2021-11-11 133 瀏覽
最近懷念以前係韓國食燒肉,搵左間尖沙咀正宗韓燒。第一次上去原來環境好大,餐廳分左兩part, 一邊燒肉另一邊韓國菜炸雞火鍋等等。座位好闊落坐得舒服,環境乾淨唔會周圍好大油煙。一黎就有韓式小碟泡菜涼拌菠菜等等。無叫到套餐,所以一次過試晒牛豬雞。牛肉拼盤有三款已調味牛:排骨、裹脊、牛肋骨。其實唔太食到分別不過調左味既牛好香口好濃味。醬油豬肉好大份燒起上黎大啖肉好滿足,不過比較有少部份肥膏。個人覺得雞肉最好食,雞肉浸過醬油好入味,推薦。最後叫個湯麵收尾,食到飽飽。

一黎就有韓式小碟泡菜涼拌菠菜等等。

醬油豬肉好大份燒起上黎大啖肉好滿足,不過比較有少部份肥膏。

個人覺得雞肉最好食,雞肉浸過醬油好入味,推薦。

最後叫個湯麵收尾,食到飽飽。
2021-11-10
  • 醬油雞肉
2021-11-10 142 瀏覽
🔥呢間韓國菜可以吸引到G-Dragon嚟香港時都去食,咁你就知佢真係做到好地道嘅韓風味道😄佢主打係韓燒,但都有好多韓式料理選擇,全部都值得一試😎🔥韓燒:牛同豬各自揀左一款,試下佢乜料🧐牛係調味烤裏脊($230),其實佢係牛腰嘅肉,佢係運動量好高嘅部位,所以唔會有好多脂肪,所以食牛裏脊係食牛味同食嫰度😗入口超級幼嫰,十分推介😛而豬就係揀咗出名嘅護心肉($150),同樣係珍貴部分,爽滑彈牙,主打係口感,一樣質素好高😍🔥韓式豬手:同喺韓國食到嘅味道好相近,調味係甜甜地,唔會好重口味,但再提供咗一個汁可以加強個味道~而食法可以就咁食,又可以同泡菜一齊包生菜咁食😋都係好正👍🏻($245)🔥飲品:今次叫咗兩款水果氣泡飲品,分別係檸檬味同菠蘿味,都係$48,水準中等,果味不俗,夠開胃夠解渴😋

2021-11-10 135 瀏覽
食店: 韓珍@尖沙咀張梁點餐👦🏻👧🏻1)$380《鐵板烤小章魚五花肉》評分(10分滿分):8⃣食評💬:價錢有少少貴,不過識落都唔錯,有超多嘅小章魚🐙煙韌彈牙,而且醃過嘅五花肉都量多,好入味豬油香好重,可以食好多碗飯🤣2)$160《牛五花肉》評分(10分滿分):8⃣食評💬:一碟都幾多,油脂分布均勻,食落成個口都係牛油香,加埋啲蔥點綴下,啖啖肉好惹味!3)$180《鮮鮑魚》評分(10分滿分):7⃣食評💬:一碟有5隻,食落都係煙韌彈牙,無日式嗰種磯燒鮑魚嘅燒汁味,反而更食到韓燒嘅原汁原味,滴2滴檸檬汁落去燒,吊個鮮味出嚟,唔錯~
食店: 韓珍@尖沙咀

評分(10分滿分):8⃣

3)$180《鮮鮑魚》
評分(10分滿分):7⃣
2021-11-05 209 瀏覽
(重點請往下看)因為係公司附近,所以之前都食過幾次,今日就同男朋友去食lunch,應該差唔多1點去到,上到去見到前面有兩個人等緊,我地等左一陣都冇人理,之後先安排左近廁所,野飲雪櫃附近嘅位置俾我地。我地叫左一個普通lunch set同一個weekday special (lunch加野飲$65加一)。lunch set叫左人參雞湯定食(好似係$78加一),等左3個字先嚟人參雞湯,正正常常,冇乜人參味,呢個價錢算係咁上下🤷🏻‍♀️。另一個weekday special牛肋骨定食加熱柚子茶,柚子茶唔熱🤦🏻‍♀️,等到差唔多搭半催佢,隔多陣先上,點知啲飯係凍同硬嘅,牛肋骨個味幾好,甜甜地,不過要睇下好唔好彩,我個碗嘅牛肋骨有啲得好少肉同硬,我見隔離枱個碗,牛肋骨嘅部份就比較好。(重點嚟喇)差唔多食完嘅時候,我見到我男朋友望左一望打開左門但係冇開燈唔知係雜物房定咩嘅房門,我跟住擰過去睇,一睇,我即刻走都走唔切,我頂!有隻米奇行左入間房,我拿拿聲拎番啲野走(我自己係超級超級超級驚吱吱),行到收銀附近等俾錢,終於忍唔住喊,之後到我地俾錢個時,我男朋友就同兩個職員講話見到有吱吱。男店員(應該韓國人,講唔
(重點請往下看)

