偽韓妹子又出動👋 今次去左一間由韓國人主理既韓燒餐廳,店員大多都係用韓文溝通,非常有親切感🤗 正宗韓國菜自然有捧場客,喺疫情之下都座無虛席,真係好厲害!·一嚟店員會先送上不同的一小碟前菜,好似有大豆芽、泡菜、醃蘿蔔、南瓜等等,每樣都可以refill添😋 另外,如果叫韓燒仲會送一個鐵鍋芝士煎蛋餅👍👍·☆ 牛肉拼盤 HKD$320拼盤包括調味特級牛肋骨、烤排骨及烤裹脊🐮 全部採用新鮮肉類奉上👍 個人偏愛特別牛肋骨🤩 一大塊牛肋骨燒香後切成小塊,包住生菜食特別美味😋 牛肋骨肉質軟腍,味道甜甜的,十分入味😚·☆ 辣豬肉石鍋拌飯 HKD$108熱辣辣既石鍋裝住色彩繽紛既蔬菜、辣豬肉片及珍珠米飯,拌入韓式甜辣醬撈勻,味道甜甜辣辣,十分滋味😋 喺石鍋底因熱力形成既飯焦係我既至愛,脆卜卜索索聲好好味🤗·☆ 芝士部隊鍋 HKD$280食韓國菜既表表者又點少得部隊鍋🍜 部隊鍋裏面材料非常豐富,午餐肉、香腸、魚糕、豆腐等乜都有,再加入韓國香辣即食麵,食完成個人暖笠笠好滿足😻😽

☆ 牛肉拼盤 HKD$320

☆ 辣豬肉石鍋拌飯 HKD$108

☆ 芝士部隊鍋 HKD$280

2020-03-04
  • 芝士部隊鍋
2020-03-12 77 瀏覽
很久沒有去尖沙嘴,仲要突然好想燒肉當然係韓式燒肉最正啦!睇完食評之後去左呢間韓國人主理韓式餐廳~餐廳好多員工都係韓國人,夠曬地道~首先來了很多前菜,都是可以添加的 泡菜跟醃蘿蔔都很不錯!仲有碟芝士蛋~重點8色燒肉好惹味又新鮮🤤份量仲要超多!!又有不同口味的五花肉,推介辣味與咖喱味2人食到我地超飽 我覺得可以3-4個女仔來就岩岩好了店員仲會好貼心教你點燒先好食☺更加會自動幫你換底盤另外叫了人參雞湯 熱辣辣又養生❤建議簡有鮑魚個個 因為隻鮑魚超好味!
很久沒有去尖沙嘴,仲要突然好想燒肉
餐廳好多員工都係韓國人,夠曬地道~

重點8色燒肉好惹味又新鮮🤤
份量仲要超多!!又有不同口味的五花肉,推介辣味與咖喱味
2人食到我地超飽 我覺得可以3-4個女仔來就岩岩好了
店員仲會好貼心教你點燒先好食☺更加會自動幫你換底盤

2020-03-11
慶祝紀念
紀念日
  • 人參雞湯
  • 8色燒肉
2020-03-08 752 瀏覽
最近韓國疫情爆發,大大減低左去韓國既意欲,但韓式癮又起就唯有係香港食住韓燒先.朋友見我韓食癮起就話帶我去一間由真韓國人班底既韓國餐廳食,聽到即刻雙眼發光開心返🤩呢間係尖沙咀既韓式餐飯唔單止得韓燒,仲有其他正宗既韓食料理,而且款式種類都好多元化.難得啱啱出左糧無幾耐當然要豪返下食韓燒先.餐牌表明店內係用上新鮮用肉類,今次就點左一牛一豬試試.前菜有6小碟,以入口較清新蔬菜沙律同泡菜為主.當中亦附燒烤附上鐵版烤雞蛋,上枱時鐵盤周圍十分熱要相當小心,烤雞蛋水裏帶蔬菜粒既甜味,入口又相當鬆軟而且富蛋香.牛肉拼盤內有調味特級牛肋骨,調味烤排骨同調味烤裹脊.牛肋骨醃得好夠味,味道偏甜,牛肋骨入口軟腍.牛里脊肉質比較嫩滑富有彈性,脂肪亦相對較少.牛排骨加上蒜醃製味十分香,肉質入口又唔會韌,夾入新鮮爽脆生菜內可以減低油膩感.豬護心肉即係豬橫膈膜與肝之間的肌肉肉筋,相對油分較少,入口爽滑彈牙,帶微微內藏味.咁既價錢有咁大份好抵.職員會不停睇住你枱上既燒盤,密密幫你換走烤盤,睇得出服務十分用心.牛肉石鍋拌飯面鋪唔同顏色既蔬菜,石鍋烘熱暖住石鍋飯,加上韓式甜辣醬拌匀後香噴噴,入口甜甜辣辣十分開胃,食下食下就好

