2018-11-30
同老公係朗豪坊買完轉季既衫,就用openeice搵附近餐廳醫肚,貪呢間一出門向右直行就係,方便又就腳。入到去好驚訝,裝潢好靚,勁有去左日本食高級餐廳既感覺,被安排入座吧枱。吧枱前放左是日推薦既海鮮,我最初仲以為係模型嚟睇梗餐牌個時,侍應送上免費小食~年紀大左,習慣叫個沙律食下~蟹籽、蟹柳都好多,唔會淨係得青瓜絲~三文魚腩壽司+金目鯛壽司,師傅會係魚生上𠝹幾刀,壽司飯已經調味同加左適量芥末~味道拍得住係日本食過既!大蝦天婦羅,有3隻大蝦、青椒、蕃薯,粉漿唔厚,炸到剛好,蝦外脆內軟~呢個老公叫既串燒活鰻,我最初以為係涷肉店買到個種薄薄好平既鰻魚,一咬就知完全係兩回事!呢串真係活鰻切出嚟燒先會係甘厚既口感同鮮甜~好好食~好似漢堡甘,用大黑菇夾住鵝肝嚟燒,邪惡油膩既鵝肝,用菇既甜嚟平衡,幾創意既食法~最初想叫磯煮鮑魚,侍應推薦我地叫呢個南非活鮑魚話一樣都係$78,但鮮味好多架。侍應真係無介紹錯,鮑魚以柚子鹽調味燒到啱啱好,唔會死韌,好食!呢個松葉蟹膏多士仲邪惡過鵝肝,濃郁味濃既蟹膏佐脆多士,雖然有點膩但停唔到口~係香港第一次食到甘正既蟹膏,唔使飛去日本啦!食左太多濃味野,追加個玉林蘋果雪䓃解下
睇梗餐牌個時,侍應送上免費小食~
食左太多濃味野,追加個玉林蘋果雪䓃解下膩先!冰涷既雪䓃有淡淡蘋果既清甜味~