(重點嚟喇)

男店員(應該韓國人,講唔咸唔淡嘅廣東話)好似見慣不怪咁答我地「噢~~咁呢餐唔洗俾」(個feel係「噢~~今次俾你發現左添🤗」)
咁本身都諗住算喇,點知佢繼續講「呢啲都係朋友嚟」
我心諗what the?!朋友?!我有冇聽錯??你以為你呢度係迪迪尼呀?!
佢之後好似仲講左句「呢啲間唔中都有」
下下下???你做餐廳都講得出啲咁嘅野?冇事呀嘛?
佢又問我男朋友「佢(我)就係因為呢樣野喊呀?」
我內心崩潰左,乜料呀依家?咩叫咁嘅嘢?驚個樣野就係驚㗎喇,更何況依家係呢到根本唔應該出現”呢樣野”!
我男朋友就答佢「佢本身好驚呢樣野」
店員(用我聽落覺得有啲恥笑我嘅語氣)問「佢(我)第一次見吱吱?」
我心諗你係咪short左呀?我第一次見同第十萬次見都冇分別㗎喇,重點係你間餐廳唔衛生囉!仲要用啲咁嘅語氣!完全覺得冇問題咁!一句唔好意思都冇!仲要講到成日都會有咁!真係超級無敵嘔心!!
我走左之後,反左幾次胃🤢
2021-11-05
-韓珍呢間係一個韓國舊同事介紹知道我好中意食韓國野佢就話香港有2間正宗既可以食其中一個就係韓珍✨侍應有韓國/香港人 所以都唔洗驚溝通唔到環境好大 都乾淨企理 座位都好闊落 上菜時間岩岩好 可以一樣接一樣咁食🥩1++ 等級韓牛肉眼牛扒 ($365)一放低就雙眼發光 油花分佈平均😍果日有個老細幫我地燒 燒得岩岩好✨肉質軟淋 入口即溶咁 完全冇筋✨ 好食得到牛肉既鮮味 每一啖都好正!🍜葛根水冷麵($88)食燒肉又點少得食個水冷麵呢呢個水冷麵真係同我係韓國食既一樣味😍加埋黃芥末 同醋 好解到燒肉既油膩感🐙鐵板烤小章魚五花肉($380)份量超大 小章魚爽口彈牙 煮得入味五花肉都唔會太肥 脂肪分布平均! 加埋京蔥絲撈埋食 好惹味😍😍🥤韓國蜜桃果汁($30)之前去韓國冇乜印象見到 但都幾好飲 桃味香濃的整體黎講 呢度既CP值不錯 份量又多尤其是可以係香港都搵到韓國味都好值! 服務質素都好唔錯 老細會問下你覺得點👍
韓珍

呢間係一個韓國舊同事介紹
知道我好中意食韓國野
佢就話香港有2間正宗既可以食
其中一個就係韓珍✨

侍應有韓國/香港人 所以都唔洗驚溝通唔到
環境好大 都乾淨企理 座位都好闊落
上菜時間岩岩好 可以一樣接一樣咁食

🥩1++ 等級韓牛肉眼牛扒 ($365)
一放低就雙眼發光 油花分佈平均😍
果日有個老細幫我地燒 燒得岩岩好✨
肉質軟淋 入口即溶咁 完全冇筋✨
好食得到牛肉既鮮味 每一啖都好正!