牛肉石鍋拌飯面鋪唔同顏色既蔬菜,石鍋烘熱暖住石鍋飯,加上韓式甜辣醬拌匀後香噴噴,入口甜甜辣辣十分開胃,食下食下就好快清晒成鍋石鍋飯,略為美中不足既係石鍋唔夠熱令鍋底難d成飯焦.

花蟹大醬湯有花蟹,蜆肉.入口十分鮮甜,內有辣椒碎得黎香而不辣,內裏大醬唔會過濃而令到湯底過鹹.豆腐豆味香又吸到大醬湯既精華.

食到最後店員真係超細心,每人送左包韓國製唧唧酒精搓手液.

• 花蟹大醬湯
2020-03-05 91 瀏覽
🔺韓珍如果想食由正宗由韓國人開嘅燒肉☺️咁就一定要試下韓珍👍🏻經理以至店員都會用韓文溝通感覺好像去了首爾一樣🥰🥰呢間餐廳採用新鮮肉類 服務水準仲好高👍🏻.50cm長韓式雞蛋卷🍳味道不錯充滿蛋香味 適合三個人嘅份量👌🏻👌🏻.人蔘雞湯🐥材料非常充足 而且人蔘味好濃唔好攤凍嚟飲呀!.韓國牛西冷🐮一定要叫 好好食😋😋肉汁豐富 唔需要太多調味 牛味十足 價錢超值🥰🥰.蜂窩五花肉🐷啖啖肉 個人喜歡食硬少少所以可以燒耐啲 咁就比較脆口😁😁
🔺韓珍
味道不錯
充滿蛋香味 適合三個人嘅份量👌🏻👌🏻
人蔘雞湯🐥
材料非常充足 而且人蔘味好濃
唔好攤凍嚟飲呀!
韓國牛西冷🐮
一定要叫 好好食😋😋
肉汁豐富 唔需要太多調味
牛味十足 價錢超值🥰🥰
蜂窩五花肉🐷
啖啖肉 個人喜歡食硬少少
所以可以燒耐啲 咁就比較脆口😁😁
2020-03-05 499 瀏覽
呢排好少出街食飯,一食就食好啲😋去左尖沙咀呢間「韓珍 Hancham」韓燒&火鍋🥘我真係又韓燒,又食火鍋,兩個人食到超飽!仲有專人幫你燒埋,同埋處理個火鍋我最中意韓菜有不同細細碟既小食,泡菜、南瓜、海苔etc...🔶蜂窩五花腩 170g $150原條厚切既五花腩上菜,將五花腩切到一格格,好似蜂窩形狀肉質好有彈性、又好juice,肥瘦適中!🔶雞蛋pizza原來每檯都會送,佢雞蛋幾厚,整到好似玉子燒咁,唔會燒到太乾,趁熱食好味🔶奶油芝士鍋雞 $190無骨雞先炸好左,然後再混入奶油,重口味既人必食👍🏻🔶辣魷魚海鮮湯配烏冬 $288好多海鮮係鍋內,有原隻魷魚、扇貝、大蝦、青口、蜆!煲到個湯好甜,加埋個烏冬都幾飽🔶牛肉石鍋拌飯 $118飯唔會太乾,牛肉都唔會太硬,唔夠飽食呢個飯都飽晒!最後仲有飯後甜品-西瓜🍉 清清口氣舒暢!埋單仲送左一支hand sanitizer 好貼心🥰
呢排好少出街食飯,一食就食好啲😋
去左尖沙咀呢間「韓珍 Hancham」韓燒&火鍋🥘
我真係又韓燒,又食火鍋,兩個人食到超飽!
仲有專人幫你燒埋,同埋處理個火鍋

