2021-07-05 169 瀏覽
烤肉癮又發作唔知睇緊post嘅你有無心思思😝一於重溫呢間韓燒店Dinner Set(2人)...............$788🥩田園沙律韓國沙律好鍾意落杏仁片呢到都係一樣食完好似去左韓國好出名果間豬手店既沙律一樣好掛住呀😫🥩泡菜煎餅熱辣辣🔥上枱好足料嘅泡菜唔係淨係得粉漿散叫都不仿試一下🥩牛肉石鍋拌呢個出奇地好食😋牛肉好香雖然全熟 但唔靭加埋精選韓式醬+脆卜卜嘅飯焦拌埋一齊忍唔住想食多兩啖🥩韓西冷牛扒+大蝦+調味烤排骨+牛舌主角出場喇西冷牛扒大大塊唔係得個樣自己鍾意幾成熟都得手殘都可以烤到好好食因為材料新鮮!大蝦又好大隻爽口彈牙烤排骨同牛舌份量好足包你兩個人食完捧住個肚出門口😝
烤肉癮又發作
唔知睇緊post嘅你有無心思思😝
一於重溫呢間韓燒店
Dinner Set(2人)

🥩田園沙律

爽口彈牙
烤排骨同牛舌份量好足
包你兩個人食完
捧住個肚出門口😝

Dinner Set(2人)
牛肉石鍋拌
2021-07-05 120 瀏覽
我真係好q掛住韓國,我真係好鍾意食韓燒的,連謙謙都話想做Oppa 燒比我食 🤣謙謙拍板話要叫二人餐:⚛️ 牛肉眼 (150g)~ 靚牛唔需要加味, 輕輕燒一燒剪開即包菜食最正。⚛️ 大蝦 2隻 ~ 好大隻蝦,燒完都冇咩縮水,夠哂彈牙。⚛️ 調味烤排骨 ~ 加左味的排骨味道正宗,肉味香濃咬落勁 juicy。⚛️ 牛舌 ~ 最愛薄切😍😍份量仲要多,謙謙簡單反幾下就夠掂,爽口不韌。⚛️ 泡菜煎餅 ~ 味道ok,但入口粉好似多了點,如果煎再薄d脆d , 我覺得會仲好。⚛ 田園沙律 ~ 無咩特別⚛ 牛肉石窩拌飯 ~ 牛肉煮到甜甜地拌上翠玉瓜,芽菜,鮮蛋黃拌勻食,份外滋味。🍹 kiwi 🥝 & lemon 🍋另加 : 💟 蜂窩五花腩 ~口感超Q有嚼勁,最愛包住菜食, 加上成條燒勁有滿足感。

謙謙拍板話要叫二人餐:

⚛️ 大蝦 2隻 ~ 好大隻蝦,燒完都冇咩縮水,夠哂彈牙。

⚛ 田園沙律 ~ 無咩特別

🍹 kiwi 🥝 & lemon 🍋

2021-07-05 89 瀏覽
呢間長期人氣高企嘅韓國餐廳成日見人食🇰🇷平日夜晚都幾旺場😬 韓國嘢黎講定價係高啲 但勝在選擇多同坐得舒服✅一次過可以食到燒肉醬油蟹同其他韓國特色野🤣❣️牛肉拼盤 $320燒肉都係鍾意食牛多 呢盤有牛肋骨排骨同里配埋泡菜同生菜食 真係唔錯💯本身燒肉已經醃好晒 唔需要再點醬都夠🥸食完都夠滿足😆Ps呢度調味五花八門 五花腩有勁多隻味 多人可以試吓( ˙༥˙ ) ❣️醬油蟹 一隻配飯$250香港真係好少食到醬油蟹‼️一隻其實都好夠食🦀配左個生蛋味素飯 但我覺得唔加味素會好啲🙈 隻蟹好多膏同肉~ bit曬出嚟撈飯係啖啖都有😍對上一次食已經係喺韓國嘅時候🥺❣️炒年糕湯配烏冬 $128都係韓國菜基本野 不過覺得唔夠辣🌶😬難得唔係配拉麵 烏冬係好滑🍜年糕煙韌 餃子好大粒😂
呢間長期人氣高企嘅韓國餐廳成日見人食🇰🇷

