2020-06-21 82 瀏覽
追完韓劇, 意猶未盡, 於是尋找韓食. 星期六下午一點半, 餐廳八成滿座, 不用等枱. 點了三個套餐, 炆牛骨, 牛肋骨, 燒牛肉; 前菜有四款, 每人一份, 份量足, 三味不辣加泡菜kimchi, 每一味都ok. 另外餐廳有提供麥茶, 香濃適中. 湯可以選辣或者不辣的. 最值得一提是主菜肉的份量好豐足 啖啖肉, 味道亦好有水準; 炆牛骨湯底好甜, 足料之作. 另外一提, 店中有大電視, 不停的播K-pop, 一邊睇一邊食, 美食加娛樂, 總比低頭睇手機好

午餐套餐

2020-06-20
午餐套餐
2020-06-20 85 瀏覽
🇭🇰高質韓式燒肉X海鮮餐🦀🦐系列‼️性價比都算高🤓👦🏻👧🏻今餐食到破曬產🤧🤧半個月既錢👀▫️餐廳:韓珍▫️地點:全香港只有2️⃣間分店📍▫️營業時間⏰:▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🥩🥩🥩🥩價錢:💰💰💰💰—👧🏻👦🏻又去咗食韓式燒肉☺️☺️超級多選擇🤓🤓真係樣樣都想食👅👅~📍烤熟的海鮮$350👧🏻👦🏻一直都好鐘意食海鮮😍😍見到依盤$350有原隻大蝦🦐、一大條魷魚🦑、鮑魚、蜆、芝士元貝🧀🧀🧀真係好抵😍😍海鮮都幾新鮮,味道鮮甜美味:🦑🦀🦐🐚~📍醬油蟹‼️‼️🦀$488-2 隻係香港🇭🇰好難食到醬油蟹🦀🦀👦🏻係超鐘意食蟹😆😆🤓雖然好好好貴🤧但韓國直送,又好難食到,就一試🤩🤩🤩燒咗十分鐘左右食,仲原汁原味😍😍成舊都係膏,好甜☺️☺️仲食到醬油味🤩🤩餸飯100分🌸🌸🌸美味:🦀🦀🦀🦀~📍雪花牛肉$250-7 塊左右👦🏻👧🏻好鐘意食牛😍😍依款都可以話係數一數二咁好食🤩🤩有入口即溶既感覺☺️☺️佢既油脂分佈好平均,一口咬落去好juicy 🤓🤓仲好好好香😍😍😍—#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒肉#iphoneonly#instagood #韓珍 #amy_in_tst
▫️餐廳:韓珍

美味:🦑🦀🦐🐚

📍醬油蟹‼️‼️🦀$488-2 隻
美味:🦀🦀🦀🦀

📍雪花牛肉$250-7 塊左右

#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒肉#iphoneonly#instagood #韓珍 #amy_in_tst #燒烤 #bbq #任食 #放題 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #quarantine #covid19 #韓國 #牛 #牛排 #牛肉料理 #海鮮
2020-06-20 1818 瀏覽

最搞笑係有個鐵鍋煎蛋🍳我仲以為送錯😂
個蛋食落仲有少少苦瓜味本身想點八色五花肉拼盤點知賣哂🥺
不過叫左個更豐富嘅燒肉拼盤!!🍖八方美人$588
當中有 牛舌, 雪花牛肉, 豬頸肉, 護心肉,
豬頰肉, 醬油雞肉, 烤大蝦(2隻), 鮮鮑魚(2隻)肉類每樣都有4片 仲要好厚肉👍🏻
我鍾意唔醃嘅燒肉 可以食到肉既肉質同原味
可以燒到焦焦脆脆界左花嘅腩肉口感係會比較淋
韓國店長叔叔時不時會嚟同我地換鐵板
又教我地張燒好嘅肉放上蔬菜上面溫住👍🏻
佢仲係店內為慶祝生日嘅客人唱opera🤣
後尾同我地傾計先知佢係唱開opera!!!
🇰🇷韓國人主理 親切感服務一流嘅韓燒🍖

最搞笑係有個鐵鍋煎蛋🍳我仲以為送錯😂
個蛋食落仲有少少苦瓜味
八方美人

本身想點八色五花肉拼盤點知賣哂🥺
不過叫左個更豐富嘅燒肉拼盤!!
🍖八方美人$588
當中有 牛舌, 雪花牛肉, 豬頸肉, 護心肉,
豬頰肉, 醬油雞肉, 烤大蝦(2隻), 鮮鮑魚(2隻)

