2019-07-17 33 瀏覽
今日同朋友行過tst 大家講起之前去韓國旅行既經歷 佢話好掛住韓國既燒肉 所以好有共識錦黎到搵韓燒食 上網見到依間有8樣燒肉食 啱曬我ed咩味都想試既人 坐低之後見到餐單原來有牛肉拼盤 重要係慶州韓牛 餐單上說明牛肉係由不飽和脂肪既有油酸決定 比起西方牛 韓牛係擁有更高層次嘅口感同肉質 仲資韓牛肉眼買$365(150g)真係算平啦 其他例如 肉眼 西冷 韓牛拼盤 都大減價 平均平成一百到二百蚊不過我朋友同我一樣都鐘意咩味都試下 所以我地都係叫左個四色五花肉加牛肉($698)估唔到佢無邊爐蛋 但係就比左個煎水蛋黎 都好滑 同埋入面加左三色豆同洋蔥 有蛋香之外仲好健康😆另外比足9碟小菜 有沙律 泡菜 雞肶菇 蘿蔔 高麗菜等等 值得一提 泡菜唔會太辣 就返香港人口味醬料都畀足三款 有辣椒醬 黃豆粉同埋麻油鹽 結果發現原來都無咩點用上醬料 因為全部肉都好夠味中間第一嚿起係蒜蓉味 第二個喺香草味 第三個係咖哩味 第四個係辣椒醬味 蒜蓉味好濃 香草怖滿五花腩上面 咖哩味醃得最出色 辣椒味係最入味 五花腩配上生菜可以中和油膩感 生菜好新鮮 唔錯唔錯 接著就係牛脊肉 牛舌 雪花牛同埋排骨牛脊肉偏
上網見到依間有8樣燒肉食 啱曬我ed咩味都想試既人

牛脊肉偏甜 配上泡菜酸酸辣辣 甜酸辣都有齊曬 又幾好

牛舌好彈牙 唔需要點任何醬料都食到佢嘅牛味道

雪花牛就比較厚身 食起嚟煙煙韌韌 牛味好出色

總結:
-8樣燒肉唔錯係比選擇困難症嘅人簡 因為反正咩味都可以試就唔洗簡😆

-員工效率都好快 佢幫我哋針水又幫我哋燒埋肉 個個都好笑容 年輕嘅員工比較多 成個場都比較有活力

-食物質素都唔錯 下次可以再去過
2019-07-16
2019-07-16 22 瀏覽
今日約左個中學同學來尖沙咀食飯聚舊,寶勒巷都有好多韓國嘢食,今次揀左呢間上樓的韓國餐。上到去發覺餐廳分開做兩個area,一邊食韓燒,一邊食炸雞。入到去其實大部分侍應都係韓國人,好似好正宗甘!但係落單佢都會盡量安排識廣東話嘅幫你。燒肉有好多款式,影唔哂,其他嘢食都好吸引,揀左好耐先決定到。八色珍味拼盤 (八色五花肉) $538仲有另外兩款價錢貴啲,但肉類會有d唔同。韓燒同日式燒烤最唔同就係韓燒主要係燒豬肉,豬五花應該係最common ,最有代表的部位。不過兩個人點呢個拼盤份量其實有點多,因為一舊都幾大,可以剪成大約6-7小件。如果多1-2個人可以試多d其他野。呢個五花肉無論係腌製的口味同肥瘦分部都好高汁!每一隻味都有驚喜。五花肉雖然係比較肥,但只要燒耐少少,燒乾d脂肪,食落口會冇咁油膩之餘,仲好香口!燒完的肉我會放起右上角果碟醋攤凍一陣再食,d肉其實已經好夠味,所以我都冇點其他醬汁。食韓國菜唔少得大量腌製伴菜,我鍾意夾住d燒肉食,減低油膩感。呢個蛋餅都係free ga! 燒緊肉時可以食住先,有啲蔬菜粒起入面。海鮮豆腐辣湯($98)個湯辣辣地幾開胃,仲要好足料,撈飯食好好味!食住燒肉飲番杯

八色珍味拼盤 (八色五花肉) $538

呢個五花肉無論係腌製的口味同肥瘦分部都好高汁!

海鮮豆腐辣湯($98)
個湯辣辣地幾開胃,仲要好足料,撈飯食好好味!

