2021-10-31
點樣食推介✨⭐️韓國燒肉⭐️⭐️尖沙咀韓國菜⭐️韓珍地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓🍖牛肉拼盤 $320 (7.5/10)食韓國菜最開心就係有一大堆小菜😝,依間餐廳有勁多小菜比你配埋d韓燒食,基本上兩個人嗌3份肉已經夠飽,如果個人懶同埋又想慳d錢就好啱嗌依個拼盤,有齊調味烤排骨、調味特色牛肋骨同埋調味烤裏脊,講真食完依個拼盤已經夠夠地飽🤣,烤排骨本身就用蒜醃過,食落肉質結實重蒜香,牛肋骨係三款肉之中最柔軟嘅,燒出黎肉汁都勁多,包住生菜+泡菜食最正!而裏脊肉比排骨軟d但比牛肋骨口感又豐富d,肉味係三款中最濃,同埋估唔到依度有埋平時香港韓燒少見嘅紫蘇葉👍🏻🍖牛舌 $160 (7.3/10)牛舌份量都幾多,有成10幾塊,燒出黎都爽口彈牙😙,最重要係易燒,每邊燒20秒度已經食得🍖辣護心肉 $150 (7.5/10)食韓燒點可以唔食護心肉😍,其實佢係豬肉嘅橫隔肌黎,食落肉質彈牙肉味又濃,同埋比韓式辣醬醃完之後更加好食,燒完可以唔洗點醬直接食用😝🍖葛根水冷麵 細 $68 (7.5/10)大家記得嗌細嘅已經夠🤣,真係估唔到佢嘅細已經係平時d韓國餐廳嘅正常size,真係要兩個人先食得曬,我就食韓燒
⭐️韓國燒肉⭐️
⭐️尖沙咀韓國菜⭐️
韓珍
地址:尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓
🍖牛肉拼盤 $320 (7.5/10)
🍖牛舌 $160 (7.3/10)
🍖辣護心肉 $150 (7.5/10)
🍖葛根水冷麵 細 $68 (7.5/10)
大家記得嗌細嘅已經夠🤣,真係估唔到佢嘅細已經係平時d韓國餐廳嘅正常size,真係要兩個人先食得曬,我就食韓燒真係必嗌冷麵,超級解膩,返一大堆泡菜落去食會更加正👍🏻
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
雖然依度係樓上鋪同埋好多位,但想黎都要記得事先bk位,我當日個場真係爆左🤣