🍜葛根水冷麵($88)
食燒肉又點少得食個水冷麵呢
呢個水冷麵真係同我係韓國食既一樣味😍
加埋黃芥末 同醋 好解到燒肉既油膩感

🐙鐵板烤小章魚五花肉($380)
份量超大 小章魚爽口彈牙 煮得入味
五花肉都唔會太肥 脂肪分布平均!
加埋京蔥絲撈埋食 好惹味😍😍

🥤韓國蜜桃果汁($30)
之前去韓國冇乜印象見到
但都幾好飲 桃味香濃的
整體黎講 呢度既CP值不錯 份量又多
尤其是可以係香港都搵到韓國味都好值!
服務質素都好唔錯 老細會問下你覺得點👍
2021-10-28
10 分鐘 (堂食)
  • 1++韓牛肉眼牛扒
2021-11-01 142 瀏覽
平日都爆場嘅韓燒‼️☺️ -今次叫左二人套餐 ($598) 叫個set已經夠2-3人食 我哋仲要多咗人蔘雞湯 飽到傻😹 6碟前菜都不錯 可以refill! - 2人set 好抵食👍🏼 沙律+肉拼盤+石鍋拌飯+泡菜煎餅 仲包左兩杯野飲 不過梳打野唔好飲-田園沙律 出奇地好食😋D蛋黃醬勁出味 加埋杏仁片 好食 食完真係好開胃 - 燒烤盤夠豐富👅👅👅 有大蝦+牛肉眼150g+調味烤排骨+牛舌 整體都好好食 內質同肉味都正 調味好入味 大蝦又好大隻 爽口彈牙 烤排骨No.1 牛舌食過兩次都覺得一般😖好韌 -泡菜煎餅 上枱熱辣辣🔥不過有啲油 overall 同坊間嘅差唔多 不過呢度嘅煎餅有好多餡 唔會厚粉👍🏼😋 -豬肉石鍋拌飯 勁多豬肉 勁多飯 夠4個人食撈混之後勁入味 少少辣同重口 不過都好食✅食到底勁多脆卜卜嘅飯焦-醱酵人蔘雞湯($108) 真材實料 好香 雞肉好入味 而且入口好嫰滑 湯底+飯粒 好暖胃 不錯~ --韓珍 (寶勒巷)尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
平日都爆場嘅韓燒‼️☺️

今次叫左二人套餐 ($598)
叫個set已經夠2-3人食
我哋仲要多咗人蔘雞湯 飽到傻😹
6碟前菜都不錯 可以refill!

2人set 好抵食👍🏼

豬肉石鍋拌飯
勁多豬肉 勁多飯 夠4個人食
撈混之後勁入味 少少辣同重口 不過都好食✅
食到底勁多脆卜卜嘅飯焦

醱酵人蔘雞湯($108)
真材實料 好香
雞肉好入味 而且入口好嫰滑
湯底+飯粒 好暖胃 不錯~

-韓珍 (寶勒巷)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
2021-10-25
2021-10-31 115 瀏覽
點樣食推介✨⭐️韓國燒肉⭐️⭐️尖沙咀韓國菜⭐️韓珍地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓🍖牛肉拼盤 $320 (7.5/10)食韓國菜最開心就係有一大堆小菜😝,依間餐廳有勁多小菜比你配埋d韓燒食,基本上兩個人嗌3份肉已經夠飽,如果個人懶同埋又想慳d錢就好啱嗌依個拼盤,有齊調味烤排骨、調味特色牛肋骨同埋調味烤裏脊,講真食完依個拼盤已經夠夠地飽🤣,烤排骨本身就用蒜醃過,食落肉質結實重蒜香,牛肋骨係三款肉之中最柔軟嘅,燒出黎肉汁都勁多,包住生菜+泡菜食最正!而裏脊肉比排骨軟d但比牛肋骨口感又豐富d,肉味係三款中最濃,同埋估唔到依度有埋平時香港韓燒少見嘅紫蘇葉👍🏻🍖牛舌 $160 (7.3/10)牛舌份量都幾多,有成10幾塊,燒出黎都爽口彈牙😙,最重要係易燒,每邊燒20秒度已經食得🍖辣護心肉 $150 (7.5/10)食韓燒點可以唔食護心肉😍,其實佢係豬肉嘅橫隔肌黎,食落肉質彈牙肉味又濃,同埋比韓式辣醬醃完之後更加好食,燒完可以唔洗點醬直接食用😝🍖葛根水冷麵 細 $68 (7.5/10)大家記得嗌細嘅已經夠🤣,真係估唔到佢嘅細已經係平時d韓國餐廳嘅正常size,真係要兩個人先食得曬,我就食韓燒
點樣食推介✨

⭐️韓國燒肉⭐️
⭐️尖沙咀韓國菜⭐️

韓珍
地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

🍖牛肉拼盤 $320 (7.5/10)

🍖牛舌 $160 (7.3/10)

🍖辣護心肉 $150 (7.5/10)