食住燒肉飲番杯傾計真係好寫意,呢度地方坐得舒服,慢慢坐慢慢食唔會趕人,下次有朋友生日可以再來,試多d其他野食。

2019-07-16 24 瀏覽
一去到店員就會上好多前菜俾你,有泡菜、白蘿蔔、椰菜、筍、海帶等等......然後仲有醬汁俾你;當然唔少得醬汁肉,仲有包肉嘅生菜。叫咗店員推介嘅韓牛,韓牛份量都好多,而且好大塊,雪花紋非常之靚。配菜仲有粟米、菇、南瓜及洋蔥。店員會幫你燒,而且韓牛好大塊,燒好咗之後,食落去入口即溶,非常juicy;而且啖啖有牛香,真係特別唔同。午餐重叫咗個鍋物,有蟹及蜆,用料非常豐富,而且辣辣地,送飯一流。叫多咗個豬拼盤,有豬頸肉、護心肉及豬五花。豬肉都幾好食,而且有豬香味,五花肉包菜真係好好食,加埋辣醬簡直一流。

咁岩朋友生日,朋友話想食韓燒,當然要帶佢去正宗韓國人開既韓燒餐廳,餐廳位置位於寶勒巷,非常易找,入到餐廳空間感都好大。睇睇餐牌,韓珍都有好多款的肉類選,當中主打「八色珍味拼盤」,已包括八個不同口味、不同部位的肉,可以一次過滿足哂想食唔同既口味既朋友點左菜之後,侍應會先上好多碟韓式小碟,仲有一盤以煎pan上的蛋餅,係免費送的,我諗係由於沒有爐邊蛋的關係,餐廳就轉送蛋餅取締,份外貼心,蛋餅不止只有蛋,仲加左d洋蔥同椒粒,蛋鬆軟富蛋香,超好食!我地就點左menu中間果款四色五花肉+豬肉($598),主要原因都係想食護心肉😋四色有蒜香、咖哩、香草、辣椒醬,再搭護心肉、調味排骨、豬腩肉同豬頸肉😍好豐富,唔好睇佢每份都細細份,其實都好多,特別係四色五花肉每一卷攤開都好長😱侍應都好細心會走埋幫我地燒,侍應幫我地燒果然唔同d,香口但又唔會過熟,肉質都幾juicy,加上各款不同既調味,唔洗再點調味醬汁都好夠味,淨係食肉會有d漏,配埋生菜包住一齊食可以中和番,好味下次韓燒會再黎呢間~

蛋餅

八色珍名拼盤

下次韓燒會再黎呢間~
蛋餅
八色珍名拼盤
前兩天媽咪突然說很想吃韓燒,又不想到普通的連鎖店,所以便決定上OpenRice找一下有沒有出名的韓式燒烤。看見這間韓式燒烤店很多好評,所以便決定來試一試😝這間店位於一樓,一出lift便看見店舖。裏面分為左右兩邊,左邊是吃韓燒的,右邊是吃炸雞的。這裏空間很大,座位舒適。坐下後,店員遞上餐牌。來到這裏當然要試一下這裏的招牌菜,8色珍味拼盤,你可以選擇只係豬,也可以選擇豬加牛肉,我們當然要選擇雙併的😍點菜後,店員會送上前菜,共有6碟。當中媽媽最愛吃這個泡菜👍難得今次咁多人,所以我們叫了一個荔枝米酒,可以share飲。這個米酒加上荔枝味,感覺非常好飲,不會有超重的酒精味,很快我們便飲完整瓶,大家來到一定要叫這個來飲!😍很快便上菜了,左邊用小碟的是牛肉,右邊卷在一起的是豬肉!牛的份量也不少,其實是足夠四個人吃的。個人比較喜歡吃雪花牛肉,燒下去牛的香味湧出來😋豬肉分別有四種味,有蒜蓉,香草,咖喱,辣椒醬。本身自己不太喜歡吃豬肉,但這個好好味。想不到味道已經滲入豬肉裡,而且燒完豬肉吃下去一點也不硬!吃燒烤的也有這個蒸蛋送😂另外在這個炎熱的夏天,當然要叫一個韓式冷麵來吃!這個韓國冷麵比起我在韓國吃的更