❣️炒年糕湯配烏冬 $128
都係韓國菜基本野 不過覺得唔夠辣🌶😬
難得唔係配拉麵 烏冬係好滑🍜
年糕煙韌 餃子好大粒😂
韓國菜真的是百吃不厭‼️🇰🇷 今晚便和朋友來了韓珍享受韓國餐‼️👅▫️❥$𝟮𝟴𝟬 特級牛肋骨🥩 一大條牛肋骨,份量挺多的‼️ 只需輕微烤一下便聞到油脂香👅 牛味重、肉質有咬口,不錯喔‼️😗▫️❥$𝟭𝟱𝟬 蜂窩五花腩🐽 非常的邪惡,但不要被它的外表嚇跑,五花腩放進烤盤中便滋滋作響,好療癒‼️🤤 肥滋滋的五花腩兩面都烤到金黃焦脆,逼出了油脂、鎖住肉汁‼️👏🏻👏🏻 酥香不油膩,多多都吃得下‼️😻 ▫️❥$𝟭𝟭𝟬 鮮鰻魚🐟 鰻魚的質感比較軟嫩,輕輕用筷子一夾就可分開魚塊‼️甜甜的醬汁還不錯‼️🤭▫️❥$𝟲𝟴 葛根水冷麵(小)🍜 韓劇看得多,當地人吃烤肉便要來一碗水冷麵,以減低油膩感‼️💛 水冷麵加了果醋和黃芥末,非常清新‼️吃上一碗冰涼的水冷麵,透心涼好爽‼️👍🏻

2021-06-30 160 瀏覽
前菜最鐘意食佢個甜黑豆同南瓜不過無我第一次黎食果時甘豐富 今次叫燒肉已經無蛋餅送~-牛肉拼盤 ($320)分量夠2個人食有三款肉:特級牛肋骨+烤排骨+烤裹脊雖然有骨字 但其實都係無骨 好方便烤排骨肉味最香 裏脊肉質最好 牛肋骨普通-牛舌 ($160)牛舌份量足夠薄好易燒 但無乜口感-50cm長韓式雞蛋卷( $158)真係超長 超大份 一啖都咬唔晒視覺效果好正入面包住勁多椰菜 再有泡菜蟹子加沙律醬建議4個人share不過椰菜真係好多 搞到件事DRY左蛋皮+泡菜+蟹子+沙律醬 (建議大家甘樣食~)-水冷麵($88)食燒肉當然配個冷麵🍜麵質OK 彈牙有口感  湯底都幾好 開胃飽肚🤭一定要配白醋同芥末食 隨個人喜好 但芥末唔好太重手~-Suntory ($35)
前菜最鐘意食佢個甜黑豆同南瓜
不過無我第一次黎食果時甘豐富
今次叫燒肉已經無蛋餅送~
牛肉拼盤 ($320)分量夠2個人食
有三款肉:特級牛肋骨+烤排骨+烤裹脊
雖然有骨字 但其實都係無骨 好方便
烤排骨肉味最香 裏脊肉質最好 牛肋骨普通
牛舌 ($160)牛舌份量足
夠薄好易燒
但無乜口感
50cm長韓式雞蛋卷( $158)
真係超長 超大份 一啖都咬唔晒
視覺效果好正
入面包住勁多椰菜 再有泡菜蟹子加沙律醬
建議4個人share
不過椰菜真係好多 搞到件事DRY左
蛋皮+泡菜+蟹子+沙律醬 (建議大家甘樣食~)
水冷麵($88)食燒肉當然配個冷麵🍜
麵質OK 彈牙有口感  湯底都幾好 開胃飽肚🤭
一定要配白醋同芥末食
隨個人喜好 但芥末唔好太重手~
Suntory ($35)
牛肉拼盤
2021-06-17
牛肉拼盤
2021-06-27 113 瀏覽
韓珍是一間有名的韓燒店,晚晚座無虛席,看到有很多韓國人光顧,就知道味道夠正宗,原來餐廳是由韓國人主理的~上主菜前會先奉上多款韓式前菜,如泡菜、南瓜、蘿蔔…牛肉拼盤:一個拼盤有3款牛肉,分別有調味烤排骨、調味烤裏脊和調味特級牛肋骨,我最喜歡特級牛肋骨,醬汁很惹味,🐂 肉質軟腍,牛肋骨上枱前已先去骨方便食用👍🏻50cm長韓式雞蛋卷:一上枱是超震撼🤩蛋卷超巨型比我的手臂長,蛋皮上有木魚絲、番茄醬、沙律醬,包著滿滿的泡菜、椰菜、蟹籽…味道有層次,也蠻飽肚的,建議幾個人share芝士鮮扇貝:有4隻扇貝,表面的芝士多到滿瀉,好邪惡啊😈芝士燒溶後跟扇貝是絕配牛肋骨:有蘿蔔、蛋絲、金菇等配菜;牛肋骨份量蠻多,肉味香濃且炆得夠腍,醬汁夠濃味配飯一流😋Blue Lemonade:藍色的飲料很吸睛,淡淡的檸檬味夠清新,正好解燒烤的膩《韓珍》@hanchamfood📍尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓 #hanchamfood #韓珍