🍖葛根水冷麵 細 $68 (7.5/10)
大家記得嗌細嘅已經夠🤣,真係估唔到佢嘅細已經係平時d韓國餐廳嘅正常size,真係要兩個人先食得曬,我就食韓燒真係必嗌冷麵,超級解膩,返一大堆泡菜落去食會更加正👍🏻

回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

雖然依度係樓上鋪同埋好多位,但想黎都要記得事先bk位,我當日個場真係爆左🤣
Don't rely on your booking. They cancelled an hour before the booking time. From other reviews, I hear it's hard to get a seat without a booking. Turns out they even cancel your booking at the last minute. If they didn't accept my booking when I made it, I wouldn't be mad. However, they accepted mine and cancelled when there was only an hour left before the booking time. It's called booking for a reason... If you break this simple level of commitment, it is telling about the restaurant's ability

It's called booking for a reason... If you break this simple level of commitment, it is telling about the restaurant's ability to follow through on their food quality and service

2021-10-30
2021-10-29 481 瀏覽
📍韓珍📮尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓.由於近排公務繁忙, 決定要食餐好既獎勵下自己🥲發現好似好耐無食韓國菜, 又想飲下啤酒, 韓燒就成為最好既選擇.除左真金白銀order既食物之外, 韓國餐廳重點推介係免費既前菜😙韓珍一共有5款前菜加1個沙律, 有辣有唔辣, 仲要係無限refill添.蜂蜜梨汁生牛肉 HKD180話生牛肉係韓國名菜絕對唔誇張😎因為唔係間間有得賣, 亦唔係間間夠膽賣, 始終係生既肉類, 要有返咁上下級數先可以用黎生食🤘🏼生牛肉配上生雞蛋, 蜂蜜, 梨汁, 拌勻就可以即刻食得, 快靚正, 份量多, 仲好美味添🤤牛肉拼盤 HKD320(調味烤排骨, 調味烤裏脊, 調味特級牛肋骨)出名選擇困難症既我一如既往揀左牛肉拼盤, 貪拼盤入面有3款唔同牛既部位, 可以少少地試晒咁多款😌不得不提3款肉都好高質, 各有千秋, 油脂分布均勻, 配上醃製醬料, 燒完之後輕輕沾少少醬汁已經好夠味牛舌 HKD160食烤肉點可以少得牛舌😛呢度既牛舌係簿切version, 快燒1-2分鐘就食得, 而且肉質煙韌有咬口海鮮純豆腐辣湯 HKD98同傳統既韓國餐廳一樣, 辣海鮮湯會配一碗白飯 , 初頭
📍韓珍
📮尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

蜂蜜梨汁生牛肉 HKD180
蜂蜜梨汁生牛肉

牛肉拼盤 HKD320
(調味烤排骨, 調味烤裏脊, 調味特級牛肋骨)

牛舌 HKD160
牛舌

海鮮純豆腐辣湯 HKD98
同傳統既韓國餐廳一樣, 辣海鮮湯會配一碗白飯 , 初頭好擔心會食唔哂, 誰不知🙎🏽‍♂️一啖湯兩啖飯, 三扒兩撥KO晒, 果然係韓式辣湯既魔力
海鮮純豆腐辣湯

當你一邊燒肉, 一邊傾著計食著辣泡菜醃蘿蔔既時候, 有無啲掛住韓國呢🙃
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤🤤
服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼
物超所值:💰💰💰💰
回頭基率:💨💨💨💨

2021-10-20
5 分鐘 (堂食)
蜂蜜梨汁生牛肉
牛舌
海鮮純豆腐辣湯
2021-10-23 114 瀏覽
好耐冇食韓燒喇、今日行過寶勒巷見到呢間韓燒好吸引甘,所以決定去試一試。黎韓國餐廳我會好留意佢嘅前菜食咩。因為間間餐廳都唔同架~前菜六小碟:酸蘿蔔,南瓜,泡菜,菠菜芽菜同炒薯仔絲。鍾意食泡菜嘅人應該覺得佢個泡菜唔錯。我好怕食啲好辣嘅泡菜,但係呢間嘅泡菜算係味道適中,韓燒方面,其實佢都有好多選擇,不過我覺得嚟到韓燒,冇理由唔燒韓牛啦、見到呢間餐廳係韓國人打理、相信佢食物質素都有保證。叫咗塊韓牛,牛肋骨同海鮮煎餅試吓🤗➡️韓牛西冷牛扒(150g) $350塊扒睇落好肥但食落一d油膩感都無肉質口感都唔錯➡️特級牛肋骨 (300g) $280店員好好幫我地燒埋呢個牛肋骨牛味比西冷濃燒到6-7成熟啱啱好Juicy 得黎又有口感睇落好少,但2個人夠食CP值高🤗調味方面,餐廳本身提左3款:芝麻油,黃豆粉,麵豉醬方便調到啱自己口味為止我自己覺得生菜🥬+牛+ 麵豉醬好正又夠fresh 😆➡️海鮮煎蔥餅 $150次次食韓國野我都會叫呢個😆有蝦有魷魚🦑鍾意食蔥嘅人必叫