看見這間韓式燒烤店很多好評,所以便決定來試一試😝

這間店位於一樓,一出lift便看見店舖。

裏面分為左右兩邊,左邊是吃韓燒的,右邊是吃炸雞的。

這裏空間很大,座位舒適。坐下後,店員遞上餐牌。

點菜後,店員會送上前菜,共有6碟。
前菜

當中媽媽最愛吃這個泡菜👍
泡菜

Lychee  Rice  Wine

很快便上菜了,左邊用小碟的是牛肉,右邊卷在一起的是豬肉!
八色珍味拼盤

牛的份量也不少,其實是足夠四個人吃的。

個人比較喜歡吃雪花牛肉,燒下去牛的香味湧出來😋

八色珍味拼盤(牛)

想不到味道已經滲入豬肉裡,而且燒完豬肉吃下去一點也不硬!
八色珍味拼盤(豬)

吃燒烤的也有這個蒸蛋送😂

另外在這個炎熱的夏天,當然要叫一個韓式冷麵來吃!

這個韓國冷麵比起我在韓國吃的更好味,冷麵果然要有一些冰在裏面才是最好食😋
韓國水冷麵(細)

最後我們叫了一個50 cm長的蛋捲❗️❗️❗️裏面包有泡菜,蟹籽,椰菜,總共可以切到八件!

非常非常大條,吃完這個後我們也感到很飽了,這裏份量也不細,所以大家來叫的時候要注意一下🤭
50 cm長韓式雞蛋捲

總括來說,我覺得這裏的環境很適合與朋友來這裏聚會,因為不會太嘈吵 而且可以一邊燒一邊談心😄店裡大多數是韓國人,夠哂正宗!
2019-07-08
前菜
泡菜
Lychee  Rice  Wine
八色珍味拼盤
八色珍味拼盤(牛)
八色珍味拼盤(豬)
韓國水冷麵(細)
50 cm長韓式雞蛋捲
2019-07-13 52 瀏覽
正宗的韓國餐相信也是不少香港人的最愛,這食肆的廚師店員也是由韓國人擔任的.lunch set 十分經濟種類選擇十分之多,有鍋物也有冷麵等主食.十分充滿韓式燒烤的佈置, 座位十分舒服適合朋友的聚會.大班朋友可叫八色珍味拼盤,每一種豬肉的味道也能夠嘗試.店員熱情地附上各種韓式小食, 泡菜的水準十分之高十分之爽口.海鮮豆腐鍋十分之正宗熱哄哄石鍋上的.牛肉十分之新鮮.豬肉的調味也十分之好.抽風十分之理想並沒有半點油煙.韓式牛肉炒粉絲也十分之美味.
十分充滿韓式燒烤的佈置, 座位十分舒服適合朋友的聚會.
大班朋友可叫八色珍味拼盤,每一種豬肉的味道也能夠嘗試.
海鮮豆腐鍋十分之正宗熱哄哄石鍋上的.
牛肉十分之新鮮.
豬肉的調味也十分之好.
抽風十分之理想並沒有半點油煙.
韓式牛肉炒粉絲也十分之美味.
前幾日約左3位朋友陪我食我鍾意的韓燒,openrice搵左間尖沙咀的韓燒----韓珍,好易搵,在寶勒巷馬會附近。我地book左8點4位,去到已經差唔多滿座,幸好預先book枱。人齊坐低,睇左餐牌,嗌左八色珍味拼盤中的四色五花肉加牛肉, 四色五花肉加豬肉。四色分別係辣椒醬,香草,咖哩和蒜蓉; 牛肉分別是調味烤裏脊,調味烤排骨, 牛舌和雪花牛肉; 豬肉分別是護心肉,調味排骨,豬頰肉和豬頸肉。 以及嗌左50cm長韓式雞蛋捲。一黎送左個烤蛋俾我們食,另外其他野食都好快上齊,我們先食已切好的韓式雞蛋捲。起初是朋友想食雞蛋捲,我興趣不大。但食左第一件,我發現原來雞蛋捲可以咁好食,所以我食左三件,佢賣相好吸引, 雞蛋捲表面有d沙律醬,茄醬和魚乾片,入面有d 蟹籽等的食材,真係食過返尋味。另外有提供生菜俾我地包住d肉食同幾碟配菜,如泡菜,酸蘿蔔, 菇等 。講番燒肉,我們一致認為辣椒醬和咖哩味的燒肉是最好食和最惹味。我個人認為香草好濃,好突出,蒜蓉最夾,無得輸。分量好夠,大家都飽到抱住個肚走。價錢合理,一分錢一分貨。環境舒適, 寬敞。位置又方便大家。燒肉賣相好吸睛,呃like一流。下次再約埋三五知己來這