肉類每樣都有4片 仲要好厚肉👍🏻

2020-06-18
八方美人
蜂窩五花腩
2020-06-19 70 瀏覽
一上枱已經有數唔盡嘅配菜 份份都好好味 個人最鍾意佢哋嘅魚蛋片(平時喺韓國路邊就食到嗰隻呢) 一般配菜都係齋㗎嘛 重點係可以任意refilllllll 🔥🔥🔥食韓國餐廳除咗燒豬腩一定要食之外 我覺得人蔘雞湯都係必嗌嘅其中一樣 每次食完正宗韓國餐廳嘅人蔘雞湯之後都覺得全身充滿了能量!好似健康咗好多咁樣🤣🤣🤣 呢度嘅人蔘雞湯一定煲咗好耐 因為連個雞骨都係可以吞落去😂 人蔘味好重 雞肉煲左咁耐都係咁嫩滑 唔明點解但係好好食😂 最好點豉油芥茉😍😍 份量好大好大 大概有五碗左右 一隻鮑魚 一隻雞❤️再加一碗飯🐥 濟州黑毛豬腩肉見唔見到有五層肥油同瘦肉 層層分明 仲加埋豬皮俾我 😍😍最愛啊❤️❤️ 識食嘅大家都知道濟州黑毛豬係好出名 好少餐廳有佢哋嘅豬腩肉 因為呢個真係要由韓國直運過嚟 依家咁嘅時勢去唔到濟州 都可以食到真係開心到飛起 開大火燒完一面再燒另一面 啲油慢慢滲出來 加啲豉油同芥辣(韓式食法😂睇mukbang ) 或者點佢哋最traditional 既 麻油加鹽 簡單直接 其實已經好食到豬腩肉嘅原味❤️❤️ 牛肋骨肉兩大舊

濟州黑毛豬腩肉

牛肋骨肉
兩大舊 有配菜 呢個牛肋骨肉嘅份量好多 老闆一啲都唔Hea到 睇圖已經知道舊肉有幾厚 慢慢燒一陣 加埋蒜頭一齊食 口齒留香 😭🔥

2020-06-18 91 瀏覽
今晚想食韓國菜,搵到呢間由韓國人主理既韓國餐廳, 去食正宗既韓國菜。我地冇揀到韓燒,叫左醱酵鮑魚人蔘雞湯 、鐵板小章魚五花肉同鮮牛腸牛肚粉絲辣湯。一黎有好多款韓式前菜,分別有泡菜、 翠肉瓜、辣薯仔、生菜沙律、芽菜、魚糕片,全部都不錯吃。醱酵鮑魚人蔘雞湯好好飲,唔油膩。雞入面有糯米,另外都有一碗白飯,配住雞湯食一流。而且雞肉好嫩滑,連啲雞骨都勁軟腍。鮑魚爽口彈牙。鐵板小章魚五花肉會有專人係你面前幫你炒。小章魚好好食,好爽口又入味,口感唔硬,五花肉份量好多,十分邪惡。鮮牛腸牛肚粉絲辣湯勁大煲,牛腸牛肚食極都仲有甘,兩者都夠腍,唔會粉同冇腥味。粉絲索晒啲汁好好食。呢間食得出係用新鮮既肉,而且侍應服務態度又好,想食韓國野可以黎呢到。