➡️韓牛西冷牛扒(150g) $350

次次食韓國野我都會叫呢個😆
有蝦有魷魚🦑
鍾意食蔥嘅人必叫
2021-10-15 128 瀏覽
一段時間冇去食韓燒,又開始有d掛住韓式燒肉,於是趁打完風放工之後約朋友去食😋一坐低就見到唔同既配菜,最欣賞係有薯仔!d醬汁甜甜地,超級好食🤩🤩平時食飯都會點下飯麪同蔬菜,但今次特別想食肉,睇完menu決定點牛肉拼盤($320)同豬肉拼盤($280),成餐都食肉。飲品就一人一杯,點咗Kiwi ade 同 Grapefruit ade。牛肉拼盤好快就嚟到,拼盤包括調味烤排骨,調味烤里瘠同埋調味特級牛助骨。牛肉咬落軟稔,肉汁豐腴,而且三款都醃得好入味,基本上唔需要再點醬汁食都已經好夠味。至於豬肉拼盤就包括豬頸肉,豬頰肉同埋護心肉。豬肉食落比較爽口,本身冇醃過,所以烤熟之後再蘸醬汁嚟食,好惹味!至於Kiwi ade 同 Grapefruit ade,好欣賞佢本唔會太甜,又可以解去烤肉既油膩感,非常好!

• 豬肉拼盤
好耐冇食韓燒lu🇰🇷尖沙咀呢間韓珍都幾出名,今次就同男朋友黎試試🙈去到餐廳發現大部分店員都係韓國人,坐坐下仲發現隔離一對男女用緊韓文溝通,估計係韓國人😱成件事真係似去左韓國咁呀😂🇰🇷餐廳環境幾闊落,坐得舒服,同朋友一邊韓燒一邊傾計都唔錯!🥢前菜一坐低已經有幾款韓式前菜:芽菜、泡菜、南瓜、醃白蘿蔔⋯,啱晒肚餓中既我地,可以一邊食一邊睇menu😛🥩牛肉拼盤 (調味烤排骨、調味特級牛肋骨、調味烤裹脊) $320今次黎韓燒既目的係要瘋狂食肉👅(食肉獸🙋🏻‍♀️)所以懶得諗,直接叫牛肉拼盤🐮三款牛肉都已經醃製過,燒完食落口好夠肉汁,唔洗點醬都已經夠晒惹味☺️肉質好軟腍,易咬,牛味濃郁😚重點係全部牛肉都去晒骨,食落超方便♥️下次再食我一定會encore呢個拼盤,推介😍💯去晒骨架😍😍肉質軟腍🥰牛味香濃👍如果唔夠味,仲有三款調味料可以點🤩🥩豬肉拼盤 (豬頸肉、豬頰肉、護心肉) $280想試多幾款肉,所以豬肉都叫左個拼盤🐷豬肉肉質相對厚實啲~豬頸肉同豬頰肉都冇醃製過,所以我會點下d調味料,惹味d😍豬頸肉喺當中最特別👏🏻好厚身、肥美😋食落爽口彈牙!用生菜包住食仲可以減輕油膩感🥬🦀醬油蟹+牛油飯 $250我之前唯
好耐冇食韓燒lu🇰🇷
尖沙咀呢間韓珍都幾出名,今次就同男朋友黎試試🙈

餐廳環境幾闊落,坐得舒服,同朋友一邊韓燒一邊傾計都唔錯!