🔶蜂窩五花腩 170g $150
原條厚切既五花腩上菜,將五花腩切到一格格,好似蜂窩形狀
肉質好有彈性、又好juice,肥瘦適中!

🔶雞蛋pizza

🔶奶油芝士鍋雞 $190
無骨雞先炸好左,然後再混入奶油,重口味既人必食👍🏻

🔶辣魷魚海鮮湯配烏冬 $288

🔶牛肉石鍋拌飯 $118
飯唔會太乾,牛肉都唔會太硬,唔夠飽食呢個飯都飽晒!

最後仲有飯後甜品-西瓜🍉 清清口氣舒暢!

埋單仲送左一支hand sanitizer 好貼心🥰
2020-02-28 189 瀏覽
那一天我和女朋友食晚餐駕車係樓下街泊沒有抄牌可能新沙士關係平均食左700一個人以沙士價算高消費食左2塊韓牛扒牛扒韓牛扒 油味重牛味唔算濃 算係係合格但唔會再食人參雞 難食可以唔洗再食醬油蟹幾好食 值得推介但食完有點肚痛贈送左 蛋餅完全無味 好似食 粉甘環境一般 地方不太乾淨地下又滑感覺係食下價野既地下如果唔係韓粉不太建議去食唯一有值得欣賞既地方係老版娘 員工態度幾好但餐廳黎講食物如果太一般係唔可以收700至1000一個人頭
那一天我和女朋友食晚餐

老版娘 員工態度幾好
但餐廳黎講食物如果太一般
係唔可以收700至1000一個人頭
2020-02-20 494 瀏覽
當日做野勁累,老公話要食好野甘岩係尖沙咀見到依間韓食有醬油蟹就即刻勾起條醬油蟹筋啦兩個人我地叫左一個燒肉set 同一隻醬油蟹先上伴菜,味道一般,泡菜都唔算出色,可以refill 架店員開完爐就擺低舊脂肪等我地自由發揮啦三款肉都好好食,夠味又嫩身反而生菜量唔夠,但再叫要加錢架而且鐘意佢已經剪到細細舊,方便包生菜烤蛋係免費送,但明顯烤太耐。。好硬身,而且無蛋味醬油蟹出場,雖然得少少膏,但隻醬油味岩岩好,唔會太鹹,溝埋d 飯食一流叫一隻,d 飯會有剩,老公用黎配埋燒肉食都唔錯
當日做野勁累,老公話要食好野