醱酵鮑魚人蔘雞湯好好飲,唔油膩。

鮑魚爽口彈牙。
醱酵鮑魚人蔘雞湯
鐵板小章魚五花肉會有專人係你面前幫你炒。

鮮牛腸牛肚粉絲辣湯

粉絲索晒啲汁好好食。
2020-06-18
鮮牛腸牛肚粉絲辣湯
食店:韓珍✨呢間係韓國人主理嘅食店,未上菜前已經有好多小配菜提供,額外仲有個沙律同鐵板煎蛋~張梁點餐👦🏻🧒🏻1)$635 《八色珍味拼盤》評分(10分滿分):9⃣食評💬:呢個八色珍味拼盤係for 3-4人,不過張梁兩個人都食得晒🤣唔好睇menu就以為佢的的式式好細碟,其實係片肉卷埋咗,攤返開超大塊!有四色五花肉、牛肉同海鮮,四色肉都有醃製過,黑色嗰舊係黑椒味,黃色係咖哩味,肉質好juicy🤤燒蝦同燒飽魚都好鮮味!2)$78 《Beer Rita Pink Grapefruit》評分(10分滿分):8⃣食評💬:唔係好飲酒嘅我地覺得啱啱好,葡萄柚汁混啤酒好易入口,一路食燒肉一路飲酒好match!3)$58 《Kiwi Ade》評分(10分滿分):6️⃣食評💬:係化學嘅味道🙈梳打溝奇異果汁~韓珍 (尖沙咀)📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
食店:韓珍✨

張梁點餐👦🏻🧒🏻
1)$635 《八色珍味拼盤》
評分(10分滿分):9⃣

評分(10分滿分):8⃣

3)$58 《Kiwi Ade》
評分(10分滿分):6️⃣
食評💬:係化學嘅味道🙈梳打溝奇異果汁~

韓珍 (尖沙咀)📍
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
由韓國人主理既韓國餐廳‼️疫情原故冇得去探Oppa唯有係香港食正宗既韓國菜止下癮先啦🤣餐廳主打醬油蟹🦀同燒肉🥩😍⚠️泡菜係可以refill但留意生菜再皮係-醬油蟹配牛油飯(2pcs $488)係香港食醬油蟹真係唔容易仲要新鮮又正宗就更難搵!呢度醬油蟹價錢尚可接受😉蟹亦算大隻多肉而且有蟹糕😋醬油味岩岩好唔會太咸而蟹肉亦掩到好夠味👍將牛油飯撈埋蟹蓋食真係停唔到口呀😋推介‼️-Pork and Beef Set BBQ (2人) $508頭盤有沙律🥗牛油果&水果沙律用左柚子醬去撈食落淡淡柚子味好清新配燒肉食就岩哂可以去油膩😉燒肉就有3款份量好足2個人食真係好滿足🤣有蜂窩五花肉/豬肩肉/調味特級牛肋骨🥩牛肋骨掩得好入味😋五花肉肥瘦均勻👍而主食就揀左牛胸肉大醬湯配白飯呢個完全係阿豬媽煮既味道好好飲😋😋

醬油蟹配牛油飯(2pcs $488)

2020-06-14
15 分鐘 (堂食)
  • 牛肋骨
  • 醬油蟹
2020-06-18 56 瀏覽
好多人都鍾意韓燒,但又好怕燒完一身油煙味道,令不少人為之卻步。特別係對於講究衣著打扮既上班一族,又或者追求品味生活嘅你。又想燒又想保住潮氣?咁就要試吓「韓珍」。韓珍位於尖東帝國中心,附近酒店林立,酒吧多不勝數,無論你想happy hour之後直落韓燒,又或者燒完再去飲返兩杯都絕對冇問題。韓珍用嘅新款韓式燒烤爐,不但唔會容易燒燶嘢食, 更加將油煙嘅影響降低到極致嘅水平。無論你燒完之後要返工,又或者燒完繼續潮浦嘅你絕對”零”影響。依間餐廳雖然走時尚路線但亦會選用一些傳統韓國鐵製餐具, 事關老闆係韓國人。當你一入到間餐廳就恍如置身韓國一樣,因為呢度啲職員係唔會同你講廣東話嘅。今次為大家介紹「牛」!首推雪花牛肉,油脂分布平均加上厚切,口感非常滿足,沾少少醬油令味道更加立體。韓燒又點少得「特級牛肋骨」?依度既牛肋骨肉醃料不是太濃,唔會蓋過牛肉本身嘅味道,口感腍得黎亦有咬口,牛味越趙越濃。牛肉好味,咁豬肉呢?相信我會再黎,下次一定會試下依度既豬肉。