🥢前菜

今次黎韓燒既目的係要瘋狂食肉👅(食肉獸🙋🏻‍♀️)
所以懶得諗,直接叫牛肉拼盤🐮
肉質好軟腍,易咬,牛味濃郁😚
重點係全部牛肉都去晒骨,食落超方便♥️
下次再食我一定會encore呢個拼盤,推介😍💯

去晒骨架😍😍

肉質軟腍🥰牛味香濃👍

如果唔夠味,仲有三款調味料可以點🤩

🥩豬肉拼盤 (豬頸肉、豬頰肉、護心肉) $280
想試多幾款肉,所以豬肉都叫左個拼盤🐷
豬肉肉質相對厚實啲~
豬頸肉同豬頰肉都冇醃製過,所以我會點下d調味料,惹味d😍

🦀醬油蟹+牛油飯 $250
我之前唯一一次食過醬油蟹就係喺韓國🇰🇷😆今次正正想回味下韓國既味道☺️
醬油蟹好新鮮,有唔少蟹膏同蟹肉,唔會太咸但又食到蟹既鮮味🤩最開心係送埋牛油飯,牛油飯充滿紫菜香+蛋香🥰撈埋蟹膏食,味道一流👍最重要係食完唔會肚屙😻未試過既要試下😹喺香港好似唔係太多地方有得食醬油蟹~😿

叫到成枱都係食物,真係好開心🥳
食物質素高,仲要食到好飽肚🤰🏼
下次會再去喔!

2021-10-11
  • 醬油蟹
2021-10-11 106 瀏覽
先前友人推介,到過帝國中心分店,食物美味,店員服務周到,不過座位較逼。看照片,寶勒行分店較為寬敞,故是次晚餐,選擇寶勒行分店。原先以為該與帝國中心分店相若,但一到步,便於地上看到曱甴,入座後,再看到曱甴在竹鄰桌桌上店家預先在放好的前菜上大快朵頤!鄰桌告訴店員後,店員只殺死曱甴,並再無表示。鄰桌著他更換前菜,一開始只更換一碟,要三催四請才願意更換全部前菜。與帝國分店不同,店員並無幫忙燒烤,亦不太理睬顧客。食物味道差很多,尤其醃過的調味排骨。前菜及包肉生菜份量也很少。兩家店,不可能是同一家!
兩家店,不可能是同一家!
2021-10-11 136 瀏覽
上星期朋友係尖沙咀附近面試,約我食晚飯,話佢朋友介紹有間韓燒餐廳幾好食,一於就去試下。蜂窩五花腩 評分 5/5五花腩好厚身,橫直刀切成蜂窩紋,燒得更焦脆,特別有咬口。牛肋骨 評分5/5牛肋骨調味非常入味,肉質夠腍,湯汁好濃厚,送飯一流。辣炒年糕 評分 4/5普通,有魚糕,年糕,烏冬等,辣度中等。今次我地book位有8折,非常抵食。不過呢間餐廳都幾full booking,我地預先早一星期預約咗先可以準時入座。

蜂窩五花腩 評分 5/5
五花腩好厚身,橫直刀切成蜂窩紋,燒得更焦脆,特別有咬口。

牛肋骨 評分5/5
牛肋骨調味非常入味,肉質夠腍,湯汁好濃厚,送飯一流。

辣炒年糕 評分 4/5
普通,有魚糕,年糕,烏冬等,辣度中等。

2021-10-07 107 瀏覽
之前間唔時都會食吓,食物、態度正正常常今日一去到埋位,有隻曱甴仔係枱面行緊我同一位女侍應反應,見到佢都手足無措咁行開咗話搵嘢幫我拍死佢之後有位大叔(我估係經理級)行過我同佢講「有曱甴呀!可唔可以調位呀」大叔:張張枱都有人book咗冇得調位喎然後望都唔望我張枱或諗住處理就行開咗完全覺得佢態度有問題依家係你間食肆有曱甴喺客人面前行緊,但無諗過為客人處理係最大嘅問題仲要張張枱未有人都已經放哂小食係到真係覺得衛生有問題最衰當下無影相留底,但絕無欺騙成份!最後我無坐底食,頭也不回地走咗亦都唔會再打算回頭食。
之前間唔時都會食吓,食物、態度正正常常

今日一去到埋位,有隻曱甴仔係枱面行緊
之後有位大叔(我估係經理級)行過
我同佢講「有曱甴呀!可唔可以調位呀」
大叔:張張枱都有人book咗冇得調位喎
然後望都唔望我張枱或諗住處理就行開咗
完全覺得佢態度有問題
仲要張張枱未有人都已經放哂小食係到
真係覺得衛生有問題

最衰當下無影相留底,但絕無欺騙成份!

最後我無坐底食,頭也不回地走咗
亦都唔會再打算回頭食。
2021-10-07