分量好夠,大家都飽到抱住個肚走。價錢合理,一分錢一分貨。環境舒適, 寬敞。位置又方便大家。燒肉賣相好吸睛,呃like一流。下次再約埋三五知己來這裏去食多幾款未有機會試的燒肉和小食。

今次特別推薦八色珍味拼盤和50 cm長韓式雞蛋捲。
2019-07-13 1800 瀏覽
二人食韓燒是最苦腦的事,因為點太多食唔哂,太少又款式少😑!放題質素又一般! 所以今次朋友介紹去了公司附近的(韓珍)韓國料理店!環境很大座位亦很舒服,亦有很多韓國男團的擺設😊!一座㡳已經有免費前菜,亦可配搭燒肉一起食,Egg Pizza 都是免費👏👏!八色珍味拼盤$538我們點的是五花肉,分別 用上 八種 調味 ,有(人 蔘 )、 (黑椒) 、 (日 式 燒 汁) 、 (大醬 )、 (辣椒 醬) 、 (香草 )、 (咖 哩 )和 (蒜蓉) , 醃製 出 八 款 不同 顏色 的烤肉 , 單 是 視覺 效果已經好吸引,一碟大約二至三人分量,已經可以品嚐不同口味,肉香十足 肉質的口感亦不錯!👍🏻👍🏻葛根水冷麵(小)$68食完烤肉,再食碗冷麵,酸酸甜甜又冰涼,麵質亦好爽口彈牙!😋😋Grapefruit $48(杯)有氣西柚果汁🍹配搭韓燒一起吃,一流!💁🏻‍♀️最後重有西瓜🍉送!

環境很大座位亦很舒服,亦有很多韓國男團的擺設😊!

八色珍味拼盤$538

葛根水冷麵(小)$68

Grapefruit $48(杯)
有氣西柚果汁🍹配搭韓燒一起吃,一流!
💁🏻‍♀️最後重有西瓜🍉送!