2020-06-17 989 瀏覽
因為疫症原因,已經好耐冇去韓國食番餐好,但今晚竟然係韓珍食到正宗既韓國菜味道,真係好驚喜,而且仲同姐姐plan埋下次帶媽媽黎試下排骨湯🤣勁耐冇食燒肉,特地點左韓牛肉眼扒同豬五花肉,exactly係我哋係韓國會點既肉。另外仲叫左開胃既牛油果沙律,蔥沙律同飽肚炸醬麵。韓國菜首先點評既唔少得side dishes,有生菜沙灣好 fresh, 燉薯仔夠入味,蘿蔔絲泡菜同白菜泡菜酸酸地超醒胃,魚糕好惹味,仲有鐵板蒸蛋墊肚,黎呢度真係滿足到味蕾既唔同需要。牛油果沙律用左乳酪做醬汁,輕盈又爽口,仲有青紅提子,車厘茄,食完烤肉食係好解油膩。蔥沙律係用黎連埋烤肉食,超韓風,酸酸辣辣好惹味。五花肉有兩大條,烤到金黃色,外脆內軟就係最最食既口感,但我哋手勢較差,只係其中一條做到呢個效果,對自己冇咩信心既朋友可以叫店員幫手。韓牛肉眼有好靚既紋理,唔會好似和牛咁雪花,同時都冇咁油膩,突出到牛味,記得輕輕燒兩面就好剪,咁就食到最正 medium 既口感。最後係炸醬麵,份量十足,夠4個人食,撈一撈醬汁唔算濃味,麵質較淋,建議多人先好嗌。呢度老板同員工大部分係韓國人,野食都好地道,質素完全超出我哋既期望,一定會翻桌。

蔥沙律係用黎連埋烤肉食,超韓風,酸酸辣辣好惹味。

• 前菜
  • 雪花牛肉
好久沒有去旅行🥺想念韓國 就只好吃韓燒滿足一下尖沙咀除了有韓國街外 尖東也有家頗高質的韓燒 相當不錯🌟.每枱均附有前菜小碟🥗有沙律 泡菜 醃蘿蔔 小魚乾等☺️.🌟<Pork and Beef set BBQ $580>套餐十分豐富❤️包括沙律 烤肉 湯配白飯以及雪糕☺️性價比頗高👍🏿.<牛油果&生果沙律🥗>面頭的醬汁很有驚喜‼️酸酸甜甜的 原來是草莓乳酪😚還加上軟滑牛油果和新鮮生菜🥬清新不膩😍.<蜂窩豬腩肉+豬肩肉+特級調味牛肋骨>豬肉肉質鮮嫩 肥瘦適中😗可以包著生菜 沾胡椒鹽 豆瓣醬等享用😀牛肉頗有驚喜☺️肉味香濃但沒有騷味😍脂肪在烤的時候已經揮發掉 有香味但不肥膩☺️店員更為我們切件燒🤣服務周到😆.<牛胸肉大醬湯>大醬湯似是味噌湯 鹹香味濃😊蔥花多多 還有翠肉瓜 洋蔥粒和豆腐😼牛胸肉頗嫩份量不少😎以湯拌飯也很不錯👍🏿.套餐更配以雪糕🍦.<50cm長韓式雞蛋卷 $158>額外點了這條蛋捲🥰長長的又有拉絲芝士十分吸睛🤤煎蛋包著生菜 醃辣蘿蔔 飛魚子口感爽脆😚面頭也有木魚塊作點綴☺️只是略嫌面頭醬汁太多🙈蛋皮可以濕潤一點更
好久沒有去旅行🥺想念韓國 就只好吃韓燒滿足一下
蔥花多多 還有翠肉瓜 洋蔥粒和豆腐😼牛胸肉頗嫩份量不少😎
以湯拌飯也很不錯👍🏿
套餐更配以雪糕🍦
<50cm長韓式雞蛋卷 $158>
額外點了這條蛋捲🥰長長的又有拉絲芝士十分吸睛🤤煎蛋包著生菜 醃辣蘿蔔 飛魚子口感爽脆😚面頭也有木魚塊作點綴☺️只是略嫌面頭醬汁太多🙈蛋皮可以濕潤一點更好🥺
📍 #韓珍 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2020-06-16 60 瀏覽
幫朋友慶生 佢揀咗呢間韓珍不過喺尖沙咀都有兩間呢間係喺帝國中心嘅因為初時未夠半數 所以就算book咗枱都大約等咗15分鐘見到入面都坐滿晒仲喺肺炎期間都見到咁旺場都有少少驚訝入到去清一色都係韓國人因為唔係我負責order 所以只係記得嗌咗個Pork Set BBQ (4人)甜酸炸雞 同埋一堆肉飲品主要嗌咗Blue Lemon Ade 同埋Grapefruit AdeSet 揀咗牛油果沙律正常 冇咩特別Set 揀咗牛肋骨湯入面有粉絲 人參 蘿蔔 主角牛肋骨好入味如果冬天食仲應該好暖胃嘅呢個好似玉子燒咁入面有泡菜 魚子 上面啲sauce同木魚好夾好開胃 不過一人食一件都覺得飽呢個係blue lemon ade $48清新 食韓燒會好啱 可以消下膩咁飲完又唔會成條脷變咗藍色 所以應該唔係好重色素比較上健康啲配菜有個甜酸炸雞 $190 好好食 酸酸甜甜咁好開胃 可以包菜食就唔怕膩個人心水推介 因為係8人長枱 所以好多肉喺另一邊上就冇影到記得仲有好多牛肉嘅8個人埋單大約$2300左右已經計埋切餅費 不過個人覺得唔建議喺呢到食蛋糕因為同廚房職員雞同鴨講廚房職員好似比起樓面更加聽唔明英文佢仲差啲自把
幫朋友慶生 佢揀咗呢間韓珍