甘岩係尖沙咀見到依間韓食有醬油蟹

就即刻勾起條醬油蟹筋啦

兩個人我地叫左一個燒肉set 同一隻醬油蟹

伴菜

先上伴菜,味道一般,泡菜都唔算出色,可以refill 架

店員開完爐就擺低舊脂肪等我地自由發揮啦
燒肉拼盤

三款肉都好好食,夠味又嫩身

反而生菜量唔夠,但再叫要加錢架

而且鐘意佢已經剪到細細舊,方便包生菜

烤蛋

烤蛋係免費送,但明顯烤太耐。。

好硬身,而且無蛋味

醬油蟹

叫一隻,d 飯會有剩,老公用黎配埋燒肉食都唔錯

2020-02-15
燒肉拼盤
2020-02-19 116 瀏覽
受武漢肺炎影響 尖沙咀真係好少人今日同朋友食番個開年lunch入座率大約5成到今日叫左個set lunch ,尼到d set lunch真係好好食又飽肚 又坐得唔逼 。 所以係聚腳好地方翻食指數
受武漢肺炎影響 尖沙咀真係好少人
今日同朋友食番個開年lunch
入座率大約5成到
又飽肚 又坐得唔逼 。 所以係聚腳好地方
翻食指數
2020-02-17
第一次去食 整體上都Ok 唔差 醬油蟹好食 海鮮雞煲足料 但如果可以再多幾隻鮑魚就更加好 哈哈 牛肉非常好食 下次去一定會再叫多一次 回味無窮 價錢係就係貴左啲 不過做野咁辛苦都係為左食 下次會再去!有好多唔記得影相,例如係帶子 我地一班朋友走去試生食 結果口感真係鮮甜,唔一定要燒先好食,然後仲有一個飯溝左蛋之後,食落去既感覺真係非常好吃,只可惜影既相睇小,唔能夠分享比大家睇,必須再次推介海鮮煲,湯底非常鮮甜好喝,喝湯都會喝到飽。

2020-01-09
2020-02-06 236 瀏覽
寒風颯颯,正正係食燒肉嘅好時機,圍爐倍感溫暖啊!今次去到尖沙咀嘅韓珍,燒肉超吸引~牛魔王嘅我地第一樣必點就係牛肉拼盤啦,有三款牛肉就夠晒滿足啦~包括:烤排骨、烤裏脊同埋特級牛肋骨。牛肉都調味過所以好夠味~而我最鍾意就係特級牛肋骨,肉質好腍嫩又腌得好入味!燒肉最愛就係點五花腩,油花四濺特別香口而呢度都有呢個蜂窩五花肉,長長厚厚一塊,剛剛好攤平係爐面,燒完一邊接一邊,再剪成一小塊一小塊煎香,表面焦脆就最好食了!豬肉仲點左護心肉,份量都幾多,配上生菜泡菜夾一齊食就最夾啦!同好多韓燒一樣,都會烤雞蛋,平時係爐側邊嘅坑位烤,今次係成鍋上呢,唔需要慢慢等佢熟!夠滿足我呢個蛋控啦~另外一樣有好多配菜,有醃蘿蔔、生菜沙律、南瓜等等不過就唔係無限添加啦~
牛肉拼盤

而我最鍾意就係特級牛肋骨,肉質好腍嫩又腌得好入味!

燒肉最愛就係點五花腩,油花四濺特別香口
蜂窩五花肉

夠滿足我呢個蛋控啦~

另外一樣有好多配菜,有醃蘿蔔、生菜沙律、南瓜等等
不過就唔係無限添加啦~
牛肉拼盤
蜂窩五花肉
2020-02-06 87 瀏覽
#韓珍間唔中都會想食韓國嘢。都聽聞過下韓珍燒肉,諗諗下就想食。一黎都有韓國既食餐前小菜。6小碟。每碟份量都少少,啱啱好唔會過多。最鍾意就係食泡菜,醃蘿蔔同醃菜都幾好食酸酸美味好開胃。我哋主要食燒肉,所以叫咗唔同嘅肉類。有豬腩肉、幾款牛肉、牛肋條。感覺上佢哋肉類質素都唔錯。尤其係五花肉,食韓燒必備。雖然佢有差唔多一半係肥豬肉,但燒完之後逼左啲油出嚟其實唔會見膩。仲好香豬肉味。佢鍾意夾埋生菜豆瓣醬同泡菜一齊食。醱酵人參雞湯 $108冬天想滋補下,飲人參雞湯最好不過。滋潤又補氣。湯既雞味香濃,綿滑。雞肉煲到一夾就化開,但又唔會老。我都食咗唔少雞肉。人蔘味如果再重啲就好。辣魚糕 $98魚糕彈牙,無係韓國食嘅咁辣,帶點洋蔥嘅香味。甜辣甜辣既。係一隻蛋同埋兩隻炸餃子。炸餃子好香脆。
#韓珍

