很嫩,用的都係細雞,骨都好軟,仲有蛋絲,糯米,栗子,紅棗,人參,加上少少淮鹽,肉很鮮,湯很甜,非常飽暖的一餐。

2020-05-13 157 瀏覽
🇭🇰韓珍·好耐冇食過韓燒啦 見到呢間個四色五花肉好似好吸引咁 我哋就決定黎試下 雖然最後我哋冇嗌到🤣🤣呢一間餐廳真係超級legit 老闆同埋侍應都係韓國人 而且間舖頭至少有3-4檯都係韓國人 好似超級正宗咁😈·前菜佢前菜都幾多 有五款韓式嗰啲拌碟再加一個沙律同埋一個蛋餅😏啲前菜我覺得都幾好食 尤其係個鯷魚仔個調味幾特別 個泡菜都幾岩我胃口😎之後佢個蛋餅都幾出色 佢係薄薄咁樣一層 中間有少少芝士 食落都幾開心 同埋幾開胃🥳·八方美人$588因為我地想食海鮮所以就揀左呢個拼盤 佢超級豐富😍每樣肉都有3塊 海鮮就2隻 所以最後我地太飽無位試佢D豬腩肉😢呢度D肉無超多調味 比較原汁原味 但係重口味既我都係點左超多醬黎食🤣🤣佢個醬油雞肉好嫩 食落好好味🐤豬頸肉同豬頰肉都超出色 尤其係包住生菜同埋泡菜超正 個護心肉我自己就覺得un左少少 唔知係咪因為佢比較厚身既原因🐷雪花牛肉同牛舌都唔錯 不過個牛肉食落有少少筋 所以口感差少少🐮最後係佢D海鮮 出色到不得了🤤個鮑魚超級新鮮 口感好好 而且燒完個感覺好正 完全唔會un😍😍我男朋友話個蝦都超級出色 勁鮮甜 而且肉質好食 D蝦膏都勁鮮🦐推介大家試下佢D海
🇭🇰韓珍
蛋餅

八方美人$588
八方美人

因為我地想食海鮮所以就揀左呢個拼盤 佢超級豐富😍每樣肉都有3塊 海鮮就2隻 所以最後我地太飽無位試佢D豬腩肉😢呢度D肉無超多調味 比較原汁原味 但係重口味既我都係點左超多醬黎食🤣🤣佢個醬油雞肉好嫩 食落好好味🐤豬頸肉同豬頰肉都超出色 尤其係包住生菜同埋泡菜超正 個護心肉我自己就覺得un左少少 唔知係咪因為佢比較厚身既原因🐷雪花牛肉同牛舌都唔錯 不過個牛肉食落有少少筋 所以口感差少少🐮最後係佢D海鮮 出色到不得了🤤個鮑魚超級新鮮 口感好好 而且燒完個感覺好正 完全唔會un😍😍我男朋友話個蝦都超級出色 勁鮮甜 而且肉質好食 D蝦膏都勁鮮🦐推介大家試下佢D海鮮 真係相當唔錯 我自己覺得仲驚艷過D肉🤤🤤🤤
#rbyeat
八方美人
  • 醬油雞肉
  • 蛋薄餅
2020-05-13 58 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙行街shopping,最近疫情都慢慢穩定落嚟,街上嘅人流明顯回復左不少之前一直都冇咩點打邊爐同埋燒烤今日終於忍唔住去食咗韓燒揀咗一間係有韓國人主理嘅餐廳店員好細心會教我哋點樣燒,同埋解釋俾我聽韓國人韓燒嘅文化餐牌好多都做緊特價,我哋都好鍾意食牛所以就點咗,好快就上左d前菜,而最吸引竟然是有魚糕,平時我食韓國野都必點牛肋骨200g $230調味左之後嘅牛肋骨,甜甜地好入味,一試就愛試了,而且明顯地比一般牛肉高質素,比起我出邊食到嘅更加厚切。蜂窩五花腩 $150韓燒一定當然少不了烤五花腩,我最愛肥瘦均,烤起來好香口,燒至兩面金黃色就完美。而且包生菜食風味更佳。牛腸牛腸比起豬大腸更加煙韌,外皮本身好似炸左先,之後我哋再燒到佢香脆。海鮮豆腐湯 $98比起我平時出邊食嘅泡菜豆腐湯反而冇咁辣,但係更加貼切我嘅口味。
之前一直都冇咩點打邊爐同埋燒烤