有興趣都可以試下嘅
不過如果想用openrice個優惠
只可以不多於6個人先用到

2020-06-15
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
Blue Lemon Ade
  • 甜酸炸雞
2020-06-07 69 瀏覽
!韓式燒肉!《推薦值MAX》-今次係去食4人套餐系列(Beef Set BBQ $988)套餐主打牛肉系列超級好食!!套餐: 牛肉拼盤+ 牛肋骨+ 烤裏脊星級推介: 牛肋骨 牛肉真係冇得頂👍🏻牛汁超多、肉厚嫩滑4個人基本上真係爭住食-<SET MENU 種類2選1>牛油果沙律:整體來講冇咩特別,健健康康牛肋骨湯:十分推薦夠晒足料!都會有一碗飯提供海鮮煎餅:#自己太遲食搞到凍晒-< 單點 - 護心肉 150G $150>$150價錢大概每人會食到2-3塊肉左右護心肉特別滑可惜燒完味道較淡,除左肉滑冇咩特別#要自行點醬先得-< 單點 - Drinks >#由於去到發現佢冇左飲品提供 #所以需要自行單點飲品 Blue Lemon Ade $48 (似藍天使)Pear Juice $20雪碧 $20-<服務>食野過程中有唔少貼心既侍應幫手睇爐燒肉整體來講基本上我地4人就係坐係到等食!侍應基本上係講韓文/英文 ‼️超級建議落單時搵英文能力較高既落單‼我地本身係落PORK&BEEF 4人餐但係韓國侍應最後幫我地落左BEEF不過BEEF
!韓式燒肉!《推薦值MAX

BEEF  SET  (4人)

套餐主打牛肉系列超級好食!!
套餐: 牛肉拼盤+ 牛肋骨+ 烤裏脊
星級推介: 牛肋骨

牛肉真係冇得頂👍🏻
牛汁超多、肉厚嫩滑
4個人基本上真係爭住食

<SET MENU 種類2選1>
牛油果沙律:整體來講冇咩特別,健健康康
牛肋骨湯:十分推薦
夠晒足料!都會有一碗飯提供
海鮮煎餅:#自己太遲食搞到凍晒
< 單點 - 護心肉 150G $150>
$150價錢大概每人會食到2-3塊肉左右
護心肉特別滑
可惜燒完味道較淡,除左肉滑冇咩特別
#要自行點醬先得
< 單點 - Drinks >
#由於去到發現佢冇左飲品提供
#所以需要自行單點飲品
Blue Lemon Ade $48 (似藍天使)
Pear Juice $20
雪碧 $20
<服務>
食野過程中有唔少貼心既侍應幫手睇爐燒肉

整體來講基本上我地4人就係坐係到等食!
侍應基本上係講韓文/英文
‼️超級建議落單時搵英文能力較高既落單‼
我地本身係落PORK&BEEF 4人餐
但係韓國侍應最後幫我地落左BEEF
不過BEEF 4人餐都超級驚喜
得大過失啦!!

