2022-10-22
韓國餐廳一向都係香港人嘅首選,真係食極都唔厭,鍾意食韓燒嘅朋友有福了,這間餐廳裝修完再新開,立刻去試一試!餐廳食物種類很多,同大家介紹吓🤩炸蛋疏乎厘聽到個名都覺得好特別!佢嘅賣相都好靚!蛋超滑,蛋味都好香㗎😍😍😍唔係甜品先至有疏乎厘食,原來蛋都可以整到好似疏乎厘咁soft 😛😛🤩韓式薯仔煎餅看似平平無奇的薯仔煎餅其實要整得好食係唔容易架😉😉,煎得剛剛好,唔會太燶但又脆,配埋佢嘅韓式醬汁,昇華了薯仔煎餅🙂🙂🤩醬油蟹配牛油飯醬油蟹係去韓國必食!估唔到喺香港都可以食到咁高質嘅醬油蟹❤️❤️蟹肉蟹膏配埋牛油飯,真係夾到你唔信😏😏🤩韓式豬手平時好少食,因為怕肥膩,但朋友推介下,原來韓式豬手醃製之後變得唔油膩,我連皮都食埋🙈🙈🙈,豬手肉都好淋!😃🤩宮廷九節板有七款配料,好靚😍😍可以即場自己包餃子,有得玩又有得食😆🤩90日熟成肉眼牛扒 🤩 調味特級牛肋骨 🤩 雪花牛肉牛味好濃郁🥹🥹完全係肉食愛好者既心頭好😍😍,特別係雪花牛肉,脂肪分布平均,肉味很重。牛肋骨醃得好入味,有醬料配,不過我就鍾意原汁原味多啲☺️☺️🤩泡菜豬肉湯幾欣賞呢個,唔係好辣,泡菜味夠香,豬肉煮得好冧🤩韓式涼拌青瓜🤩沙律🥗涼拌青瓜都可以整到咁
餐廳食物種類很多,同大家介紹吓
🤩炸蛋疏乎厘
🤩韓式薯仔煎餅
🤩醬油蟹配牛油飯
🤩韓式豬手
🤩宮廷九節板
有七款配料,好靚😍😍可以即場自己包餃子,有得玩又有得食😆
🤩90日熟成肉眼牛扒 🤩 調味特級牛肋骨 🤩 雪花牛肉
🤩泡菜豬肉湯
幾欣賞呢個,唔係好辣,泡菜味夠香,豬肉煮得好冧
🤩韓式涼拌青瓜
🤩沙律🥗
涼拌青瓜都可以整到咁精緻,食落去好清新,有柚子汁配襯,中間仲有啲菇,同沙律一樣咁fresh🥳🥳
🤩荔枝桃燒酒
🤩柚子蘋果燒酒
韓式燒酒係食燒肉必叫!柚子味同荔枝味都好出🥰🥰🥰仲有幾粒荔枝食埋haha!!