《韓珍》@hanchamfood
📍尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
#hanchamfood #韓珍
2021-06-27 102 瀏覽
今日朋友生日,之前食過帝國中心幾好,今次試下呢邊,4人聚餐。可能太耐無食,送既蛋餅無左,前菜亦6變4。Dinner set 亦改左,無左以前d set。叫左$1498餐,6牛2豬。牛質素中上,豬普通。$250一隻醬油蟹,偏淡,唔算好細隻,膏好香,飯好食。$98辣海鮮豆腐湯,無乜湯,但有白飯跟。最後想講service,Staff好懶懶閑甘,就算星期六明明就唔忙,叫攞野執野要2,3次先應機。最過份係食完一碟泡菜想refill,分別叫左3個人共4次先有人攞黎!總結$2022食餐飯,相同價錢有好多更好選擇,我唔會再幫襯。仲有一提,以一間餐廳黎講,廁所勁污糟。
今日朋友生日,之前食過帝國中心幾好,
今次試下呢邊,4人聚餐。

可能太耐無食,送既蛋餅無左,前菜亦6變4。
Dinner set 亦改左,無左以前d set。

叫左$1498餐,6牛2豬。牛質素中上,豬普通。
$250一隻醬油蟹,偏淡,唔算好細隻,膏好香,飯好食。
$98辣海鮮豆腐湯,無乜湯,但有白飯跟。

最後想講service,Staff好懶懶閑甘,
就算星期六明明就唔忙,叫攞野執野要2,3次先應機。
最過份係食完一碟泡菜想refill,
分別叫左3個人共4次先有人攞黎!

仲有一提,以一間餐廳黎講,廁所勁污糟。
2021-06-26
1K
2021-06-26 261 瀏覽
很喜歡食燒肉,除了美味的韓牛,二人Dinner Set 還有豐富的主食,很適合大夥兒聚會。餐廳寬闊舒適,幾個人圍爐而坐,享受無限refill的前菜,泡菜微辣惹味,南瓜香甜綿密,滋味開端。Dinner Set 2人 $588田園沙律滿滿的爽口蔬菜,混合蛋、芝士粉及蒜片口感豐富,再倒上酸甜的醬汁,十分開胃。泡菜煎餅煎餅口感香脆,啖啖誘人的香蔥味,加上泡菜粒粒,香濃而不油膩 。牛肉眼肉眼厚美厚切,雪花均勻滿佈,肥油被迫出後,令烈火更旺盛。表面燒至油光亮澤,看到褐色網紋,令人食指大動。油脂豐腴,鮮嫩可口,細嫩的肉汁在口中迴盪,十分回味。大蝦蝦身燒至卷曲,鮮香彈牙,肉質帶嚼勁,啖啖惹味。調味烤排骨醬漬透入排骨,烈火烤出外層醬汁酥化,油花四溢,內裡肉味濃郁,外脆內嫩,令人難忘。牛舌薄身牛舌邊緣焦香,兩邊變成金黃色,Juicy的口感,肉質柔軟。豬肉石鍋飯石鍋飯配料豐富,表面鋪滿泡菜炒豬肉,還有豆芽,拌匀流心蛋黃,微微帶辣,口感濕潤,十分飽足。Pineapple Ade Drink 入口清新,冰爽口腔,內有新鮮菠蘿肉,是解渴之選。燒鰻魚$110巨型鰻魚外皮焦脆,香滑蜜甜,入口軟糯無骨,十分甜絲絲。