2020-06-06
BEEF  SET  (4人)
2020-06-02 68 瀏覽
呢間韓式燒肉之前已經食過,覺得食物高質、服務又好,最緊要係環境唔錯。今次黎有唔同套餐,叫左牛豬兩人套餐,有蜂窩五花肉、豬肩肉,調味特級牛肋骨。可選甜南瓜沙律或牛油果生果沙律;及泡菜豬肉湯或牛胸肉大醬湯,及雪糕,非常豐富。一開始已經有多款配菜俾你,有泡菜、翠玉瓜、蘿蔔絲、薯仔及黃瓜等等。甜南瓜沙律,南瓜整到一個個波狀,幾靚。沙律菜新鮮,夾埋一齊食又唔會覺得太「濟」。泡菜豬肉湯夠晒辣,呢個湯送飯一流!最正當然係主菜!我最鍾意食牛肋骨,夠晒大條,肉夠林,又夠入味。唔點醬汁都好好食,點左醬汁就更加昇華味道!牛肋骨係必食!五花肉都好正,燒到卜卜脆。好似食緊燒肉咁,而且豬肉又夠林,外脆內軟,好香口。豬肩肉好似豬扒咁,肉質都係幾好食,而且又夠大塊。包住生菜點醬汁好Juicy!最後跟餐仲有雪糕,真係大滿足!呢度嘅服務非常好,真係除咗食物好食,又食得開心!

泡菜豬肉湯夠晒辣,呢個湯送飯一流!

在香港,有質素嘅韓燒韓國菜真係買少見少, 試過尖沙咀韓國街好多韓國餐廳, 但係就冇一間真係特別好食特別值得推薦, 竟然係茫茫人海中比我遇上你「韓珍」~ 「好時辰先找到你,天公對待我真好 」❤️ 係機緣巧合之下, 在openrice見到網上訂座有折扣優惠, 單點餐牌8折, 睇相又好似幾好喎, 所以就諗住試下~ 嘩,餐廳都幾full! 疫情未減下,都可以咁full, 可想而知餐廳口碑都幾好! 建議去之前預早book定位先~😏 餐廳由韓國人主理, 唔怪得裏面有咁多韓國人、日本人幫襯, 黎回憶下家鄉嘅味道~ 曾經八色五花肉在韓國好出名, 估唔到在香港都有得食!😍 而且仲有好多其他套餐優惠~ 套餐好切合港人口味, 除咗五花肉之外, 仲有海鮮、牛肉、豬肉等, 五花八門嘅配搭, 梗有一款啱你! 呢到仲有醬油蟹食,唔洗去韓國都食到啦! 「韓珍」嘅肉夠新鮮, 所以唔洗加任何調味料, 本身已經肉香十足, 蘸上麵豉醬、黃豆粉、麻油海鹽, 用生菜夾起來一齊食,更別有一番風味! 我地倆口子揀左一個有豬肉和牛肉嘅二人套餐,成個套餐$580,
在香港,有質素嘅韓燒韓國菜真係買少見少,
試過尖沙咀韓國街好多韓國餐廳,
但係就冇一間真係特別好食特別值得推薦,
竟然係茫茫人海中比我遇上你「韓珍」~
「好時辰先找到你,天公對待我真好 」❤️

係機緣巧合之下,
在openrice見到網上訂座有折扣優惠,
單點餐牌8折,
睇相又好似幾好喎,
所以就諗住試下~

嘩,餐廳都幾full!
疫情未減下,都可以咁full,
可想而知餐廳口碑都幾好!
建議去之前預早book定位先~😏
餐廳由韓國人主理,
唔怪得裏面有咁多韓國人、日本人幫襯,
黎回憶下家鄉嘅味道~

曾經八色五花肉在韓國好出名,
估唔到在香港都有得食!😍
而且仲有好多其他套餐優惠~
套餐好切合港人口味,
除咗五花肉之外,
仲有海鮮、牛肉、豬肉等,
五花八門嘅配搭,
梗有一款啱你!
呢到仲有醬油蟹食,唔洗去韓國都食到啦!
「韓珍」嘅肉夠新鮮,
所以唔洗加任何調味料,
本身已經肉香十足,
蘸上麵豉醬、黃豆粉、麻油海鹽,
用生菜夾起來一齊食,更別有一番風味!
有齊沙律、主食和甜品
仲有集五花肉、豬肩肉、調味特級牛肋骨於一身嘅拼盤,
大大份,好抵食!

