2019-07-06
前排同家人去了位於尖沙咀的韓珍食韓國菜,聽講依間餐廳食物質素好出色,所以我一直好期待前往食啊!環境方面,餐廳好大間;最岩約一班朋友仔黎聚會!但記得Book位;因為餐廳人氣也極高!韓國食菜當然就不少得,仲可以無限加,正!另外,餐廳送了一碟蛋。口感好滑又夠香口!八色珍味拼盤:一共有八款吾同味道既五花肉,包括:人蔘,黑椒,日式燒汁,大醬,辣椒醬,香草,咖哩,蒜蓉;款款各有特色!個人比較喜歡黑椒味,因為味道會較香口,但冇蓋過五花肉本身既鮮味!而辣椒醬味果然夠晒辣口,令我更加開胃。人蔘味即帶少少甘香味道;香草味好濃味,也是特別的一種口味啊~鮮鰻魚:鰻魚好大條,職員說鰻魚不用再燒即可以食用;鰻魚中帶有幼骨,需小心食用!味道方面,燒汁咸度剛好,鰻魚是林口的。如果想食熱辣辣的,可輕輕燒一燒!葛根水冷麵(小):水冷麵有大小之分的,水冷麵溫度夠晒凍,冷麵口感彈牙!仲有半隻雞蛋同青瓜片做伴菜,簡直同韓國所食既可以比拼啊!最後,餐廳還有生果讓食客解油膩,十分體貼呢~
韓國食菜當然就不少得,仲可以無限加,正!
另外,餐廳送了一碟蛋。口感好滑又夠香口!
最後,餐廳還有生果讓食客解油膩,十分體貼呢~