Dinner Set 2人 $588

牛肉眼

大蝦
蝦身燒至卷曲,鮮香彈牙,肉質帶嚼勁,啖啖惹味。

調味烤排骨

牛舌

豬肉石鍋飯

Pineapple Ade Drink
入口清新,冰爽口腔,內有新鮮菠蘿肉,是解渴之選。

燒鰻魚$110
巨型鰻魚外皮焦脆,香滑蜜甜,入口軟糯無骨,十分甜絲絲。
2021-06-24 92 瀏覽
韓國🇰🇷燒烤選擇多今次去既呢間一入去😂個個講韓文既?好彩英文幾好,可以溝通到!等一陣就有前菜,我最鍾意個泡菜,甜辣的感覺唔會太辣,又唔會太鹹!睇左好耐覺得二人餐最抵食,包主食、肉類同埋野飲發現呢個份量真係超級多,唔排除係我地細食有包薯仔田園沙律🥗大大份之後有牛肉眼、調味烤排骨、大蝦牛肉眼極力推薦,牛味濃郁而且油脂豐富,每一口都是邪惡的感覺,呢個需要自己調味調味既排骨甜甜地,唔洗再加醬都可以!泡菜煎餅熱辣辣,而且配上酸甜汁好開胃試左泡菜豬肉石鍋飯,份量多,而且有最愛飯焦鮮鰻魚,一開始我以為未熟既,感覺註明一下比較好,上黎都唔係特別熱,好彩有個爐俾我燒熱返~熱返好好味😋
韓國🇰🇷燒烤選擇多
今次去既呢間一入去😂個個講韓文既?
好彩英文幾好,可以溝通到!

睇左好耐覺得二人餐最抵食,包主食、肉類同埋野飲
發現呢個份量真係超級多,唔排除係我地細食

有包薯仔田園沙律🥗大大份

之後有牛肉眼、調味烤排骨、大蝦

調味既排骨甜甜地,唔洗再加醬都可以!

泡菜煎餅熱辣辣,而且配上酸甜汁好開胃

試左泡菜豬肉石鍋飯,份量多,而且有最愛飯焦

2021-06-24 73 瀏覽
好耐冇食韓國燒肉啦🇰🇷,上網搵搵呢間連Gd來港都幫櫬過😍質素應該有信心保證🔍!的確餐廳都有唔少講韓文嘅店員,服務態度都幾好,最值得讚喺燒烤爐都經常主動過嚟更換,比出面韓燒服務殷勤👍🏻,超貼心,咁就唔會咁易燒到黑蚊蚊🍖!⤑叫好餐好快就送上一枱都喺嘅韓式前菜,重點都喺無限Refill呀♾️!!!⤑▫️八色珍味拼盤【四色五花肉 + 牛肉】$ 698花多眼亂下又想食豬🐷又想食牛🐮,最後都喺叫拼盤最開心🥳兩款都有齊!最出名當然喺招牌八色五花肉啦,但得兩個人食唔晒咁多款口味只好試試當中四款;蒜蓉、咖哩、香草、辣椒醬!每件都肥瘦適中而且有咁上下厚度🐖,個人覺得由淡味蒜蓉至濃味辣醬開始食,會更食得出當中嘅調味🧂,個Set會包埋一份生菜,最邪惡當然要加泡菜同韓式辣醬包住食啦🥬,呢個配搭減輕油膩感,真喺食多幾件😚!⤑牛肉方面就有四款🐂;雪花牛肉、牛舌、調味烤排骨同調味烤餐脊!雪花牛肉油脂分布均勻,牛味幾濃!牛舌雖然唔喺厚切,但輕輕燒到焦脆都幾正😛,兩款調味嘅牛個醬汁甜甜地,入晒味相當juicy🤤!呢個餐係3-4人份量,所以2個人食真喺勁飽🤣!⤑▫️Korean Sweet Rice Juice $ 20飲品今次

▫️八色珍味拼盤
【四色五花肉 + 牛肉】$ 698

呢個餐係3-4人份量,所以2個人食真喺勁飽🤣!