2019-07-12 64 瀏覽
今次lunch meeting去韓珍開餐,6個人 12:30就到,可能未到lunch hour全場無咩人。食左$900 好平 好抵 個個都好飽!鍋物真係值得推介最緊要係老闆埋單
食左$900 好平 好抵 個個都好飽!
鍋物真係值得推介
最緊要係老闆埋單
2019-07-12
2019-07-12 1660 瀏覽
又係時候解放下,老公深知我愛正中韓燒,帶我去尖沙咀食好西,位置易搵,在馬會樓上,在一樓,上到去門口已經"韓"氣逼人我地book咗七㸃未算多人,見到好多黃致列的相報,道地韓國裝潢,仲有不小韓國客人,不到半個鐘已經陸陸續續爆場一般韓式燒烤食材佢哋都有齊,而且仲做優惠,仲有特別的八式珍味拼盤可選,啱晒想食多款口味的客人的欲望前菜八小碟~跟足韓國做法有醬汁,仲有一個焗蛋同跟餐生菜送,呢兩樣無refill,其他小碟可無限refill,個蛋有芝士同洋蔥甜椒嫁,清清地,都飽肚我地叫咗個八式珍味拼盤,四式五花腩加牛肉,份量係2~3人份牛肉方面分別係調味烤裹脊、調味烤排骨丶牛舌和雪花牛肉,牛味香濃,油脂分布均勻,先燒了沒有任何調味的雪花牛肉同牛舌,吃到原味道,肉嫩多汁,入口即化,點鹽食已經好好味,再來烤排骨同裹脊,夠入味~帶甜味和蒜香,腍軟嫩滑,不用點醬已經好好食四式五花腩跟咗一份蔬菜,味道分別係辣椒醬丶香草丶咖喱同蒜蓉。賣相好靚,卷成一圈。先從淡味食起,蒜蓉配五花腩好夾,既有蒜蓉味又不失五花肉原味,燒到微焦是是佳吃法,香草味燒熟後味道好像燒漢堡,辣椒醬帶小小辣味,味道較濃,咖喱味就較重咖喱香,沒有過多
前菜八小碟~跟足韓國做法
我地叫咗個八式珍味拼盤,四式五花腩加牛肉,份量係2~3人份
四式五花腩跟咗一份蔬菜,味道分別係辣椒醬丶香草丶咖喱同蒜蓉。賣相好靚,卷成一圈。先從淡味食起,蒜蓉配五花腩好夾,既有蒜蓉味又不失五花肉原味,燒到微焦是是佳吃法,香草味燒熟後味道好像燒漢堡,辣椒醬帶小小辣味,味道較濃,咖喱味就較重咖喱香,沒有過多香料影響肉的原味道,四個味道都很不錯,建議有味道的肉類可不用夾生菜包~
溫馨提示下,除咗八式拼盤,仲有海鮮同可散叫其他肉類,而且有韓式料理同 醬油蟹食,另外有好多套餐都有優惠,同朋友同事家人聚會一流
2019-07-11 590 瀏覽
尖沙咀可稱得上韓國餐廳集中地,除左韓國街都仲有唔少選擇~呢次黎既呢間韓國烤肉店其實都幫襯過幾次,一來尖東都有分店夠哂方便,另一方面係有oppa幫手燒肉!點完餐先送上數碟前菜,有醃昆布、泡菜、沙律菜等,食韓國野既吸引之處莫過於大堆頭~最正仲有用鐵pan整既韓式蛋餅,熱烘烘香噴噴,蛋香鬆軟😍除左散點肉,仲有拼盤,我地試下四色五花肉+豬肉四款。 五花肉分別以香草、咖哩、蒜蓉、辣椒醬調味,一卷卷的排列,非常吸引。攤開仲比爐面長,都幾大件。而我最中意係蒜蓉味,味道唔會太濃,加埋其他配料用菜包住食係最正既~咖哩味都好香。燒既時候,oppa 見到都會過黎幫手燒吓、剪下咁,都幾細心! 4款豬肉有護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉~ 護心肉係近橫膈膜既肉,較有咬口,肉味濃香。豬頰肉肉質鮮嫩有彈性,帶油花,烤香後肥而不膩~食烤肉,我比較中意食無醃過既肉,燒完加d麵豉、蔥絲或者醬汁已經好好味~最後點個大醬湯,加入左蟹、蜆,湯頭更鮮甜, 辣醬大醬帶出香辣味道刺激味蕾,特別醒胃。
尖沙咀可稱得上韓國餐廳集中地,除左韓國街都仲有唔少選擇~
最正仲有用鐵pan整既韓式蛋餅,熱烘烘香噴噴,蛋香鬆軟😍
除左散點肉,仲有拼盤,我地試下四色五花肉+豬肉四款。
攤開仲比爐面長,都幾大件。
4款豬肉有護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉~
護心肉係近橫膈膜既肉,較有咬口,肉味濃香。
豬頰肉肉質鮮嫩有彈性,帶油花,烤香後肥而不膩~

很久沒吃韓燒了,今天要吃個飽! 雖然只有兩個人,但都叫點了一份「八色珍味拼盤」,要了四色五花肉+牛肉,每款都可以試試! 前菜有八小碟,感覺很華麗! 除了泡菜,洋蔥,蘿蔔這些常見的,還有魚糕,雞髀菇和蒜苗蝦乾,很有誠意!四色五花肉率先登場,分別有蒜味,香草味,咖哩味和辣味。 五花肉卷到一朵朵花般,很漂亮。店員會幫忙燒肉,所以我們只要安靜地等吃就好了~燒完後,剪好,再排得整整齊齊! 半肥瘦的五花肉,怎樣調味都非常美味,其中香草味就最深得我心!牛肉分別有:調味烤裏脊,調味烤排骨,牛舌和雪花牛肉。我最愛雪花牛肉,肥瘦適中,用生菜包著吃更加美味。雖然只吃那8款肉已經很夠飽,但我們還是貪心地叫了炒年糕。炒年糕的配料很多,有蛋,炸餃子,還有魚糕,很豐富。
很久沒吃韓燒了,今天要吃個飽!

前菜有八小碟,感覺很華麗!