間唔中都會想食韓國嘢。都聽聞過下韓珍燒肉,諗諗下就想食。

醱酵人參雞湯 $108

辣魚糕 $98

2020-02-05 87 瀏覽
之前見朋友生日黎呢間慶祝,氣氛好好所以心思思想黎一試一坐低就發現原來附近幾枱客都系講韓文,而且店員大部分都系韓國人睇黎今次冇揀錯,應該可以試到正宗韓式美食叫左個八色珍味拼盤(2-3人份量,有4款牛肉➕五花肉)$698跟住好快就上左8碟前菜,生菜加送芝士蛋餅,味道仲唔錯😋今次燒牛肉分別有:調味烤裹脊/調味烤排骨/牛舌/雪花牛肉上菜後,侍應即刻就幫手燒牛肉俾我地食首先緊系食左最新鮮嘅雪花牛肉除左有香濃嘅牛肉味外,口感嫩滑,食得出系新鮮靚牛肉牛舌嘅牛味就更濃郁,而且食落好似牛肉甘,仲唔會韌其餘兩款牛肉嘅味道以調左味嘅醬料為主,口感依然不錯侍應會keep住幫手燒嘢食,系呢到食真系啱晒唔想自己燒嘅朋友,甘好嘅服務,真系要俾個讚佢地👍🏻至於呢個四色五花肉就有4款口味:辣椒醬/香草/咖喱/蒜蓉我最愛就系蒜蓉味,因為夠晒香口惹味,而且每一口都好香脆,脂肪同肉嘅比例剛好,第一次食到口感甚佳嘅五花肉,就算系肥嘅位置,食落嘅感覺都好似肉甘至於辣椒醬同咖喱味都唔會辣,啱晒我,香草就醃得好入味
之前見朋友生日黎呢間慶祝,氣氛好好
所以心思思想黎一試
睇黎今次冇揀錯,應該可以試到正宗韓式美食

跟住好快就上左8碟前菜,生菜加送芝士蛋餅,味道仲唔錯😋

今次燒牛肉分別有:調味烤裹脊/調味烤排骨/牛舌/雪花牛肉
上菜後,侍應即刻就幫手燒牛肉俾我地食
首先緊系食左最新鮮嘅雪花牛肉
除左有香濃嘅牛肉味外,口感嫩滑,食得出系新鮮靚牛肉
牛舌嘅牛味就更濃郁,而且食落好似牛肉甘,仲唔會韌
其餘兩款牛肉嘅味道以調左味嘅醬料為主,口感依然不錯