飲品今次叫咗罐韓國傳統甜米露🇰🇷,第一次接觸發覺幾啱自己口味,甜甜哋幾易入口,好飲☺️!
之前都去過帝國中心果邊食過韓珍,路經寶勒巷見到有分店就即刻同朋友去試下,估唔到呢間更加大,menu選擇更多!同一般韓國🇰🇷菜一樣order完野食就會拎好多小碟既前菜,個人最鍾意食泡菜同酸蘿蔔,好食既前菜一黎會開胃,二黎會令人期待接下來既主菜。調味特級牛肋骨牛肋骨一向都係韓燒必食item之一,今次依個牛肋骨有肉味之餘都醃得好入味,D肉好Juicy有肉汁,燒肉前有粒牛油比你先搽油上個爐面再燒,個爐抽風好好,食完燒肉都唔會成身燒肉味,值得加分!醱酵人蔘雞湯好足料人蔘雞湯,入面有雞肉、金菇、紅棗同埋米,食落好似雞粥咁,食完成個人暖笠笠,比較適合冬天食*溫馨提示:佢個湯係冇加鹽既,要上菜果陣自己趁熱果陣加鹽會比較好,可以調教自己鍾意既味道韓式豬手一坐低落落枱就望到隔離枱點左依個豬手,比佢既擺盤吸引到,所以點左個黎試下,豬手好淋好入味,加埋泡菜一齊食可以中和番冇咁油膩,最後隻豬手要打包,因為真係太大隻,好抵食!辣味海鮮年糕鍋比想像中無咁辣,反而個湯醬係甜的🙈食唔到辣既朋友都唔洗怕啦,不過反正食得辣既朋友有機會失望!海鮮材料非常多🤤 原條魷魚、青口、蜆肉、帶子、幾隻大蝦同中蝦,真係當食海鮮都抵Hah

調味特級牛肋骨

醱酵人蔘雞湯

韓式豬手

辣味海鮮年糕鍋
比想像中無咁辣,反而個湯醬係甜的🙈食唔到辣既朋友都唔洗怕啦,不過反正食得辣既朋友有機會失望!海鮮材料非常多🤤 原條魷魚、青口、蜆肉、帶子、幾隻大蝦同中蝦,真係當食海鮮都抵Haha 我食親貝殼類都驚有沙,不過呢間就洗得好乾淨。年糕就正正常常煙煙銀銀,配埋個甜辣汁都好開胃,唔會話因為係澱粉質而太飽~

食過晒2間韓珍,總括都係唔會令人失望🤪唔知幾時再開分店呢?
2021-06-22 51 瀏覽
一坐低侍應就提供韓式前菜六小碟🤤 有烤南瓜,醃蘿蔔/洋蔥,大豆芽菠菜,當然唔少得韓式地道泡菜。🐮牛肉拼盤(調味烤排骨+調味烤裏脊+調味特級牛肋條) $320牛肉類既我一律燒到五成熟,烤好之後試咗第一啖帶有清甜嘅果香,原來係用咗梨汁去醃製過嘅!!! 好惹味🤤五成熟剛剛好,好juicy!🐷豬肉拼盤 (豬頸肉+豬頰肉+護心肉) $280肥瘦均勻,而且完全都唔韌,用上新鮮生菜夾埋一齊食,減輕油膩感!🐔醱酵人蔘雞湯 $108多種藥材+嫩雞熬出既美味具有高度營養價值一碗熱騰騰的甘甜既雞湯,好喜歡人蔘既味道,比較淡雅,喝起來很舒服。
🐷豬肉拼盤 (豬頸肉+豬頰肉+護心肉) $280
🐔醱酵人蔘雞湯 $108
2021-06-20 106 瀏覽
早排去咗寶勒巷分店嘅韓珍,餐廳比帝國中心嗰間大好多,平日晚上都差唔多座無虛席,每個座位隔離有個鐘仔落餐,唔使驚難落單。我哋叫咗個2人dinner set,有牛肉眼150g,大蝦兩隻,調味烤排骨,牛舌,呢個餐配有沙律,泡菜煎餅,牛肉石鍋拌飯,飲品有兩杯果味梳打,咁多嘢都係$588,好抵食!😋我哋點咗牛肉眼燒到五成熟,肉質啱啱好幾腍身,又不失牛味。兩隻大蝦都有蝦膏,仲幾大隻,蝦肉鮮甜有彈性。薄切牛舌燒得好香,點椒鹽來食,咸咸地好好味😋跟餐個沙律好大份,新鮮蔬果菜滿滿一碟。泡菜煎餅好香口,配有一個醬汁點來食😃 仲有個熱辣辣石鍋飯,牛肉量都幾多,撈勻後香噴噴🤩 呢個Set兩個人食真係超級飽!仲有前菜,泡菜,芽菜,醃蘿蔔個啲可以無限添加~滿足嘅一餐韓國料理晚餐😍