今日終於忍唔住去食咗韓燒
揀咗一間係有韓國人主理嘅餐廳
店員好細心會教我哋點樣燒,同埋解釋俾我聽韓國人韓燒嘅文化

牛肋骨200g $230

蜂窩五花腩 $150
韓燒一定當然少不了烤五花腩,

牛腸

海鮮豆腐湯 $98
2020-05-13 1150 瀏覽
中國出名烹調煮法多,咁韓國就一定口味上比較多,就算系香港食韓餐,好多時都會搭5-8類配菜上枱,其實系韓國飲食物化嚟講好正常,雖然唔系廣東文化,但廣東人一樣受落¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨每次出去食韓國菜見職員,不斷將配菜擺上枱,未食都主菜心入面都已經狂流口水,同會系咁同朋友逐味研究到底有咩醃菜,而呢到嘅前菜有8碟:2碟浸咗醬油洋蔥、涼拌大豆芽、千島沙律、醃辣蘿蔔、醃辣鹹菜、辣泡菜、腸仔😂⋯⋯香港口味前菜始終系送口,無太獨特之處,平均每款主要開胃為主,全部Okay試過正常,韓國人除鐘意開胃菜,醬汁一樣比較講究,呢到每人都會有3款醬,左washibi配鼓油、中韓式泡菜醬、右麻油,濃味嘅力作¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨👉🏻海鮮煎餅海鮮煎餅佢加咗勁多墨魚圈、蜆肉,少量蔥同辣椒絲,食嘅時侯餅底厚度適中,唔會一咬就散, 墨魚圈爽身、蜆肉系冇雪味,正常正常,加埋入口我覺得系好食過平時叫開嘅泡菜煎餅👉🏻牛五花肉呢個系我同朋友都想食嘅肉嚟,用鐵鍋爐燒,陣間個豬佢會轉石爐去燒特別醃過,肉質唔會散,味道略似燒汁帶少少甜味,肉味經醃製後唔太明顯,

👉🏻海鮮煎餅

👉🏻牛五花肉
特別醃過,肉質唔會散,味道略似燒汁帶少少甜味,肉味經醃製後唔太明顯,有牛味但唔會好濃,只要系醃肉重點始終系較味方面,同佢肉質上系可以,所以推薦

👉🏻牛肉炒粉絲
千祈千祈唔好凍咗先嚟食,襯熱食嘅時候系最好食,同其他韓國餐廳叫粉絲唔同之處:粉絲入面好多攪到碎粉狀黑椒粒,系比較攻味蕾,屬手攪個類黑椒粉,特別香,而牛肉嘅味系帶燒汁味,睇來呢到嘅醃牛偏好以甜味為主

👉🏻店員推薦的韓式口味豬肉
配搭一切絲青椒+原粒蒜+生菜🥬
店員話佢哋採用新鮮肉類,系真正韓式美食,餐廳由韓國人主理,呢味系佢哋韓國流行嘅食法,咁樣一定要點啦😂🤚🏻

同燒牛嘅爐系唔一樣,以燒好咗嘅熱石鍋上枱職員幫手燒肉,個爐下面系放晒冰幫個爐降溫,sor太留意個鍋🤭

肉睇落去一層厚膏、一層厚肉,燒完剪好後更睇得出似!似燒豬肉!當然連部位都似你出面買嘅燒肉位置,唔同之處外皮冇脆皮同肉味完全冇鹹味,就咁食你可能剩系食到豬肉味同少少油脂,當加埋生蒜、少青椒、佢哋嘅泡菜醬包埋生菜,真系好好味,口感、味道都明顯配搭到