點完餐之後,
店家就如傳統嘅韓國餐廳一樣,
送上免費前菜六小碟,
泡菜味道好傳統,鹹辣剛好!👍🏻
前菜
前菜
沙律可以從甜南瓜沙律和牛油果生果沙律二揀一,
鐘意食南瓜嘅foodie一定唔可以錯過甜南瓜沙律!
足足有五個雪糕球咁大嘅南瓜蓉,香甜味美!😋
沙律菜仲加左柚子醋,味道酸酸甜甜,夠晒醒胃! 🌟推薦❗️
甜南瓜沙律
好多女士一聽到五花肉可能就會怕怕,怕肥!🙊
不過韓國嘅五花肉總係令小編可以跳出個comfort zone,
紅白相間嘅五花肉,
食落唔會好肥膩,反而肉汁豐腴,值得一試!🌟推薦❗️
五花肉
豬肩肉相對地比較瘦,
油脂分布均勻,有筋有肉,而且肉香十足!
豬肩肉
調味特級牛肋骨超大塊,😍😍
用自家製嘅醬汁醃製,
味道鹹香,鬆化入味~
調味特級牛肋骨
最後仲可以要返個泡菜豬肉湯,
泡菜超多,微辣惹味,送飯一流!
泡菜豬肉湯
隨餐附送蛋薄餅,
第一次食韓式蛋餅,
裏面有啲洋蔥、三色椒,味道都幾特別~
蛋薄餅
隨餐附送柚子茶或雪糕。
甜南瓜沙律
五花肉
豬肩肉
調味特級牛肋骨
泡菜豬肉湯
2020-06-01 63 瀏覽
依家韓燒係香港都好常見🥢而韓珍係由韓國人主理💫 可以品嘗到真正的韓國料理🧚🏻‍♀️餐廳環境幾寬敞 舒服🥰🥰餐廳既韓式小碟一d都唔馬虎🥳有辣泡菜酸蘿蔔 魚糕 翠玉瓜 洋蔥圈 生菜沙律等等😙😙而且仲有鐵板蛋薄餅 入面有芝士 青椒 紅椒😗 勁重蛋香! 濕潤軟綿 簡單又好味🤪🤪🤪🐽 烤熟的海鮮套餐🦑 ($350)依個海鮮套餐超豐富😻每樣都好新鮮🤤🤤個人最鐘意佢既芝士扇貝 同 鮑魚😼扇貝上面舖左滿滿既芝士🧀🧀一路燒一路bulubulu😙仲有超強拉絲 好正!🥳🥳而鮑魚本身已經有濃濃的調味 好好食🤪🐽 雪花牛肉🐮 ($250)個牛肉偏厚身 牛肉味好濃郁🤩🤩食落好嫩 推介愛牛者試🥰🐽 泡菜豬肉湯🐖 ($88)另外好fatfat咁叫左依個泡菜湯🤭湯入面好多料 好好味!😻😻不過真係食到好飽飽🤣🤣🤣

依家韓燒係香港都好常見🥢
而韓珍係由韓國人主理💫
可以品嘗到真正的韓國料理🧚🏻‍♀️
餐廳環境幾寬敞 舒服🥰🥰

餐廳既韓式小碟一d都唔馬虎🥳
有辣泡菜酸蘿蔔 魚糕 翠玉瓜 洋蔥圈 生菜沙律等等😙😙
而且仲有鐵板蛋薄餅 入面有芝士 青椒 紅椒😗
勁重蛋香! 濕潤軟綿 簡單又好味🤪🤪🤪

🐽 烤熟的海鮮套餐🦑 ($350)
依個海鮮套餐超豐富😻
每樣都好新鮮🤤🤤
個人最鐘意佢既芝士扇貝 同 鮑魚😼
扇貝上面舖左滿滿既芝士🧀🧀
一路燒一路bulubulu😙
仲有超強拉絲 好正!🥳🥳
而鮑魚本身已經有濃濃的調味 好好食🤪

🐽 雪花牛肉🐮 ($250)
個牛肉偏厚身 牛肉味好濃郁🤩🤩
食落好嫩 推介愛牛者試🥰

🐽 泡菜豬肉湯🐖 ($88)
另外好fatfat咁叫左依個泡菜湯🤭
湯入面好多料 好好味!😻😻