2021-06-20 96 瀏覽
而間位於尖沙咀,由韓國大廚主理嘅韓國餐廳,鍾意韓燒嘅我哋今次聚會就揀左而間餐廳,食返韓國嘅風味。😜😜😜因為朋友唔食牛肉,我地就揀左份4人豬肉set同叫左份海鮮煎餅。4個女仔食份量岩岩好。食韓國嘢最開心就係會有好多伴菜可以食😝😝,叫完野食後,各款嘅伴菜就送上黎,泡菜、芽菜、醃白蘿蔔、蒸南瓜、雜菜沙律。因為我地叫左燒肉,除左有幾款點燒肉嘅醬汁外,仲有一盤用黎包肉嘅生菜同紫蘇葉(不過生菜係唔可以refill,再叫就要加錢)四色五花肉加豬肉拼盤🐷🐷🐷拼盤包括護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉同埋有4款唔同調味嘅五花肉(有辣椒醬、香草、咖哩同埋蒜蓉)🐷🐷🐷肉嘅質素好高,五花肉嘅肥瘦比例岩岩好,燒落有滋滋聲嘅爆油聲😍😍😍 護心肉同豬頸肉燒完都好嫩滑😍😍😍雖然4款嘅調味食落唔係好分得出,但係整體黎講都好滿意海鮮煎餅🥞🥞🥞海鮮煎餅料好足夠,邊邊煎到脆卜卜,驚泡菜煎餅辣嘅朋友可以試試😋😋😋

四色五花肉加豬肉拼盤🐷🐷🐷

雖然4款嘅調味食落唔係好分得出,但係整體黎講都好滿意

海鮮煎餅🥞🥞🥞

2021-06-15 195 瀏覽
尖沙咀食韓國菜是常識吧😌 今次試人氣高企嘅韓珍🇰🇷 主要以韓燒為主 仲可以選擇韓牛☺️ 食物不錯,服務員態度好好👍🏼 小編仲試咗醬油蟹,有韓國服務員感覺好地道!.🦀醬油蟹&牛油飯 $250: 醬油蟹好鮮甜,蟹膏加紫菜同飯好正😍 飯仲有牛油,令飯粒更香滑😜 醬油唔會好咸,撈飯一流🍚.二人套餐 $588: 有牛肉眼(150g)、大蝦(2隻)、調味烤排骨、牛舌、牛肉石鍋拌飯、泡菜餅、田園沙律😊 份量多到不得了🥰 朋友話調味烤排骨最嫩滑💕 小編好鍾意牛舌,仲要有6-7片😆 牛肉眼肉味濃而不韌,非常高質❤️ 烤大蝦亦都係重點,肉厚而爽彈,蝦頭嘅膏好邪惡😈🌟泡菜餅同牛肉石鍋拌飯 都好正宗👍🏼🌟檸檬同奇異果梳打解熱氣 燒完肉飲啱晒🍹

🦀醬油蟹&牛油飯 $250

二人套餐 $588