👉🏻柚子汽水
冇特別,柚子汁溝7 up嘅味道,唔會有藥水味,good

👉🏻米酒
食韓國嘢叫肉有乜可以唔飲酒!我自己偏好韓國米酒,燒酒太燒喉感覺會飲到想死,而米酒清甜暖胃最啱女士口味,佢Menu太多款酒,普通紅、白酒你都可以系到點到

整體上,食物質素系到位✍🏻💋
服務方面入門職員有量體溫、帶位、派卡片、介紹餐廳、食完後又有問feedback服務稱得上超乎預期水準
餐廳因怖置以卡位為主,疫唔疫症都冇大影響,客嘅私人空間感覺系更好,環境偏黃燈,晚市愈食愈多人,最旺時間爆場,因點燒肉嘅人唔少,一般留嘅時間都夠長,無吹枱情況出現,非常欣賞,慶祝再來過都幾好
2020-05-11
  • 牛五花肉
2020-05-12 49 瀏覽
食過最高質既韓燒,絕對會再返黎食!❤❤呢度環境寬敞 由韓國人主理,服務質素都好好 好有禮貌所以只可以用英文/韓文溝通😆餐牌選擇好多 應有盡有😚前菜好多!😍仲係任加,推薦泡菜、腸仔韓珍新鮮套餐 $588-2人份量牛舌,雪花牛肉,豬頸肉,護心肉,豬頰肉,醬油雞肉,烤大蝦,鮮鮑魚呢個價錢 有得食齊所有種類😍仲有埋海鮮,真係好正👍🏻一食落去,就食得岀呢度既肉類都好新鮮🤤除左雞肉有事先腌定,其他都係新鮮肉最有驚喜係豬肉類,(本身係最中意食牛)3種都好易入口(豬頸肉,護心肉,豬頰肉)好易咬,食落去有種滿足感🥰而個醬油雞肉更加係無得頂!好入味,亦都好嫩滑😁海鮮類烤大蝦-好大隻 事先已拆定7成殼(好細心👏🏻)鮑魚-好鮮甜好易咬 想食多幾隻tim🤣飲品-$20/1罐
食過最高質既韓燒,絕對會再返黎食!❤❤
呢度環境寬敞
由韓國人主理,服務質素都好好 好有禮貌
所以只可以用英文/韓文溝通😆
餐牌選擇好多 應有盡有😚
前菜好多!😍仲係任加,推薦泡菜、腸仔

韓珍新鮮套餐 $588-2人份量

呢個價錢 有得食齊所有種類😍
仲有埋海鮮,真係好正👍🏻
一食落去,就食得岀呢度既肉類都好新鮮🤤
除左雞肉有事先腌定,其他都係新鮮肉

最有驚喜係豬肉類,(本身係最中意食牛)
3種都好易入口(豬頸肉,護心肉,豬頰肉)
好易咬,食落去有種滿足感🥰

而個醬油雞肉更加係無得頂!
好入味,亦都好嫩滑😁

海鮮類
烤大蝦-好大隻
事先已拆定7成殼(好細心👏🏻)
鮑魚-好鮮甜
好易咬 想食多幾隻tim🤣

飲品-$20/1罐

• 八方美人
  • 醬油雞肉
  • 前菜
2020-05-10 63 瀏覽
韓風盛行,香港地周街都係韓國餐廳,不過想搵間正宗地道的韓國菜就唔容易。尖沙咀韓珍呢間店的老闆係韓國人,食過幾次老闆都好熱情咁用英文招待我同朋友,介紹有咩好食,驚我地要等亦先上了六道小菜😋 今次叫左份烤牛肉野菌火鍋🍲同經典韓式炸醬麵。牛肉份量好多😳堆到成座山咁多,而且牛味好重,在烤鍋的中間燒的同時牛香和汁落到菰菌裡面,令到鍋裡面的草菇、雞脾菇、東菇同其他配菜都好入味❣️ 至於炸醬麵就係食返韓國的味道,醬汁好多麵條都幾有咬口👍🏻Overall黎講,食韓國料理呢度真係夠晒正宗,份量也令我非常滿意😗烤牛鍋非常值得試!

2020-05-09 53 瀏覽
韓食聚不僅能滿足吃貨的心願而且可以嚐盡最地道原汁原味,料理前奏搭配一碟碟的前菜及每枱蛋薄餅奉送,多樣化烤肉品嚐極其驚喜,不錯用膳頗大空間環境寬闊場內更適合多人暢飲併桌的好地方主要烤分成牛肉/豬肉兩類,可單點/招牌套餐自由拼砌不得不說符合厚切之名!「Pork & Beef set BBQ - 2人 $580」(五花肉/韓方牛肋骨湯/豬肩肉/豬頰肉) 光看外表勾起人既食慾,肉與肉之間在咀嚼中感受肉汁交融,食落唔嚡口有嚼之餘兼肉汁符合原味滋脆到位入口即溶「鍋蓋五花肉 $130」層層疊質感分量豐富,五花肉烤香後呈油亮肥美,香濃啖啖熱騰騰既滋味難以阻擋

韓食聚不僅能滿足吃貨的心願

2020-05-06
  • 蛋薄餅
  • 牛肋骨
2020-05-07 44 瀏覽
無得去旅行都可以食到真韓國人整既野🤤🇰🇷特級牛肋骨(200g)-$250🇰🇷Dry-aged ribeye steak(300g)-$580兩款都入口即融😭韓國店員會全程幫你燒 確保鎖住肉汁😍服務💯咁厚自己燒既話一定哂左🤣新鮮肉真係一食就知!
無得去旅行都可以食到真韓國人整既野🤤
🇰🇷特級牛肋骨(200g)-$250

兩款都入口即融😭
韓國店員會全程幫你燒 確保鎖住肉汁😍
服務💯咁厚自己燒既話一定哂左🤣
新鮮肉真係一食就知!