2020-01-29
趁呢一兩日涼返少少,前兩日打完邊爐都未夠喉,今晚再約朋友仔食韓式燒肉先~~朋友仔推薦黎呢間韓式餐館,因為佢話佢之前同屋企人黎過,覺得味道唔錯,感覺好正宗!!一入到就有韓藉既店員熱情招待,四周仲有唔少操韓文既食客,真係有如走進韓國當地咁啊~~朋友話呢度係主打韓燒,但meun上亦有其他種類既韓式主食同小食架!!呢晚我地要左一份牛肉拼盤$320,一份鮮鰻魚$110,一客水冷麵(小)$68同一客人參雞湯$108,打算share一齊食~~落好order之後,店員就為我地呈上可以refill既韓式八小碟作為前菜:)原來只要有order燒肉就會免費獲贈一份鐵板芝士蛋餅添!!!雖然係唔免費,但味道唔錯,而且份量都唔算少啵~~之後既牛肉拼盤入面有三款已調味既牛,自己就最中意牛肋骨,香軟得黎又不失肉味!!原條鰻魚燒香後,沾上醬油一同吃下亦夠滋味~~熱烘烘既香口燒肉配上涼浸浸既煙韌冷面,絕配!!!而人參雞湯係朋友仔既心頭好既暖身又飽肚,的確唔錯:)逢親食火鍋/食燒肉都少不免要配上飲品,呢晚亦唔例外~~最後仲有餐廳贈送既西瓜做甜品添!!!!
原條鰻魚燒香後,沾上醬油一同吃下亦夠滋味~~
熱烘烘既香口燒肉配上涼浸浸既煙韌冷面,絕配!!!
而人參雞湯係朋友仔既心頭好
既暖身又飽肚,的確唔錯:)
逢親食火鍋/食燒肉都少不免要配上飲品,呢晚亦唔例外~~
最後仲有餐廳贈送既西瓜做甜品添!!!!