店員會幫忙燒肉,所以我們只要安靜地等吃就好了~

牛肉分別有:調味烤裏脊,調味烤排骨,牛舌和雪花牛肉。

我最愛雪花牛肉,肥瘦適中,用生菜包著吃更加美味。

雖然只吃那8款肉已經很夠飽,但我們還是貪心地叫了炒年糕。

炒年糕的配料很多,有蛋,炸餃子,還有魚糕,很豐富。

呢間燒肉店蠻地道,因為當晚見到很多韓國人都黎食,另外店員亦都係韓國人,注意如果想去食既話一定要book枱,當晚相當full,見到有人walk in但無位。韓式蛋卷 - 一開始以為係爐邊蛋,所以就叫咗蛋卷,後尾發現原來店家都有煎蛋餅送,味道同爐邊蛋差不多而且可以不斷refill,但當然蛋卷好食好多,入面包咗泡菜同芝士,而面頭灑滿木魚碎,相當好食,一定要趁熱食,有拉絲質感。特級牛肋骨 - 呢塊肉是當晚質素最好的一塊肉,肉味明顯濃郁好多,亦不需過多的seasoning,就咁加少少鹽已經好好食!所以都推薦大家order八色式珍味拼盤 - 呢個係拼盤裡其中四款牛肉,分別係調味排骨、調味牛脊、牛舌及雪花牛肉,整體質素不錯,特別是牛舌及雪花牛肉,牛舌因為薄,燒一燒就食得,而後者肉味較出,加上一股油香,很好吃!

2019-06-30
2019-07-07 63 瀏覽
好耐都冇食韓燒~~今晚難得約到中意食韓國野既朋友, 我地當然食韓燒啦!一坐低,先黎好多SIDE DISH, 同埋調味醬~我地ORDER 左石頭飯、人蔘雞湯、海鮮湯、牛肉拼盤等~~牛肉拼盤有三款牛肉,排骨、裏脊、牛肋骨,全部都已經調味好~~上面仲鋪滿好多香蒽、蒜粒,賣相吸引!牛肋骨係最好食,好軟腍,而排骨、裏脊就鮮嫩可口。人蔘雞湯,真材實料,入面D 雞嫰滑,湯底人蔘雞湯味濃,飯粒軟棉棉,食落好滋補!海鮮湯入面同樣好多料,有豆腐、蜆、青口、菜等,辣度剛剛好~石頭飯入面有好多大豆、芽菜、蛋絲、紅蘿蔔絲、牛肉,仲有辣醬比大家自己撈,味道唔錯!OVERALL 價錢合理又坐得舒服, 而且完全唔覺有油煙味,下次可以再黎!!
好耐都冇食韓燒~~
今晚難得約到中意食韓國野既朋友, 我地當然食韓燒啦!
一坐低,先黎好多SIDE DISH, 同埋調味醬~

我地ORDER 左石頭飯、人蔘雞湯、海鮮湯、牛肉拼盤等~~

上面仲鋪滿好多香蒽、蒜粒,賣相吸引!
牛肋骨係最好食,好軟腍,而排骨、裏脊就鮮嫩可口。

海鮮湯入面同樣好多料,有豆腐、蜆、青口、菜等,辣度剛剛好~

2019-07-07
1K
2019-07-07 64 瀏覽
「韓珍」,以「韓式珍味燒肉」來形容也感貼切吧,儘管定位中價,以A la Carte形式單點食品,而不是較受大眾歡迎的燒肉放題,今晚也全場滿座,蠻具人氣。温馨提示:侍應中有約半數是韓國人,有可能需以簡單英文點菜,但餐牌以中英圖文並茂,十分清晰。除了韓國菜必備的任食韓式小碟外,這蛋餅也是,由於燒烤爐的設計容不下爐邊蛋,所以餐廳以這蛋餅代替,可無限添食。韓式蛋餅新鮮煎熟,鬆軟富蛋香,內有洋蔥及椒粒,簡單美味。特級牛肋骨 ($280/300g): 雖然價錢不低,但質素甚高,牛肋骨肉色紅潤,含一定脂肪佔比,香滑富油香之餘,亦有濃郁的牛肉味。八色珍味拼盤 ($698): 拼盤有四款牛肉及四款豬肉,牛肉分別是牛舌、雪花牛肉、調味烤裏脊及調味烤排骨:薄切牛舌每邊燒十餘秒便能享用,爽滑美味;雪花牛肉較有肉感,肉味及油脂香並重,兩者能取得平衡;其餘兩款以韓式醬油調味,味道偏香甜,而肉質亦十分軟腍幼滑。另外四色豬腩肉卷分別是韓式辣椒醬、咖喱、香草及蒜茸,雖然同是豬腩肉,但這拼盤的好處是能嘗不同口味,豬腩肉肥瘦相間,爽滑而肉汁豐富。每款也夠入味,各有特色,個人較喜愛韓式辣椒醬及咖喱口味。

2019-06-29