至於呢個四色五花肉就有4款口味:辣椒醬/香草/咖喱/蒜蓉
至於辣椒醬同咖喱味都唔會辣,啱晒我,香草就醃得好入味
  • 八色珍味拼盤
2020-02-05 62 瀏覽
.好耐無食韓燒啦 上星期同好友食開年飯揀左呢間位於尖沙咀既韓珍地點好方便 而且環境唔錯 坐得好舒服慢慢傾計都得!.我地2個女仔都食得幾多嘢點左牛舌 2人份牛肉拼盤人蔘雞湯 炸醬麵 份量超多!因為頭盤係有好多!仲有埋蛋餅前菜好多碟 有沙律肉既份量同樣都多 而且好入味不得不提既係佢有埋生菜俾埋可以包住肉食無咁膩🥰.人蔘雞湯好足料 有成半隻雞係入面 好香濃熱辣辣飲好好味 又可以解下燒肉既油膩感。牛舌雖然唔係好厚果款 但牛味都好濃郁 加少少檸檬汁係上面再食好正!牛肉拼盤係有3個唔同部位 分別係烤排骨 烤裏脊 特級牛肋骨 好新鮮!全部都好香 唔會太難燒火喉唔會太難控制我最愛特級牛肋骨 係3款肉入面最腍身一大塊 要自己剪的 肉的厚度剛好 咬落好juicy 食過番尋晚🤤.不得不提既係店員有9成都係韓國人 好正宗既感覺!而且燒肉到既時候都會主動幫手燒 服務好好呢間絕對會有下次❤️
好耐無食韓燒啦 上星期同好友食開年飯
揀左呢間位於尖沙咀既韓珍
地點好方便 而且環境唔錯 坐得好舒服
慢慢傾計都得!
我地2個女仔都食得幾多嘢
點左牛舌 2人份牛肉拼盤
人蔘雞湯 炸醬麵 份量超多!
因為頭盤係有好多!仲有埋蛋餅
前菜好多碟 有沙律
肉既份量同樣都多 而且好入味
不得不提既係佢有埋生菜俾埋
可以包住肉食無咁膩🥰
人蔘雞湯好足料 有成半隻雞係入面 好香濃
熱辣辣飲好好味 又可以解下燒肉既油膩感。
牛舌雖然唔係好厚果款 但牛味都好濃郁
加少少檸檬汁係上面再食好正!
全部都好香 唔會太難燒
火喉唔會太難控制
我最愛特級牛肋骨 係3款肉入面最腍身
一大塊 要自己剪的 肉的厚度剛好 咬落好juicy
食過番尋晚🤤
不得不提既係店員有9成都係韓國人 好正宗既感覺!
而且燒肉到既時候都會主動幫手燒 服務好好
呢間絕對會有下次❤️
2020-01-30
2020-01-31 105 瀏覽
唔洗去韓國都食到醬油蟹😍.雖然餐廳係主打韓燒,但係都有唔少主菜可以選擇。見到醬油蟹配牛油飯甘吸引,其他部隊鍋年糕都已經放唔入眼內🤗醬油蟹鮮甜多膏,醬汁唔會好咸,餐廳好細心地將蟹切件後先上枱,所以食得更方便更滋味😃將由蟹絕對是白飯神偷,食晒將由蟹後,將牛肉飯放入蟹蓋內,加入醬汁,醬油的咸香同牛油油香味跟飯拌在一起食,罪惡感十足🤤🤤🤤..燒肉點左三色拼盤,單點燒肉要百幾蚊,三色拼盤有三份已調味的牛肉,只係$420所以好抵食!牛肋骨油脂分布好平均,充滿油香得黎又唔會太油膩,推薦👍🏻經過調味的肉類比起沒有調味的肉類口感更加濕潤,而且帶有醬汁的咸香。如果喜歡肉汁的原味,都可以跟我一樣,多點一份沒有經過調味的鮮肉。單點的原條牛肋骨份量很大,性價比都很高,同樣推薦😚..餐廳會為每枱客人送上一份熱鍋蛋,是免費的!😍泡菜生菜等的配菜都是任添的👏🏻👏🏻
唔洗去韓國都食到醬油蟹😍

🇰🇷G-Dragon飯堂?如果一間韓國菜可以引到G-Dragon嚟香港時都特登去食,你就知佢既質素做到好貼近韓國地道口味,好值得試😋~而今次介紹就係韓珍🤓。🐂牛肉拼盤 HK$320 - 牛排骨,里脊,同牛肋骨。三款本身已經調咗味,所以燒好之後就咁食已經好正,肉夠新鮮💪🏻而我就鍾意點小小果個麻油,更加吊到個牛香味出嚟,高質🤤。🐷鐵板烤小章魚五花肉 HK$380 - 店員會幫你炒,但你可以自己玩😂佢真係好多章魚仔,好多五花肉,連埋芽菜同冬菇,真係食到好飽然後又好好食👍🏻但要預先警告⚠️⚠️幾辣下,如果用大家明白既標準講,佢係可能五小辣咁上下,真係食到辣先好叫🤔~。🍹凍梅子茶HK$35 - 解渴又唔會話太甜,唔錯~

🍹凍梅子茶HK$35 - 解渴又唔會話太甜,唔錯~